miercuri, 2 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 6 (2016)

Retete De Mancare


Chec aperitiv cu masline si ardei

Chec aperitiv cu masline si ardei

Chec aperitiv cu masline si ardei din: oua, crema de branza, sare, piper, masline, ardei, salam, faina, praf de copt, patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 175 g cremă de brânză sare piper 100 g salam 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde măsline negre 1 1/2 cană făină 1 plic praf de copt pătrunjel verde tocat […]
Piftie de porc

Reteta traditionale: Piftie de porc

Piftie de porc din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, dafin, usturoi, piper, coriandru, sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macră 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vită 1/2 kg şorici 1 picior de porc 1 ceapă 1 morcov […]
 
Ceafa in vin

Ceafa in vin

Ceafa in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg ceafă de porc 5-6 căţei de usturoi câteva frunzuliţe de rozmarin 1 pahar cu vin alb 2 cepe ulei de măsline boia dulce sare piper   Mod de preparare: Spală bine bucata de carne şi şterge-o […]
Retete de Sandwich-uri simple si gustoase

10 Retete de Sandwich-uri simple si gustoase

Retete de Sandwich-uri simple si gustoase: Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar   Sandwich picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute, pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei copt, salata, rosie.   Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 […]
 
Piure_de_linte_05

Reteta zilei: Piure de linte

Piure de linte din: linte rosie, usturoi, sare, turmeric, lapte de cocos, apa. Ingrediente:  2 cani linte rosie 1 cățel de usturoi ½ linguriță sare ½ linguriță turmeric 1 cutie lapte de cocos 1½ căni de apă Mod de preparare: Se clateste lintea foarte bine pana cand apa este curata. Tocati usturoiul si se adauga […]
Caltabos cu orez si carne

Retete traditionale: Caltabos cu orez si carne

Caltabos cu orez si carne din: ficat, inima, plaman, rinichi, carne, ceapa, orez, sare, piper, ulei, mat, dafin, cimbru. Ingrediente: 1/2 ficat 1/2 inimă 1 plămân 1 rinichi 1 kg carne mai grasă 3-4 cepe 3 linguri cu orez sare piper ulei maţ de la intestinul gros 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă cu cimbru […]
 
Piftie de vita

Piftie de vita

Piftie de vita din: oase de vitel, carne de vita, ceapa, telina, usturoi, ienibahar, morcovi, gogosar, vin, sare. Ingrediente: 2 kg oase de viţel 2 kg carne de vită fără grăsime 1 ceapă 1 ţelină 6 căţei de usturoi boabe de ienibahar 2 morcovi gogoşar pentru decor 100 ml vin alb sec sare   Mod […]
Gaina umpluta cu castane

Gaina umpluta cu castane

Gaina umpluta cu castane din: gaina sau pui, maruntaie de pui, ceapa, castane, ciuperci, zahar, lapte, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 găină mai mică sau un pui mare măruntaie de pui 2 cepe 20 castane 200 g ciuperci din conservă 1 lingură cu zahăr 2-3 linguri cu lapte sare ulei piper negru măcinat piper negru […]
 
Cozonac cu fructe confiate

Cozonac cu fructe confiate (varianta)

Cozonac cu fructe confiate din: faina, zahar pudra, margarina, crema de branza, oua, rom sau coniac, lamaie, cardamon, nucsoara, praf de copt, stafide, nuci, portocala glasata, margarina. Ingrediente: 500 g făină 175 g zahăr pudră 175 g margarină 250 g cremă de brânză 2 ouă 50 ml rom sau coniac coaja rasă de la o […]
 
 
 
 
 
 
 
Smoothie Retete

Reteta zilei: Smoothie de banana cu fructe de padure

Smoothie de banana cu fructe de padure din: banana, fructe de padure, iaurt, suc de rodie, miere. O reteta de smoothie usoar de preparat, sanatos si gustos, cu care puteti incanta copiii. Ingrediente:  1 banane inghetata, taiata felii 1 cană fructe de pădure congelate 1/2 cană iaurt 1/2 cana suc de rodie 4 lingurite de […]
 
Pulpa cu varza

Pulpa cu varza

Pulpa cu varza din: pulpa de porc cu sorici, varza, morcovi, vin, chimen, coriandru, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc cu şorici 1 varză albă 1-2 morcovi 1 pahar cu vin alb chimen coriandru măcinat ulei de măsline sare de mare piper măcinat   Mod de preparare: Taie […]
Muschi de porc in sos vanatoresc

Muschi de porc in sos vanatoresc

Muschi de porc in sos vanatoresc din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, dafin, pasta de tomate, piper, sare, paprika, ciuperci, vin, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi porc 200 g şunculiţă afumată 2 cepe medii 1 căpăţână de usturoi 2-3 foi de dafin 4 linguri cu pastă de tomate piper alb […]
 
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine din: cacao, zahar, lapte, unt, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, ciocolata, smantana, gelatina, visine. Ingrediente: Pentru blat: 35 g cacao 180 g zahăr 160 ml lapte 150 g unt moale 3 ouă 220 g făină 1 vârf cuţit bicarbonat 1 linguriţă praf de copt 1 praf sare Pentru […]
Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata alba din: ciocolata alba, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată alba două linguri de bombonele colorate 12 beţisoare de acadele, pentru decorat     Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi […]
 
Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata din: zeama de varza, morcovi, carne afumata, cartofi, telina, patrunjel, ou, leusten, apa, sare. Ingrediente: 1 1/2 l zeamă de varză 500-700 g carne afumată 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină micuţă 1 legătură de pătrunjel 1 ou leuştean 2-3 l apă sare   Mod de preparare: Pune apă rece la […]
Placinta cu dovleac si nuci

Placinta cu dovleac si nuci

Placinta cu dovleac si nuci din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 50 ml ulei 1 linguriţă cu oţet 200 ml apă minerală Pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahăr 200 g nucă mărunţită 1 linguriţă cu scorţişoară zahăr pudră   Mod […]
 
Terina de porc si pui cu chutney de agrise

Terina de porc si pui cu chutney de agrise

Terina de porc si pui cu chutney de agrise din: file de porc, piept de pui, bacon, ceapa, ou, coniac, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 700 g file de porc 4 piepţi de pui fără piele 250 g bacon cu fâşii de grăsime 2 cepe mici 1 ou, bătut 45 ml coniac 7 g sare 3 […]
Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Prajitura cu ciocolata in patru straturi din: biscuiti Oreo, unt, ciocolata, oua, zahar, faina, crema de vanilie, vanilie, gelatina, smantana. Ingrediente: Pentru crusta: 300g de biscuiţi Oreo, crema îndepărtată 100g de unt, topit Pentru stratul de negresa: 100g de unt 140g de ciocolată amăruie, tocată, plus extra pentru decor 2 ouă medii 140g de zahăr […]
Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata

Acadele de ciocolata din: ciocolata, praf de chilli, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată neagră 1 vârf linguriţă de praf de chilli bombonele 12 beţisoare de acadele, pentru decorat     Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 […]
Retete de Sandwich-uri

10 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich cu rosii uscate si mascarpone   Sandwich cu rosii uscate si mascarpone din: rosii uscate, branza mascarpone, unt, paine.   Ingrediente: 6-7 rosii uscate 2 linguri branza mascarpone 1 lingura unt 2 felii de paine     Mod de preparare: Intr-un blender procesati rosiile cu branza mascarpone pana se […]
 
Friptura de porc picanta, cu cidru

Friptura de porc picanta, cu cidru

Friptura de porc picanta, cu cidru din: ceapa, morcovi, telina, salvie, ulei de masline, bacon, dafin, carne de porc,  scortisoara, faina, pasta de tomate, paprika, supa de pui sau de porc, cidru. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată în bucăţi mai mari 2 morcovi, tăiaţi în felii subţiri 2 tulpini de ţelină, feliate 6 frunze […]
Reteta_limonada

Reteta limonada

Reteta limonada din: lamai, lime, zahar, menta, apa, gheata. Ingrediente: 3 lămâi 1 lime 200 g zahăr 5-6 frunze de mentă proaspătă 4 pahare apă plata 1 pahar apă minerală cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Amesteci apa plată cu zahărul, pe foc mic, până se dizolvă zahărul. După 2-3 clocote, laşi siropul la răcit. […]
 
Tarta_cu_ciocolata_si_inghetata

Tarta cu ciocolata si inghetata

Tarta cu ciocolata si inghetata din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao, oua, lapte, smantana, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g de ciocolată 2 ouă, plus 1 albuş (rămas de la aluat) 140 g de zahăr fin 85 g de unt topit 85 g de făină obişnuită puţină cacao pentru servit Pentru aluat: 350 g […]
 
Patratele_cu_fistic

Patratele cu fistic

Patratele cu fistic din: fistic, ciocolata, zahar, unt, faina, lapte, smantana. Ingrediente: 140 g fistic decojit 200 g de ciocolată cu lapte 200 g de zahar fin 200 g de unt foarte moale 200 g de făină cu agent de creştere 100 ml de lapte 150 ml de smântână   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la […]
Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat

Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat

Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat din: cartofi, ceapa, usturoi, faina, ou, unt, ulei de masline, crema de branza, ierburi aromatice, pasta de hrean, somon afumat, macrou afumat, lamai. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 ceapă, rasă, iar zeama în exces stoarsă 1 căţel de usturoi, ras fin 25g de făină 1 ou,bătut […]
 
Trandafiri_in_foitaj

Trandafiri in foitaj

Trandafiri in foitaj din: aluat foitaj, mere, zahar, scortisoara, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 aluat foitaj 2 mere roşii zahăr scorţişoară 30 g unt topit zeamă de lămâie   Mod de preparare: Tai merele felii subţiri, după ce le-ai scos sâmburii, le pui într-o oală cu apă şi puţină zeamă de lămâie, apoi le […]
Piept de rata cu sos de coacaze

Piept de rata cu sos de coacaze

Piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet balsamic, vin, coniac, sirop de coacaze rosii, miere, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 2 linguri cu unt 100 ml oţet balsamic 200 ml vin roşu 50 ml coniac 60 ml sirop de coacăze roşii 1 lingură cu miere piper sare […]
 
Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba din: faina, unt, zahar, ou, sare, rubarba, smantana, zahar, faina, scortisoara. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt topit 20 g unt pentru formă 1 lingură zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit sare Pentru umplutură: 500 g rubarbă 150 g smântână 50 g zahăr 2 linguri cu făină 1/4 linguriţă scorţişoară […]
Cozonac cu mere

Cozonac cu mere

Cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, dorjdie, unt, ulei, sare, mere, unt, scortisoara, lamaie Ingrediente: 600 g făină 2 ouă 250 ml lapte 2 linguri cu zahăr 10 g drojdie uscată 2 linguri cu unt topit 4 linguri cu ulei 1/2 linguriţă cu sare Pentru umplutura: 1 kg mere 100 g zahăr 50 […]
 
Rulouri de carne cu hrean si ceapa

Rulouri de carne cu hrean si ceapa

Rulouri de carne cu hrean si ceapa din: piper, cuisoare, ulei, carne de vita, unt, ceapa, sare, zahar, otet, crema de branza, hrean, rucola. Ingrediente: 1 lingură rasă cu boabe de piper negru 1/2 linguriţă de cuişoare 1 lingură cu ulei de măsline 500 g carne de vită foarte bună 15 g unt 2 cepe, […]
Cum_se_prepara_Ciuperci_pleurotus_la_gratar

Cum se prepara Ciuperci pleurotus la gratar (VIDEO)

Ciuperci pleurotus la gratar: Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de vişine sucul de la 1/2 lămâie 1 linguriţă sare un praf de piper alb 1-2 linguriţe oţet balsamic opţional – sos de chili pentru servire Cum se prepara Ciuperci pleurotus la gratar:   Pofta buna!  
 
Prajitura cu fistic si miere

Prajitura cu fistic si miere

Prajitura cu fistic si miere din: unt, zahar, miere, fulgi de ovaz, fistic, caise. Ingrediente: 140 g de unt 140 g de zahăr brun 2 linguri de miere 175 g fulgi de ovăz 75 g de fistic mărunţit 140 g de caise   Mod de preparare: Se pun 140 g de unt, 140 g de […]
Tarta cu branza si sparanghel

Tarta cu branza si sparanghel

Tarta cu branza si sparanghel din: faina, unt, nuci, sparanghel, branza, smantana, oua, piper, forme de tarte. Ingrediente: Pentru aluat: 125 g făină 60 g unt nesărat 50 g nuci măcinate Pentru umplutura: 16 suliţe de sparanghel 100-125 g brânză roquefort 142 ml smântână grasă 2 ouă medii piper negru măcinat 4 forme de tarte […]
 
Prajitura cu ceai si miere

Prajitura cu ceai si miere

Prajitura cu ceai si miere din: nectarine, caise, stafide, ceai, unt, miere, zahar pudra, coaja de citrice, scortisoara, condimente pentru prajituri, sare, coniac, oua, faina, praf de copt, nuci pecan, fondant. Ingrediente: 120 g nectarine uscate, mărunţite 120 g caise uscate, mărunţite 100 g stafide 2 ceşti cu ceai tare fierbinte Earl Grey 250 g […]
Tarta_cu_spanac_si_branza

Tarta cu spanac si branza de capra

Tarta cu spanac si branza de capra din: faina, praf de copt, oua, unt, smantana, sare, spanac, branza de capra, marar, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 ou 100 g unt 150 g smântână 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 g spanac 300 g brânză de capră 3 […]
 
Chifle bao cu porc picant

Retete de Chiftelute

Retete de Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de porc cu verdeata   Chiftele de porc cu verdeata din: paine, lapte, apa, porc, ceapa, usturoi, patrunjel, ou coriandru, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:  1 ceasca paine, cuburi ½ ceasca de lapte sau apa 1.5 kg carne de porc ¼ ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, […]
Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_08

Reteta zilei: Supa crema de legume cu crutoane

Supa crema de legume cu crutoane din: unt, ceapa usturoi, morcovi, telina, vin alb, broccoli, supa de pui, sare, piper, smantana, branza, nucsoara, paine, unt topit. Ingrediente pentru supa:  3 linguri unt nesărat 2 cepe tocate 4 catei de usturoi, zdrobit 2 morcovi, tocati 1 tulpină telina, tocata 1/2 cana vin alb 1 broccoli, rupt […]
 
Aperitive cu icre de cod

Aperitive cu icre de cod

Aperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare. Ingrediente: 200 g icre de cod 1 lămâie 1 limetă 300 ml ulei de floarea-soarelui 250 g făină 300 ml lapte 3 ouă 12 g drojdie 20 g unt sare   Mod de preparare: Pentru a pregăti […]
Guacamole cu tortillas

Guacamole cu tortillas

Guacamole cu tortillas din: tortillas, ulei de malsine, avocado, su de lime, ceapa, coriandru. Ingrediente: 4 tortillas ulei de masline 2 avocado suc de lime 1 ceapa verde o legătură de coriandru   Mod de preparare: Se taie 4 tortillas de grâu în triunghiuri mici, se ung cu puţin ulei de măsline şi se coc […]
 
Popcorn cu branza

Popcorn cu branza

Popcorn cu branza din: popcorn, unt, parmezan, boia iute. Ingrediente: popcorn 75 g de unt 75 g de parmezan un praf de boia iute   Mod de preparare: Se prepară o pungă de popcorn de 100 g la microunde sau 100 g de boabe de porumb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se topesc […]
 
Tort_cu_ciocolata_si_ghimbir

Tort cu ciocolata si ghimbir

Tort cu ciocolata si ghimbir din: unt, ciocolata, cacao, vin de ghimbir, zahar, oua, migdale, ghimbir, gem de ghimbir, smantana. Ingrediente: 250 g de unt, tăiat cubuleţe, plus extra pentru uns cacao 350 g de ciocolată neagră tocată 2 linguri vin de ghimbir 140 g de zahăr fin 100 g de zahăr brun 5 ouă, […]
Mix_de_porc_cu_vita_in_crusta_de_bacon_07

Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon

Mix de porc cu vita in crusta de bacon din: ulei de masline, ceapa, usturoi, porc, vita, oua, cimbru, condimente, otet balsamic, pesmet, bacon. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6 căței de usturoi tocat 1 kg carne tocata de porc 1 kg de carne de vită tocata 2 oua […]
 
Coaste cu miere si orez

Coaste cu miere si orez

Coaste cu miere si orez din: coaste de porc, boabe de mustar, piper, coriandru, lamaie, miere, fasole, orez, ceapa, ardei gras, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g coaste de porc 1 lingură cu boabe de muştar 1 lingură cu piper negru boabe 1 lingură cu boabe de coriandru 3 linguri cu miere zeama de la […]
Prajiturele cu ananas

Prajiturele cu ananas

Prajiturele cu ananas din: aluat de vanilie, oua, ulei, lapte, ananas, cirese glasate. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de vanilie pentru prăjituri 3 ouă 200 ml ulei 250 ml lapte 9 rondele de ananas, mici, subţiri 75 g cireşe glasate   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180°C şi unge cu ulei 9 forme pentru brioşe. Aşază în […]
 
Budinca de cartofi

Budinca de cartofi (varianta)

Budinca de cartofi din: cartofi, smantana, telemea de oaie, unt, pesmet, oua, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg smântână 100 g telemea rasă de oaie 1 lingură cu unt 1 lingură cu pesmet 8 ouă sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când sunt gata, îi cureţi de […]
Salata de ridichi marinate

Salata de ridichi marinate

Salata de ridichi marinate din: ridichi, suc de portocala, miere, ulei cu chilli, rodie, menta, seminte de dovleac. Ingrediente: 1 legătură de ridichi sucul de la 1 portocală 1 linguriţă de miere ulei cu chilli 3 linguri seminţe de dovleac rodie 1 mână frunze de mentă   Mod de preparare: Se taie în felii 1 […]
 
Tort_cu_ceai

Tort cu ceai

Tort cu ceai din: ceai, lapte, ciocolata, unt, migdale, oua, zahar, cacao, creme fraiche. Ingrediente: conţinutul de la 2 pliculeţe de ceai 100 ml de lapte fierbinte 150 g de ciocolată neagră (cu 78% cacao) 200 g de unt tăiat cubuleţe 140 g de migdale măcinate 6 ouă separate 200 g de zahăr fin cacao […]
Briose cu pesto

Briose cu pesto

Briose cu pesto din: faina, praf de copt, oregano, sare, lapte batut, ou, pesto, parmezan, mozzarella. Ingrediente: 280 g de făină 1 lingură de praf de copt 1 lingură de oregano 1 linguriţă de sare 225 ml de lapte bătut 1 ou 2 linguri de pesto roşu 50 g de parmezan ras 75 g de […]
Deserturi cu fructe

Desert cu mar si mascarpone

Desert cu mar si mascarpone din: mere, scortisoara, zahar, mascarpone, frisca, biscuiti. Ingrediente: 500 g de mere 1 linguriţă de scorţişoară 40 g de zahăr fin 250 g de mascarpone 250 ml de frisca 80 g de biscuiţi cu nucă (sau digestivi)   Mod de preparare: Se rad merele, cu coajă cu tot (dar se […]
Muschi_de_vita_cu_sos_de_ciuperci

Muschi de vita cu sos de ciuperci

Muschi de vita cu sos de ciuperci din: muschi de vita, cartofi, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ierburi, rosii, masline, ciuperci, unt, smantana, noodles, otet balsamic. Ingrediente: 200 g muşchi de vită 3 cartofi rozmarin verde 6 g de usturoi 20 ml ulei de măsline 1 lingură ierburi de Provence 10 g de roşii uscate […]
 
Retete de Sandwich-uri

7 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi   Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi din: zahar, apa, burta de porc, ceapa, ulei, usturoi, sos de peste, piper, bagheta, morcovi si ridiche alba murate. Ingrediente sos caramel: 3 linguri zahăr 2 linguri de apă Ingrediente burta de porc: […]
Slană cu mujdei de usturoi

Retete traditionale: Slanina fiarta cu usturoi si boia

Slanina fiarta cu usturoi si boia din: slanina impanata, sare, usturoi, piper, dafin, boia. Ingrediente: 1 kg de slănină împănată cu carne (de la piept) sare grunjoasă 1 1/2 căpăţână de usturoi piper boabe 2 frunze de dafin boia   Mod de preparare: Sărează bine slănina şi las-o câteva ore bune aşa, poate chiar de […]
 
Lichior de salcam

Lichior de salcam

Lichior de salcam din: floare de salcam, alcool dublu rafinat, zahar tos, lapte, lamaie. Ingrediente: 500 g floare de salcâm (proaspăt culeasă) 1 l alcool dublu rafinat 1 kg zahăr tos 1 l lapte 1 lămâie   Mod de preparare: Intr-un borcan de 5 l torni alcoolul, laptele, zahărul, florile de salcâm tocate, lămâia tăiată […]
Bezea_cu_visine

Bezea cu visine

Bezea cu visine din: faina, margarina, galbenus, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, visine, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 300-400 g făină 150 g margarină  4 gălbenuşuri  100 g zahăr pudră 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie Pentru umplutura de vişine: 150 g zahăr  500 g vişine 1 esenţă de vanilie 1 plic […]
 
Carnati semiuscati

Carnati semiuscati

Carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia, vin, usturoi, mate, sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 500 g kaizer afumat 1 linguriţă cu ienibahar 1 linguriţă cu cimbru 1 linguriţă cu piper 1 linguriţă cu coriandru 2 linguri cu boia dulce 200 ml vin roşu […]
 
Carne in untura

Carne in untura

Carne in untura din: carne impanata, carne afumata, slanina, zeama de varza, telina. Ingrediente: 2 kg carne împănată 2 kg carne afumată (ciolan afumat) 2 kg slănină 1 ceaşcă de zeamă de varză 3 frunze de ţelină   Mod de preparare: Taie slănina (fără şorici) în bucăţele şi pune-o la topit într-un ceaun mare şi […]
Toba

Reteta traditionala: Toba

Toba din: stomac de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi, carne grasa de porc, splina, ficat, urechi, slanina, vin, boia, dafin, sare, piper. Ingrediente: stomac de porc 1 mână bună de şorici feliat 1 limbă de porc 1 inimă 2 rinichi 500 g carne grasă de porc 1 splină 300 g ficat […]
 
Prajitura cu mousse de cafea

Prajitura cu mousse de cafea

Prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, zahar pudra, nuci, migdale prajite,ciocolata, coniac. Ingrediente: 3 ouă 6 linguri cu zahăr 5 linguri cu făină 2 linguri cu cacao 1 plic cu praf de copt esenţă de vanilie Pentru mousse: 1 lingură cu cafea instant […]
Lebar

Retete traditionale: Lebar

Lebar din: mate de porc, ficat de porc, splina, plaman, oua, unt, usturoi, dafin, vin, sare, piper. Ingrediente: maţe groase de porc 1 kg ficat de porc 2 spline 1 plămân 1 ou 100 g unt 4 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 pahar cu vin piper sare   Mod de preparare: Pune […]
 
Reteta serbet de zmeura

Reteta serbet de zmeura

Reteta serbet de zmeura din: zahar, zmeura, lamaie. Ingrediente:  1 kg zahâr  1 kg zmeura 1/2 lămaie sau sare de lâmaie     Mod de preparare: Pune la fiert zmeura curăţată de codiţe, cu atata apă încat strecurată să rămînă un pahar şi jumătate de zeamă limpezită. Toarnă această zeamă împreună cu zahărul într-o cratiţă […]
Zmeurata

Zmeurata

Zmeurata din: zeama de lamaie, zmeura, gheata, miere, apa. Ingrediente: 600 g zmeura 3 linguri zeamă de lămâie 2 căni cuburi de gheaţă 3 linguri miere  2 pahare apă plată (sau minerală)   Mod de preparare: Amesteci fructele cu mierea, le zdrobeşti şi le laşi la scurs într-o strecurătoare, circa două ore. Separat, amesteci gheaţa […]
 
Tort Boema

Tort Boema

Tort Boema din: oua, apa, zahar, nuca, cacao, faina, oua, lamaie, esenta de rom, cacao, frisca, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 4 linguri cu apă 10 linguri cu zahăr 5 linguri cu nucă măcinată 2 linguri cu cacao 5 linguri cu făină Pentru bezea: 7 albuşuri 14 linguri cu zahăr 1 lingură cu zeamă […]
Tort cu ricotta

Tort cu ricotta

Tort cu ricotta din: oua, zahar, nuci, esenta de rom, sare, cacao, cafea solubila, ricotta, frisca, lapte, lamaie, grlatina, gem de fructe, compot de pere. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 140 g zahăr tos 150 g nuci măcinate 70 g făină 1 fiolă cu esenţă rom 30 g cacao sare 1 lingură cu cafea solubilă […]
 
Cartofi cu branza de capra la cuptor

Cartofi cu branza de capra la cuptor

Cartofi cu branza de capra la cuptor din: cartofi, ulei de masline, branza de capra, chives. Ingrediente: 750 g cartofi mici, spălaţi foarte bine (sau baby potatoes) 2 linguri cu ulei de măsline 250 g brânză de capră chives proaspăt, tăiat mărunt, pentru decor   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în coajă […]
 
Clatite pufoase cu gem

Clatite pufoase cu gem

Clatite pufoase cu gem din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, unt, fructe, zahar, apa. Ingrediente: 200 g de făină 1 linguriţă praf de copt 1 vârf de sare 1 ou 300 ml de lapte 1 lingură de unt topit 1 mână de fructe congelate 3 linguri de zahăr 100 ml de apă   […]
Salata_de_conopida_cu_migdale

Salata de conopida cu migdale

Salata de conopida cu migdale din: conopida, ulei de masline, ceapa, otet, miere, stafide, marar, fulgi de migdale, spanac. Ingrediente: 1 conopidă desfăcută în bucheţele 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată subţire 3 linguriţe oţet 1 lingură şi jumătate de miere 3 linguri de stafide 1 legătură mică de mărar tocat 3 […]
 
Omuleti de turta dulce

Omuleti de turta dulce

Omuleti de turta dulce din: unt, zahar, miere, mix condimente, zahar vanilat, faina, smantana, ou, praf de copt, sare. Ingrediente: 100 g unt 100 g  zahăr 200 ml miere mix condimente (câte un praf de scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ienibahar) 4 plicuri cu zahăr vanilat 500 g făină 200 ml smântână dulce 1 ou 1/2 plic cu […]
Retete de Sandwich-uri

5 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi   Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi din: ciabatta, mustar, muraturi, sunca, carne de porc, branza, unt. Ingrediente: 1 paine ciabatta 30gr muștar 4 felii de muraturi 8 felii de sunca 6 felii carne de porc prăjită 4 felie de brânză 30gr de unt […]
 
Mancare_cu_carnati_si_dovleac_05

Reteta zilei: Mancare cu carnati si dovleac

Mancare cu carnati si dovleac din: ulei de masline, carnati, usturoi, rosii, sare de mare, dovleac ricotta, busuioc, parmezan, piper, mozzarella. Ingrediente sos:  1 lingura ulei de masline 4-5 carnati, felii subțiri 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii intregi sare de mare Ingrediente: 1/2 dovleac, ras 1 cană brânză ricotta ¼ cană busuioc […]
Cocktail cu suc de portocale

Cocktail cu suc de portocale

Cocktail cu suc de portocale din: suc de portocale, sampanie. Ingrediente: 200 ml suc de portocale proaspăt stors 100 ml de şampanie     Mod de preparare: Amestecă sucul de portocale cu şampania de la gheaţă şi savurează cocktailul dimineata sau seara.  
 
Budinca cu nucsoara si ghimbir

Budinca cu nucsoara si ghimbir

Budinca cu nucsoara si ghimbir din: unt, lapte, oua, zahar, biscuiti, coaja de lamaie, nucsoara, ghimbir, lemon. Ingrediente: unt, pentru uns vasul 600 ml de lapte 4 ouă 8 linguri de zahăr 75 g de biscuiţi măcinaţi (sau pişcoturi) coaja rasă de la 1 lămâie 1/2 linguriţă de nucşoară 1/2 linguriţă de ghimbir lemon curd […]
 
Pulpa invelita in slanina

Pulpa invelita in slanina

Pulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 4-5 fâşii mai groase de slănina 500 ml vin alb zeama de la o lămâie sare piper proaspăt măcinat 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat 3-4 fire de rozmarin   Mod de preparare: Spală […]
Paste_cu_vita_picanta_07

Reteta zilei: Paste cu vita picanta

Paste cu vita picanta din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vita, praf de chili, chimen, oregano, piper rosu, rosii, ardei iute, supa de vita, paste, masline, cheddar, ceapa verde. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 cățel de usturoi 1 kg carne de vita tocata 1 lingura praf de chili ½ lingurita de […]
 
Ficat in sos de vin

Ficat in sos de vin

Ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g ficat de porc 3 cepe 300 ml de vin roşu 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 fire de ceapă verde sare piper ulei   Mod de preparare: Taie cepele în sferturi […]
Salata de orez, castravete si pastrav

Salata de orez, castravete si pastrav

Salata de orez, castravete si pastrav din: orez, ardei, castravete, pastrav afumat, portocala, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 150 g orez basmati 1 ardei roşu, tăiat în sferturi şi curăţat de coajă 1/2 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat în felii subţiri 125 g păstrăv afumat, fărâmiţat coaja şi zeama de […]
 
Conopida cu mirodenii

Conopida cu mirodenii

Conopida cu mirodenii din: conopida, ulei de masline, seminte de chimion, praf de curry. Ingrediente: conopida 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă feliată 2 linguriţe de seminţe de chimion 1 linguriţă de praf de curry   Mod de preparare: Se rupe conopida în bucheţele, apoi se pune într-o tavă şi se amestecă cu […]
Budinca de lamaie

Retete rapide: Budinca de lamaie

Budinca de lamaie din: crema de lamaie, unt, zahar pudra, oua, faina, praf de copt, sare, lamaie, limeta. Ingrediente: 250 ml (1 cană) cremă de lămâie gata preparată 250 g unt moale 180 ml (1/2 cană) cu zahăr pudră 5 ouă 375 g (1 1/2 căni) făină 2 linguri cu praf de copt puţină sare coaja […]
Pachetele cu ceapa, branza si sunca

Pachetele cu ceapa, branza si sunca

Pachetele cu ceapa, branza si sunca din: ceapa verde, cascaval, sunca, ou. Ingrediente: 4 cepe verzi tocate 100 g de caşcaval ras 100 g de şuncă tocată 1 ou bătut 1 foaie de aluat de foitaj   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amesteca 4 cepe verzi tocate, 100 g […]
Pui_la_cuptor_cu _sos_de_vin

Pui la cuptor cu sos de vin

Pui la cuptor cu sos de vin din: pui, tarhon, ceapa, lamaie, unt, vin. Ingrediente: 1 pui 1/2 legătură de tarhon 1 ceapa 1/2 lămâie 1/2 legătură de tarhon unt 1/2 sticlă de vin alb sec   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Intr-o tavă se aşază 1 ceapă tăiată pe […]
 
Rulada de porc umpluta cu verdeturi

Rulada de porc umpluta cu verdeturi

Rulada de porc umpluta cu verdeturi din: salvie, patrunjel, usturoi, ulei de malsine, carne de porc, praz, sare, piper, cidru. Ingrediente: o mână de salvie o mana de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei de masline carne de porc 6 fire de praz sare piper 300 ml de cidru 4 frunze de salvie   Mod […]
Supa de pui si mazare

Supa de pui si mazare

Supa de pui si mazare din: supa de pui, paste, piept de pui, mazare, patrunjel. Ingrediente: 750 ml supă de pui 50 g de paste 1 piept de pui 50 g mazare 1 mână mică de pătrunjel   Mod de preparare: Se încălzesc 750 ml supă de pui într-o cratiţă, se adaugă 50 g de […]
 
Retete de Sandwich-uri

3 Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei   Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei din: ardei gras, ardeiiute in sos adobo, usturoi, migdale, oregano, sare, piper, ulei de masline, piept de pui, branza cheddar, ciabatta. Ingrediente pentru pesto: 12 ardei grasi mici, fara […]
Mini_tarte_in_stil_tailandez

Mini tarte in stil tailandez

Mini tarte in stil tailandez din: fasole verde, sos Thai, carne de curcan sau pui, mini tarte sau gogosele. Ingrediente: 60 g păstăi de fasole verde, tăiate în bucăţi 100 ml sos Thai stir-fry 200 g carne de curcan sau pui, gata pregătită, rece, tăiată mărunt 24 mini tarte, sau gogoşele pentru umplut din comerţ […]
 
Bautura_cu_castravete

Bautura cu castravete

Bautura cu castravete din: castravete, lamaie, menta, rozmarin, miere, gheata. Ingrediente: 12 felii subţiri de castravete  4 felii subţiri de lămâie 4 crenguţe de mentă  1 crenguţă de rozmarin 2 linguri miere 5 pahare apă plată  cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Într-un vas de 2,5 litri, pui apa, feliile de castraveţi trecute prin […]
Carne de vita picanta

Carne de vita picanta

Carne de vita picanta din: piper, usturoi, sare, otet, carne de vita. Ingrediente: 1 linguriţă de piper negru boabe 6 căţei de usturoi mari 1 vârf de sare 4 linguri de oţet din vin roşu 600 g carne de vită   Mod de preparare: Intr-un mojar se pisează 1 linguriţă de piper negru boabe şi […]
 
Cum se prepara Spuma de albusuri

Cum se prepara Spuma de albusuri (VIDEO)

Spuma de albusuri: Ingrediente:  8 albuşuri un praf sare 1 plic zahăr vanilat dulceaţă de zmeură Cum se prepara Spuma de albusuri:   Pofta buna!  
Supa rapida cu taietei

Supa rapida cu taietei

Supa rapida cu taietei din: supa de legume, sos de chilli, sos de soia, taietei, legume, arahide. Ingrediente: 330 ml de supă de legume 1 lingură sos de chilli 2 linguriţe sos de soia un calup de tăieţei arahide o mana de legume   Mod de preparare: Se dau în clocot 330 ml de supă […]
 
Curcan la cuptor cu umplutura de castane

Curcan la cuptor cu umplutura de castane

Curcan la cuptor cu umplutura de castane din: prune uscate, coniac, carnati, bacon, castane, mar, lamaie, nucsoara, sare, piper, curcan, grasime de gasca, salvie, bacon, ceapa, morcov, telina, ceapa, carnati, supa de pui, amidon, vin. Ingrediente: Pentru umplutura: 8 prune uscate mari 2 linguri cu coniac 450 g cârnaţi proaspeţi 2 felii de bacon cu […]
Supa de fasole cu pancetta

Supa de fasole cu pancetta

Supa de fasole cu pancetta din: ceapa, unt, cimbru, fasole, supa de pui, pancetta, chives. Ingrediente: 2 cepe 1 lingura unt 4 fire de cimbru 2 cutii a câte 400 g de fasole uscată albă 750 ml de supă de pui pancetta chives   Mod de preparare: Se prăjesc 2 cepe tocate mare într-o lingură […]
 
Pateu de macrou cu ghimbir si branza

Pateu de macrou cu ghimbir si branza

Pateu de macrou cu ghimbir si branza din: branza de vaci, ghimbir, macrou, limeta, paine, salata Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras coaja şi sucul de la 1 limetă 200 g macrou afumat pâine toast salată, pentru a servi   Mod de preparare: Bate brânza într-un castron, până devine cremoasă. […]
Souffle

Souffle

Souffle din: unt, faina, lapte, smantana, cascaval, ficatei, branza de vaci, ciuperci. Ingrediente: 100 g unt  5 linguri cu vîrf de faina  2 câni lapte  smîntînâ  caşcaval ras Pentru umplutura: ficâtei brînză de vaci ciuperci carne tocată   Mod de preparare: Fierbe toate ingredientele de mai sus pînă obţii o pastă lichidă, ca o ciulama. Cand s-a […]
 
Aperitive din creveti cu miere

Aperitive din creveti cu miere

Aperitive din creveti cu miere din: creveti, usturoi, paine, masline, miere, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 32 creveţi 1 căţel de usturoi 1 pâine ulei de măsline miere 4 rămurele de pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Foloseşte pâine mai veche de o zi, pe care o tai în felii. Curăţă usturoiul, taie-l în […]
Supa crema de peste si midii

Supa crema de peste si midii

Supa crema de peste si midii din: midii, supa de peste, cartofi, carne de peste, patrunjel. Ingrediente: 500 g de midii 1 l supa de peste 500 g de cartofi albi 200 g carne de peşte alb sau somon 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat […]
 
Drob de vinete de cascaval

Cum se prepara Vinete pentru iarna (VIDEO)

Vinete pentru iarna: Ingrediente: 2 kg vinete lunguieţe 4 linguriţe sare 1/2 litru ulei de porumb Cum se prepara Vinete pentru iarna:   Pofta buna!  
Desert cu scortisoara

Desert cu scortisoara

Desert cu scortisoara din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, scortisoara, nuci, Nutella. Ingrediente: 175 g de unt moale 175 g de zahăr fin 3 ouă 200 g de făină cu agent de creştere 1 linguriţă praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguriţe de scorţişoară 4 linguri de Nutella 50 g […]
 
Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello

Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello

Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello din: unt, zahar, oua, malai, migdale, praf de copt, lamaie, limoncello. Ingrediente: 50 g de unt 250 g de zahăr fin 3 oua 100 g de mălai fin 250 g de migdale măcinate 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la 3 lămâi sucul de la 1 […]
Pateu din ficat de porc

Pateu din ficat de porc

Pateu din ficat de porc din: 1 kg ficat de porc, 2 kg grăsime de porc, 500 ml lapte, 250 g smântână, 100 g ceapă, sare, 6 g piper alb, 3 g zahăr, 2 g nucşoară, 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin), 300 g ouă, 50 g amidon de cartofi, gelatină. Ingrediente: Pentru umplutura: 1 kg ficat de porc 2 kg grăsime de porc 500 […]
 
Salata de paste si verdeturi

Salata de paste si verdeturi

Salata de paste si verdeturi din: paste, boabe de soia, fasole verde, ulei de susan, ghimbir, lime, germeni, mrcovi, coriandru. Ingrediente: 75 g de paste 80 g boabe de soia verde 50 g de fasole verde 1/2 linguriţă ulei de susan 1 lingură sos de soia 1 bucată mică de ghimbir sucul de la 1/2 […]
Frittata cu branza de capra

Frittata cu branza de capra

Frittata cu branza de capra din: ulei, ceapa, dovlecel, mazare, oua, menta, branza de capra. Ingrediente: 1 lingură de ulei 2 cepe verzi feliate 1 dovlecel 1 mână de mazăre decongelată 3 ouă 1 mână de mentă 50 g de brânză de capră   Mod de preparare: Se încălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie nonadeentă, […]
 
Supa_de_linte_cu_dovleac_si_curry_05

Reteta zilei: Supa de linte cu dovleac si curry

Supa de linte cu dovleac si curry din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, piure de dovleac, linte rosie, supa, praf de curry. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras 300gr piure de dovleac 1 cană linte rosie 6 cani supa 1 lingura praf de […]
Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri (2016)

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de porc   Sandwich-uri cu carne de porc din: pulpa de porc, zahar brun, boia dulce, piper, sare grunjoasa, sare, praf de usturoi, praf de ceapa, seminte de telina, piper cayenne, otet de mere, ceapa, ardei iute, bere, chifle, salata de varza. Poate te intereseaza si Sandwich-uri […]
 
Cotlet a la Lancelot

Cotlet a la Lancelot

Cotlet a la Lancelot din: cotlete de porc, morcovi, ceapa, rosii, coacaze, mustar, otet, broccoli, miere, rozmarin, ulei, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 morcovi 1 legătură de ceapă verde 2 roşii 2 crenguţe cu coacăze roşii 2 linguri cu muştar 2 linguri cu oţet balsamic 1 broccoli 1 lingură cu miere rozmarin verde […]
Muschi alb rafinat

Muschi alb rafinat

Muschi alb rafinat din: muschi de porc, morcovi, porumb, seminte de pin, seminte de dovleac, spanac, vin, unt, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2-3 morcovi 1 conservă mică de porumb 50 g seminţe de pin 1 00 g seminţe de dovleac 100 g frunze de spanac 1 pahar cu vin […]
 
Fasole cu ardei

Fasole cu ardei

Fasole cu ardei din: ulei, ardei, usturoi, fasole. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ardei iute 1/2 căţel de usturoi 200 g de fasole Mod de preparare: Se încălzeşte 1 lingură de ulei într-un wok sau într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ardei iute feliat subţire şi 1/2 căţel de usturoi pisat 1 minut, apoi se […]
 
Pui_cu_cartofi_noi_pe_pat_de_orez_cu_mazare_04

Reteta zilei: Pui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare

Pui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare din: pulpe de pui, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, cartofi noi, usturoi, vin alb, supa de pui, dafin, orez, mazare. Ingrediente:  8 pulpe de pui dezosate sare de mare și piper negru 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, feliata 2 […]
Muschi de porc umplut cu spanac si branza

Muschi de porc umplut cu spanac si branza

Muschi de porc umplut cu spanac si branza din: 1 kg muşchi de porc, 1 căpăţână de usturoi, 2 cepe, 150 ml vin alb sec, 2 ardei graşi coloraţi, 250 g spanac din borcan, 100 g brânză feta, 250 g bacon, 2 foi mari de dafin, sare, piper, ulei de măsline, cimbrişor, rucola. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1 căpăţână de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb […]
 
Cupcakes de ciocolata

Cupcakes de ciocolata

Cupcakes de ciocolata din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, smantana, oua, ciocolata. Ingrediente: 300 g de ciocolată 200 g de făină 200 g de zahăr brun 2 linguriţe praf de copt 6 linguri de cacao 150 ml de ulei 100 ml de smântână 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 100 ml […]
Gaina umpluta cu bacon si carne de porc

Gaina umpluta cu bacon si carne de porc

Gaina umpluta cu bacon si carne de porc din: 2 cepe, 200 g carne tocată de porc, 75 g bacon, măruntaiele de la găină (pipotă, ficat inimă), 2 gălbenuşuri, 100 g unt, sare, piper, nucşoară, paprika, 1 pahar de coniac sau vin, 100 ml zeamă de carne, 100 g unt, pătrunjel tăiat fin. Ingrediente: 2 cepe 200 g carne tocată de porc 75 g bacon măruntaiele de la găină […]
Croissante cu branza brie si spanac

Croissante cu branza brie si spanac

Croissante cu branza brie si spanac din: croissante, unt, usturoi, spanac, branza brie. Ingrediente: o lingură de unt 1 căţel de usturoi pisat 200 g de spanac 4 croissante branza brie   Mod de preparare: Se încălzeşte grillul la temperatură mare. Se prăjesc într-o lingură de unt 1 căţel de usturoi pisat şi 200 g […]
Chocolate_martini

Chocolate martini

Chocolate martini din: gin sau votca, ciocolata, lichior de ciocolata, gheata. Ingrediente: 200 ml de gin sau votcă 50 g de ciocolată neagră 100 ml lichior de ciocolată gheata coaja de lamaie   Mod de preparare: Se toarnă 200 ml de gin sau votcă într-o carafă. Se topesc 50 g de ciocolată neagră (cu concentraţie […]
 
Choux de creveti

Choux de creveti

Choux de creveti din: oua, unt, faina, zahar pudra, mac sau susan, sare, portocala, lamaie, smantana, piper, creveti, chives, ulei de masline. Ingrediente: Pentru choux: 3 ouă 80 g unt 125 g făină 1 linguriţă cu zahăr pudră mac sau susan 1 vârf de cuţit de sare Pentru spuma de citrice: suc de la 1 […]
Cartofi copti la cuptor

Cartofi copti la cuptor

Cartofi copti la cuptor din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, supa de pui, patrunjel. Ingrediente: ulei de masline 900 g de cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 ml de supă de pui patrunjel Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge o tavă pătrată adâncă de 20 cm […]
 
Broccoli cu pesmet de parmezan

Broccoli cu pesmet de parmezan

Broccoli cu pesmet de parmezan din: unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, parmezan, cimbru, broccoli. Ingrediente: 25 g de unt 4 linguri ulei de măsline 50 g de pesmet sare de mare piper negru 25 g de parmezan 1 lingură frunze de cimbru 700 g de broccoli   Mod de preparare: Se încing 25 […]
Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri

Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto   Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto din: patrunjel, salata verde, usturoi, suc de lamaie, parmezan, ulei de masline, somon afumat, branza, chifle, sare grunjoasa. Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu muschiulet de porc Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel 1 frunză salata verde […]
 
Prajituri cu sirop de artar

Prajituri cu sirop de artar

Prajituri cu sirop de artar din: faina, praf de copt, zahar, ou, lapte, mere, scortisoara, unt, creme fraiche, sirop de artar. Ingrediente: 200 g faina 1 lingură praf de copt 1 lingură de zahăr fin 1 ou 275 ml de lapte 4 mere 1 lingură de zahăr 1 linguriţă de scorţişoară unt o lingură de […]
Mousse_de_pastrav

Mousse de pastrav

Mousse de pastrav din: gelatina, file de pastrav, smantana, marar, arpagic, patrunjel, piper verde, sare, paine, icre, piper. Ingrediente: 12 foi de gelatină albă 4 fileuri de păstrăv afumat (cca 400 g) 250 ml smântână pentru gătit 1/2 de legătură de mărar 1/2 de legătură de arpagic verde 1/2 de legătură de pătrunjel 1 lingură […]
 
Chifle umplute

Chifle cu oua prajite si peste

Chifle cu oua prajite si peste din: chifle, unt, pastrav, oua, chives. Ingrediente: 4 chifle 1 lingura unt 8 oua pastrav afumat chives   Mod de preparare: Se taie pe jumătate 4 chifle şi se prăjesc. Se topeşte o lingură de unt într-o tigaie, apoi se adaugă 8 ouă bătute care se încălzesc treptat, amestecând […]
 
Flanc de porc cu salvie si mere

Flanc de porc cu salvie si mere

Flanc de porc cu salvie si mere din: sare, flanc de porc, usturoi, cidru de mere, mere, salvie, sare, piper. Ingrediente: 500 g sare grunjoasă 5 kg flanc de porc 2 căpăţâni de usturoi întregi 500 ml cidru de mere 8 mere mici o mână de salvie sare şi piper negru proaspăt măcinat   Mod […]
Salata Caesar cu ciabatta

Salata Caesar cu ciabatta

Salată Caesar cu ciabatta din: ansoa, otet, sos, mustar, ulei, usturoi, parmezan, ciabatta. Ingrediente: 2 fileuri de anşoa 2 linguri de oţet din vin alb 1/2 linguriţă de sos Worchestershire 1 linguriţă de muştar 150 ml de ulei de măsline 1 căţel de usturoi frunze de salata 2 mâini de parmezan ras crutoanele de ciabatta […]
 
Prajitura in straturi cu cirese confiate

Prajitura in straturi cu cirese confiate

Prajitura in straturi cu cirese confiate din: unt, ciocolata neagra, cafea, faina, bicarbonat, zahar brun, oua, lapte batut, vanilie, zahar fin, smantana, fulgi de sare, zahar pudra, pudra, aurie, cirese confiate, trufe de ciocolata, bile de ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 400 g unt nesărat 400 g ciocolată neagră (70% cacao) 50 ml cafea tare, fierbinte […]
Carne de vita cu parmezan

Carne de vita cu parmezan

Carne de vita cu parmezan din: muschi de vita, ulei de arahide, ulei, otet, mustar, parmezan, ridichi, rosii cherry, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi muşchi de vită ulei de arahide 3 linguri de ulei 1 lingură de oţet din vin alb 1 lingură de muştar Dijon sare piper parmezan 50 g de ridichi 1 mână de […]
 
Minitarte_cu_mere

Minitarte cu mere

Minitarte cu mere din: foitaj, zahar, unt, mere, scortisoara, fulgi de unt. Ingrediente: 150 g foietaj (congelat) 75 g zahăr 25 g unt 2-3 mere 1 lingură de zahăr cu scorţişoară 20 g fulgi de unt   Mod de preparare: Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Din zahăr şi unt se pregăteşte un […]
Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea (varianta)

Prajitura cu ciocolata si cafea din: biscuiti, unt, gelatina, apa, oua, zahar pudra, cafea, branza de vaci, vanilie, cacao, ciocolata, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu ciocolată şi nucă de cocos 100 g unt topit 15 ml gelatină 30 ml apă 4 gălbenuşuri 210 g zahăr pudră 60 ml cafea foarte tare 750 […]
 
Reteta salata de conopida

Salata de conopida si morcovi

Salata de conopida si morcovi din: conopida, morcovi, ceapa, capere, patrunjel, otet, mustar, ulei de masline, maioneza. Ingrediente: o conopida 2 morcovi raşi l ceapă roşie 2 linguriţe de capere 2 linguriţe de pătrunjel 1 lingură de oţet din vin alb 1 linguriţă de muştar Dijon 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de maioneză […]
 
Reteta taitei cu creveti

Reteta taitei cu creveti

Reteta taitei cu creveti din: unt de arahide, ulei de susan, sos de soia, sos de chilli, teitei, creveti, fasole, ardei, ceapa. Ingrediente: 2 linguriţe unt de arahide 1 linguriţă ulei de susan 1 lingură sos de soia 1 lingură sos de chilli 2 linguri de apă 100 g de tăieţei 150 g de creveţi […]
Tortilla cu pui si branza cheddar

Tortilla cu pui si branza cheddar

Tortilla cu pui si branza cheddar din: tortilla, guacamole, piept de pui, ardei, branza cheddar. Ingrediente: tortilla de grâu 2 linguri de guacamole o jumătate piept de pui copt o jumătate de ardei gras roşu 30 g de brânză cheddar   Mod de preparare: Se ia o foaie moale de tortilla de grâu şi se […]
 
Pate de macrou afumat

Pate de macrou afumat

Pate de macrou afumat din: macrou, crema de branza, lamaie, patrunjel, hrean. Ingrediente: 250 g de macrou afumat 200 g cremă de brânză coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 linguri de pătrunjel 1-2 linguri de hrean paine   Mod de preparare: Intr-un blender se pun şi se pasează 250 g de macrou […]
Sandwich-uri

Sandwich-uri

Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan   Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan din: curcan, telina, morcovi, usturoi, praf de chili, boia, pesmet, parmezan, ou, sos iute, chifle, sos de branza albastra. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu piept de curcan si varza murata Sandwich-uri cu pui si rosii la gratar Sandwich-uri […]
 
Sachertorte

Sachertorte

Sachertorte din: ciocolata, oua, unt, zahar, faina, gem de caise, esenta de vanilie, sare, ciocolata, frisca. Ingrediente: 200 g ciocolată 8 gălbenuşuri 10 albuşuri 100 g unt 6 linguri cu zahăr 5 linguri cu făină 150 g gem de caise esenţă de vanilie sare Pentru glazura: 100 g ciocolată de menaj 250 ml frişcă neîndulcită, […]
Mancare_cu_pui_si_legume_04

Reteta zilei: Mancare cu pui si legume

Mancare cu pui si legume din: carnati, pui, ceapa, ardei gras telina, usturoi, rosii, supa de pui, sos iute, condimente, patrunjel, oregano, cimbru, piper rosu, fulgi de ardei rosu, sare, piper, orez. Ingrediente:  3-4 carnati, felii 2 piepti de pui, cuburi 1 cană de ceapă cuburi ½ cană ardei gras rosu cuburi ½ cana ardei […]
 
Salata cu bulgur si broccoli

Salata cu bulgur si broccoli

Salata cu bulgur si broccoli din: bulgur, broccoli, ulei de masline, feta, lamaie, usturoi, rosii, seminte de pin, patrunjel. Ingrediente: 75 g de bulgur 125 g de broccoli ulei de masline sucul de la 1 lămâie 1/2 căţel de usturoi 100 g de feta 2 roşii 2 linguri seminţe de pin 1 legătură de pătrunjel […]
Retete Sandwich

Retete Sandwich (2016)

Retete Sandwich: Reteta zilei: Sandwich-uri cu pui si cascaval   Sandwich-uri cu pui si cascaval din: pui, ceapa, usturoi, rosii, condimente, patrunjel, sare, piper, ciabatta, sos de pizza, cascaval. Ingrediente:  1 piept de pui 2 pulpe de pui 1/2 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii cubulete 1 lingura condimente italiene 1 […]
 
Supa rece de castraveti

Supa rece de castraveti (varianta)

Supa rece de castraveti din: castraveti, iaurt, chimen, busuioc. Ingrediente: 1-2 castraveţi de seră sau 5 de grădină 2 pahare mari iaurt natur o linguriţă chimen 4-5 frunze busuioc   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se păstrează câteva, iar restul se pun în blender. Se adaugă iaurtul, chimenul si […]
 
Pui cu lamaie si migdale

Pui cu lamaie si migdale

Pui cu lamaie si migdale din: pulpe de pui, lamai, ceapa, migdale, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe întregi de pui 3 lămâi o ceapă uscată o lingură migdale feliate 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală carnea, apoi se presară cu sare si piper. Se aşază într-o […]
Salata_cu_avocado_si_vinegreta_aromata_04

Reteta zilei: Salata cu avocado si vinegreta aromata

Salata cu avocado si vinegreta aromata din: salata verde, nuci, telina, portocale, avocado, ceapa verde, suc de lamaie, usturoi, sirop de artar, mustar dijon, sare de mare, piper, ulei de masline. Ingrediente:  1 salata verde maruntita 1 cană nuci, tocate 4 tulpini de țelină,felii 3 portocale, decojite 1 avocado 1 legătură de ceapă verde, felii […]
 
Salata de orez

Salata de orez (varianta)

Salata de orez din: orez, sunca, mazare, porumb, rozmarin, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 5 linguri orez cu bob lung 200 g şuncă 200 g mazăre 3 linguri boabe de porumb câteva ace rozmarin ulei suc de lămâie sare   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă rece cu sare. Mazărea, dacă e […]
Cozonaci cu mac si cocos

Cozonaci cu mac si cocos

Cozonaci cu mac si cocos din: faina, unt, oua, drojdie, lapte, sare, zahar, cacao, mac, cocos, coniac, lamaie, stafide, esenta de rom. Ingrediente: Pentru aluat: 1,100 kg făină 250 g unt 2 gălbenuşuri un ou 20 g drojdie proaspătă 200 ml lapte 1/4 linguriţă sare 5 linguri zahăr 1 1/2 lingură cacao Pentru umplutura de […]
Tarta cu somon

Retete pentru incepatori: Tarta cu somon

Tarta cu somon din: faina, unt, apa, oua, sare, somon, smantana, lapte, branza de capra. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 50 ml apă rece un gălbenuş sare Pentru umplutură: 300 g somon proaspăt 100 g somon afumat 2 ouă 250 ml smântână 200 ml lapte 3-4 felii brânză de capră o […]
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste cu rosii din: spaghete, rosii, parmezan, sare, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: o cutie spaghete subţiri • 3 roşii 2 linguri parmezan ras sare 2 linguri ulei de măsline busuioc   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă conform indicaţiilor de pe ambalaj. […]
 
Sandvisuri cu avocado

Sandvisuri cu avocado (varianta)

Sandvisuri cu avocado din: avocado, ridichi, paine de casa, verdeata, sare. Ingrediente: un avocado o legătură ridichi 8 felii pâine de casă verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Avocado se taie cu un cuţit până la sâmbure si apoi cele două jumătăţi se întorc în sens invers acelor de ceasornic. Se scoate sâmburele, apoi […]
Sandvis frantuzesc

Sandvis frantuzesc

Sandvis frantuzesc din: paine, unt, sunca, branza Gouda, cascaval, cimbru. Ingrediente: 8 felii pâine 40 g unt 8 felii şuncă 4 felii brânză Gouda (portocalie) 4 felii caşcaval 2 linguriţe cimbru uscat   Mod de preparare: Se ung feliile de pâine cu unt, apoi se pun în tava de aragaz tapetată cu hârtie. Se repartizează […]
 
Prajitura cu cacao si rom

Prajitura cu cacao si rom

Prajitura cu cacao si rom din: unt, zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: Pentru blat: 250 g unt 200 g zahăr 6 ouă 400 g făină o lingură cacao 3 linguriţe praf de copt 5 linguri lapte Pentru cremă: un litru lapte 7 linguri zahăr 7 linguri […]
Spumă de griş cu sirop de fructe

Desert la pahar cu ciocolata si fragi

Desert la pahar cu ciocolata si fragi din: mascarpone, ciocolata alba, zahar, piscoturi, oua, zmeura, apa. Ingrediente: 250 g mascarpone 150 g ciocolată albă 30 g zahăr 3 ouă 4 pişcoturi 150 g zmeură Pentru sirop: 50 g zahăr 20 ml apă   Mod de preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie şi, între timp, gălbenuşurile […]
 
Retete Sandwich

Retete Sandwich

Retete Sandwich: Reteta zilei: Sandwich cald cu unt de arahide si banane   Sandwich cald cu unt de arahide si banane din: banane, paine, unt de arahide, unt. Ingrediente:  banane 2 felii de pâine unt de arahide unt Mod de preparare: Ungeti fiecare felie de paine cu unt de arahide. Feliati banana. Puneti bananele pe […]
Sufleu vanilat

Sufleu vanilat

Sufleu vanilat din: faina, oua, zahar, ciocolata alba, unt, esenta de vanilie, faina. Ingrediente: 300 g făină 12 gălbenuşuri 12 albuşuri 150 g zahăr 200 g ciocolată albă 100 g unt o fiolă esenţă de vanilie făină, pentru forme   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar ciocolata […]
 
Supa_inghetata_de_rosii

Supa inghetata de rosii

Supa inghetata de rosii din: rosii, vin, gin, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii cărnoase 500 ml supă de carne concentrată 8 linguri vin roşu 1-2 linguri de boabe de piper verde la borcan 4-6 linguri de gin sare câteva fâşii de frunze de busuioc pentru ornat   Mod de preparare: Roşiile se opăresc 30 […]
Chiftelute de vita dietetice

Chiftele cu sos tomat

Chiftele cu sos tomat din: carne de vita, smantana, ceapa, paine, oua, patrunjel, marar, suc de rosii, morcov, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită o lingură smântână o ceapă miezul a două felii de pâine 2 ouă o legătură pătrunjel o legătură mărar 500 ml suc de rosii un morcov ulei pentru […]
 
Cum_se_prepara_Muraturi_asortate_in_saramura

Cum se prepara Muraturi asortate in saramura (VIDEO)

Muraturi asortate in saramura: Ingrediente: 2 kg gogonele 1 kg castraveţi 2 conopide 1 varză roşie 1 varză albă 1/2 kg morcovi 7-8 pepenaşi 5-10 ardei iuti 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de ţelină cu frunze 2 rădăcini hrean mărar uscat Cum se prepara Muraturi asortate in saramura:   Pofta buna!  
Inghetata cu pere si ciocolata

Inghetata cu pere si ciocolata

Inghetata cu pere si ciocolata din: ciocolata neagra, lapte, oua, zahar, pere. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 150 ml lapte 3 ouă 100 g zahăr Pentru garnitură: 2 pere 100 g zahăr   Mod de preparare: Perele se taie felii nu foarte subţiri. Se pun apoi feliile de pere.cu zahărul pe foc, se lasă să […]
 
Tartar de somon si avocado

Tartar de somon si avocado

Tartar de somon si avocado din: somon, avocado, iaurt, maioneza, mustar, marar, biscuiti sau paine, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g somon 2 avocado 3 linguri iaurt o lingură maioneză o linguriţă muştar iute o legătură mărar biscuiţi aperitiv sau pâine lămâie sare   Mod de preparare: Se taie mărunt somonul si se amesteci bine cu […]
Prajitura de biscuiti

Prajitura de biscuiti

Prajitura de biscuiti din: biscuiti, ciocolata, oua, sare. Ingrediente: 300 g biscuiţi populari 100 g ciocolată de menaj 6 ouă un praf sare   Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la foc mic, ruptă în bucăţi. Se amestecă din când în când. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească. […]
 
Reteta legume pane

Retete economice: Sote de legume

Sote de legume din: dovlecei, ardei gras, morcov, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras roşu un morcov o ceapă uscată o legătură ceapă verde 3 căţei usturoi sare piper pătrunjel 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pun la călit usturoiul […]
Rasol_cu_sos_de_hrean

Rasol cu sos de hrean

Rasol cu sos de hrean din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunjel, ceapa, unt, faina, smantana, mar, hrean. Ingrediente: sare 800 g rasol 2 morcovi mari 1 praz 175 g ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g unt 3 linguri de făină 250 ml supă de carne 3 linguri de smântână pentru gătit […]
 
Reteta prajitura cu morcov

Tort de morcovi (varianta)

Tort de morcovi din: morcovi, ulei, zahar, faina, esenta de vanilie, nucsoara, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 3-4 morcovi raşi 180 ml ulei 250 g zahăr 250 g făină esenţă de vanilie o linguriţă nucşoară 4 ouă un plic praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 120 g nuci mărunţite Pentru […]
Tarta cu branza, rosii si verdeata

Tarta cu branza, rosii si verdeata

Tarta cu branza, rosii si verdeata din: aluat foitaj, telemea, branza de vaci, rosii, verdeata, oregano. Ingrediente: un aluat foitaj 300 g telemea 200 g brânză de vaci 10-12 roşii mici verdeaţă, după gust un praf oregano   Mod de preparare: Aluatul dezgheţat se întinde foarte puţin pe masa de lucru şi apoi se transferă […]
 
Dulceata de pepene galben cu scrotisoara

Dulceata de pepene galben cu scrotisoara

Dulceata de pepene galben cu scrotisoara din: pepene galben, zahar pudra, lamaie, scortisoara, zahar vanilinat. Ingrediente: un kg pulpă de pepene galben 600 g zahăr pudră o lămâie 2 batoane de scorţişoară un plic zahăr vanilinat   Mod de preparare: Se taie pepenele, se curăţă de seminţe si apoi se înlătură coaja. Pulpa de pepene […]
 
Rosii cu usturoi si marar la cuptor

Mini tarte cu rosii

Mini tarte cu rosii din: aluat foitaj, mustar, rosii, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat muştar dulce sau iute un kg roşii mici o crenguţă cimbru proaspăt ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Aluatul decongelat se întinde uşor pe masa presărată cu foarte puţină făină şi, […]
Gem de dovlecei

Gem de dovlecei

Gem de dovlecei din: dovlecei, zahar, lamai, ghimbir, zahar vanilinat. Ingrediente: un kg dovlecei un kg zahăr 2 lămâi puţin ghimbir 2 plicuri zahăr vanilinat   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi de coajă se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie. Se pun la fiert într-un vas alături de cele două […]
 
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici din: oua, zahar, faina, ulei, sare, praf de copt, zahar vanilinat, dulceata, frisca, piersici, afine. Ingrediente: 6 ouă o cană zahăr o cană şi jumătate făină 3 linguri ulei un praf sare un pliculeţ praf de copt un plic zahăr vanilinat dulceaţă de piersici frişcă piersici şi afine proaspete, pentru ornat […]
Retete de Burgeri

9 Retete de Burgeri

Retete de Burgeri: Reteta zilei: Burgeri cu bacon si branza   Burgeri cu bacon si branza din: carne tocata de vita, bacon, ciuperci, branza cheddar, sos barbeque, sos guacamole, salata verde, rosii. Ingrediente: 1/2 kg carne de vita tocata 8 felii de bacon 4 ciuperci 4 felii branza cheddar 4 linguri de sos barbecue sos […]
 
Sos_de_ceapa_verde_cu_ghimbir_si_usturoi_04

Reteta zilei: Sos de ceapa verde cu ghimbir si usturoi

Sos de ceapa verde cu ghimbir si usturoi din: ceapa verde, ghimbir, usturoi, sare, ulei de susan, ulei. Ingrediente:  6 fire ceapa verde tocata 1 lingura ghimbir ras 3 catei de usturoi tocat 1 linguriță de sare 2 linguri ulei de susan 4 linguri ulei Mod de preparare: Se combină toate ingredientele, cu excepția uleiului […]
Tarta frageda

Tarta frageda (varianta)

Tarta frageda din: faina, unt, oua, apa, sare, piept de pui, ciuperci, rosii, smantana, lapte, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt plus 20 g pentru tavă un gălbenuş 2 linguri apă sare Pentru umplutură: 1/2 piept de pui fiert sau fript 1/2 conservă ciuperci 8 roşii mici sau o roşie mare, […]
 
Pandispan de gris cu piersici

Pandispan de gris cu piersici

Pandispan de gris cu piersici din: lapte, gris, zahar vanilinat, gris, oua, piersici. Ingrediente: 500 ml lapte 80 g zahăr un plic zahăr vanilinat 80 g griş 3 ouă 3 piersici   Mod de preparare: Laptele cu zahărul vanilinat se pun la fiert si, când clocoteşte, se toarnă grisul în ploaie. Se amestecă şi se […]
Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari

Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci (VIDEO)

Zacusca de vinete cu ciuperci Ingrediente: 1 kg vinete coapte 1 kg ardei capia copți 6 cepe 1 kg ciuperci Champignon 1 pahar ulei (300 ml) 1 lingură sare 1 lingură piper negru boabe 6 frunze de dafin 2-3 linguri bulion Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci   Pofta buna!  
 
Sorbet de zmeura

Sorbet de zmeura (varianta)

Sorbet de zmeura din: zmeura, zahar pudra, lamaie, sare, menta. Ingrediente: 1/2 kg zmeură 190 g zahăr pudră sucul unei jumătăţi de lămâie un praf sare 8 frunzuliţe mentă   Mod de preparare: Se mixează sau se pasează zmeura pentru a extrage sucul. Sucul strecurat se amestecă bine cu zahărul, se adaugă sarea şi sucul […]
Paste_cu_branza_si_carnati_04

Reteta zilei: Paste cu branza si carnati

Paste cu branza si carnati din: paste, carnati, crema de branza, bere, lapte, praf de usturoi, praf de chili, piper, sare, cheddar. Ingrediente:  2 cesti paste 3-4 carnati 240 gr cremă de brânză 1/2 cana bere cu chihlimbar ½ ceașcă lapte 1 lingurita praf de usturoi ½ linguriță praf de chili ½ linguriță de piper […]
 
Mancaruri cu peste

Ciorba de peste cu masline

Ciorba de peste cu masline din: peste, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, bulion, rosii, masline, lamai, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 800 g peşte, după gust o ceapă un ardei gras 2 fire ţelină 2 căţei usturoi 150 ml vin alb 2 linguri bulion 3 roşii 100 g măsline 2 lămâi 3 linguri ulei […]
Chec sarat cu sunca si cascaval

Chec sarat cu sunca si cascaval

Chec sarat cu sunca si cascaval din: faina, sunca afumata, cascaval sautelemea, masline, oua, unt, ulei, praf de copt, piper. Ingrediente: 250 g făină 250 g şuncă afumată 150 g caşcaval ras sau telemea 100 g măsline fără sâmburi 4 ouă 20 g unt 100 ml ulei un plic praf de copt piper   Mod […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu