joi, 17 martie 2016

Retete Prajituri # 23 (2015)

Retete Prajituri

Tarta cu pere si castane

O reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3 foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bi­ne coapte 180 g castane la conservă 60 g piure de […]
 

Bavareza cu caramel si turta dulce

O reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana. Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte inte­gral 10 gălbenuşuri 8 foi de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smân­tână lichidă, foarte rece   Mod […]
 
 

Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou

O reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g zahar tos 4 linguri […]
 

Tort de trufe

O reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8 oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l frisca (cu continut minim […]
 
Minitarte_10

Reteta zilei: Minitarte

O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana […]
 

Tort victorian clasic

O reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g zahar […]
 
Desert_cu_biscuiti_11

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra       Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza  crema de branza cu crema […]
 

Budinca de mere

O reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g grasime vegetala o lingurita praf […]
 
 

Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop

O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca lichida […]
 

Plăcintă cu fructe si brânză

O reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura. Ingrediente: blat:  200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare 2 linguri zahăr 100 g unt rece 1 […]
 
 

Budinca de ciocolata

O reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2 linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o lingura […]

Prajitura cu cafea

O reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1 cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri cacao 5 […]
 
 

Prajitura cu zulufi de lamaie

O reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja rasa […]
 

Budinca cu nuci si curmale

O reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6 linguri faina de grau 2 linguri praf de cacao […]
 
 

Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie

O reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin branza […]

Briose cu portocale glasate

O reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar fin 3 oua […]
 
 

Napolitane cu cremă de rahat

O reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg rahat colorat 1 lamaie 100 g unt   Mod de preparare: Se trece rahatul prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat. Pasta se pune […]
 

Crema de lamaie

O reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite 120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin   Mod de preparare: Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la […]
 
 

Tort cu brânză

O reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni Ingrediente: aluat fraged:  125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat:  4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură:  10 foiţe gelatină 250 g zmeură 375 […]
 

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1 praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping:  500 g brânză dulce 250 g […]
 
 

Prajitura cu fulgi de alune

O reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune. Ingrediente: aluat:  200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură:  2 albuşuri de ou 100 […]
Prajitura_cu_smochine_04

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente  Prajitura cu smochine: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici     Mod de preparare  Prajitura cu smochine: Intr-o cratita […]
 
 

Budincă de orez cu lămâie şi vanilie

O reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar fin […]
 

Clatite cu mere

O reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar pudra […]
 
 

Marmeladă de lămâie

O reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat   Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care s-au […]
 

Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă

O reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu laptele […]
 

Piersici amaretto

O reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâm­burii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşe­zaţi două bucăţi de folie de […]
Fursecuri_dulci_07

Reteta zilei: Fursecuri dulci

O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta […]
 
 

Cornuleţe cu ciocolată

O reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra   Mod de […]
 

Tort cu vişine

O reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine (720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr 400 […]
 
Tort_Napoleon _15

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie.   Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt […]
 

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

O reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1 lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu […]

Cuburi cu alune

O reteta de cuburi cu alune din: oua, zahar, unt de arahide, iaurt, faina, praf de copt, mere, suc de lamaie, arahide nesarate, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 4 oua 350 g zahar 100 g unt de arahide cremos 300 g iaurt 400 g faina 2 lingurite praf de copt 1,5 kg mere 2 linguri […]
 

Tarta cu mere, scortisoara si frisca

O reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere 4 […]
 
 

Pahare cu mere şi fulgi de porumb

O reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi de porumb 200 ml de smantana grasa   Mod de preparare: Se […]
Piersici_cu_crema_chantilly_09

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul […]
 
 

Limoncello cu pricomigdale

O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale   Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână într-un […]
 

Fursecuri parfumate

O reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra, faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2 albusuri   Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri de zahar, migdale macinate, faina si […]
 
 

Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii

O reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6 biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g branza moale […]
 

Prăjitură cu griş şi sirop

O reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: pentru blat: 500 g iaurt 350 g griş 200 g unt sau margarină 200 g zahăr pudră 4 ouă mari un plic praf de copt un plic zahăr vanilat […]
 
 

Cremă cu frişca

O reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 100 g zahar 500 ml frisca lichida 1 pastaie de vanilie fructe de padure pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina şi […]
 

Crema de branza cu fructe in sos

O reteta de crema de branza cu fructe in sos din: foi de gelatina, lamaie, crema de banza, zahar pudra, smantana, coniac, amidon, suc de struguri, zahar pudra, fructe de padure si napolitane. Ingrediente: 4 foi de gelatină o lămâie (coajă şi suc) 250 g cremă de brânză dulce puţin grasă 50 g zahăr pudră […]
 
 

Prajitura indesata

O reteta de prajitura indesata din: mere, faina, unt, zahar alb, zahar brun, oua, ciocolata, brandy, nuci pecan, stafide, scortisoara, cuisoare, nucsoara si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 6 mere 220 g faina 350 g unt nesarat + 50 g 300 g zahar alb 120 g zahar brun 4 oua mari 100 g ciocolata 70 ml […]
 

Bomboane cu nuca de cocos

O reteta de bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 ml smantana dulce 210 g nuca de cocos pentru glazura: 250 g ciocolata cu lapte 80 g unt nuca macinata   Mod de preparare: […]
 
 

Chec cu fulgi de ciocolata

O reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda. Ingrediente: 140 g faina 6 oua 30 g cacao 280 g zahar tos 2 lingurite cu esenta de vanilie 100 g fulgi de ciocolata 1 lingurita cu praf de […]
 

Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale

O reteta de banane caramelizate si iaurt cu pricomigdale din: banane, zahar pudra, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt si pricomigdale. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri de zahar pudra sucul de la o lamaie 2 linguri de miere naturala 200 ml smantana slaba 200 ml de iaurt natural o mana de pricomigdale, usor zdrobite […]
 
 

Meringue cu trufe

O reteta delicioasa de meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos sare pentru crema: 400 ml frisca lichida 300 g ciocolata 2 linguri cu coniac   Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până […]
 

Budinca de ciocolata si orez

O reteta de budinca de ciocolata si orez din: baton de vanilie, lapte, sare, zahar, orez, ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 1 praf de sare 50 g zahar 125 g orez cu bob rotund 50 g ciocolata amaruie 1 lingura unt   Mod de preparare: Se taie în […]
 
 

Cremă de ciocolată cu friscă

O reteta de crema de ciocolata cu frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, coniac, espresso, oua, zahar vanilinat, frisca si zahar. Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie 75 g ciocolata cu lapte 1 lingura coniac 3 linguri espresso 3 oua 1-2 linguri zahar vanilinat 100 ml frisca 2 linguri zahar   Mod de preparare: Se […]
 

Tort de biscuiti

O reteta de tort de biscuiti din: ciocolata amaruie, unt de cocos, frisca, migdale, fursecuri, boabe de cafea si cacao. Ingrediente: 600 g ciocolata amaruie 150 g unt de cocos 200 ml frisca 150 g migdale tocate 300 g fursecuri cu unt 2 linguri boabe de cafea 2 linguri cacao   Mod de preparare: Se […]
 
 

Spumă de ciocolată azteca

O reteta de spuma de ciocolata azteca din: espresso, lichior de cafea, cardamom, ciocolata amaruie, oua, zahar vanilinat, zagar, sare si migdale. Ingrediente: 40 ml espresso tare 2 linguri lichior de cafea 1/4 lingurita boia 1 lingurita cardamom 150 g ciocolata amaruie 3 oua 2 linguri zahar vanilinat 180 g zahar 1 praf de sare […]
 

Negresa cu crema de ciocolata

O reteta de negresa cu crema de ciocolata din: lapte, zahar, faina, margarina, cacao, oua, praf de copt, zahar vanilat si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 150 ml lapte 400 g zahar 250 g faina 250 g margarina 3 linguri cu cacao 4 oua 1/2 plic cu praf de copt 1 plic cu zahar […]
 
Ciocolata_de_casa_12

Reteta zilei: Ciocolata de casa

O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide         Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de […]
 

Tort cu banane si mascarpone

O reteta de tort cu banane si mascarpone din: cozonac, zahar, mascarpone, zahar vanilat, unt, zahar, cacao si galbenus. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 3 linguri cu zahar 100 g mascarpone 1 pliculet cu zahar vanilat pentru crema: 200 g unt 2560 g zahar 50 g cacao 1 galbenus   Mod de preparare: Taie cozonacul […]
 
 

Bomboane de ciocolată

O reteta de bomboane de ciocolata din: cereale cu fructe, lapte, stafide, curmale deshidratate, ciocolata, nuca, esenta de vanilie, coniac si miere. Ingrediente: 250 g cereale cu fructe 200 ml lapte 100 g stafide 10 curmale deshidrate 100 g ciocolata topita 300 g nuca esenta de vanilie 500 ml coniac/rom 2 linguri cu miere   […]
 

Bomboane aromate

O reteta de bomboane aromate din: ciocolata alba, unt, cozonac, foaie de pandispan, coaja de portocala si stafide. Ingrediente: 150 g ciocolata alba 1 lingura cu unt topit 2-3 felii de cozonac 1 foaie de pandispan 1 lingura cu coaja rasa de portocala 100 g stafide   Mod de preparare: Cu un cuţit ascuţit, taie […]
 
 

Tort cremos

O reteta de tort cremos din: cafea, oua, zahar, faina, cacao, ulei, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, amidon, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: 1 cana cafea pentru blat: 3 oua 1 pahar de zahar 1 pahar cu faina 3 linguri cu cacao 3 linguri cu ulei pentru crema: 2 galbenusuri 400 ml frisca 5 linguri […]
Tarta_cu_pere_13

Reteta zilei: Tarta cu pere

O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina   Mod de preparare: Intr-un castron se […]
 

Pere cu nuci si mascarpone

O reteta de pere cu nuci si mascarpone din: pere, branza mascarpone, miez de nuca, patrunjel, salata rucola, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pere 100 g branza mascarpone 50 g miez de nuca 1 lingura patrunjel tocat salata rucola, cateva fire suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Amesteca branza […]
 

Prăjiturele cu lămâie şi glazură de zahăr

O reteta de prajiturele cu lamaie si glazura de zahar din: unt, zahar, zahar vanilat, sofran, sare, oua, faina, praf de copt, lamai si zahar pudra. Ingrediente: 600 g unt moale, tinut la cald  450 g zahar  1 plic de zahar vanilat  2-3 varfuri de cutit de sofran  1 varf de sare  9 oua  750 […]
 
 

Ruladă cu frişcă şi banane

O reteta de rulada cu frisca si banane din: oua, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, banane si sare. Ingrediente: 4 oua mari 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 250 ml smantana dulce 1 pliculet cu zahar vanilat 2 banane sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile şi zahărul tos. Când zaiărul s-a topit, […]
 

Plăcintă crocantă cu fistic şi miere

O reteta de placinta crocanta cu fistic si miere din: foi de placinta, unt, fistic, miere si apa. Ingediente: 250 g foi de plăcintă (6 foi) 100 g unt 350 g fistic decojit (fară sare) 4 linguri miere 5 linguri apă   Mod de preparare: Toacă fisticul şi amestecă-1 într-un castron cu apa şi mie­rea, […]
 
 

Pandispan cu afine

O reteta de pandispan cu afine din: oua, ulei, zahar tos, faina, zahar vanilat, afine, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 6 oua 6 linguri cu ulei 6 linguri cu zahar tos fin 1 cana cu faina 3-4 plicuri cu zahar vanilat 300 g afine de padure 225 ml smantana dulce 1 lingura cu zahar […]
 

Tort cu crema caramel si bezea

O reteta de tort cu crema caramel si bezea din: frisca, cafea, albusuri, zahar tos, nuci, faina, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g frisca 100 ml cafea pentru blat: 6 albusuri 150 g zahar tos 250 g nuci macinate fin 4 linguri cu faina sare pentru crema caramel: 2 oua + 6 […]
Stelute_glazurate_11

Reteta zilei: Stelute glazurate

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul se […]
 

Budincă orientală de orez

O reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte, zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 350 g orez 50 ml vin roşu 300 ml apă 700 ml lapte 50 g zahăr 1 linguriţă apă de trandafiri 2-3 linguri scorţişoară măcinată 1 linguriţă zahăr pudră   Mod de preparare: […]
 
 

Cremă de caramel cu vin rosu

O reteta de crema de caramel cu vin rosu din: galbenusuri, albusuri, vin rosu dulce, zahar, smantana si scortisoara. Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 6 linguri vin roşu dulce 3 linguri zahăr 225 ml smântână dulce scortisoară   Mod de preparare: Pune gălbenuşurile, vinul şi zahărul într-o cratiţă la bain- marie, având grijă ca apa […]
 

Rulouri cu frisca

O reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g unt 2 galbenusuri 3 linguri cu vin alb 500 g smantana dulce 2-3 pliculete cu zahar vanilat 1 ou sare   Mod de preparare: Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din cantitatea […]
 

Minitarte vanilate

O reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200-300 g capsune pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat coaja de lamaie sare pentru crema: 3 […]
 

Clătite cu stafide şi cocos

O reteta de clatite cu stafide si cocos din: faina, zahar, lapte, stafide, oua, fulgi de cocos, zahar vanilat si ulei de arahide. Ingrediente: 400 g faina alba 350 g zahar 400 ml lapte 85 g stafide 225 g fulgi de cocos 2 oua 30 g zahar vanilat ulei de arahide sau ulei de floarea […]
 
 

Prajitura cu nuca

O reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar. Ingrediente: 9 albusuri 300 g zahar 300 g nuca 1 pliculet praf de copt 3 linguri cu amidon pentru crema: 9 galbenusuri 200 g unt 3 pliculete cu zahar vanilat pentru decor: 100 g nuca […]
Tort_de_gutui_si_nuci_06

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf de […]
 
Cum_se_prepara_sos_de_ciocolata_alba

Cum se prepara sos de ciocolata alba (video)

O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata alba, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de ciocolata alba Incoming search terms:sos de ciocolata alba
 

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

O reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare. Ingrediente: 150 g morcovi raşi 100 g făină 50 g amidon de porumb 2 ouă mici 40 g unt topit, 100 g miere, 1/2 pliculeţ cu praf de copt 1 bucată de ghimbir […]
 
 

Tort de ciocolata cu portocale

O reteta de tort de ciocolata cu portocale din: ciocolata neaga, unt, suc de portocala, coaja de portocala, oua, zahar, esenta de vanilie, faina si smantana. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra amaruie 250 g unt 120 ml suc de portocala coaja de la 1 portocala 6 oua 120 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie […]
Tort_de_ciocolata_cu_fluturi_albi

Tort de ciocolată cu fluturi albi

O reteta de tort de ciocolata cu fluturi albi din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, nuca, faina, praf de copt, sare, frisca, coniac si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 100 g unt 100 g zahăr 5 ouă 100 g nucă măcinată fin 100 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf de […]
 
Briose_de_ciocolata_08

Reteta zilei: Briose de ciocolata

O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu […]
Prăjitura fantezie cu prune

Prăjitură cu iaurt şi prune

O reteta de prajitura cu iaurt si prune din: oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina si prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3–3 – 1/2 căni de făină 1/2 kg prune   Mod […]
 
Prajitura_cu_branza_si_prune

Prăjitură cu brânză şi prune

O reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 cub drojdie 185 g zahăr 150 ml lapte călduţ 80 g unt pentru umplutură: 6 biscuiţi sfărâmaţi 1,5 kg prune 750 g brânză de vaci 60 g […]
Prajitura_cu_afine

Prăjitură cu afine

O reteta de prajitura cu afine din: oua, zahar, unt, iaurt, gris, faina, praf de copt, gem, afine si frisca. Ingrediente: 2 ouă 100 g zahăr 60 g unt 200 g iaurt 125 g griş 125 g făină ½ plic praf de copt 3 linguri gem 300 g afine 250 g frişcă 15 g unt […]
 
 

Tartă crocantă cu brânză

O reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci. Ingrediente: pentru blat: 150 g zahar 100 g nuca 50 g cereale 100 g unt pentru crema: 400 g branza de vaci (dulce) 3 galbenusuri 200 ml frisca 100 g […]
 

Prajitura cu corcoduse

O reteta de prajitura cu corcoduse din: faina, zahar, oua, corcoduse si praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 400 g zahăr unt 4 ouă 500 g corcoduşe (sau fructe combinate-caise, cireşe) 1 praf de copt   Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu zahărul şi adăugaţi treptat câte 1 ou, apoi făina şi praful […]
 
 

Gogoşele

O reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte, nucsoara si ulei de arahide. Ingrediente: 1 kg faină albă 250 g zahăr 1 cub drojdie proaspătă 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 1 l apă nucşoară ulei de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit)   Mod de preparare: Toarnă apa într-un castron şi adaugă […]
Piscoturi_cu_struguri

Pişcoturi cu struguri

O reteta de piscoturi cu struguri din: piscoturi, vin alb sec, boabe de struguri, oua, zahar, lamaie si nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50 g nuci tăiate felii   Mod de preparare: Rupeti pişcoturile în bucăţele, iar […]
 
Mousse_cu_capsune_11

Reteta zilei: Mousse cu capsune

O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se […]
Prajitura_cu_caise_si_ciocolata

Prăjitură cu caise şi ciocolată

O reteta de prajitura cu caise si ciocolata din: oua, zahar, apte, faina, ulei, praf de copt, sate, caise, frisca si ciocolata. Ingrediente: 3 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri lapte o cană cu faină 5 linguri ulei un pliculeţ de praf de copt un vârf de cuţit de sare caise – aprox. jumătate de […]
 
 

Piersici cu orez

O reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt, piersici, albusuri si sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 3 linguri zahăr 4 ceşti lapte 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 piersici frumoase 4 linguri zahăr pentru sirop 4 albuşuri 200 g zahăr sare   Mod de preparare: Fierbeţi orezul cu laptele, adăugaţi […]
 

Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

O reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte, galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 4 foi subţiri de plăcintă 200 g smochine uscate 130 g curmale 1 pahar lapte integral ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) […]
 
Parfait_de_visine

Parfait de vişine

O reteta de parfait de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie, gelatina si cafea. Ingrediente: 175 g vişine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 5 g gelatină 4 ceşti de […]
Pachetele_dulci_cu_urda_si_fructe

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

O reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt sau 50 ml ulei pentru umplutură […]
 
 

Bulgarasi de migdale

O reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Rumeniţi uşor migdalele în cuptor, […]
Inghetata_de_piersici_cu_iaurt

Îngheţată de piersici cu iaurt

O reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahăr 1/4 l iaurt 1 lămâie 100 ml frişcă dulceaţă   Mod de preparare: Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până obţineţi un sirop gros. Daţi […]
 
 

Parfait de portocale cu fructe confiate

O reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale, colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce, frisca si oua. Ingediente: 300 g portocale confiate 10 ml colorant alimentar 120 g zahăr pudră 100 g lichior de fructe 130 g portocale proaspete tăiate bucăţele 330 g smântână dulce 700 g frişca lichidă […]
Chec_cu_lapte_si_lamaie_09

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

O reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie       Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare,  zaharul […]
 

Jeleu de citrice

O reteta de jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 2 portocale 4 lamai 5 foi gelatina 150 g zahar 150 ml vin alb 3 linguri lichior de portocale 1/2 pastaie de vanilie 1 conserva […]
 

Cupcakes

O reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza. Ingrediente: 50 g cacao 1 lingurita extract de vanilie 175 g faina 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 225 g de zahar fin 175 g unt fara sare, moale pentru glazura: […]
Tort_cu_fructe_si_alune

Tort cu fructe şi alune

O reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune, cacao, margarina, faina si sare. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 200 g alune măcinate 1 linguriţă praf de copt 10 g scorţişoară 2 pliculeţe gelatină 3 linguri gem acrişor 60 […]
Tort_cu_visine_si_coacaze

Tort cu vişine şi coacăze

O reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei, mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de menta. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei pentru tavă 500 g mascarpone 250 g frişcă 200 g zahăr pudră 20 g gelatină 100 g vişine 100 […]
 
 

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

O reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din: portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si baileys. Ingrediente: 3 portocale mari 200 g de zahar 200 g apa pentru cheesecake: 5 biscuiti, faramitati 25 g unt nesarat, topit 250 g crema de branza 4 linguri smantana dulce 4 linguri […]

Cum se prepara tort cu banane (video)

O  reteta video despre cum se prepara tort cu banane, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara tort cu banane   Pofta buna!  
 
Reteta tort cu crema de zahar ars

Tort cu cremă de zahăr ars

O reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si margarine. Ingrediente: 10–12 linguri zahăr 1/2 l lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală pentru blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină pentru […]
Prajitura_cu_mandarine_08

Reteta zilei: Prajitura cu mandarine

O reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua     Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine, se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana […]
 
 

Budinca de ciocolata cu fructe rosii

O reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar vanilat. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 200 g unt 150 g zahăr brun 2 lin­guri făină 4 ouă 2 linguri de coniac un praf de sare Ingrediente ornat: […]
Tiramisu_cu_fructe_de_padure

Tiramisu cu fructe de pădure

O reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat pentru cremă: 1 lămâie 1 lingură lichior de lămâie 75 […]
 
 

Sorbet de ananas cu mango proaspat

O reteta de sorbet de ananas cu mango proaspat din: ananas, zeama de lamaie verde, mango, zahar fin, zeama de lamaie, pastaie de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 1 ananas, curatat de coaja si cotor si taiat in bucati 100 ml zeama de lamaie verde (cam 3 lamai) 1 mango copt, curatat de coaja si taiat […]

Budincă de orez cu stafide şi caise

O reteta delicioasa de budinca cu: caise uscate, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte, zahar tos, gem de caise, menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fără sâmburi 50 g stafide 1 lămâie 75 g fulgi de orez 750 ml lapte 50 g zahăr tos 8 linguri gem de caise crenguţe de mentă proaspătă, pen­tru decorare […]
 
Tarta_cu_smochine

Tartă cu smochine

O reteta de tarta cu smochine din: faina, zahar de trestie, oua, unt, praf de copt, scortisoara, smochine, rom, unt si sare. Ingrediente: 50 g făină albă 50 g făină integrală 170 g zahăr de trestie (sau brun) 3 ouă 30 g unt 1 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 600 g smochine 1 […]
Serbet_de_lamaie

Serbet de lamaie

O reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar tos. Ingrediente: 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie 1 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors 3/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguri zahăr     Mod de preparare: Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un vas, pe […]
 
Salata_de_pepene_cu_menta

Salată de pepene cu mentă

O reteta de salata de pepene cu menta din: pepene rosu, pepene galben, ceai verde, frunze de menta si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2–3 ceşti de ceai verde 10–15 frunze de mentă 2–3 linguri zahăr brun       Mod de preparare: Curăţaţi pepenii de coajă, […]
Tiramisu_cu_visine

Tiramisu cu vişine

O reteta delicioasa de tiramisu cu visine din: faina, amidon, praf de copt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, mascarpone, branza dulce de vaca, zahar, zeama de lamaie, visine, lapte, piscoturi de sampanie si cacao. Ingrediente: 70 g făină 3 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt 3 ouă sare 90 g zahăr pudră 1 […]
 
Placinta_cu_dovleac_13

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare piper […]
 

Palmieri cu ardei copt, nuci si branza de capra

Se incinge cuptorul la 200C gaz6. Se intinde o bucata de aluat foitaj de 500 g. Se intinde 100 g branza de capra tartinabila peste aluat. Se toaca grosier 200 g de ardei copti, de la borcan, si 50 g miez de nuca; se pune peste branza. Se ruleaza o margine a aluatului spre centru, […]
 
Prajitura_cu_zmeura

Prăjitură cu zmeură

O reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura. Ingrediente: 10 ouă 8 linguri zahăr tos 10 linguri făină 3 linguri apă un praf de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie pentru cremă: 400 g unt 200 g zahăr […]
Trufe de ciocolata cu Grand Marnier

Trufe de ciocolată

O reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra, lapte, lichior, cacao. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj de bună calitate 150 g unt 200 g zahăr pudră 70 ml de lapte 2 linguriţe de lichior, după gust 3 linguri cacao pudră     Mod de preparare: Laptele şi zahărul se pun pe […]
 
rulouri cu frisca

Rulouri cu frişcă şi fructe

O reteta de rulouri cu frisca si fructe din: aluat, frisca vegetala, intaritor pentru frisca, zmeura sau fructe de padure si zahar. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 ml frişcă vegetală lichidă 1 plic întăritor pentru frişcă 200 g zmeură sau fructe de pădure zahăr         Mod de preparare: Decongelaţi lent […]
Rulada_cu_miere

Ruladă cu miere

O reteta de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, sifon, faina, sare, gem, zahar vanilat, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 4 linguriţe cu miere 4 linguri ulei un vârf de cuţit de bicarbonat 1 pahar mare cu sifon (apă minerală) 400 g făină sare gem (orice fel, dar să nu fie prea […]
 
Bomboane_de_cocos

Bomboane de cocos

O reteta delicioasa de bomboane cu: fulgi de cocos, zahar, lapte concentrat. Ingrediente: 250 g fulgi de nucă de cocos 100 g zahăr 3 linguri mari de lapte concentrat Ingrediente decor: 100 g fulgi de nucă de cocos       Mod de preparare: La foc mic se fierbe lap­tele cu zahărul. Când începe să-şi […]
 

Tort cu ciocolata si mandarine

O reteta de tort cu ciocolata si mandarine din: ciocolata, unt, zahar, oua, zahar vanilat, cafea instant, faina, bicarbonat, cacao, oua, vanilie si mandarine. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 250 g zahar 10 oua 2 lingurite zahar vanilat 2 linguri cafea instant 350 g faina 1 lingurita bicarbonat 5 linguri cacao crema: […]
 
 

Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez

Se prepară un sirop din 500 g zahăr, 300 ml apă şi 1 lingură suc de lămâie. Se lasă să fiarbă 5 min., până ce se îngroaşă. Se adaugă 2 linguri de apă de portocal şi se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider. Se prepară o cremă înglobând cu telul 125 g […]
Tarte_cu_ananas_14

Reteta zilei: Tarte cu ananas

O reteta de tarte cu ananas din: unt, apa rece, oua, sare, zahar pudra, unt, faina, nuca de cocos, lichior si ananas. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura 100g zahar pudra 100g unt 60g faina 1 ou 50g nuca de cocos 2 linguri lichior 6 felii […]
 
Budinca_de_vanilie_cu_zmeura

Budinca de vanilie cu zmeura

O reteta gustoasa de budinca cu: vanilie, lapte, zahar, amidon, unt, sare, zmeura, menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahăr 25 g amidon 1 fiolă esenţă de vanilie 15g unt un praf de sare zmeura menta   Mod de preparare: Se încălzeşte laptele la foc mic şi, când face băşicuţe, se trage de pe […]

Prăjitură Eugenia

O reteta de prajitura eugenia din: oua, zahar, faina, praf de copt, biscuiti, zahar, unt, cacao, lapte si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua intregi 6 linguri apa fiarta 12 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt pentru crema: 7 pachete de biscuiti lunguieti cu crema 8 linguri zahar 1 pachet unt 2 […]
 
 

Basboosa

O reteta de basboosa din: gris, unt, zahar, iaurt, migdale si drojdie. Ingrediente: 500 g gris 3 linguri unt topit 300 g zahar 250 g iaurt migdale decojite 1/2 lingurita drojdie   Mod de preparare: Amestecă iaurtul cu zahărul într-un castron, apoi adaugă grisul. Incorporează untul şi drojdia şi pune compoziţia într-un vas ceramic uns […]
Prajitura_cu_branza_de_vaci_si_stafide

Prăjitură cu branză de vaci si stafide

O reteta delicioasa de prajitura cu branza, unt, faina, iaurt, sare, zahar, zahar vanilat,  stafide, oua, fulgi de migdale, menta. Ingrediente aluat: 200 g unt 350 g făină o cutie iaurt natural un praf sare Ingrediente umplutură: 400 g brânză de vaci 250 g zahăr coaja de la o lămâie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat un […]
 
Prajitura_casei

Prajitura casei

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, faina, zahar vanilat, ricotta, esenta de vanilie, gem de caise. Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină un plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 200 g ricotta gălbenuşuri 200 g zahăr o lingură esenţă de vanilie gem de caise Mod de preparare: Se separă ouăle. […]
Prajitura_cu_mere_si_curmale

Prăjitură cu mere şi curmale

O reteta de prajitura cu mere si curmale din: unt, oua, faina, scortisoara, zahar brun, mere, curmale, miez de nuca, compot de caise, unt si sare. Ingrediente: 200 g unt 3 ouă 350 g făină 2 linguri praf de scorţişoară 150 g zahăr brun 3 mere 150 g curmale 150 g miez de nucă 200 […]
 
 

Tortul îndrăgostiţilor

Tortul indragostitilor din: oua, zahar, gris, faina, bicarbonat, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, caefa macinata, lapte, unt, seminte de cardamom, ciocolata neagra de menaj, ciocolata alba de menaj, fulgi de cocos si nes. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 50 g gris 150 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita zahar vanilat crema: 3 galbenusuri […]

Retete dulci pentru Valentine’s Day

Va prezentam o serie de retete dulci pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete dulci pentru Valentine’s Day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor dulci pentru Valentine’s Day ! Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure   O reteta de Desert […]

Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure

O reteta de Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure din: unt, zahar brun, oua, ciocolata neagra, cacao, faina, praf de copt, migdale, lapte, nasturei de ciocolata, zeama de portocala, gem de zmeura, anason, visine confiate, merisoare confiate si cirese. Ingrediente: 85 g unt moale, plus extra pentru uns 85 g zahar […]
Prajitura_cu_struguri

Prăjitură cu struguri

O reteta delicioasa de prajitura cu struguri din: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei si struguri. Ingrediente: 350 g făină 400 g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 […]
 
 

Tartă cu crema de cafea

O reteta de tarta cu crema de cafe adin: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa rece, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, galbenusuri, zahar vanilat si ciocolata amara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 25 g amidon 15 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte rece […]
Prajitura_Inimioara_23

Reteta zilei: Prajitura Inimioara

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie   Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat […]
 
Briose

Deserturi: Briose

O reteta delicioasa de briose cu: oua, unt, zahar pudra, migdale, faina, zahar vanilat, sare, cacao, ciocolata. Ingrediente: 4 ouă 75  ml unt 4 linguri zahăr pudră 2 linguri migdale măcinate 3 linguri făină cernută un plic zahăr vanilat un praf sare 3 linguri cacao bomboane de ciocolată Mod de preparare: Se topeşte untul la […]
Tort_cu_smochine

Tort cu smochine

O reteta delicioasa de tort cu:piscoturi, zahar, dulceata de smochine, oua, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, portocale, esenta cafea, zahar pudra, sirop de smochine. Ingrediente: 48-50 pişcoturi 200 g zahăr un borcan dulceaţă de smochine 3 ouă 400 ml lapte un baton vanilie 2 pliculeţe gelatină un praf sare 300 g frişcă 2 portocala coajă […]
 
Rulouri_cu_mere

Rulouri cu mere

O reteta gustoasa de rulouri cu:oua, sare, unt, lamaie, ulei, drojdie, zahar, lapte, mere, stafide, rom, nuca. Ingrediente aluat: 4 ouă sare 200 g unt coaja de la o lămâie 20-30 ml ulei de floarea-soarelui 50 g drojdie 6 linguri zahăr 200 ml lapte Ingrediente umplutură: 8 mere 150 g stafide 2-3 linguri rom 150 […]
Prajitura_cu_mere_si_frisca_vegetala

Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

O reteta de prajitura cu mere si frisca vegetala din: mere, zahar, ulei, cacao, miez de nuca, amoniac, sare, stafide, faina, esenta de rom si frisca vegetala. Ingrediente: 1 kg mere 1 cană zahăr ½ cană ulei 3 linguri cacao 1 cană miez de nucă sau alune mărunţite 1 linguriţă ammoniac 1 vârf de cuţit […]
 

Chou a la creme

O reteta de chou a la creme din: frisca, oua, faina, ulei, sare, apa, zahar, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g frisca pentru chou-uri: 6 oua potrivite 300 ml apa 200 g faina 75 ml ulei sare zahar pentru crema de vanilie: 4 oua 270 g zahar 200 g faina 750 ml lapte […]
Prajitura glazurata

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

O reteta de prajitura cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, seminte de mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, sare si ciocolata. Ingrediente: 250 g margarină pentru copt şi gătit 150 g zahăr pudră 2 linguri seminţe de mac 1 lingură miere 250 ml apă minerală 350 g făină 100 […]
 
 

Prajitura mille feuille

O reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana, margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie. Ingrediente: 350 g faina 3 galbenusuri 2 linguri cu smantnaa grasa 150 g margarina sare pentru crema de vanilie: 1 l lapte 4 linguri cu varf de faina 6 oua 250 g zahar tos 1 baton […]
 

Tort fructat

O reteta de tort fructat din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina, piscoturi, nectarine, nuci si boabe de strugure. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (4 linguri) 25 g gelatina pentru decor: 24 de piscoturi 3 nectarine 75 g nuci cateva boabe de strugure (alb si negru) 10 g […]
 
 

Prăjitură cu banane si curmale

O reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf. Ingrediente: 1 banana 225 g unt 150 g curmale uscate fara samburi 5 oua 300 g faina 100 g nuci 4 lamai glazura: 200 g zahar praf   Mod de preparare: Curăţaţi banana şi sfărâmaţi miezul […]
 

Desert cu smochine

O reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci. Ingrediente: 1 galbenus susan pentru aluat: 175 g faina 50 g zahar 120 g unt rece 30-60 ml apa rece sare pentru crema: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahar   Mod de […]
 
Chec_cu_ciocolata_si_lichior_12

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana   […]
 

Chec mozaic

O reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat, nuci, rahat si faina. Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 10 linguri ulei 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 200 g nuci maruntite 200 g rahat cubulete (date prin faina) 7 linguri faina   Mod de preparare: Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până ce […]
 
 

Placinta cu mere

O reteta de placinta cu mere din: mere, merisoare, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g merisoare 3 oua 225 g zahar 1 esenta de vanilie 450 g faina 375 ml ulei sare   Mod de preparare: Intr-un castron, mixează ouăle cu zahărul până se topeşte. Toarnă treptat […]
 

Deserturi: Inima dulce

O reteta de inima dulce din: ciocolata de menaj, oua, unt, zahar praf, faina, frisca, miez de cocos, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 200 g ciocolata de menaj 8 oua 125 g unt 150 g zahar praf 100 g faina umplutura: 200 ml frisca 100 g miez ras de cocos 1 lingura coaja de […]
 
Budinca de cracun

Chec in trei culori

O reteta de chec in trei culori din: zahar, margarina, lapte, faina, cacao, coaja de lamaie, bicarbonat de sodiu si pesmet. Ingrediente: 250 g zahar 125 g margarina 3 oua intregi 125 ml lapte sau 1/2 ceasca mare 1,5-2 pahare cu faina 2-3 linguri de cacao coaja de lamaie un varf de cutit de bicarbonat […]
 

Prajitura cu foi

O reteta delicioasa de prajitura cu foi din: foi de napolitane, zahar, oua, unt, nuci, cacao si esenta de rom. Ingrediente: 1 pachet cu foi de napolitate 500 g zahar 3 oua 200 g unt 250 g nuci, macinate 40 g de cacao (optional) 2 linguri esenta de rom   Mod de preparare: Se mixează […]
 
 

Prajitura Bonet

O reteta de prajitura Bonet din: lapte, zahar, biscuiti amaretto, cacao, rom, galbenusuri, coaja de lamaie si baton de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 150 g zahar – pt compozitie 100 g zahar pentru caramel 100 g biscuiti amaretto sau pricomigdale 500 g cacao 100 ml rom 10 galbenusuri mai mici sau 8 mai mari […]
rp_Rulada_cu_magiun_de_prune.jpg

Ruladă cu magiun de prune

O reteta de rulada cu magiun de prune din: unt, zahar, faina, labusuri, galbenusuri, zahar, baton de vanilie, magiun de prune si nuci. Ingrediente: pentru blat: 35 g unt, topit 75 g zahar, plus 1 lingura 75 g faina 3 albusuri 4 galbenusuri pentru siropul de vanilie: 50 g de zahar 70 ml apa 1 […]
 
 

Mere coapte cu pesmet

O reteta de mere coapte cu pesmet din: faina, unt, zahar, zahar brun, mere si amestec de fructe. Ingrediente: 350 g faina 300 g faina 200 g unt 150 g zahar 2 lingura zahar brun 4 mere 200 g amestec de fructe uscate (nuci, migdale, alune, caise, curmale, stafide, smochine etc)   Mod de preparare: […]
Prajitura_Metrou_26

Reteta zilei: Prajitura Metrou

O reteta de prajitura Metrou din: oua, zahar, faina, ulei, apa, zahar vanilat, praf de copt, cacao, zahar vanilat, lapte, margarina, esenta de vanilie si ciocolata de menaj.   Ingrediente: pentru aluatul galben: 4 oua 260g zahar 260g faina 7 linguri ulei 10 linguri apa calda 1 plic zahar vanilat 1 pliculet praf de copt […]
 

Papanasi deliciosi

O reteta de papansi brasoveni din: branza de vaci, faina, zahar vanilat, zahar tos, coaja de lamaie, stafide, bicarbonat de sodiu, ulei, dulceata de visine si smantana. Ingrediente: 250 g branza de vaci grasa 150 g faina, plus extra pentru intins aluatul 1 plic de zahar vanilat 2 linguri de zahar tos coaja de lamaie […]
 

Creme Caramel clasică

O reteta de creme caramel clasica din: ou, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si extract de vanilie. Ingrediente: 1 ou 2 galbenusuri 130 g zahar 200 ml lapte 150 g frisca 1-1/2 lingurita extract de vanilie   Mod de preparare: Se bate oul cu gălbenuşuri şi 50 g zahăr. Se dă în clocot lapte­le cu frişcă […]
 
 

Briose cu cap de bezea

O reteta de briose cu cap de bezea din: alune de padure, faina, praf de copt, galbenusuri, zahar pudra, ciocolata, albus, otet, zahar, cacao, unt si nuga. Ingrediente: aluat: 175 g alune de padure macinate 75 g faina 1 lingurita praf de copt 5 galbenusuri 175 g zahar pudra 50 g ciocolata rasa capace de […]
 

Brownie – sandwich

O reteta de brownie sandwich din: praf de aluat pentru brownies, arahide, crema de caramel si ciocolata amaruie. Ingrediente: 1 pachet praf de aluat pentru brownies 150 g arahide nesarate 190 g crema de caramel (din plic) 100 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se prepară aluatul de brow­nies conform indicaţiilor de pe ambalaj. […]
 
 

Inghetata de nuga pe pat de frisca

O reteta delicioasa de inghetata de nuga pe pat de frisca din: alune de padure, ciocolata amaruie, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si fulgi de alune de padure. Ingrediente 100 g alune de padure 100 g ciocolata amaruie 4 galbenusuri 200 g zahar 600 ml lapte 200 g frisca 4 linguri fulgi de alune de padure […]
 

Budinca de curmale cu sos caramel

O reteta de budinca de curmale si sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vanilie, scortisoara, iaurt, frisca, zahar brun si unt. Ingrediente: 150 g curmale uscate fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 50 g unt moale 50 g zahar 2 oua 125 g faina […]
 
rp_Portocale_umplute_cu_orez.jpg

Portocale umplute cu orez

O reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe. Ingrediente: 4 portocale 1 cana cu orez (bob rotund) 1 l lapte 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie dulceata de fructe   Mod de preparare: Pune la fiert […]
 

Jeleu de fructe

O reteta de jeleu de fructe din: compot de ananas, kiwi, afine, rodie si gelatina. Ingrediente: 1 compot de ananas 2 kiwi cateva afine 1 rodie 1 pliculet cu gelatina pentru jeleu   Mod de preparare: Intr-o crăticioară, pune gelatina. Toarnă trep­tat 250 ml de suc de ananas din compot. Lasă pe foc, la bain-marie, […]

Chec cu fructe uscate

O reteta de chec cu fructe uscate din: nuci, amestec de fructe uscate, faina, unt, zahar, galbenus, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 100 g nuci 150 g amestec de fructe uscate 1 albus pentru aluat: 100 g faina 60 g unt 50 g zahar 1 galbenus esenta de vanilie sare   Mod de preparare: […]
Tiramisu_11

Reteta zilei: Tiramisu

O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma. Galbenusurile […]
 
Tarta_cu_gutui

Tarte delicioase: Tartă cu gutui

O reteta gustoasa de tarta cu: oua, gutui, zahar, nuca, faina, sare, unt, scortisoara, lapte, zahar vanilat. Ingrediente: 6 ouă 4 gutui medii 12 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 6 linguri făină un praf sare un pachet unt un praf scorţişoară 300 ml lapte un plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se curăţă şi […]
 

Fursecuri cu migdale

O reteta de fursecuri cu migdale din: migdale, zahar, unt, apa de flori de portocal, lamai, ou, galbenusuri si drojdie. Ingrediente: 400 g migdale curăţate 300 g zahăr 30 g unt 10 picături apă de flori de portocal 2 lămâi 1 ou 3 gălbenuşuri 1/2 plic drojdie uscată   Mod de preparare: Bate oul întreg […]
 
 

Pandişpan cu ananas

O reteta de pandispan cu ananas din: ananas, stafide, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 ananas 100 g stafide 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-un castron, […]

Priconuci

O reteta de priconuci din: albusuri, zahar, nuci, unt, lapte, galbenusuri si cacao. Ingrediente: 4 albusuri 350 g zahar 400 g nuci macinata pentru crema: 200 g unt 100 ml lapte 4 galbenusuri 5 linguri cacao   Mod de preparare: Pregăteşti priconucile: Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi mi¬xezi […]
 
 

Corn de gazelă

O reteta de corn de gazela din: faina, ou, unt, apa de flori de portocal, zahar, migdale, scortisoata si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 1 ou 20 g unt 1 lingură apă de flori de portocal pentru pasta de migdale: 175 g zahăr 250 g migdale curăţate 50 g unt 1 vârf de […]
Placinta_cu_mere_18

Reteta zilei: Placinta cu mere

O reteta de placinta cu mere din: faina, unt, oua, iaurt, drojdie, ulei, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, zahar vanilat si smantana.   Ingrediente: pentru foi:  600 g faina 200 g unt (la temperatura camerei) 2 oua 6 linguri iaurt ½ plic drojdie uscata 5 linguri ulei 7 linguri zahar pudra […]
 
Orez_cu_lapte_in_cupe_de_grepfrut

Orez cu lapte in cupe de grepfrut

O reteta delicioasa de orez cu lapte, grepfrut, zahar, apa, vanilie, lamaie, sare, scortisoara. Ingrediente: 4 fructe de grepfrut 350 g orez 200 g zahăr 1 l apă 1 l lapte un baton vanilie coaja de la 2 lămâi un praf de sare scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Se spală orezul în câteva ape […]
 

Chec la rece

O reteta delicioasa de chec la rece din: piscoturi, mixt de fructe deshidratate, ciocolata, mascarpone, frisca, crema de branza, zahar pudra si gelatina. Ingrediente: 10 piscoturi 150 g mixt de fructe deshidratate 1 ciocolata neagra 250 g mascarpone 250 g frisca 100 g crema de branza 10 linguri cu zahar pudra 1 pliculet cu gelatina […]
 
 

Clătite marocane (Beghrir)

O reteta delicioasa e clatite marocane din: faina, gris, unt, drojdie, zahar, oua, lapte, apa, ulei de floarea soarelui, sare si miere. Ingrediente: 350 g faina alba 150 g gris 50 g unt 40 g drojdie 1 lingura zahar 3 oua 250 ml lapte 250 ml apa ulei de floarea soarelui sare miere   Mod […]
 

Cranţ cu gem

O reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt. Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de zmeura 100 g fulgi de ovaz 100 g fulgi de orz 1 ou 120 g margarina 200 g zahar 150 g faina 1 pliculet cu […]
 

Prajitura cu blat de ovaz

O reteta de prajitura cu blat de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, galbenusuri, unt, zahar brun, zahar, amidon, suc de portocale si unt. Ingrediente: 1 cana de fulgi de ovaz 1 cana cu faina 2 galbenusuri 200 g unt 125 g zahar brun pentru crema: 200 g zahar 25 g amidon 400 ml suc […]
 
 

Placinta cu nuci

O reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana, faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra. Ingredinete: 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 150 g unt 1 lingură smântână 300 g făină 1 lingură rom 1 plic praf de copt 1 […]
 

Plăcintă cu lămâie

O reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala. Ingrediente: 200 g unt 70 g zahar 240 g faina 3 lingurite cu coaja rasa de lamaie pentru crema: 60 g faina 1 lamaie 2 portocale 4 oua 220 g zahar 3 […]
 
 

Clatite moong dal

Cuvantul dal se refera la o supa destul de groasa, din linte sau fasole, dar si alte legume. Moong dal se face din boabe de fasole mung, originara din India. Spre deosebire de majoritatea celorlalte legume, fasolea mung nu necesita o pregatire prea laborioasa inainte de a fi consumata. Ingredientele necesare pentru a prepara moong […]
 

Flori de mar

O reteta delicioasa de flori de mar din: aluat de foitaj, mere, unt, zahar brun, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foitaj 3 mere 100 g unt 50 g zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul până […]
 
rp_Crocantele_fructate.jpg

Crocantele fructate

O reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale, bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de rom, esenta de migdale si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g zahar 130 g migdale 1/2 pliculet cu bicarbonat 4 oua 100 g stafide 1 pliculet cu zahar vanilat 1 lingura cu coaja de […]
 

Picioicare

O reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 ml lapte cald 1 lingurita zahar 450 – 500 ml apa calda 200 ml ulei pentru aluat 500 g cartofi 5 cepe mari 200 ml ulei pentru umplutura sare piper ulei pentru […]
 
rp_Tarta_cu_castane.jpg

Tartă cu castane

O reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra, smantana, praf de chili si fulgi de ardei. Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 5 oua 40 g zahar pudra sare piper 6 smochine proaspete 18 castane (la vid) 250 g cascaval ras […]
rp_Portofele_cu_branza.jpg

Portofele cu branza

O reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 2 linguri cu zahar pudra 1 ou pentru aluat: 500 g faina 275 apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingura cu zahar 4 linguri cu ulei sare   […]
 
Prajitura_cu_ciocolata_si_fasole neagra_03

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g migdale 1 lingurita esenta vanilie […]
rp_Strudel_cu_branza_si_afine.jpg

Strudel cu branza si afine

O reteta de strudel cu branza si afine din: foaie de aluat, branza de vaci, telemea, mascarpone, zahar, zahar brun vanilat, oua, afine si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 1 felie foaie de aluat 300 g branza de vaci 100 g telemea 2 linguri cu mascarpone 400 g zahar 1 pliculet cu zahar brun vanilat […]
 
 

Chec cu lămâie şi fructe de pădure

O reteta de chec cu lamaie si fructe de padure din: albusuri, zeama de lamaie, zahar fin, apa, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina si fructe de padure. Ingrediente: 7 albusuri de oua mari (1 cana) 1 lingurita de zeama de lamaie 1 ceasca + 2 linguri de zahar fin […]
Bezele_cu_zmeura

Bezele cu zmeura

O reteta delicioasa de bezele cu: zmeura, oua, zahar, zahar vanilat, ricotta. Ingrediente bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr un plic zahăr vanilat esenţă de zmeură Ingrediente cremă: 200 g cremă de brânză ricotta 4 gălbenuşuri 200 g zahăr 400 g zmeură proaspătă   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat […]
 
Tort_cu_aroma_de_cafea

Tort cu aromă de cafea

O reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua, sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de migdale, ciocolata. Ingrediente foi de tort: 200 g unt 150 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie de copt Ingrediente crema de cafea: 150 […]
 

Amandină

O reteta de amandina din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, praf de copt, zahar, ciocolata calda, esenta rom, galbenusuri, unt si cacao. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar 30 ml ulei 20 g cacao 8 linguri faina 1 praf de copt pentru sirop: 400 ml apa 200 g zahar 2 pliculete ciocolata calda […]
 
 

Pie cu dovleac

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca 50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1 ou, un praf de sare, 1 lingură de […]
 

Cuib cu mandarine

O reteta delicioasa de cuib de mandarine din: ricotta, crema de branza, mascarpone, ou, zahar, zahar vanilat, stafide, migdale, zeama de mandarine, mandarine, fulgi de migdale, siropd e zmeura si sirop de caramel. Ingrediente: 250 g ricotta 200 g crema de branza 100 g mascarpone 4 oua 50 g zahar 4 linguri cu zahar vanilat […]
 
Chec_cu_fructe_deshidratate

Chec cu fructe deshidratate

O reteta delicioasa de chec cu: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 ouă 225 g unt 220 g zahăr 260 g făină 1 portocală 1 lămâie 1 pliculeţ cu praf de copt sare Mod de preparare: Intr-un castron, pune […]
 

Tort cu crema de ricotta

O reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta, smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina. Ingrediente: 1 foaie pandispan cu cacao 100 g cereal, musli 300 g ciocolata menaj pentru sirop: 100 g zahar 150 ml apa 4 linguri rom/coniac pentru […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu