marți, 8 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 17 (2016)

Retete De Mancare

Tort_cu_nuca_de_cocos

Tort cu nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, nuca de cocos, frisca, gelatina, branza dulce, lapte de cocos, ciocolata cu alune, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru blat 150 g unt 150 g zahăr pudră 3 ouă 120 g făină 1/2 pacheţel praf de copt 50 g nucă de cocos Pentru […]
Salata_de_andiva_cu_ridichii_si_nuci_06

Reteta zilei: Salata de andiva cu ridichii si nuci

Salata de andiva cu ridichii si nuci din: mustar dijon, usturoi, ulei de masline, piper, andiva, mar, ridichii, nuci, ou fiert, parmezan. Ingrediente:  1 lingura mustar dijon 1 catel de usturoi, tocat 2 1/2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita piper negru 1 andiva 1/2 mar, felii subțiri 2-3 ridichii, felii subțiri 2 linguri […]
 
Tarta amaretti

Tarta amaretti

Tarta amaretti din: faina, unt, zahar, ou, pesmet, biscuiti amaretti, lamaie, miere, lichior de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra, smantana, boabe de fasole. Ingrediente: 175 g făină 90 g unt nesărat 30 g zahăr pudră 1 gălbenuş de ou Pentru umplutura: 125 g pesmet 100 g biscuiţi amaretti zdrobiţi uşor coaja rasă de la […]
Reteta_salata_de_creveti

Reteta salata de creveti

Reteta salata de creveti din: quinoa, alune, creveti, rodie, unt, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 170 g quinoa alba 100 g alune 300 g creveţi 1/2 rodie 50 g unt 2 căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline zeama de la două lămâi frunze de pătrunjel sare piper […]
 
Prajitura cu zmeura si struguri

Prajitura cu zmeura si struguri

Prajitura cu zmeura si struguri din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, sare, lichior, frisca, crema de branza, smantana, gelatina, zmeura, struguri. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 praf de sare Pentru sirop: 50 ml lichior Amaretto Pentru cremă: 3 linguri […]
Reteta sufleu de conopida si broccoli

Reteta sufleu de conopida si broccoli

Reteta sufleu de conopida si broccoli din: conopida, broccoli, ceapa, oua, ulei, smantana, pesmet, marar, sare, piper, unt, faina, lapte, vin, nucsoara. Ingrediente: 500 g conopidă 500 g broccoli 2 cepe 3 ouă 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână 3 linguri pesmet mărar piper măcinat sare Pentru sos: 1 lingură unt 1 lingură […]
 
Reteta_pogo_yogo_cu_zmeura

Reteta pogo-yogo cu zmeura

Reteta pogo-yogo cu zmeura din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, unt, esenta de vanilie, zmeura, dulceata de capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 8 oua 8 linguri apa 16 linguri zahăr 16 linguri făină 1 praf de copt Pentru cremă: 500 ml lapte 1 plic budincă de vanilie 1/2 pachet de […]
Smoothie_de_afine_cu_banane_04

Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane

Smoothie de afine cu banane din: afine, banana, gheata. Ingrediente :  1 1/2 cani afine 1 banana 4 cuburi de gheata     Mod de preparare : Pregatiti fructele. Adaugati in blender impreuna cu cuburile de gheata. Procesati pana se omogenizeaza. Se transfera intr-un pahar. Adaugati 2-3 afine si serviti. Smoothie de afine cu banane […]
 
Strudel cu pui

Strudel cu pui

Strudel cu pui din: pulpe de pui, aluat de foietaj, ardei, ceapa, usturoi, ciuperci, crema de branza, ou, verdeata, piper. Ingrediente: 2 pulpe dezosate de pui 1 foaie de aluat foietaj ardei roşu cepe potrivite 3 căţei de usturoi 150 g ciuperci 150 g cremă de brânză 1 ou verdeaţă proaspătă ulei piper   Mod […]
Dovleac la cuptor cu branza Camembert

Dovleac la cuptor cu branza Camembert

Dovleac la cuptor cu branza Camembert din: dovlecei, sare, piper, usturoi, nucsoara, cimbru, ulei de masline, branza Camembert, rosii. Ingrediente: 2 dovleci mici, tăiaţi pe jumătate şi cu sâmburii scoşi sare şi piper proaspăt măcinat 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii un praf de nucşoară proaspăt măcinată 8 crenguţe de […]
 
Ciuperci umplute cu fructe de mare

Ciuperci umplute cu fructe de mare

Ciuperci umplute cu fructe de mare din: ciuperci, fructe de mare, pasta de tomate, usturoi, ardei iute, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g amestec de fructe de mare 4 linguri cu pastă de tomate 4 căţei de usturoi ardei iute uscat ulei sare piper   Mod de preparare: Aşază ciupercile pe o […]
Tarta de mere caramelizate

Tarta de mere caramelizate

Tarta de mere caramelizate din: mere, lamaie, zahar, apa, vanilie, nuci, aluat. Ingrediente: aprox. 600 g mere curăţate de coajă şi de cotor sucul şi coaja de la 1 lămâie 200 g zahăr 150 ml apă 1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime şi cu seminţele scoase 80 g unt 100 g nuci pecan 400 […]
 
Rulouri de vinete vieneze

Rulouri de vinete vieneze

Rulouri de vinete vieneze din: cartofi, vinete, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, ansoa, salata, rucola. Ingrediente: 2 cartofi vânătă căţei de usturoi 10 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet balsamic 1 lingură cu zeamă de lămâie 4 bucăţi de anşoa câteva foi de salată roşie frunze de rucola   Mod […]
Reteta tarta cu fructe

Tarta cu fructe de toamna

Tarta cu fructe de toamna din: faina, zahar, unt, sare, apa, mare, pere, orune, stafide, rom sau coniac, zeama de lamaie, unt, scortisoara. Ingrediente:   Pentru aluat:  170 g făină 2 linguri cu zahăr 150 g unt sare 5-6 linguri cu apă rece Pentru umplutura: 1 -2 mere ionatane 1-2 pere 3-4 prune uscate 2 […]
 
Supa de ciuperci cu praz

Supa de ciuperci cu praz

Supa de ciuperci cu praz din: ciuperci, praz, morcov, margarina, patrunjel, faina, lapte de soia, castraveti murati. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 fire groase de praz 1 morcov 50 g margarina 1 rădăcină de pătrunjel lingură cu făină 250 ml lapte de soia castraveţi muraţi (în saramură)   Mod de preparare: Spală bine ciupercile şi […]
Cum_se_prepara_Ciorba_ardeleneasca_din_ciolan_afumat

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat (VIDEO)

Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat: Ingrediente: 1 ciolan afumat (1,3 kg) 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ardei capia roşu 2 cepe 3 cartofi mari 50 g orez 3 gălbenuşuri de ou 400 ml smântână, oţet (opţional) Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat:   Pofta buna!  
 
Placinta cu sunca afumata

Placinta cu sunca afumata

Placinta cu sunca afumata din: foi de placinta, margarina, varza, ceapa, sunca afumata, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 pachet  foi de plăcintă margarină pentru stropit foile 30 g varză 2 cepe 25o g şuncă afumată sare piper mărar   Mod de preparare: Curaţi ceapa, o toci şi o căleşti. Adaugi cubuleţe de şuncă şi var­za tocată […]
Prajitura Stropi de roua

Prajitura Stropi de roua

Prajitura Stropi de roua din: lapte, oua, faina, vanilie, mere, margarina, unt. Ingrediente: 1 l lapte 7 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 8 – 9 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 kg mere puţină margarină 3 – 4 linguri zahăr 1/2 unt 7 albuşuri 1 pahar mic de zahăr   Mod de preparare: Pui laptele […]
 
Omleta_cu_legume_04

Reteta zilei: Omleta cu legume

Omleta cu legume din: oua, sare, ovaz, ardei gras porumb, ceapa verde, fasole verde, mazare, morcov, ceapa, ardei iute coriandru, ulei, piper. Ingrediente:  2 oua sare 2 linguri de ovaz, zdrobit ardei gras 100gr porumb ceapa verde fasole verde mazare morcov ceapa ardei iute coriandru ulei piper Mod de preparare: Bateti oualele cu putina sare. […]
Piftie cu aripi de curcan

Piftie cu aripi de curcan

Piftie cu aripi de curcan din: aripi de curcan, apa, sare, dafin, ceapa, piper, usturoi, gogosari. Ingrediente: 2 pungi cu aripi de curcan (2 kg) apă sare foi de dafin piper ceapă usturoi gogoşari   Mod de preparare: Pui la fiert aripile de curcan, spălate în prealabil, în apă cu sare, foi de da­fin, piper […]
 
Aperitiv sarpe

Aperitiv sarpe

Aperitiv sarpe din: piept de pui, usturoi, maioneza, telina, marar, ciuperci, castraveti acri. Ingrediente: 1 kg piept de pui usturoi maioneză (preparată din un ou fiert şi unul crud) 1 ţelină mică 2 legături mărar 1 cutie mică de ciuperci 2-3 castraveţi acri după gust Mod de preparare: Toci mărunt ciupercile scurse, mărarul, pieptul de […]
Revelion

De Revelion

Revelion: Reteta zilei: Tocanita de vita cu ciuperci   Tocanita de vita cu ciuperci din: vita, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, ceapa, morcovi, telina, cartofi, supa de vita, vin rosu, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, dafin. Ingrediente:  2 kg pulpa de vita 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru […]
 
Pui Kiev cu spanac

Pui Kiev cu spanac

Pui Kiev cu spanac din: piept de pui, baby spanac, branza de Gruyere, sare, piper, faina, oua, pesmet, ulei, legume, rosii. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 100 g baby spanac 20 g brânză de Gruyere, feliată sare de mare şi piper negru 2 căni cu făină, asezonată cu sare şi piper 2 ouă, […]
Crap cu sos cherry

Crap cu sos cherry

Crap cu sos cherry din: crap, rosii, otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, rozmarin, boia. Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 500 g roşii cherry 4 linguri cu oţet linguri cu ulei 200 ml apă 5 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1-2 crenguţe de cimbru rozmarin boia piper   […]
 
Tort de clatite cu frisca si ciocolata

Tort de clatite cu frisca si ciocolata

Tort de clatite cu frisca si ciocolata din: oua, lapte, sare, faina, frisca lichida, ciocolata, alune. Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte un praf de sare făină Pentru crema: 500 ml frişcă lichidă 300 g ciocolată neagră 100 g alune   Mod de preparare: Prepară mai întâi clătitele. Amestecă ouăle cu laptele şi praful de […]
Coaste_de_porc_rumenite_in_sos_barbeque_05

Reteta zilei: Coaste de porc rumenite in sos barbeque

Coaste de porc rumenite in sos barbeque din: coaste de porc, sos barbeque. Ingrediente:  2 kg coaste de porc sos barbeque, dupa preferinta Mod de preparare: Clătiți bine coastele. Asezati intr-o tava, in care ati pus 3 cani de apa. Ungeti pe deasupra cu sos barbeque. La fel si in parti. Acoperiti cu folie de […]
 
Bibilica cu prune uscate

Bibilica cu prune uscate

Bibilica cu prune uscate din: bibilica, bere rosie sau bruna, prune uscate, biscuiti unt, smantana, ceapa, supa de pasare, ierburi aromate, smantana. Ingrediente: 1 bibilică de 1,6 kg 1 l de bere roşie sau brună prune uscate fără sâmburi 16 biscuiţi 15 g unt 100 ml smântână 1 ceapă mare 1 cubuleţ de supă de pasăre […]
Budinca de cozonac

Budinca de banane cu stafide si rom

Budinca de banane cu stafide si rom din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, banane, stafide, rom, smantana sau inghetata, nuci. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahăr brun 2 ouă 175 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu 2 banane mari, foarte coapte […]
 
Eclere

Eclere

Eclere din: apa, margarina, faina, oua, lapte, zahar, ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 500 ml apă 1 pachet margarină 16-17 linguri făină 8 ouă Pentru cremă: 1 litru lapte 3-4 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină Pentru decor: 1 ciocolată cu lapte   Mod de preparare: Pregăteşti aluatul aşa: Pui apa la încălzit cu margarina, […]
Supa de legume coapte

Supa de legume coapte

Supa de legume coapte din: ceapa, cartofi, ardei, usturoi, rosii, lamaie, miere, cimbru, rozmarin, ulei de masline, supa de pui, linte. Ingrediente: ceapă roşie, decojită 2 cartofi dulci mari, decojiţi 2 ardei roşii, tăiaţi mărunt 6 căţei de usturoi 6 roşii, tăiate în felii groase 30 ml suc de lămâie 5 ml miere 4 crenguţe […]
 
Bulgarasi cu ciocolata

Fructe cu ciocolata

Fructe cu ciocolata din: fulgi de ciocolata, lapte, sirop de porumb, unt, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 3/4 cană de fulgi de ciocolată 2 linguri de lapte 1 lingură de sirop de porumb 1 1/2 lingură de unt un vârf de sare 3/4 linguriţă de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Amestecă într-o cratiţă […]
Revelion

Revelion (2015)

Revelion: Reteta zilei: Budinca cu carne de crab   Budinca cu carne de crab din: crema de branza, smantana, branza cheddar, condimente, praf de usturoi, sos worcestershire, suc de lamaie, sos iute, carne de crab, ceapa verde, bagheta prajita, legume. Ingrediente:  240gr crema de branza 1 cană smântână 1 cana branza cheddar tocata 2 lingurite […]
Spaghete_cu_sos_rosu

Spaghete cu sos rosu

Spaghete cu sos rosu din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, carnati, carne de vita, oregano, frunza de dafin, sare. Ingrediente: 1 lingură de ulei de năsline 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căţei de usturoi maruntit 2 conserve (a câte 80 g) de roşii mărunţite cât să capete consistenţa unui piure 230 g de […]
 
Gratin_de_fenicul_cu_broccoli_si_cartofi_06

Reteta zilei: Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi

Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi din: fenicul broccoli, cartofi usturoi, lapte, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente:  1 bulb de fenicul 1 broccoli, rupt buchetele 3 cartofi 2 catei de usturoi zdrobiti 2 cani de lapte 1 lingură de pătrunjel tocat proaspăt 2 linguri de făină sare si piper, dupa gust ulei Mod […]
Portocale cu scortisoara

Portocale cu scortisoara

Portocale cu scortisoara din: apa, zahar, scortisoara, portocale, struguri. Ingrediente: o cana cu apa 1/2 cană de zahăr 1/4 linguriţă de scorţişoară felii de portocale boabe de struguri roşii   Mod de preparare: Fierbe o cană cu apă în care ai pus 1/2 cană de zahăr. Adaugă 1/4 linguriţă de scorţişoară. Lasă amestecul să se […]
 
Drob cu pui

Drob cu pui

Drob cu pui din: pui, franzela, oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzelă înmuiată în lapte 5 ouă 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeaţă sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat, îl […]
Mix de arome

Mix de arome

Mix de arome din: zahar, lapte, banane, capsune. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr brun 3 linguri de lapte banane capsune   Mod de preparare: Fierbe 1/2 cană de zahăr brun şi 3 linguri de lapte până când se dizolvă zahărul. Stropeşte cu siropul preparat bananele feliate şi căpşunele.   Pofta buna!
 
Revelion

Revelion

Revelion: Reteta zilei: Pui cu legume la tigaie in frunze de salata   Pui cu legume la tigaie in frunze de salata din: piept de pui, usturoi, ghimbir, morcovi, ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, muguri de fasole, ulei de masline, sos de soia, otet, sos sriracha, salata verde, castravete, busuioc, praz. Ingrediente:  1 piept de […]
Supa_cu_porumb_si_ardei_grasi_copti

Supa cu porumb si ardei grasi copti

Supa cu porumb si ardei grasi copti din: supa, boabe de porumb, sos pesto, iaurt. Ingrediente: patru căni de supă 1 1/2 cană cu boabe de porumb două linguri de sos italian pesto o lingură de iaurt     Mod de preparare: Amesteca într-o cratiţă de dimensiuni mari patru căni de supă, 1 1/2 cană […]
 
Clatite_cu_nutella_09

Reteta zilei: Clatite cu nutella

Clatite cu nutella din: faina, zahar, sare, oua, lapte, unt, nutella, esenta de vanilie frisca, capsuni, inghetata de vanilie, menta, fulgi de ciuocolata. Ingrediente pentru clatite:  1 1/8 cani făină 1 lingura zahar sare 3 oua batute 1 1/2 cani lapte 1 lingura de unt, topit și răcit nutella 1 lingurita esenta de vanilie Ingrediente […]
Muschiulet_de_porc_cu_garnitura_de_legume

Muschiulet de porc cu garnitura de legume

Muschiulet de porc cu garnitura de legume din: caise, ghimbir, muschi de porc, piper, sare, ulei de masline, bame, ceapa, oregano, porumb, otet de mere, zahar, busuioc, sare. Ingrediente: Pentru prepararea carnii de porc: 1/4 cană de caise din compot 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras 450 g de muşchi file de porc, fără grăsime […]
 
Sos_cu_gogonele_si_curcan

Sos cu gogonele si curcan

Sos cu gogonele si curcan din: gogonele, supa de pui, rosie, frunze de coriandru, patrunjel, chimen, ceapa, usturoi, ulei de rapita, oregano, carne de curcan, sare. Ingrediente: 300 g de gogonele 1 1/2 cană cu supă de pui cu puţin sodiu 1 roşie mărunţtă 1/4 cană plină cu frunze de coriandru 2 linguri de pătrunjel […]
Pui-cu_grepfruit

Pui cu grepfruit

Pui cu grepfruit din: piept de pui, cimbru, sare, piper, ulei de masline, vin alb, supa de pui, grepfruit, miere, nasturel. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui dezosate 1/2 linguriţă de cimbru uscat 1/2 linguriţă de sare 1/4 linguriţă de piper negru măcinat 2 linguri de ulei de măsline 1/4 cană de vin alb […]
 
Piept_de_vita_cu_cafea

Piept de vita cu cafea

Piept de vita cu cafea din: cafea, boia, sare, piper, cimbru, piept de vita, ulei de rapita, ceapa, usturoi, supa de vita, suc de rodii, frunza dafin, otet balsamic. Ingrediente: 1 lingură de cafea măcinată fin 1 linguriţă de boia de ardei 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 2 linguriţe de cimbru […]
Salata mexicana cu creveti

Salata speciala cu creveti

Salata speciala cu creveti din: otet din vin, sare, chilli, frunze de laptuca, avocado, creveti, praz, coriandru. Ingrediente: 2 1/4 linguri de oţet de vin alb 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de pudră de chilli 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 3 căni de frunze de lăptucă mărunţită 2 grepfruturi feliate, fără coajă […]
 
Supa_de_carne_de_vita_cu_cartofi_si_mix_de_legume

Supa de carne de vita cu cartofi si mix de legume

Supa de carne de vita cu cartofi si mix de legume din: ulei, carne de vita, faina, sare, supa, cartofi, mix de legume, piper, sare, sos Worcestershire. Ingrediente: o lingură de ulei 450 g de carne de vită două linguri de făină 1/4 linguriţă de sare patru ceşti de supă concentrată două căni de cartofi două […]
Preparate rafinate pentru Craciun

Pentru Craciun

Craciun: Budinca de gulii cu carne de porc   Budinca de gulii cu carne de porc din: gulii, carne de porc, smantana, orez, oua, ceapa, pesmet, condimente pentru carnea de porc, patrunjel, sare, piper, margarina. Ingrediente: 15 gulii mici 600 g carne slaba de porc 500 g smantana 200 g orez 10 oua 1 ceapa […]
 
Pui_cacciatore

Pui cacciatore (varianta)

Pui cacciatore din: fusilli, ulei de masline, piept de pui, ciuperci, ardei, usturoi, sare, piper, rosii, masline, patrunjel. Ingrediente: 120 g de paste fusilli integrale 2 linguriţe de ulei de măsline 450 g de file de piept de pui dezosat, tăiat în fâşii cu grosimea de 1 centimetru 230 g de ciuperci cremini (cafenii), tăiate […]
 
Reteta_spaghete_bologneze

Reteta spaghete bologneze

Reteta spaghete bologneze din: linguini, carne de vita, ceapa, usturoi, oregan o, dovlecel, rosii, pasta de tomate, apa, sare, mozzarella. Ingrediente: 170 g de paste linguini din făină integrală de grâu 250 g de carne slabă de vită 1 ceapă medie, mărunţită 1/4 cană de morcovi, mărunţiţi 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă de […]
Supa_de_legume_cu_orz_06

Reteta zilei: Supa de legume cu orz

Supa de legume cu orz din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ciuperci, ardei gras, fasole verde, orz dafin, cimbru, sare de mare, piper. Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 2 morcovi, cuburi 4 tulpini de telina, cuburi 8 ciuperci feliate 1/2 ardei gras roșu, cuburi 500gr fasole verde 1 cană orz […]
 
Grepfruit_picant_si_serbet_de_mango

Grepfruit picant si serbet de mango

Grepfruit picant si serbet de mango din: apa, zahar, ghimbir, grepfruit, serbet, menta. Ingrediente: 1/2 cană de apă 1/4 cană de zahăr brun 1/2 linguriţă de ghimbir mărunţit 2 grepfruturi mari feliate, fără coajă 4 linguri mici de şerbet de mango frunze de mentă (opţional)   Mod de preparare: Fierbe într-o tigaie adâncă apa, zahărul […]
Tocanita_de_pui_cu_legume

Tocanita de pui cu quinoa

Tocanita de pui cu quinoa din: apa, boabe de quinoa, cartof, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, chimen,  mazare, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1 cana de apa 1/2 cana boabe de quinoa, spalate si scurse 1 cartof mediu, curatat si taiat in cuburi de 2 cm 340 g piept de pui dezosat si fara piele, […]
 
Mix_de_linte_si_broccoli

Mix de linte si broccoli

Mix de linte si broccoli din: ceapa, morcov, usturoi, ulei de masline, supa, linte, oregano, boia, broccoli, masline, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă mică tocată mărunt 1 morcov mic mărunţit 2 căţei de usturoi mărunţiţi 2 linguriţe de ulei de măsline 2 căni de supă de legume săracă în sodiu sau apă 1 cană de linte […]
Supa_cu_spanac_si_tortellini

Supa cu spanac si tortellini

Supa cu spanac si tortellini din: supa concentrata, apa, tortellini, frunze de spanac, sare, piper, parmezan. Ingrediente: patru căni de supă concentrată o cană de apă 150 g de tortellini 170 g de frunze de spanac sare piper parmezan Mod de preparare: Toarna într-o cratiţă patru căni de supă concentrată şi o cană de apă. […]
 
idei pentru masa de craciun, masa de craciun retete, idei masa festiva, retete pentru masa de craciun,

De Craciun

Craciun: Rulada aperitiv cu castraveciori murati si verdeata   Rulada aperitiv cu castraveciori murati si verdeata din: castraveciori murati, ceapa, carne slaba cu sorici, usturoi, carne tocata de porc, vin rosu, supa de carne, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6-8 castraveciori murati 2 cepe 1 bucata carne slaba cu sorici 4 catei de usturoi 800 […]
Sase_inlocuitori_pentru_sare

Sase inlocuitori pentru sare

Exista alternative de potenţiatori de gust cu un conţinut scăzut de sodiu sau chiar fără sodiu. Otetul si sucul de lamaie au aceeaşi calitate magică a sării: aciditatea nu numai că adaugă un plus de savoare preparatului, dar şi intensifică esenţa celorlalte ingrediente. Rosiile funcţionează la fel ca oţetul şi sucul de lămâie datorită nivelului […]
 
File_de_cod_in_crusta_de_pesmet_05

Reteta zilei: File de cod in crusta de pesmet

File de cod in crusta de pesmet din: file de cod, sare, piper, unt, suc de lamaie, praf de ceapa, pesmet, condimente. Ingrediente:  450g file de cod, curățat 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper 1-4 linguri unt 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita praf de ceapă 1 1/2 ceasca pesmet condimente, dupa gust Mod […]
Snitel de curcan cu orez natur

Snitel de curcan cu orez natur

Snitel de curcan cu orez natur din: snitel de curcan, compot de piersici, ceapa, ciuperci, morcov, mazare, smantana, orez, unt, curry, chilli, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 şniţele de curcan 1 cutie compot de piersici 1 ceapă 3-4 ciuperci 1 morcov 40 g mazăre 200 ml smântână 200 g orez natur 20 g unt […]
 
Piftie_cu_ciuperci

Piftie cu ciuperci

Piftie cu ciuperci din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina. Ingrediente: 1 1/2 kg picioare de porc 500 g ciuperci 1 căpăţână mare de usturoi 2 morcovi 2 ouă sare 2-3 foi de gelatină   Mod de preparare: Cureţi picioarele de porc, le opăreşti, le speli şi le pui la fiert în-tr-un […]
Reteta drob de pui cu ciuperci

Reteta drob de pui

Reteta drob de pui din: pui, franzela, oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, cerdeata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzelă înmuiată în lapte 5 ouă 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeaţă sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat, […]
 
Reteta_rulada_cu_morcov_si_telina

Reteta rulada cu morcov si telina

Reteta rulada cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, boia, apa. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 400 g morcovi lungi şi subţiri sare piper cimbru oregano ulei boia de ardei dulce 1 cană cu apă   Mod de preparare: Cureţi pieptul de pui de pieliţa […]
Preparate rafinate pentru Craciun

Craciun (2015)

Craciun: Rulou de porc   Rulou de porc din: muschi de porc, grasime de porc, sorici de porc, sare, piper, chimion, sos de ardei iute, oregano, usturoi. Ingrediente: 2 kg de muschi de porc cu grasime 750 g grasime de porc o bucata mare de sorici din zona abdomenului doua lingurite de sare o lingurita […]
Pastrama_de_vitel_cu_condimente

Pastrama de vitel cu condimente

Pastrama de vitel cu condimente din: muschi de vitel, sare, ulei de malsine, cimbru, oregano, coriandru, piper, boia, busuioc, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de vitel 2 linguri sare 100 ml ulei de măsline 2 linguri cimbru 2 linguri coriandru 1 lingură piper 2 linguri boia dulce 2 linguri busuioc 2 linguri oregano 2 linguri […]
Cum_se_prepara_Orez_cu_ciuperci

Cum se prepara Orez cu ciuperci (VIDEO)

Orez cu ciuperci: Ingrediente: 250 g orez (bob mare) 250 g ciuperci 1 ceapă 2-3 morcovi 2 linguriţe sare 1 linguriţă boabe de piper roşu 1 linguriţă piper negru măcinat 1 pahar de vin roze 4 linguri ulei de măsline 400 ml apă Cum se prepara Orez cu ciuperci:
 
Cea_mai_buna_sare

Cea mai buna sare

Cele trei varietăţi principale conţin cantităţi egale de sodiu, gram cu gram. Sarea de masa este rafinată, de multe ori fiind tratată cu iod. Atunci când găteşti este destul de greu să faci diferenţa între această variantă şi cea naturală, de mare. In plus, primul sortiment este mai ieftin. Sarea de mare de obicei nu […]
Cuscus_cu_migdale_04

Reteta zilei: Cuscus cu migdale

Cuscus cu migdale din: cuscus, supa de pui, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, migdale. Ingrediente:  1 cană cușcuș 2 cesti supa de pui 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1/4 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi sucul de la 1/2 lămâie sare și piper, dupa […]
 
Briose cu sunca si branza

Briose cu sunca

Briose cu sunca din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca sau pastrama, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g făină 150 g unt 150 g brânză 8 ouă 300 ml lapte 100 g smântână 200 g şuncă sau pastramă 30 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte. Adaugi puţină făină şi sare […]
Retete rafinate pentru Craciun

Craciun

Craciun: Retete gustoase: Pulpa de porc la cuptor   Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc cu os, bere, miere, ketchup, boia dulce, patrunjel. Ingrediente: 2,1 kg pulpă de porc cu os 330 ml bere 4 linguri miere 4 linguri ketchup 4 linguri boia dulce 1 lingură pătrunjel proaspat, tocat   Mod de […]
 
Tarta_Benoffe

Tarta Benoffe

Tarta Benoffe din: biscuiti, unt, budinca, smantana, banane, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 250 g biscuiţi digestivi 125 g unt topit Pentru umplutură: 1 plic budincă cu gust de friscă 400 ml smântână pentru gătit 2 banane mari tăiate felii 250 ml frişcă lichidă   Mod de preparare: Pentru blat, biscuiţii îi macini în blender, iar […]
Reteta chec cu carne

Reteta chec cu carne

Reteta chec cu carne din: carne tocata, ceapa, iaurt, vin, faina, concentrat de legume, oua, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată în amestec 2 cepe 200 ml iaurt 100 ml vin alb 2-3 linguri făină amestecate cu 1 praf de copt 1 lingură concentrat de legume picant 3 ouă 1 lingură boia […]
 
Placinta_cu_suncav

Placinta cu sunca

Placinta cu sunca din: foi de placinta, margarina, varza, ceapa, sunca, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă puţină margarină pentru stropit foile 300 g varză 2 cepe 250 g şuncă afumată sare piper mărar   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti. Adaugi cubuleţe de şuncă şi varza tocată […]
 
Fasole cu carne de porc

Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat (VIDEO)

Iahnie de fasole cu ciolan afumat: Ingrediente: 2 buc. ciolan afumat (500 g) 600 g fasole uscată 2 morcovi 1 ţelină 4 cepe 300 g roşii în bulion 2-3 linguriţe bulion 1 linguriţă sare boabe de piper 2 foi de dafin cimbru uscat frunze de pătrunjel ulei de măsline Cum se prepara Iahnie de fasole […]
 
Unt_de_caju_05

Reteta zilei: Unt de caju

Unt de caju din: caju, unt, miere, sare roz, scortisoara, nucsoara. Ingrediente:  3 cesti de caju 2 linguri + 1/2 cană unt 1/4 ceasca miere 1/2 linguriță de sare roz de himalaya 1/4 lingurita scortisoara 1/8 lingurita nucsoara rasa Mod de preparare: Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topesc 2 linguri de unt și […]
Tocana_de_pui_si_naut

Tocana de pui si naut

Tocana de pui si naut din: pulpe de pui, supa de pui, ceapa, morcov, telina, usturoi, naut, rosii, paprika, fulgi de ardei iute, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui cu os, fără piele 3 căni cu supă de pui 1 cană cu apă 1 ceapă mare, tocată 1 morcov mărunţit 1 bucată de ţelină […]
 
Vinete_cu_parmezan_la_cuptor

Vinete cu parmezan la cuptor

Vinete cu parmezan la cuptor din: vinete, ulei de masline, sare, usturoi, rosii, frunze de busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1,3 kg de vinete (2-3 bucăţi), tăiate în rondele de 1 cm grosime 1/4 cană + 1 1/2 linguriţă de ulei de măsline 1 linguriţă de sare 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 kg de […]
Frittata_cu_legume

Frittata cu legume

Frittata cu legume din: ceapa, ulei de masline, cartofi, sare, usturoi, spanac, oua, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă medie, mărunţită 4 linguri de ulei de măsline 12 cartofi mici (circa 280 g) 1/2 linguriţă de sare 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 5 căni de spanac (circa 120 g) 8 ouă mari, bătute 3 linguri de parmezan […]
 
Paste_cu_spanac_si_branza_de_capra

Paste cu spanac si branza de capra

Paste cu spanac si branza de capra din: paste orzo, ceapa, usturoi, ulei de masline, frunze de spanac, malsine, sare, piper, rosii cherry, suc de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 170 g de paste orzo (circa 1 cană) 1/2 cană de ceapă tocată 1 căţel de usturoi, mărunţit 2 linguri de ulei de măsline 6 […]
Tort_cu_ness-si_crema_de_branza

Tort cu ness si crema de branza

Tort cu ness si crema de branza din: oua, zahar, ciocolata, unt sau margerina, miez de nuca, faina, praf de copt, ness, esenta de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina, esenta de rom, trufe de ciocolata, cacao. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată rasă 100 g unt sau margarină 150 […]
 
Idei pentru Masa de Craciun

10 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Cotlete de porc la gratar   Cotlete de porc la gratar din: cotlete de porc, sare, piper, unt, caise, nucsoara. Ingrediente: 8 felii de cotlet de porc sare piper macinat 50 g unt 4 caise mari nucsoara   Mod de preparare: Bati feliile de cotlet, apoi le sarezi si le […]
Salata de cruditati cu ulei de masline

Salata de cruditati cu ulei de masline

Salata de cruditati cu ulei de masline din: rosii, castraveti, ardei, varza, ceapa, ridichi, menta, lipie, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g roşii 80 g castraveţi 50 g ardei gras 100 g varză 20 g ceapă 20 g ridichi 10 g mentă proaspătă sau uscată lipie prăjită 25 ml ulei de […]
 
Gogosi de vin

Gogosi de vin

Gogosi de vin din: vin, unt, zahar, faina, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 pahar de vin alb 1 lingură de unt 1 lingură de zahăr 200 g făină 4 ouă un praf de sare ulei pentru prăjit zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui la fiert vinul cu untul. Când clocoteşte, tragi vasul pe margineia […]
Tocanita-din_ciuperci_proaspete

Tocanita din ciuperci proaspete

Tocanita din ciuperci proaspete din: ciuperci, usturoi, ceapa, verdeata, ulei, vin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 4 legături de usturoi verde 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 150 ml ulei 150 ml vin 400 g roşii sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli […]
 
Reteta_tigaie_picanta

Reteta tigaie picanta

Reteta tigaie picanta din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei, ardei, supa de legume, sare, piper, frunzuliţe de salvie, ghimbir, praz. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi fără piele 2 linguriţe ulei de măsline 2 dovlecei mici 1 ardei iute 300 ml supa de legume sare piper 2 – 3 frunzuliţe de salvie ghimbir […]
Musaca_de_cartofi_cu_vita_10

Reteta zilei: Musaca de cartofi cu vita

Musaca de cartofi cu vita din: ulei de avcado, vita telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, mustar dijon, oregano, supa, otet balsamic, mazare, morcovi, cartofi, unt topit. Ingrediente:  2 linguri ulei de avocado 1.4 kg carne de vită, cuburi 1 tulpina de telina, feliata 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 […]
 
Fasole facaluita

Tarta aperitiv cu fasole facaluita

Tarta aperitiv cu fasole facaluita din: fasole, ulei, usturoi, sare piper, ceapa, rosii, cimbru, patrunjel sau busuioc. Ingrediente: 500 g fasole albă 4 linguri ulei 4 căţei de usturoi sare piper 1 ceaşcă ulei 4 cepe 4 roşii (sau 2 linguri bulion de roşii) cimbru pătrunjel verde sau frunze de busuioc pentru decor   Mod […]
 
Reteta_desert_cu_branza

Reteta desert cu branza

Reteta desert cu branza din: nuci, faina, zahar, cereale, unt, oua, branza de vaci, piure de dovleac, scortisoara, sare, rom, topping de caramel, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 200 g nuci măcinate 100 g făină 100 g zahăr pudră 4 biscuiţi cu cereale 3 linguri unt 2 gălbenusuri Pentru umplutură: 200 g brânză de vaci cremoasă […]
Desert_cu_gris

Desert cu gris

Desert cu gris din: lapte, gris, zahar, stafide, esenta de vanilie, esenta de rom, nuca de cocos, rom. Ingrediente: 500 ml lapte 1/2 cană gris 6 linguri zahăr 50 g stafide 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3 linguri nucă de cocos 1 măr   Mod de preparare: Topeşti într-o cratiţă trei linguri […]
 
Tort_aperitiv_de_Revelion

Tort aperitiv de Revelion

Tort aperitiv de Revelion din: faina, masline, boia, condimente, usturoi, drojdie, apa, zahar, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, patrunjel, telemea, pastrama de pui, carnati, rosii, salam. Ingrediente: 250 g făină 80 g măsline negre tocate 1 lingură boia de ardei 1 lingurită condimente uscate (cimbru, rozmarin şi oregano) 2 căţei de usturoi […]
Idei pentru Masa de Craciun

9 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Chiftelute de porc cu spanc si ciuperci   Chiftelute de porc cu spanc si ciuperci din: cartofi, smantana, oua, sare, piper, boia, ulei, ciuperci, sunca de porc, ceapa, spanac, carne tocata de porc. Ingrediente: 10 cartofi 250gr smantana 2 oua sare, piper boia ulei 10 ciuperci 4 buc sunca de […]
 
Salata_de_cruditati_cu_feta_si_masline_05

Reteta zilei: Salata de cruditati cu feta si masline

Salata de cruditati cu feta si masline din: salata verde, castravete, rosii, ardei gras, ceapa rosie, usturoi lamaie, sare, piper, ulei de masline, menta, patrunjel, sumac, branza feta, masline. Ingrediente:  1 salata verde 1/2 castravete 2 roșii 1/4 ardei gras verde 1/4 ardei gras roșu 1/2 ceapa rosie 1 cățel de usturoi sucul de la […]
Salata Lumanare festiva

Salata festiva

Salata festiva din: cartofi, oua, carne de pui, ceapa, cascaval, maioneza, sare, marar, ardei , morcov. Ingrediente: cartofi fierţi 3 ouă fierte 200 g carne de pui fiartă 1 ceapă 150 g caşcaval 100 g maioneză sare Pentru decor: mărar 1 ardei roşu morcov fiert   Mod de preparare: Dai cartofii fierţi prin râzătoare, îi […]
Minibudinci caramelizate

Budinca cu bezea

Budinca cu bezea din: branza dulce, zahar, oua, pere, lapte, stafide, nuci. Ingrediente: 500 brânză dulce 500 g zahăr 5 ouă 500 g pere 500 ml lapte 100 g şţafide 100 g nuci 2 pliculeţe zahăr vanilaţ Pentru bezea: 3 albusuri 250 g zahăr   Mod de preparare: Intr-un castron, pui branza, adaugi zahărul, două […]
Pasta banateana de ficat

Pasta banateana de ficat

Pasta banateana de ficat din: ficat de porc, smantana, ceapa, ou, unt, untura, piper, boia de ardei, sare. Ingrediente: 400 g ficat de porc 60 g smântână 35 g ceapă 1 ou 60 g unt 35 g untură piper boia de ardei sare   Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl tai în bucăţi […]
 
Idei pentru Masa de Craciun

8 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Friptura de porc cu orez   Friptura de porc cu orez din: cotlet de porc, vin alb, miere, alune, orez, unt, piper, ardei capia, praz, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 ml vin alb o lingura miere 100 g alune 300 g […]
Irish_coffee

Irish coffee

Irish coffee din: whisky, zahar, cafea, frisca. Ingrediente: 100 ml whisky 4 linguriţe zahăr pudră 200 ml cafea concentrată fierbinte 2 linguriţe friscă     Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la căldură (shaker) torni cafeaua fierbinte, dizolvând în ea zahărul. Adaugi whisky şi amesteci bine. La sfarsit, torni frişca şi amesteci bine totul în […]
 
Taitei de casa

Taitei de casa (varianta)

Taitei de casa din: faina, oua. Ingrediente: 1 kg făină albă de trei nule 12 ouă de casă sau 10 ouă din comerţ           Mod de preparare: Pui ouăle în vas şi le baţi bine, ca la omletă, adaugi făina şi amesteci încontinuu, apoi pui aluatul pe planşetă şi îl frămânţi, […]
Cum_se_prepara_Chiftelute_dulci_din_dovlecei

Cum se prepara Chiftelute dulci din dovlecei (VIDEO)

Chiftelute dulci din dovlecei: Ingrediente: 2 dovlecei esență de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat 8 linguri zahăr 8 linguri făină 3 ouă ulei pentru prăjit (zahăr pudră, funze de mentă pentru servit) Cum se prepara Chiftelute dulci din dovlecei:
 
Friganele_aromate_cu_migdale

Friganele aromate cu migdale

Friganele aromate cu migdale din: paine, lapte, oua, zahar, esenta de vanilie, ulei, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 pâine feliată 400 ml lapte 4 ouă 4 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie 30 g fulgi de migdale ulei Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până obţii o compoziţie omogenă. […]
Cartofi_copti_umpluti_cu_pui_si_bacon_08

Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu pui si bacon

Cartofi copti umpluti cu pui si bacon din: cartofi pipet de pui, condimente, dressing, bacon, ceapa verde, branza rasa, ulei, unt, smantana. Ingrediente:  6 cartofi 1 piept de pui mix de condimente, dupa preferinta 2 linguri dressing, dupa prferinta 4 felii bacon 3-4 fire ceapa verde 1 1/2 cana de branza rasa ulei si unt […]
 
Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara

Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de putină 1/2 ţelină 1/2 păstârnac sare   Mod de preparare: Cureţi şi porţionezi găina, apoi o pui într-o oală […]
Idei pentru Masa de Craciun

7 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Carne de porc cu ardei gras   Carne de porc cu ardei gras din: carne de porc, ceapa, ulei, usturoi, oregano, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc slaba 3 cepe 1 lingura ulei 2 catei de usturoi 1 lingura oregano 1 ardei gras rosu 1 ardei […]
 
Deliciu_cu_miere

Deliciu cu miere

Deliciu cu miere din: albus, zahar, miere, alune sau miez de nuca, ciocolata, unt, foi de napolitana. Ingrediente: 3 albuşuri 140 zahăr tos 80 g miere 100 g alune sau miez de nucă 2 foi napolitană Pentru glazură: 100 g ciocolată 1 lingură unt   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi […]
Reteta_crap_cu_migdale

Reteta crap cu migdale

Reteta crap cu migdale din: peste, lapte, faina, unt, migdale, zeama de lamaie, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 peste de circa 1 kg 20 ml lapte dulce 2 linguri făină 100 g unt 80 g migdale zeama de la o jumătate de lămâie o lămâie feliată 2 linguri pătrunjel verde tocat sare piper   […]
 
Latte_macchiato

Latte macchiato

Latte macchiato din: lapte, zahar, cafea, apa, frisca. Ingrediente: 50 ml lapte rece 150 ml lapte cald 3 linguriţe zahăr brun 2 linguriţe cu vârf cafea proaspăt măcinată 50 ml apă 2-3 linguri frişca   Mod de preparare: Pui apa la fiert şi când fierbe adaugi cafeaua măcinată şi zahărul brun. Când dă în clocot, […]
Prajiturele_aromate_cu_piure_de_dovleac_06

Reteta zilei: Prajiturele aromate cu piure de dovleac

Prajiturele aromate cu piure de dovleac din: faina, amidon, praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar, zahar brun, unt, galbenus de ou, piure de dovleac, esenta de vanilie. Ingrediente aluat:  3 1/4 cani faina 3 1/2 lingurita amidon 1 linguriță praf de copt 1/2 lingurita praf de copt 1/2 linguriță de sare 1 […]
 
Bors de fasole cu zeama de varza

Bors de fasole cu zeama de varza

Bors de fasole cu zeama de varza din: fasole, ciolan afumat, ceapa, morcov, pastarnac, zeama de varza, cimbru, boia, tarhon. Ingrediente: 1/2 kg fasole 1 ciolan afumat 2-3 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 l zeamă de varză murată cimbru boia tarhon   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli şi o pui la fiert. […]
Morcovi glazurati cu miere

Morcovi glazurati cu miere

Morcovi glazurati cu miere din: ulei de masline, morcovi, miere. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 700 g de morcovi tăiaţi în felii subţiri (cu o grosime de circa 1/2 centimetru) 2 linguri de miere       Mod de preparare: Incalzeste uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă morcovul şi puţină […]
 
Supa_rece_gaspacho

Supa rece gaspacho

Supa rece gaspacho din: ulei de masline, usturoi, ceapa, castravete, rosii, ardei, zahar, busuioc, sare, piper, dovlecel. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 ceapă mare 1 castravete potrivit 1 kg rosii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 linguriţă zahăr 1 legătură busuioc piper […]
Somn_pe_pat_de_cartofi

Somn pe pat de cartofi

Somn pe pat de cartofi din: somn, cartofi, unt, ceapa, smantana, boia, oua, sare. Ingrediente: 800 g somn file 800 g cartofi 40 g unt 1 ceapă mare 300 ml smântână 1/2 linguriţă boia de ardei iute 2 ouă sare   Mod de preparare: Speli fileurile de somn, le usuci cu prosoape absorbante de hârtie […]
 
Tort-cu-ness_si_fructe_uscate

Tort cu ness si fructe uscate

Tort cu ness si fructe uscate din: oua, zahar, faina, pudra de cacao, nuca, esenta de rom, praf de copt, sare, apa, , unt, ness, fructe uscate, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri pudra de cacao 100 g nuca macinata 1 esenta de rom 1 praf de […]
 
Tort_cu_frisca_si_portocale

Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale din: oua, zahar, cacao, faina, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, frisca, portocale, mandarina, aschii de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri cacao 4 linguri făină Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 4 linguri amidon 1 pachet de unt 1 eşentă […]
Chiftele din oua

Chiftele gustoase din oua

Chiftele gustoase din oua din: oua, ceapa, paine, cartofi, faina sau pesmet, piper, sare, ulei, verdeata. Ingrediente: 5 ouă 1 ceapă 1 felie de pâine 1 cartof fiert 1 lingură făină sau pesmet piper sare ulei verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în ulei. Baţi 4 ouă ca pentru omletă […]
 
Idei pentru Masa de Craciun

6 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Tocanita cu fasole, carnati si verdeata   Tocanita cu fasole, carnati si verdeata din: ulei, ceapa, carnati picanti de porc, usturoi, fasole, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 ceapa, taiata in felii groase 8 carnati de porc picanti 1 catel mare de usturoi, zdrobit 2 conserva a cate 400 […]
Cupola_de_ciocolata

Cupola de ciocolata

Cupola de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, portocale, rom, cafea, nuca, drajeuri. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri făină 4 linguri cacao Pentru crema: 500 ml frişcă lichida 200 g ciocolată neagra 2 portocale 1 esenţă de rom 200 ml cafea preparată îndulcită Pentru decor: 100 g friscă […]
 
Tofu_in_crusta_de_pesmet_05

Reteta zilei: Tofu in crusta de pesmet

Tofu in crusta de pesmet din: tofu, oua, amidon, condimente, pesmet, ulei, sos iute. Ingrediente:  1 pachet de tofu 1-2 ouă 1/2 cana amidon 1 lingurita condimente, dupa gust 1/2 ceasca pesmet sare, dupa gust ulei, pentru prajit sos iute, pentru servire Mod de preparare: Se taie tofu în cuburi. Amestecati ouă într-un castron si […]
Salata de orez cu branza si iaurt

Salata de orez cu branza si iaurt

Salata de orez cu branza si iaurt din: orez, ardei grasi, telemea, usturoi, iaurt, branza dulce de vaca, marar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 2 ardei graşi (pentru culoare, alege unul roşu şi unul galben sau verde) 250 g telemea 4-5 căţei de usturoi 300 g iaurt 250 g […]
 
Tort dietetic

Tort dietetic

Tort dietetic din: oua, fructoza, unt, faina, tarate, cacao, lapte, praf de copt, esenta de rom, smantana, iaurt, gelatina, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 3 gălbenuşuri 3 linguri fructoză 150 g unt 2 linguri făină integrală 2 linguri tărâţe 3 linguri cacao 100 ml lapte călduţ 1 plic praf de copt esenţă de rom Pentru […]
Sandvisuri calde cu ciuperci

Sandvis cu specific grecesc

Sandvis cu specific grecesc din: pasta de masline, chifla, feta, castravete, rosie, oregano. Ingrediente: pasta de masline o chifla branza feta castravete rosii oregano   Mod de preparare: Intinde pastă de măsline pe o chiflă din făină integrală. Pune o bucată subţire de brânză feta, câteva felii de castravete şi roşie şi presara oregano. Preparatul […]
 
Platinum Passion

Platinum Passion

Acest cocktail este o specialitate oferită de restaurantul Duvet din New York. Conţine unul dintre cele mai scumpe coniacuri din lume, L’esprit de Courvoisier, şampanie Ruinart şi siropuri speciale cu arome de fructul pasiunii, fructe de pădure şi miere de albine. Băutura este servită într-un pahar de şampanie şi decorată cu o orhidee albă. Preţul […]
Cum_se_prepara_Hrean_in_otet

Cum se prepara Hrean in otet (VIDEO)

Hrean in otet: Ingrediente: 2 rădăcini hrean 25 g sare 25 g zahăr 200 ml oţet de 9 grade 100 ml apă boabe de piper roşu (opţional) Cum se prepara Hrean in otet: Pofta buna!  
 
Crema de ciocolata cu portocale

Crema de ciocolata cu portocale

Crema de ciocolata cu portocale din: ciocolata cu lapte, branza de vaci cu smantana (mascarpone). portocale, zahar pudra, lichior de portocale, dulceata, frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată cu lapte 500 g brânză de vaci cu smântână (mascarpone) 2 portocale puţin-zahăr pudră (sau îndul­citor lichid pentru diabetici) 50 ml lichior de portocale 3 linguri […]
Vita la cuptor cu rozmarin

Reteta zilei: Vita la cuptor cu bere

Vita la cuptor cu bere din: piept de vita, sare, piper cayenne, piper, bere, ketchup, otet, sos de soia, zahar brun. Ingrediente:  2 kg piept de vita 1 lingura de sare 2 lingurite de piper cayenne 1 linguriță de piper negru 1 cutie de bere ierburi aromatice, dupa gust Ingrediente sos: 1/2 ceasca ketchup 3 […]
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin (varianta)

Focaccia cu rozmarin din: faina, apa, ulei de masline, zahar, sare grunjoasa, drojdie, rozmarin. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 50 ml ulei măsline 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare grunjoasă 1 pliculeţ drojdie uscată (7 g) rozmarin   Mod de preparare: Amesteci într-un vas apa călduţă, zahărul şi uleiul, apoi adaugi făina şi […]
Idei pentru Masa de Craciun

5 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi   Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi din: pulpa de porc, ceapa, untura, cartofi, pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 3 linguri untura 6 cartofi potriviti 2 […]
 
Pelimeni vitaminizanti

Pelimeni vitaminizanti

Pelimeni vitaminizanti din: dovleac, morcov, sfecla, ou, sare, faina, ceapa, condimente pentru pui, usturoi, piept de pui. Ingrediente: Pentru aluat: 50 g dovleac dat pe râzătoare 50 g morcov dat pe râzătoare 50 g sfeclă dată pe răzătoarea mică 1 ou sare 250 g făină Pentru umplutură: 1 ceapă mare sare condiment pentru pui 3 căţei […]
Reteta_oua_umplute

Reteta oua umplute

Reteta oua umplute din: oua, maioneza, mustar, castravete, ardei, sare, piper, sos, patrunjel, hrean, lamaie, masline. Ingrediente: 8 ouă fierte tari 8 linguri maioneză o lingură muştar un castravete murat un ardei copt sare piper sos iute pătrunjel verde hrean ras lămâie măsline   Mod de preparare: Curăţă ouăle de coajă şi taie-le jumătăţi. Scoate […]
 
Prajitura_cu_capsune_si_lichior_de_fructe

Prajitura cu capsune si lichior de fructe

Prajitura cu capsune si lichior de fructe din: oua, smantana, zahar, faina, cacao, budinca de vanilie, capsune, ciocolata, lapte, lichior de fructe. Ingrediente: 3 ouă 250 ml smântână grasa 180 g zahăr 80 g făina 1 plic zahăr vanilat 20 g cacao 1 plic de budincă de vanilie 300 g căpşune 50 g ciocolată albă […]
Aspic_cu_oua

Aspic cu oua

Aspic cu oua din: oua, ceapa, sunca, ardei, broccoli, legume, maioneza, gelatina, otet, sare, salata. Ingrediente: 6 ouă fierte tari o ceapă 200 g şuncă un ardei gras roşu 100 g broccoli 250 g legume congelate (mazăre, fasole, morcov, porumb) 250 g maioneză un plic gelatină transparentă 2 linguri oţet sare salată pentru decor   […]
 
Gogosele cubaneze

Gogosele cubaneze

Gogosele cubaneze din: morcovi, ceapa, patrunjel, tarhon, cascaval, faina, bicarbonat de sodiu, lamaie, apa, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 4 cepe mari 2 legături de pătrunjel verde 1 legătură tarhon 300 g caşcaval 1/2 kg făină 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu zeamă de lămâie apă sare piper boia de ardei roşu cimbru   […]
Martini_on_the_Roc

Martini on the Roc

Acest cocktail este servit cu un singur cub de gheaţă şi un diamant la The Blue Bar din New York. Este singurul Martini pe care trebuie sa-l comanzi cu 72 de ore înainte, pentru a-ţi putea selecta diamantul de la magazinul de bijuterii al hotelului. Preţul acestui cocktail este de 10.000 $, dar poate varia […]
 
Aripi_de_pui_cu_sos_picant_si_seminte_de_susan_06

Reteta zilei: Aripi de pui cu sos picant si seminte de susan

Aripi de pui cu sos picant si seminte de susan din: aripi de pui, usturoi, ceapa, ketchup, sos sriracha, otet balsamic, sos de soia, chimen, sare, piper, ulei de masline, seminte de susan. Ingrediente:  1 kg aripi de pui 2-3 catei de usturoi, tocat 1/2 ceapa, tocata 1/2 ceasca ketchup 1/4 ceasca sos sriracha 1 […]
 
Mancare de peşte cu branză la cuptor

Peste dietetic

Peste dietetic din: peste, ciuperci, ceapa, faina integrala, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, patrunjel, apa, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte de 300-400 g fiecare 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură făină integrală 3-4 linguri ulei de măsline 3-4 linguri pastă de roşii 2-3 căţei de usturoi 1 […]
Betisoare_cu_nuca

Betisoare cu nuca

Betisoare cu nuca din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, gem de caise, nuca. Ingrediente: 350 g faina 100 g unt 250 g zahar oua 1 praf de copt 200 g gem de caise 150 g nuca   Mod de preparare: Amesteci faina cu praful de copt, untul, 100 g de zahăr, trei galbenuşuri […]
 
Preparate rafinate pentru Craciun

4 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Tochitura cu slanina si ardei iute   Tochitura cu slanina si ardei iute din: pulpa de porc, ficat, carnati afumat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardei iute, branza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1/2 kg ficat 1 carnat afumat 1 rinichi 1 fasie slanina 6-10 oua 1 […]
Piept de pui cu lamaie

Piept de pui cu lamaie

Piept de pui cu lamaie: piept de pui, ceapa, lamaie, branza, sare, piper, marar. Ingrediente: 6 bucăţi piept de pui dezosat 1/2 ceapă 2 lămâi 1 lingură brânză proaspătă sare piper mărar verde   Mod de preparare: Rumeneşti într-o tigaie de teflon, fără grăsime, piep­tul de pui, tăiat bucăţi, ceapa tocată şi mărarul. După 10 […]
 
Capsuni_caramelizate_05

Reteta zilei: Capsuni caramelizate

Capsuni caramelizate din: capsuni, zahar, otet balsamic, esenta de vanilie. Ingrediente:  500 g căpșuni proaspete 4 linguri zahăr 2 linguri otet balsamic 2 lingurite esenta de vanilie Mod de preparare: Spălați și taiati căpșunile în jumătati sau ferturi. Puneti intr-un bol mediu si amestecati bine cu zahar, otet balsamic si vanilie. Transferati pe o tava […]
Mancare rece de legume

Mancare de legume la cuptor (varianta)

Mancare de legume la cuptor din: dovlecel, ardei verde, ceapa, rosie, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 ardei verde 1 ceapă 1 roşie 1 ou puţin caşcaval ras sare piper   Mod de preparare: Aşezi într-o tavă de chec un rând de dovlecei, unul de ardei şi unul de ceap, tăiate fâşii […]
 
Peste fiert cu legume

Peste fiert cu legume

Peste fiert cu legume din: peste slab, morcovi, cartofi, sare. Ingrediente: peste şlab (ştiucă) 3-4 morcovi 3-4 cartofi sare   Mod de preparare: Pentru a prepara această reţetă dietetică de peşte cu legume, fierbi cartofii şi morcovii tăiaţi bucăţi mari, apoi îi scoţi pe un platou. Fierbi peştele şi îl aşezi în mijlocul legumelor, pe […]
Pui in stil turcesc

Pui in stil turcesc

Pui in stil turcesc din: pui, orez, ciuperci, ceapa, pasta de rosii, boia, morcovi, cartofi, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 pui mai mare 1 cană de orez 200 g ciuperci 1 ceapă pastă de roşii boia dulce 3 morcovi 1 kg cartofi 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de […]
 
Tort Tiramisu

Tiramisu alb

Tiramisu alb din: piscoturi, lapte, frisca, budinca, stafide, cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 700 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri praf de budincă cu gust de vanilie 100 g stafide puţină cafea esenţă de rom   Mod de preparare: Aşezi într-o tavă un rând de pişcoturi înmuiate în puţină ca­fea amestecată […]
Rulouri_de_halibut_umplute

Rulouri de halibut umplute

Rulouri de halibut umplute din: ceapa, telina, ardei, ulei de masline, chifla, file de halibut, lamaie, supa de legume, spanac, sare, piper. Ingrediente: o ceapa o tulpină de ţelină un ardei gras roşu ulei de măsline o chiflă (60 g) 800 g fileuri de halibut o lămâie 150 ml supă de legume 2 mâini de […]
 
Placinta aromata cu mere si scortisoara

Placinta aromata cu mere si scortisoara

Placinta aromata cu mere si scortisoara din: margarina, faina, oua, smantana, sau iaurt, sare, mere, zahar, scortisoara, pesmet sau gris. Ingrediente: Pentru prima compoziţie: 250 g margarină 250 g făină Pentru a doua compoziţie: 250 g făină 3 gălbenuşuri 3-4 linguri smântână sau iaurt un praf de sare Pentru umplutură: 2 kg de mere curăţate şi […]
 
Tapenade _pasta_de_masline_a_la_Provence

Tapenade – pasta de masline a la Provence

Tapenade – pasta de masline a la Provence din: masline, ulei de masline, ansoa, capere, cognac, zeama de lamaie, zahar, cimbru, piper, usturoi. Ingrediente: 200 g măsline negre din saramură o lingură de ulei extravirgin un filet de anşoa o lingură de capere o linguriţă de cognac zeama de la o lămâie jumătate de linguriţă […]
Poires_Pochees_aux_epices_pere_glasate

Poires Pochees aux epices – pere glasate

Poires Pochees aux epices – pere glasate din: pere, lamaie, vin, zahar, baton de vanilie, frunze de busuioc, cuisoare. Ingrediente: 4 pere o lămâie 2 pahare cu vin alb, dulce 150 g zahăr un baton de vanilie câteva frunze de busuioc cuişoare   Mod de preparare: Cojeşte cu grijă perele, apoi stropeste-le cu zeama de […]
 
Osso buco delicios

Osso buco delicios

Osso buco delicios din: rasoluri, morcovi, telina, vin, supa concentrata, faina, ulei, sare, piper, cimbru, orez. Ingrediente: 2-3 rasoluri mici 150 g morcovi 1 ţelină  2 paharele de vin alb 2 păhărele de supă concentrată 1/2 lingură făină 3 linguri ulei sare piper cimbru 250 g orez   Mod de preparare: Când cumperi rasolurile, cere […]
Sote_de_morcovi_cu_usturoi_06

Reteta zilei: Sote de morcovi cu usturoi

Sote de morcovi cu usturoi din: ulei, morcovi, sare, usturoi, sirop de artar, piper, patrunjel. Ingrediente:  2 linguri de ulei, plus 1 lingurita 1 kg morcovi taiati felii 1/2 linguriță sare 2 catei de usturoi proaspat, tocat 2 linguri de sirop de artar 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1 lingura patrunjel Mod de preparare: […]
 
Cartofi_frantuzesti_cu_creveti

Cartofi frantuzesti cu creveti

Cartofi frantuzesti cu creveti din: cartofi, unt, faina, lapte, sare, creveti, usturoi, piper, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 30 g făină 150 ml lapte 30 g sare 200 g creveţi 50 g usturoi piper mărar   Mod de preparare: Pune cartofii la fiert, în coajă. Separat, în unt, căleşte bine creveţii, iar […]
pui tiganesc

Reteta pui aromat

Reteta pui aromat din: pui, sare, piper, usturoi, oregano, ulei. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasă piper 5 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă oregano 1 lingură ulei balsamic 1-2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli şi usuci puiul. Zdrobeşti într-un mojar usturoiul şi îl amesteci cu sarea, piperul, oregano, oţetul şi uleiul. Cu această compoziţie ungi […]
 
Tortellini_cu_smantana_si_parmezan

Tortellini cu smantana si parmezan

Tortellini cu smantana si parmezan din: tortellini, smantana, parmezan, concentrat de legume, marar. Ingrediente: 250 g tortellini 200 g smântână 3 linguri parmezan ras 1 linguriţă de concentrat de legume 1 legătură mărar   Mod de preparare: Pui tortellini să fiarbă în apă cu sare timp de 3-4 minute, până se umflă, nu prea mult […]
idei pentru masa de craciun, masa de craciun retete, idei masa festiva, retete pentru masa de craciun,

2 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Cotlete de porc cu aroma de ceapa si usturoi   Cotlete de porc cu aroma de ceapa si usturoi din: cotlete de porc, sare, piper, unt, usturoi, ceapa, vin alb, ulei de masline, condimente, boia de ardei, supa de pui. Ingrediente: 2 cotlete de porc Sare si piper […]
 
Gratar_de_vita_cu_mustar_dijon

Gratar de vita cu mustar dijon

Gratar de vita cu mustar dijon din: muschi de vita, mustar dijon, sare, piper, nuca. Ingrediente: două bucăţi de muşchi de vită muştar Dijon nuci sare piper     Mod de preparare: Pune fripturile de vită pe grătarul încins. Lasă-le să se rumenească pe ambele părţi, fără să le secţionezi cu cuţitul. Carnea trebuie să […]
Salata franceza

Salata franceza

Salata franceza din: cascaval, mazare, morcovi, gogonele, smantana, oua, piper, sare. Ingrediente: 200 g caşcaval 600 g mazăre con­servă 600 g morcovi 200 g gogonele murate 200 g smântână 2 ouă piper sare   Mod de preparare: Fierbi morcovii şi îi tai cuburi mici. Tai 3/4 din caşcaval cuburi mici, iar restul îl razi pe […]
Supa_crema_de_cartofi_cu_usturoi_05

Reteta zilei: Supa crema de cartofi cu usturoi

Supa crema de cartofi cu usturoi din: usturoi, ulei de masline, sare, cartofi, ceapa, supa de pui, smantana, piper, arpagic. Ingrediente:  1 capatana de usturoi ulei de măsline sare 3 cartofi, cuburi 1/2 ceapa, cuburi 2 cani supa de pui 1 lingura smantana 2 lingurite de sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat arpagic, pentru […]
Reteta ratatouille de legume

Reteta ratatouille de legume

Reteta ratatouille de legume din: vinete, dovlecei, ardei, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei 500 g ardei gras (roşu, verde, galben) 3 linguri ulei de măsline Pentru sos: 3 linguri ulei de măsline 4 cepe tocate 1 kg roşii opărite şi curăţate […]
 
Aperitiv soricei

Aperitiv soricei

Aperitiv soricei din: oua, mustar, pateu de pasare, masline, salata verde, marar, castravete acru, ridichi. Ingrediente: 8 ouă fierte 2 linguriţe muştar 1 pateu mic de pasăre câteva măsline 1 salată verde mărar 1 castravete acru 1 legătură ridichi   Mod de preparare: Tai ouăle în lung pe jumătate, le umpli cu compoziţia formată din gălbenuşuri, puţin […]
Louis_XII_Diamond_Cocktail

Louis XII Diamond Cocktail

The Piano Bar din Sheraton Park Tower Hotel din Londra oferă clienţilor săi unul dintre cele mai scumpe cocktailuri din lume. Acesta contine cel mai fin coniac, dar si cea mai fina sampanie, plus un diamant. Pretul aproximativ este de 4.000 de lire sterline, dar poate varia în functie de calitatea diamantului ales de client. […]
 
Tort_inimioara_cu_gem_de_visine

Tort inimioara cu gem de visine

Tort inimioara cu gem de visine din: unt, faina, cacao, sare, oua, zahar, frisca, scortisoara, gem de visine, lichior de visine. Ingrediente: Pentru blat şi cremă: 4 linguri cu unt 1/3 cană cu făină 1/3 cană cu cacao 1/4 linguriţă cu sare 4 ouă mari o cană cu zahăr o cană cu frişcă 4 beţe […]
Reteta ciorba cu tarhon

Reteta ciorba cu tarhon

Reteta ciorba cu tarhon din: scaricica, kaizer, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, telina, pastarnac, smantana, galbenus, tarhon, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scăricică afumată 50 g kaizer 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 8 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 300 ml smantana pentru gatit 2 gălbenuşuri 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat 1 […]
 
Palarioare cu portocale

Desert cu banane si portocale

Desert cu banane si portocale din: banane, portocale, coaja de portocala, zahar. Ingrediente: banane portocale coaja de portocala zahar     Mod de preparare: Rade puţină coajă de portocală şi căleşte-o la foc mic timp de 1 minut. Apoi taie în felii cele două fructe şi adaugă peste ele coaja călită. Presară puţin zahăr.   Pofta […]
Paste cu ton si ceapa

Paste cu ton si mazare

Paste cu ton si mazare din: pita, paste, mazare, ulei de masline, usturoi, smantana, ton, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 pită (lipie) mare ori 2 felii de pâine integrală 220 g de paste spiralate 2 căni cu mazăre congelată 2 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi mare, pisat 1/2 cană de smântână 2 căni […]
 
Retete rafinate pentru Craciun

3 Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Porc cu sos   Porc cu sos din: piept de porc, usturoi, cimbru, unt, caise uscate, miere, sos de soia, vin, piper, ceapa. Ingrediente: 1 kg piept de porc fără os 4 căţei de usturoi 1 lingura cimbru uscat 25 g unt Pentru sos: 25 g unt sare 15 cana caise uscate 2 caise din compot 1 lingurita […]
Aperitive_picante_04

Reteta zilei: Aperitive picante

Aperitive picante din: ardei iute, branza, bacon. Ingrediente:  10 ardei iuti 120 gr brânză 20 felii de bacon Mod de preparare: Taiati ardeii in jumatate pe lungime și îndepărtați toate semințele și membrana interioara. Taiati branza cuburi și puneti in mijlocul fiecarei jumătati de ardei iute. Apasati usor inauntrul ardeiului. Inveliti fiecare ardei in cate […]
 
Paste fainoase cu hrisca

Paste fainoase cu hrisca

Paste fainoase cu hrisca din: taitei, paste, unt, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, apa, fulgi de ardei iute. Ingrediente: taitei din hrisca si grau 250 g paste 1/2 cana cu unt din seminţe de floarea-soarelui (ori unt de arahide) 1 bucata ghimbir o lingură de sos de soia o lingura ulei de susan […]
Salata_mediteraneeana_cu_grau_si_citrice

Salata mediteraneeana cu grau si citrice

Salata mediteraneeana cu grau si citrice din: coaja si suc de lime, lamaie, portocala, sos de ardei, apa, bulgur, ulei de masline, ghimbir, sare, portocala, merisoare, catsravete, rosii, nuci de pin, menta, patrunjel. Ingrediente: coaja şi sucul de la un lime o lămâie o portocală sos de ardei iute 3/4 cană de apă 1 cană […]
 
Cum se prepara Praz cu masline

Cum se prepara Praz cu masline (VIDEO)

Praz cu masline: Ingrediente: 5 fire praz 400 g roşii în bulion 200 g măsline Kalamata cu sâmburi 1 legătură pătrunjel 1 lămâie 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper negru boabe 2-3 linguriţe bulion 1 pahar de vin roze 6 linguri ulei de măsline Cum se prepara Praz cu masline: Pofta buna!  
Mai_Tai

Mai Tai

La Hotelul Merchant din Belfast este servit cel mai scump Mai Tai din lume, la preţul de 1.400 de dolari. Hotelul Merchant detine una dintre cele sase sticle existente in lume de Wray and Nephew Rum, folosit în reteta originală a acestui cocktail, în anul 1944. Insuşi managerul hotelului susţine că Merchant este singurul hotel […]
 
Tort_de_clatite_cu_sos_de_ciocolata

Tort de clatite cu sos de ciocolata

Tort de clatite cu sos de ciocolata din: faina, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar, unt, sirop de ciocolata, banane, budinca de vanilie. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 2 pliculeţe de praf de copt un praf mic de sare 3 ouă 7 linguri zahăr 3 linguriţe unt sirop de ciocolată 2 banane […]
Chec_cu_piure_de_dovleac_afine_si_nuci_09

Reteta zilei: Chec cu piure de dovleac, afine si nuci

Chec cu piure de dovleac, afine si nuci din: unt, faina, zahar brun, scortisoara, fulgi de ovaz, nuci, zahar, ulei, oua, piure de dovleac, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar, afine. Ingrediente umplutura:  2 1/2 linguri unt nesărat 1/4 ceasca faina 2 linguri zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 ceasca […]
 
Chiftele in sos de tomate

Chiftele in sos de tomate

Chiftele in sos de tomate din: carne de vita, ceapa, pesmet, lapte, ou, mustar, frunze de patrunjel, condimente, usturoi, piper, sos de rosii. Ingrediente: 450 g de carne slabă de vită, tocată 1 ceapă medie, mărunţită sau dată prin râzătoare 1/2 cană de pesmet 3 linguri de lapte cu 0,1% grăsimi 1 ou mare 1 […]
Cotlet de porc la gratar cu sos de soia

Cotlet de porc la gratar cu sos de soia

Cotlet de porc la gratar cu sos de soia din: ketchup, mustar, miere, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare, piper, cotlete de porc. Ingrediente: 2 linguri de ketchup 1 lingură de muştar Dijon 2 linguriţe de miere 1 linguriţă de ulei de măsline 1 linguriţă de sos de soia cu conţinut redus […]
 
Salata_de_peste_thailandeza

Salata de peste thailandeza

Salata de peste thailandeza din: ton, ceapa, ghimbir, fulgi de ardei iute, suc de lime, coriandru, ulei de masline, sare, piper, arahide, biscuiti din orez. Ingrediente: o conserva de ton o ceapa ghimbir fulgi de ardei iute suc de lime coriandru ulei de masline sare piper biscuiti din orez arahide   Mod de preparare: Amesteci […]
Sandvis_cu_branza_si_anghinare

Sandvis cu branza si anghinare

Sandvis cu branza si anghinare din: mozzarella, rucola, anghinare, ulei de masline, focaccia, sare, piper. Ingrediente: mozzarela rucola anghinare ulei de masline focaccia cu rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pui mozzarela proaspătă, rucola şi anghinare între două bucăţi de focaccia cu rozmarin. Pentru un pic de savoare, adaugi ulei de măsline extravirgin şi un […]
 
Amestec_vegetarian

Amestec vegetarian

Amestec vegetarian din: dovlecei, ardei, vinete, ceapa, rosii, boabe de fasole, usturoi, patrunjel, ulei, suc de lamaie, parmezan. Ingrediente: dovlecei ardei grasi vinete ceapa rosii boabe de fasole usturoi patrunjel ulei suc de lamaie parmezan   Mod de preparare: Fierbi nişte dovlecei şi coci ardeii graşi (sau îi cumperi la borcan). Apoi îi pui într-un […]
Pranz_delicios_cu_bacon_si_curcan

Pranz delicios cu bacon si curcan

Pranz delicios cu bacon si curcan din: tortilla, carne de curcan, salata verde, rosii, bacon, avocado. Ingrediente: o tortilla carne de curcan salata verde rosii bacon două felii de avocado   Mod de preparare: Pentru această reţetă, folosesti o tortilla din făină integrală pentru a împacheta carnea de curcan. Adaugi salată verde proaspătă şi roşii, […]
 
Cartofi cu usturoi si praz

Cartofi la cuptor cu ulei de rapita

Cartofi la cuptor cu ulei de rapita din: cartofi, ulei de rapita. Ingrediente: 2 cartofi mari (circa 450 g), curăţaţi şi tăiaţi în rondele cu grosimea de 1,5 cm 2 linguri de ulei de rapiţă     Mod de preparare: Seteaza cuptorul la 230°C. Lasă cartofii la uscat, pentru câteva minute, pe un prosop de […]
Bezele cu nuca

Bezele cu nuca

Bezele cu nuca din: albus, zahar, nuca. Ingrediente: 4 albuşuri 250 g zahăr nucă măcinată       Mod de preparare: Cu un tel sau cu mixerul vertical, bate energic albuşurile cu zahăr până vei obţine norişori albi care să nu se desprindă de bol. Cu o lingură modelează medalioane de bezea si plasează-le într-o […]
 
Salata cu verdeturi si ulei de masline

Salata cu verdeturi si ulei de masline

Salata cu verdeturi si ulei de masline din: ulei de masline, suc de lamaie, salata mixta, praz. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 2 linguriţe de suc de lămâie (de la 1/2 lămâie) 1 pungă de salată mixtă 3 bucăţi de praz, mărunţit   Mod de preparare: Toarna într-un bol mare uleiul, sucul de […]
Fursecuri_cu_sos_de_capsuni

Fursecuri cu sos de capsuni

Fursecuri cu sos de capsuni din: unt, zahar, faina, oua, sos de capsuni. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahăr 300 g făină 2 gălbenuşuri 2 ouă întregi zahăr vanilat sos de căpşuni zahăr pudră   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă untul cu zahărul, adaugă ouăle întregi, apoi gălbenuşurile, unul câte unul. Când compoziţia […]
 
Mic_dejun_cu_carne_de_curcan_si_legume_05

Reteta zilei: Mic dejun cu carne de curcan si legume

Mic dejun cu carne de curcan si legume din: paine, curcan, cartofi dulci, varza de bruxelles, fasole verde, oua, lapte, sare, piper, ierburi aromatice, afine. Ingrediente  1 paine, taiata cuburi 2 cesti carne de curcan, gatita, taiata cuburi 2 cesti mix de cartofi dulci, varza de Bruxelles si fasole verde gatite 6 oua 2 cani […]
Sapphire_Martini

Sapphire Martini

Barul Mezz Ultra Lounge, ce face parte din cazinoul Foxwoods Resort Casino din Connecticut, oferă un cocktail numit Sapphire. Martini, preparat din Blue Curacao, Bombay Sapphire Gin şi un strop de dry vermouth. Marginea paharului este acoperită cu zahăr albastru, iar băutura este servită împreună cu o pereche de cercei de argint marca Sterling, cu […]
 
Meniuri pentru Craciun

Idei pentru Masa de Craciun

Idei pentru Masa de Craciun: Cas ardelenesc   Cas ardelenesc: carne de porc, ceapa, oua, marar, sare, piper, smantana, faina,  cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc semigrasă 2 cepe 4 ouă 3 legături mărar sare piper Ingrediente gratinat: 300 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 200 g caşcaval ras sare piper […]
Creveti_in_sos_pesto_cu_fasole_verde_si_quinoa

Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa

Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa din: quinoa, apa, ulei de masline, usturoi, creveti, fasole, sos de busuioc, suc de lamaie. Ingrediente: 3/4 cană de quinoa crudă 1 1/3 cană de apă 1 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 450 g de creveţi mari descojiţi 3 căni de […]
 
Salata_cu_fructe_si_spanac

Salata cu fructe si spanac

Salata cu fructe si spanac din: ulei de malsine, otet de vin, sare, piper, frunze de spanac, para, merisoare, nuci, ceapa rosie. Ingrediente: 1 1/2 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oţet de vin roşu 1/4 linguriţă de sare un vârf de linguriţă de piper negru 4 căni de frunze de spanac tânăr […]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu