vineri, 1 aprilie 2016

Retete pentru masa de Paste # 27 (2016)

Retete pentru Masa de Paste:


Pulpa de miel cu cartofi

Pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit, vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu   Mod de preparare : Se împarte pulpa de miel în […]

Musaca de cartofi cu carne de miel

Musaca de cartofi cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, unt, ceapa, usturoi, tomate, patrunjel, sare, piper, vinete, rosii, oua, iaurt, parmezan. Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o […]
 

Friptura de miel glasata

Friptura de miel glasata din: carne, unt, sare, piper, boia, ceapa, mnorcov, costita, cimbru, vin, supa telina. Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica […]

Fondue mediteraneean

Fondue mediteraneean din: sos de rosii, mustar, sare, piper, pasta de rosii, ketchup, patrunjel, smantana, iaurt, sare, piper, file de vita, miel si porc, sunca, creveti, morcovi, conopida, fasole, ulei. Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g […]
 

Pulpa de miel a la Tino

Pulpa de miel a la Tino din: pulpa de miel, sare, piper, oregano, usturoi, unt, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina   Mod de preparare: Se […]

Snitele de miel

Snitele de miel din: pulpa de miel, untura, faina, oua, pesmet, sare, lapte. Ingrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte   Mod de preparare: Se spala bine carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde […]
 

Mancare de miel cu vinete

Mancare de miel cu vinete din: spata de miel, rosii, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, otet, vin, foaie de dafin, menta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri […]

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta din: cotlete de miel, ulei de masline, rosii, otet de mere, zahar, ceapa, menta. Ingrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite […]
 

Pulpa de miel cu ierburi aromate

Pulpa de miel cu ierburi aromate din: pulpe de miel, cartofi, unt, smantana, mustar, busuioc, patrunjel, salvie, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de […]

Miel

Miel din: cotlete de miel, faina, ulei, ceapa, telina, pastarnac, ciuperci, sare, piper, ierburi, sos, cartofi. Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 […]
 

Sote de miel cu curry si stafide

Sote de miel cu curry si stafide din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, stafide, rosii, lamai, curry, ulei, sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei […]
Tocana de miel cu vinete

Tocana de miel cu vinete

Tocana de miel cu vinete din: carne de miel, rosii, vinete, ceapa, usturoi, unt, untdelemn, otet, vin, menta, sare, piper. Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb […]
 

Frigarui de miel cu oregano si foi de dafin

Frigarui de miel cu oregano si foi de dafin din: pulpa de miel, ulei, zeama de lamaie, vin, sare, piper, foi de dafin, oregano. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de oregano […]

Tort de clatite cu carne de miel

Tort de clatite cu carne de miel din: faina, ou, apa, ulei, ceapa, ardei, usturoi, carne de miel, rosii, smantana, parmezan. Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu […]
 

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

Pulpa de miel cu salvie si tarhon din: pulpa de miel, salvie, tarhon, usturoi, ceapa, ulei, vin. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca […]

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut din: coaste de berbecut sau miel,, cartofi, ardei, patrunjel, vin, supa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa de […]
 

Reteta turta ciobanului

Reteta turta ciobanului din: carne de manzat, unt, ceapa, faina, menta, patrunjel, piper, saare, sos, cartofi, lapte. Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca […]

Bulete din carne de miel cu menta

Bulete din carne de miel cu menta din: carne de miel, menta, usturoi, oua, paine, faina, lapte, sare, piper, ierburi. Ingrediente: 600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4 felii de paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi aromate sare piper ulei pentru […]
 

Mancare cu 3 feluri de carne şi legume

Mancare cu 3 feluri de carne şi legume din: carne de porc, carne de vitel, carne de miel, morcovi, ardei grasi, cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, dafin, vin, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde […]

Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 lin­guriţă piper   Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare […]
 

Miel in sos de iaurt

Miel in sos de iaurt Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au ru­menit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă […]

Miel cu smantană

Miel cu smantană Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet […]
 

Friptură de miel la tavă cu usturoi

Friptură de miel la tavă cu usturoi Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de […]

Ciulama de miel

Ciulama de miel din: carne de miel, untura, ceapa, faina, sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă întreagăşi sare. Se spumeazăşi […]
 

Placinta cu carne

Placinta cu carne Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă câtă trebuie   Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) […]

Sfaraiala dobrogeana

Sfaraiala dobrogeana Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă)   Mod de preparare: Se taie măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se […]
 

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel […]
Retete_1

Miel cu iaurt

Miel cu iaurt din: miel, iaurt, ulei, cimbru, chimion, boia, piper, sare, usturoi, ceapa, otet. Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod […]
 

Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao

Kebab cu carne de miel cu orez  – Kabuli Palao Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei   Mod de preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi […]

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor Ingrediente: 2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi   Mod de preparare: Carnea se […]
 
Pastrama de oaie cu mamaliguta

Miel cu sos de smantana

Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se rumenească […]

Miel cu spanac

Miel cu spanac Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu […]

Ruladă de miel

Ruladă de miel Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi margarină   Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi astfel încât să se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă […]

Ciorbă de miel cu orez si smantana

Ciorbă de miel cu orez si smantana Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză […]
 

Miel cu praz si măsline

Miel cu praz si măsline Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, […]

Ostropel cu carne de miel

Ostropel cu carne de miel Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi […]
 

Miel cu mazare

Miel cu mazare Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfă­cută în apă, apoi mazărea. Acoperi […]

Piept de miel umplut

Piept de miel umplut Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptu­lui şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o […]
 

Pulpă de miel umplută

Pulpă de miel umplută Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte   Mod de preparare: Speli toată carnea, o […]

Angemaht de miel

Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care a […]
 

Friptură de miel

Friptură de miel Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi […]

Miel cu ciuperci

Miel cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii […]
 

Blanchetă de miel

Blanchetă de miel Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper   Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte […]

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată […]
 

Pulpă de miel in aluat

Pulpă de miel in aluat Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuper­ci 2 ouă sare piper cimbru după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa […]

Bors de miel cu lobodă

Bors de miel cu lobodă Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, […]
 

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de tomate sare piper ulei   […]

Miel la cuptor

Miel la cuptor Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură   Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o ma­rinată […]
 

Friptura de miel in pergament

Friptura de miel in pergament Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o […]

Ciorba din drob de miel

 Ciorba din drob de miel Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: […]
 

Reteta drob de miel in aluat

Reteta drob de miel in aluat Ingrediente  aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine puţin lapte 1 legătură de ceapă verde pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ou […]

Rosii umplute cu ficat de miel

Rosii umplute cu ficat de miel Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli roşiite, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu […]
 

Crochete din carne de miel

 Crochete din carne de miel Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub condiment concentrat sare piper Pentru ornat: 1 salată verde 1 roşie   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi […]

Ciorba de cap de miel

 Ciorba de cap de miel Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie […]
 

Frigarui de miel, pastrama si manatarci cu garnitura de oua

 Frigarui de miel, pastrama si manatarci cu garnitura de oua Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui   Mod de preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii tot […]

Jaghir (drob)

 Jaghir (drob) Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul   Mod de preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc […]
 

Friptura de miel cu omleta

 Friptura de miel cu omleta Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper după gust   Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea şi piperul. Le laşi să fiarbă şi […]

Frigarui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci

Frigarui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat 300 g ciu­perci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei 300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g cartofi ulei pen­tru prăjit […]
 

Tocana haiduceasca de miel

 Tocana haiduceasca de miel Ingrediente: 180 g carne de miel ceapă ardei gras cimbru condimente piper usturoi boia de ardei dulce vin roşu pastă de roşii sau bulion   Mod de preparare: Tai în bucăţi mici carnea de miel şi le prăjeşti. Adaugi ceapa şi ardeiul gras, apoi le căleşti puţin împreună. Adaugi apă, iar […]

Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi

 Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de […]
 

Miel din coca de cozonac

 Miel din coca de cozonac Ingrediente: 2 kg făină 150 ml ulei 500 g zahăr 250 ml lapte 6 ouă drojdie cât o nucă esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie sare   Mod de preparare: După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina, zahărul, laptele şi un pic de sare, […]

Sarmalute cu carne de miel

 Sarmalute cu carne de miel Ingrediente: 500 g orez 1 kg carne de miel mai grasă (tocată) 1 varză crudă mare 4 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri bulion 3 morcovi 3 ouă 1 lin­gură condimente sare şi piper ulei   Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl […]
 

Miel la cuptor cu rozmarin

Miel la cuptor cu rozmarin Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea) 1 lămâie de la care îi razi coaja 1 linguriţă piper negru măcinat 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat 1/4 linguriţă condimente speciale pentru […]

Maruntaie de miel cu garnitura de galuste de cartofi

 Maruntaie de miel cu garnitura de galuste de cartofi Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1 lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel Chery (rachiu de cireşe) Maggi 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 1 legătură tarhon 500 g cartofi   Mod de preparare: […]
Ciorba_de_miel_cu_leustean_si_bureti_03

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Poate te intereseaza si: Ciorba de miel cu smantana si loboda Ciorba de miel cu legume si verdeata Ciorbă de miel cu verdeţuri Ciorba de miel cu sofran si rozmarin Ciorba de […]

Drob de miel cu gris

Drob de miel cu gris Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare şi piper   Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le […]
 

Oua umplute cu carne de miel

 Oua umplute cu carne de miel Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 linguriţă muştar 150 ml ulei carne de miel fiartă şi mărunţită 2 castraveţi acri 1 lămâie sare piper frunze de pătrunjel 1 salată verde maioneză   Mod de preparare: Cureţi şi tai ouăle pe jumătate. Scoţi gălbenu­şurile, le freci cu muştar şi puţin […]

Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf

 Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în […]
 
 
 

Pulpa de miel cu ciuperci cu garnitura de crochete de cartofi

Pulpa de miel cu ciuperci cu garnitura de crochete de cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet […]

Pulpa de miel la cuptor cu garnitura de sote de spanac si cartofi

 Pulpa de miel la cuptor cu garnitura de sote de  spanac si cartofi Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la cuptor 1 […]
 
 
 

Cotlete de miel la gratar cu garnitura de legume de sezon

Cotlete de miel la gratar cu garnitura de legume de sezon Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar […]
 

Bors taranesc din carne de miel

Bors taranesc din carne de miel Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde 20 g orez 1 legă­tura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se spală şi se pune la fiert. Se spumează […]
 

Supa din carne de miel cu sparanghel si mazare

 Supa din carne de miel cu sparanghel si mazare Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei   Mod de preparare: Carnea […]

Ciorba din carne de miel cu varza acra

Ciorbă din carne de miel cu varză acră din: carne de miel, varza acra, ceapa, rosii, piper, marar, smantana, apa. Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie […]
 

Supa rece din carne de miel

Supa rece din carne de miel Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras.   Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul […]

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Piept de miel umplut cu legume  cu garnitură de sote de legume trufanda Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri […]
 

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Carnea de miel se […]

Salată dobrogeană cu miel

Salată dobrogeană cu miel Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2 castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie […]
 

Salată oltenească cu carne de miel

Salată oltenească cu carne de miel Ingrediente: 3 castraveţi verzi 4 ardei graşi 150 g roşii 300 g carne de miel friptă 3 foi ceapă verde sare piper 3 linguri ulei 2 linguri oţet 2 castraveciori acri 2 ouă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se […]
 

Stufat delicios de miel

O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar Pentru rantaş : grăsime făină Mod de […]

Pilaf de miel la tava

Pilaf de miel la tava Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare piper Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşe­zăm în tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin […]
 

Pilaf de miel

Pilaf de miel Ingrediente: 750 g carne 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 lingură bulion de roşii sau 5 roşii 4 ceşti apă fierbinte 1 ceaşcă orez sare piper   Mod de preparare: Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper. Tăiem ceapa […]

Miel cu tarhon

Miel cu tarhon Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1 apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin 15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină   Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Pregătim […]
 

Miel cu spanac si boia

Miel cu spanac si boia Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat […]

Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : […]

Ouă jumări a la Craiova

Ouă jumări a la Craiova Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper lapte vin.   Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie în formă de vulcan. între timp se face un […]

Anghemacht de miel

Anghemacht de miel Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură unt pentru fiert 1 ceapă 1 pătrunjel piper mărar pătrunjel verde lămaie Pentru rantaş: 100 g unt 30 g făină   Mod de preparare: Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul coastelor lăsand la fiecare bu­cată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm carnea […]
 

Drob de miel (cighir)

Drob de miel (cighir) Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime   Mod de preparare: Opărim măruntaiele […]

Sarmalute de miel in foi de vita

Sarmalute de miel in foi de vita Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1 ceaşcă sman­tană sau iaurt Mod de preparare: Facem o tocătură din carne, ceapă, mă­rar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi […]
 

Chiftelute de miel

Chiftelute de miel Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem […]
 

Painişoare umplute cu carne de miel

Painişoare umplute cu carne de miel Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din ulei, 2 gălbenuşuri, sare şi zeama […]

Buseuri dobrogene cu carne de miel

Buseuri dobrogene cu carne de miel  Ingrediente: 800 g came de miel 80 g ulei 3/4 lingură făină 3/4 pahar vin 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Carnea de miel se frige, se scoate şi se taie mărunt. în tava în care a fost friptă se […]
 

Miel cu ciuperci

Miel cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină puţin piper sare Mod de preparare: Se prăjesc în aceeaşi cratiţă, cu o lingură de unt sau de untură, bucăţile de carne, o ceapă […]

Miel pane

Miel pane  Ingrediente: 1,500 kg carne de miel 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri pesmet 3 linguri untură sare     Mod de preparare: Se spală bucata de miel, se taie în bucăţi late de 2 -3 degete. Se sărează şi se ţin 20 de minute. Se dau în făină, apoi în ou şi […]
 

Miel cu spanac

 Miel cu spanac Ingrediente: 750 g carne 2 kg spanac 1 linguriţă făină 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Se prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un praf de făină. Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape, […]

Stufat de miel

Stufat de miel  Ingrediente: 750 g carne 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri untură 1 linguriţă de făină 1 pahar de borş sau 2 linguri oţet 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite care se prăjesc cu o lingură de grăsime. […]
 

Ficat de miel la gratar

Ficat de miel la gratar  Ingrediente: ficatul de la un miel mare puţin ulei sare piper Mod de preparare: Tăiem ficatul în felii ca pentru şniţel. Presărăm sare şi piper, stropim cu cateva picături de ulei, punem puţin pătrunjel şi un căţel de usturoi tocat. Tăvălim în pesmet mărunt şi punem feliile pe grătar încins. […]

Costite de miel cu ciuperci

Costite de miel cu ciuperci  Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16 cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare […]
 

Bors de miel

Bors de miel Ingrediente: 700—800 g carne de miel 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepe 24 g orez sare leuştean mărar pătrunjel 2 gălbenu­şuri 2 linguri smîntină Mod de preparare: Pentru borş alegem capul, pieptul şi coastele mielului. Curăţăm carnea de pieliţe şi o spălăm. Curăţăm bine […]

Drob de miel in prapur

Drob de miel in prapur Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare   Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa […]
 

Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor

Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor Ingrediente: 10 antricoate de mil sau 6 de berbecut 1 kg de cartofi noi marunti 2-3 rosii roşii (sau 250 ml suc) 1 ardei gras 2 cepe mijlocii sare piper ulei 4 căţei de usturoi frunze de mentă proaspătă busuioc verde 100 ml vin alb […]

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel din: cap, maruntaie de miel, morcov, patrunjel, ceapa, orez, bors, otet, galbenus, smantana, sare, tarhon, leustean. Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamaie sau otet un galbenus 100 ml […]
 

Reteta Drob de miel cu verdeata

Reteta Drob de miel cu verdeata Ingrediente: inima, ficatul si plaminii de la un miel o ceapa 1 morcov o radacina de patrunjel 3-4 oua 4 legaturi cu ceapa verde marar verde patrunjel verde 1 prapur 1 felie piine sare piper ulei   Mod de preparare: Se pune apa cu un praf de sare sa […]
Sos din seminte de susan negru si ciuperci

Marinata pentru carnea de oaie

Marinata pentru carnea de oaie     Mod de preparare: 1 pahar cu apă fiartă şi răcită, 2/3 pahar de oţet de vin sau 1/2 pahar vin roşu sec (sau 1/2 pahar oţet+1/2 sticlă de bere), 2 cepe, 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi. Carnea se ţine 4-5 […]
 

Friptura de miel cu sos si paste

Friptura de miel cu sos si paste din: carne de miel, ceapa, oua, lamaie, untura, piper, sare, faina, apa. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă sau piept) 2 cepe 3 ouă 1 lămâie 100 g untură piper boabe sare 1 lingură făină apa   Mod de preparare: Tai carnea felii, o pui într-o cratiţă […]

Miel umplut

Miel umplut Ingrediente: 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut măruntaiele de la un miel 1 lingură untură în care se călesc 3 legături de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde 3 ouă fierte tari tăiate mărunt 3 ouă crude 100 g came (miel, viţel sau porc) 100 g […]
 

Placinta de miel

Placinta de miel Ingrediente: măruntaiele de la un miel, spălate şi ţinute în apă rece o oră 1 ceapă sare piper 4 ouă frunze de pătrunjel 2 cepe verzi 1 prapor   Mod de preparare: Fierbi măruntaiele în apă puţin sărată. Le răceşti, le toci cu satârul sau le dai prin maşina de tocat carne, […]

Frigarui de miel cu legume

Frigarui de miel cu legume Ingrediente: 1/2 kg carne (pulpă) de miel o bucată mică de şuncă afumată 1 ardei 1 ceapă usturoi condimente sare   Mod de preparare: Tai camea şi şunca în bucăţi potrivite. Legumele le cureţi şi le tai în felii ceva mai mari. Condimentezi şi sărezi camea de miel după gust […]
 

Friptura de miel

Friptura de miel Ingrediente: 1 pulpă de miel Marinata: 100 ml ulei 200 ml vin roşu 1 foaie dafin 3 căţei usturoi cimbru rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti ma­rinata din ingredientele de mai sus şi ţii pulpa timp de o zi în marinată, după care o pui să se frigă încet deasupra […]

Stufat de miel cu mămăliguţă

O reteta simpla de stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1 cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet   […]
 

Friptura de miel invelita

Friptura de miel invelita Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 200 g costiţă afumată 1 pahar cu vin alb usturoi 3/2 lămâie cimbru maghiran piper boabe 1 ceaşcă ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de pe os şi o aşezi într-o cratiţă sau într-un vas de jena. Freci bine carnea cu lămâie, apoi […]

Sarmalute de miel cu frunze de stevie

Sarmalute de miel cu frunze de stevie Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă mare pătrunjel verde sare piper frunze proaspete de ştevie   Mod de preparare: Alegi carnea macră şi o treci prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi orezul şi stingi cu 1/2 pahar […]
 

Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon

Cureţi de pieliţe pulpa de miel, o speli şi o ştergi cu un ştergar curat. O freci cu lămâie, pudrezi cu boia, sare, piper, rozmarin, cuişoare şi o laşi o oră cu aceste mirodenii. Ungi tava cu ulei de măsline, aşezi pulpa în tavă şi o coci la foc nu prea iute. Din când în […]
 

Cotlet de miel umplut

O reteta de cotlet de miel umplut din: cotlet de miel, ou, ulei si piure de spanac. Ingrediente: 1 cotlet de miel 1 ou ulei piure de spanac   Mod de preparare: Scoţi cotletul de la miel, cureţi carnea de pe coaste şi acoperi fiecare os cu staniol. Apoi tai fileul în lungime şi îl […]
 

Pulpa de miel in aluat

Pulpa de miel in aluat Ingrediente: 500 g aluat de pâine 1 pulpă de miel 1 căpăţână usturoi 70 g untură sau ulei piper sare   Mod de preparare: Faci aluatul de pâine din 1 kg făină albă, 600 ml apă, 40-50 g drojdie, 1 linguriţă sare. Drojdia o înmoi în apă călduţă, adaugi sarea […]

Carne de miel cu oua

Carne de miel cu oua Ingrediente: 1-1/2 kg carne de miel 4 ouă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o pui în uleiul fierbinte şi adaugi o cană de apă. Când carnea a fiert bine şi apa a scăzut de tot toci pătrunjelul, îl amesteci […]
Trigoane cu branza

Frigarui de miel cu garnitura de mazare

Tai carnea de miel în cuburi cu latura de 2-3 cm. Le condimentezi cu piper şi le pui pe ţepuşe, interca­late cu felii de slănină afu­mată şi felii de ciuperci sotate în unt. Ai grijă să se frigă bine şi serveşte-le cu sote de mazăre. Frigarui de miel cu garnitura de mazare Pofta buna!
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel din: prapur, ficat de miel, oua, chifle, ceapa, sare, piper, patrunjel, untura. Poate te intereseaza si: Drob de miel cu ceapa verde Drob de miel cu mar si curry Drob de miel cu morcov si pastarnac   Ingrediente: 1 prapur ficat de miel 2 ouă 2 chifle 1 ceapă sare piper 2 […]
 

Tocanita din miel

Tocanita din miel Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri 1 pahar mic lapte sare oţet după gust   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură pui ceapa tăiată mărunt să se prăjească. Adaugi bucăţile de carne, pui puţină apă, acoperi cu un capac şi laşi […]

Supa pascala

Supa pascala Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni) 2 linguri unt 3/4 orez 3 ouă sucul de la 2 lămâi 1/2 kg verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli organele de miel şi le pui la fiert cu apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le […]
 
Retete_RestauranteDeLux.ro_3

Drob de miel in alut

Faci un aluat fraged din 1 ou şi 150 g făină, întinzi o foaie ca de tăieţei, o aşezi într-o tigaie unsă cu unt sau untură, apoi pui următoarea umplutură: 500 g măruntaie miel, 2 ouă, 1 felie pâine, 1 lingură smântână, verdeaţă tocată, două fire ceapă verde, sare, piper. După ce măruntaiele au fiert, […]
Retete_RestauranteDeLux.ro

Drob de miel cu alune

Drob de miel cu alune din: organe de miel, branza de oaie, pesmet, ceapa verde, alune, marar, ardei gras, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: organe de miel (ficat, rinichi, plămâni, splină) 150 g brânză de oaie 100 g pesmet 10 legături ceapă verde tăiată mărunt 100 g alune pisate 4 legături mărar 2 ardei roşii […]
 
 

Shashlik

Shashlik Ingrediente: 500 g carne de miel sau de oaie 150 g slănină afumată 4 roşii 4 ardei graşi 250 g orez 3 lin­guri ulei sare piper unt lămâie   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici, care se ung cu ulei, se condimentează, apoi se înfig pe frigărui, alternând cu bucăţi de […]

Salată cu dovleac si miel

Salată cu dovleac si miel Ingrediente: 400 g dovleac curăţat 175 ml oţet din vin alb 100 g zahăr coaja de la 1/2 lămâie 1 baton de scorţişoară 150 g salată 1 ceapă 200 g ţelină 1 măr 50 g miez de nucă 6 linguri ulei 1 linguriţă muştar 4 file de miel (a 150 […]
 
 

Rulou cu maruntaie de miel

Rulou cu maruntaie de miel Ingrediente: măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi jumătate de apă şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic ulei de măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare   Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i […]
 

Plăcintă cu miel

Plăcintă cu miel Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g ciuperci mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper men­tă chimen   Mod de preparare: Car­nea se toacă cu satîrul. Se că­leşte ceapa toca­tă în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile […]
 

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe Ingrediente: 1 1⁄3 kg lean boneless shoulder of lamb 2 tsp ground cinnamon 1 tbsp olive oil 50 g couscous 100 ml good, hot vegetable stock 50 g pine nuts or hazelnuts , finely chopped 50 g dried apricots , finely chopped 4 tbsp […]
 

Pecorara

Pecorara Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 4 ouă un pahar de apă sare pentru sos: o ceapă un păhărel de ulei de măsline 40 g şuncă crudă de porc 50 g bureţi 100 g pulpă de miel 3 roşii descojite 50 g unt 30 g vinete 30 g ardei 30 g dovlecei 50 g […]
 

Tarta cu carne de miel

O reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper, cimbru, faina, unt, sare si lapte. Ingrediente umplutura: 500 g carne miel 125 g carne vita macre (tocata) 75 g slanina (taiata foarte marunt) 3 oua o legatura patrunjel 2 cepe […]

Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana

O reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar. Ingrediente: 2,5 kg coaste de miel o lingură de sare o lin­gură de piper două cepe medii (feliate) doi morcovi medii (feliaţi) o ceaşcă de supă (fierbinte) o ceaşcă […]
 

Risotto cu miel

O reteta simpla si delicioasa de risotto cu miel din: orez, carne de miel, ceapa, rosii, vin, usturoi, ulei de masline, sofran, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 1 kg carne de miel 3 cepe 5-6 rosii 2 cesti cu vin 1 cutie cu rosii 3 catei de usturoi ulei de masline […]

File de miel

O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2 linguri rase de unt 2 linguri rase de salota taiata marunt (hasma) […]
 

Frigarui de miel cu tzatziki

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]
 

Coaste de miel in sos de vin

O retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel, ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 3 cepe de apa 3 linguri cu coniac Pentru marinata: 2 cepe 200 ml vin alb sec 2 lingurite cu […]
 
 

Miel in stil mediteraneean

O reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa si busuioc. Ingrediente : 1 căţel de usturoi 150 g file de miel sare piper 3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă cimbru 100 g roşii 1 vânătă mică (cea. 150 g) […]

Supa de miel cu tarhon

O reteta delicioasa de supa de miel cu tarhon si morcovi, smantana, otet de tarhon, patrunjel, frisca, usturoi, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, lamaie, faina, ulei si piper alb macinat. Ingrediente: 300 g carne de miel fără os frunze de tarhon oţet de tarhon 2 morcovi 100 ml smântână două rădăcini de pătrunjel 100 ml […]
 

Cotlete de miel cu legume

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni, ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sa­re piper 1 lingura unt 12 cotlete […]
Tocanita_de_miel

Tocanita de miel

O reteta simpla si delicioasa de tocanita de miel din: carne de miel, ceapa, ardei iute, vin rosu, seminte de mustar, rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 cepe 1 ardei iute Pentru marinată: 1 pahar cu vin roşu 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate 1 cutie cu roşii decojite […]
 

Drob de miel in 2 straturi

O reteta de drob  de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima, rinichi) 500 g carne de miel 3 ouă 30 g pesmet 25 g smântână 30 ml ulei 50 ml […]

Coaste de miel cu rosii

O reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel, mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul, cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 1 lingură cu muştar 150 g unt 6 căţei de usturoi 3 fire de rozmarin 4 roşii 1 […]
 

Coşuleţe cu miel şi tarhon

O reteta delicioasa de cosulete de miel cu tarhon din: carne de miel, spanac, faina, unt, lapte, oua, drojdie, usturoi verde, ceapa verde, zahar tos, tarhon, sare, piper, unt, sos de hrean si sfecla rosie. Ingrediente: un kilogram carne de miel 500 g spanac 600 g făină 120 g unt 270 ml lapte dulce 5 […]
 

Pilaf cu roşii şi miel

Pilaf cu roşii şi miel Ingrediente: 600 g carne de miel 400 g orez 600 g roşii două cepe un morcov un ardei gras roşu două linguri de oţet ulei de floarea-soarelui sare, piper rozmarin castraveţi muraţi gogoşari muraţi Preparare: Carnea de miel se spală, se porţionează şi se pune într-un castron împreună cu oţetul […]
 

Ciorbă de miel

O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ardei gras, bos, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: un kg carne de miel 800 g roşii 3 cepe doi morcovi o rădăcină de păstârnac o jumătate de ţelină 300 g fasole verde doi ardei graşi un pahar […]
 

Miel cu legume

Miel cu legume Ingrediente: un kilogram carne de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de floarea-soarelui o linguriţă de boia iute 4 căţei de usturoi cimbru o lingură de oţet, pătrunjel Preparare: Carnea de miel se spală, se taie în bucăţi şi se pune într-un vas adânc. […]
 

Stufat de miel cu cimbru tocat

O reteta de stufat de miel cu cimbru din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, praz, ardei capia, pasta de tomate, vin alb demisec, sare, piper, faina, cimbru si amidon Ingrediente: un kg carne de miel două legături de ceapă verde două legături de usturoi verde un fir de praz 4 ardei capia roşii […]

Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi

Pulpă de miel la cuptor impănată cu cartofi Ingrediente: 1 pulpă de miel sos harrissa 2 căţei mari de usturoi sare, piper măcinat 1/2 legătrură de rozmarin 1 kg de cartofi zeama unei lămâi 2 cepe mari 1 cutie cu roşii tocate (400 g), 2 foi de dafin 1 baton dle scorţişoară de 1 cm […]
 
 

Mancare de miel

Mancare de miel Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 600 g roşii curăţate(cutie) 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguriţe cu pastă de tomate 1/4 1 vin roşu sec sare, piper măcinat o linguriţă cu oregano uscat o linguriţă cu chimen 200 g Kritharaki […]
Drob_de_miel_cu_ficat_de_pui

Drob de miel cu ficat de pui

Drob de miel cu ficat de pui din: ficat de miel, plamani de miel, inima de miel, ficatei de pui, ceapa verde, oua, usturoi verde, smantana, paine, lapte, faina, sare, piper, marar, rosii. Poate te intereseaza si: Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde Drob de miel cu verdeata si oua Drob […]

Ciorba de linte cu miel

O reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina, praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte neagră o ceapă […]
 

Frigărui de miel cu tarhon

O reteta delicioase de frigarui de miel cu tarhon din: carne de miel, paine, tarhon, faina, ceapa, usturoi, oua, bicarbonat, sare, piper, ulei, sos de rosii picant, saratele, cartofi si orez. Ingrediente: 1 kg carne de miel două felii de pâine o legătură de tarhon două linguri de făină o ceapă 4 căţei de usturoi […]
 

Miel marocan

O reteta delicioasa de miel marocan din: ceafa de miel, boia iute, scortisoara, rosii in bulion, usturoi, masline, patrunjel verde, smantana si lipie. Ingrediente: 500 g ceafă de miel 2 linguri de boia iute 3 linguriţe scorţişoară măcinată 800 g roşii cu bulion (conservă) 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri măsline negre pătrunjel verde […]

Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume

Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume Ingrediente: 1 pulpă de miel (cea 2 kg) 12 feliuţe de usturoi curăţat 50 g unt 4 crenguţe de cimbru 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de ulei de măsline 1 lingurinţă de sare piper boabe şi măcinat legume diverse Preparare: Se pune fasolea albă la […]
 
 

Miel caramelizat cu usturoi marinat

O reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 felii de miel tăiate pe lungime şi legate cu sfoară 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline) 2 linguri de zahăr 1 crenguţă de rozmarin […]

Tocana cu carne de miel

O reteta simpla de tocana cu carne de miel din: carne de miel cu os, ceapa, ardei rgas, sos de rosii, rosii, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel cu os 2-3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 300 ml sos de roşii 4 căţei de usturoi l legătură de […]
 

Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu ierburi aromate, legume si cartofi rumeniti din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, cartofi, fasole verde, cimbru, usturoi, rosii cherry, unt, zahar, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare, piper 5 linguri ulei de măsline 500 g cartofi mici 300 g […]

Arpagic cu miel

O reteta delicioasa de arpagic cu miel din: pulpa de miel, lamaie, rosii, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 lamaie 200 g arpagic 1 cutie cu roşii decojite 1 linguriţă cu boia dulce câteva frunze de tarhon, busuioc 4 căţei de usturoi ulei de măsline Preparare: […]
 
Cassoulet

Cassoulet

Cassoulet Ingrediente: 500 g fasole alba (uscata) 5 cepe 6 cuisoare 100 g sorici 3 crengute cimbru 3 fire patrunjel 2 foi de dafin 6 catei de usturoi 250 g carnati (usturoiati) 500 g carne de miel 400 g ceafa de porc 100 g costita 4 linguri untura sare, piper 3 rosii mari (circa 500 […]

Frigarui de miel cu sos

O reteta simpla de frigarui de miel cu sos din: carne de miel, ulei de masline, rosii, mustar dulce, usturoi, otet de vin, otet de mere, ardei iute, rodii, zahar, cimbru, curry, sare, piper, orez si cartofi. Ingrediente: 500 g carne de miel 150 ml ulei de masline 2 rosii mustar dulce 1 ceapa 5 […]
 

Miel cu linte

O reteta delicioasa de miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600 g linte 1 legatura ceapa verde 2 ardei capia 1 […]
Tajin_mugrabi_Miel_cu_fructe_uscate

Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate – specific din Maroc

Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate din- cotlete de miel, fructe uscate, scortisoara, sofran, ceapa, sare, piper, apa, ulei. Ingrediente: 4 bucati de cotlet de miel 60 g fructe uscate (prune, smochine,caise) 1 baton de scortisoara putin sofran 1 lingura de zahar caramel 1 ½ ceapa Sare, piper negru, apa, ulei   Mod de preparare: […]
Pulpa de berbec inabusita

Pulpa de berbec inabusita (varianta)

Pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin, zeama de carne, dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţănă de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar vin alb 1l zeamă de carne 1 frunza de dafin   […]
Rulada_de_berbecut

Rulada de berbecut

Rulada de berbecut din: pulpa de berbecut, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei rosu, marar, cascaval de oaie, vin, usturoi, ou, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de berbecuţ 400 g ciuperci champignon 3 fire de ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 legătură de mărar verde 100 g caşcaval de oaie 400 […]
 
Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean

Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean din: carne de berbec, morcovi, ulei, rădăcină de patrunjel, rădăcină de păstârnac, varză albă, roşii, ardei graşi, bulion, ceapa, telina, cartofi, leuştean, pătrunjel, bors. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză albă 300 g roşii 2 ardei graşi 2 linguri bulion 2 […]
 
Berbecut_cu_scortisoara_menta_si_glazura_de_rodie

Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie

Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie din: usturoi, scorţişoară, chimen, oregano, lamaie, pulpă de berbecuţ, ceapa rosie, suc de rodie, miere, iaurt, seminţe de rodie, mentă, sare, piper. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 2 linguriţe scorţişoară măcinată 2 linguriţe chimen măcinat 1 lingură oregano uscat 1 lămâie tăiată în sferturi, cu sâmburii scoşi 1,5 kg pulpă de berbecuţ (cu os) […]
Mancarica de berbec cu cartofi si telina.jpg

Mancarica de berbec cu cartofi si telina

Mancarica de berbec cu cartofi si telina din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carne sare piper         Mod de preparare: Alegi carne de berbec, piept sau spinare (partea de la rinichi) şi o […]
 
Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana din: carne de berbec, ceapa, untura, lapte, smantana, oua, otet, piper, apa. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2-3 cepe puţin untură 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri oţet după gust piper 1 pahar apă Mod de preparare: Tai carnea de berbec în cuburi potrivite, peste care […]
Ciorba_de_berbec_cu_legume_si_bors

Ciorba de berbec cu legume si bors

Ciorba de berbec cu legume si bors din: carne de berbec cu os, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ardei graşi, rosii, ceapa uscata sau ceapa verde, zeama de varza, bors, sare, piper, oua, patrunjel verde. Ingrediente: 2 kg carne de berbec, cu os 2 morcovi de dimensiune mijfocie 2 rădăcini de pătrunjel 2 ardei graşi 3-4 roşii 3 cepe uscate […]
 
Reteta ciorba de berbec

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean. Ingrediente: 1 cap de berbec 1/2 kg ceafă de berbec 10 boabe de ienibahar 5 boabe de piper 1 vârf de cuţit nucşoară fin măcinată 2 cepe 1 morcov 3 cartofi sare […]
Frigarui_libaneze_de_berbecut_cu_cuscus_si_sos_de_iaurt

Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt

Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt din: cuşcuş, harissa, apă clocotită, coriandru măcinat, conservă năut, ulei de măsline, suc de lămâie, frunze mentă şi de coriandru, sare, piper, iaurt gras, suc de limette, frunze de mentă, cumin, usturoi, carne de berbecuţ, ghimbir, chili, ulei. Ingrediente: 100 g cuşcuş 2 linguriţe harissa 250 ml apă clocotită 1 praf coriandru măcinat 1 conservă năut 3 linguri […]
 
Rondele din bagheta cu ou, bacon si parmezan

Spata de berbec cu fistic si chimen

Spata de berbec cu fistic si chimen din: orez, spată de berbec, fistic, legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel), chimen, boia tare, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1 kg spată de berbec 250 g fistic zdrobit 1 legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel) 1 praf de chimen 1/2 linguriţă de boia tare […]

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt din: ceafă şi testicule de berbec, ceapa, unt, rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper), pistiluri de şofran, cartofi, apa, sare, piper.   Ingrediente:  400 g ceafă şi testicule de berbec 2 cepe 25 g unt 40 g rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper) 4 pistiluri de […]
 
Vinete_umplute_cu_legume_si_carne_tocata_de_berbecut

Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut

Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut din: vinete,  usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut sau mixta, cumin, boia, orez fiert, ardei gras rosu, ardei gras galben, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa. Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri de ulei de masline 275 g carne tocata de berbecut sau […]
Frigarui_de_berbecut_cu_lamaie_si_fasole_verde

Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde

Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde din: muşchi de berbecuţ, lămâi, căţei de usturoi, foi de dafin, fasole verde, ceapa, ulei de masline, marar, boabe piper, coriandru, ienibahar, chimen. Ingrediente:  800 g muşchi de berbecuţ  2 lămâi  15 căţei de usturoi  25 foi de dafin  800 fasole verde  2 cepe  6 linguri ulei de măsline  2 linguri mărar […]
 

Ciorbă de berbec cu legume

Ciorbă de berbec cu legume: carne de berbec, morcovi, ulei, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei gras, bulion, ceapa, telina, cartofi, radacina de  patrunjel, radacina de pastarnac, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de berbec 2 morcovi 100 ml ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 300 g varză 300 g roşii 2 ardei […]

Mancărică de berbec cu telina si cartofi

Mancărică de berbec cu telina si cartofi: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carnea sare piper   Mod de preparare: Alegi carne de berbec, piept sau spinare (partea de la rinichi) şi o tai […]
 
Frigarui_dobrogene

Frigarui dobrogene

Frigarui dobrogene din: berbec, rosii, ardei gras, foi de dafin, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de berbec 4 rosii 2 ardei grasi 2-3 foi de dafin 2 cepe 50 ml ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Tai carnea de berbec in bucati potrivite, pe care le sarezi, piperezi si […]
Berbecut_cu_rodie

Berbecut cu rodie

Berbecut cu rodie din: usturoi, scortisoara, chimen, oregano, lamaie, pulpa de berbecut, ceapa rosie, suc de rodie, iaurt, miere, seminte de rodie, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 lingurite scortisoara macinata 2 lingurite chimen macinat 1 lingura oregano uscat 1 lamaie taiata in sferturi cu samburii scosi 1,5 kg pulpa […]
 
Pizza_cu_carne_de_berbecut_tocata

Pizza cu carne de berbecut tocata

Pizza cu carne de berbecut tocata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de berbecut, sare, cumin, scortisoara, aluat de pizza, rosii cherry. Ingrediente: 4 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de malsine 300 g carne de berbecut tocata sare 1/2 praf de cumin scortisoara 1 portie aluat de pizza 300 g rosii […]
Retete_pentru_gratar_Frigarui_Kebap

Retete pentru gratar: Frigarui Kebap

 Figarui Kebap din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar fin, iaurt, inimi de salata verde. Ingrediente: 500 g pulpe de berbecut tocata 1 ceapa rasa 3 catei de usturoi tocati 2 linguri miere 1 […]
 
Retete_pentru_gratar_Cotlete_de_berbecut_cu_salata

Retete de 1 Mai: Cotlete de berbecuţ cu salată

O reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7 pipere 1 lingura boia de ardei dulce […]
Berbecut_cu_caise_si_curmale

Berbecut cu caise si curmale

Berbecut cu caise si curmale: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, ulei de masline, condimente, nucsoara, seminte de susan, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, […]
 
Miel_1

Pulpa de berbecut cu prune si gutui

Pulpa de berbecut cu prune si gutui: pulpa de berbecut, prune uscate, gutui, lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, zahar brun, seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie (jumatate pentru marinata, jumatate pentru gutui) 3 linguri […]
Tocanita

Tocana de berbecut cu condimente

Tocana de berbecut cu condimente: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, patrunjel, coaja de lamaie, pasta de rosii, comdimente, ulei. Ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi mici 1 ceapa mare, taiata julien 3 morcovi taiati rondele 4 ardei […]
 
Retete_pentru_masa_de_Pasti_Cotlete_de_berbecut

Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de berbecut

O reteta de cotlete de berbecut din: usturoi, ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de chilli, chimion si cotlete de berbecut. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita pudra de chilli 1 lingurita de chimion […]
Cotlet_de_berbecut_cu_rozmarin_si_vin.png

Cotlet de berbecut cu rozmarin şi vin

Cotlet de berbecut cu rozmarin şi vin: cotlet de berbecut, rozmarin, sare, piper, vin alb, cartofi, marar, conopida, morcov, patrunjel, ulei, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg cotlet de berbecuţ 1 linguriţă rozmarin nemăcinat sare piper 200 ml vin alb 1 kg cartofi 2 legături mărar conopidă morcovi 2 legături de pătrunjel […]
 
Cosulete_cu_carne_si_sos_de_iaurt

Cosulete cu carne si sos de iaurt

Cosulete cu carne si sos de iaurt din: foi de placinta, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de berbecut, rozmarin, masline negre, bulion de ardei, sare, chili, chimen, coriandru, seminte de pin, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 200 g foi de placinta 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne […]
Pulpa_de_berbec_marinata_thumb.jpg

Pulpa de berbec marinata

Pulpa de berbec marinata: pulpa de berdec, slanina, untura, vin , otet, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, boabe de piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă de berbec 50 g slănină 1 lingură de untură Ingrediente marinată: 1/2 I vin 1/4 I oţet 1 morcov 1 ceapă 1/4 ţelină 1 fir de cimbru 1 […]
 
Frigarui_de_berbecut_cu_salata_si_rosii_coapte

Frigarui de berbecut cu salata si rosii coapte

Frigarui de berbecut cu salata si rosii coapte din: usturoi, pulpa de berbec, ulei, boia, sare, piper, ceapa, lamaie, rosii, castravete, iaurt, branza, uleid e masline. Ingrediente: 2-3 căţei de usturoi 500 g pulpă de berbec 1-2 linguri ulei 1 lingurita boia iute de ardei 1 lingurita boia dulce de ardei sare piper proaspăt măcinat 1 ceapă 1 lămâie 2-3 roşii Pentru salată […]
Cotlet_de_berbecut_cu_salata

Cotlet de berbecut cu salata

Cotlet de berbecut cu salata din: cotlet de berbec, sare, piper, vin alb, patrunjel verde, rozmarin, usturoi, ardei iute, ulei de masline, mustar, franzela, ou. Ingrediente: 1.5 kg cotlet de berbec  sare  piper proaspăt măcinat 100-150 ml vin alb 3 linguri pătrunjel verde tocat mărunt 1 lingurita rozmarin uscat 3-4 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 3-4 linguri ulei de măsline […]
 
Chiftelute_de_berbecut_cu_caise_uscate

Chiftelute de berbecut cu caise uscate

Chiftelute de berbecut cu caise uscate din: ceapa, usturoi, caise uscate, carne de berbecut, cuscus, ou, sare, piper, sambal oelek, ulei de masline, naut, ardei grasi, bulion, vin alb, supa. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel usturoi 100 g caise uscate 500 g carne de berbecut tocata 4 linguri cuscus instant 1 ou sare piper sos […]
Cotlete_de_berbecut_cu_fasole_verde

Cotlete de berbecut cu fasole verde

Cotlete de berbecut cu fasole verde din: cotlete de berbecut, vin rosu, miere, boia dulce, boia iute, tarhon, sare, piper rosu, rucola, fasole verde, seminte de dovleac. Ingrediente: 6 cotlete de berbecut 200 ml vin rosu 1 lingura miere 1 lingurita boia dulce 1 lingurita boia iute 20 g tarhon 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu