vineri, 14 august 2015

Retete Culinare cu poze # 67

Retete culinare cu poze 

Rulada_de_pui_cu_cascaval_si_ciuperci

Rulada de pui cu cascaval si ciuperci

Rulada de pui cu cascaval si ciuperci din: piept de pui, cascaval, ciuperci, ulei, bacon, sare si piper.   Ingrediente: 1 piept de pui 150 g caşcaval 10 ciuperci 2-3 linguri ulei 10 felii bacon sare piper   Mod de preparare: Tai pieptul de pui transversal şi-l baţi cu ciocanul pentru a-l frăgezi. Il condimentezi cu […]
Chec_cu_ciocolata_si_stafide

Chec cu ciocolata si stafide

Chec cu ciocolata si stafide din: unt sau margarina, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, drojdie, lapte, faina, fulgi de ciocolata si stafide.   Ingrediente: 250 g unt sau margarină 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 2 linguri rom 1 praf de sare 1 plic de drojdie uscată 50 ml lapte 200 […]
 
Pui cu mere si portocale

5 Retete simple si gustoase pentru Gratar

Retete simple si gustoase pentru Gratar: Porumb la gratar cu unt Porumb la gratar cu unt din: unt, chimion, seminte de coriandru, suc de lamaie, coaja de lamaie, boia, usturoi si coriandru. Ingrediente: 175g de unt moale 1 lingură de chimion… Read more » Pui la gratar cu mazare Pui la gratar cu mazare din: […]
 

Friptura de vitel cu cartofi si morcovi

Friptura de vitel cu cartofi si morcovi din: carne de viţel, ceapa, usturoi, ardei grasi, morcovi, cartofi, ardei iute, supa, ulei, piper, sare, concentrat de legume. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2-3 cepe 1 căpăţână de usturoi 2 linguri bulion 2-3 ardei graşi 1 -2 morcovi 4-cartofi 1 ardei iute 1/2 l supă 1 pahar […]
 
Tort_cu_cafea_vanilie_si_glazura_de_ciocolata

Tort cu cafea, vanilie si glazura de ciocolata

Tort cu cafea, vanilie si glazura de ciocolata din: faina, praf de copt, esenta de vanilie, oua, lapte, cafea instant, unt, zahar brun, ciocola­tă, smantana, expresso tare, ciocolată albă, zahăr pudră. Ingrediente: 1 cană făină (300 g) 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă 1/2 pahar lapte 4 linguri cafea instant 150 g unt 1 […]

Retete simple pentru 1 Mai

Retete simple pentru 1 Mai: Ficatei de pui la gratar cu legume O reteta de ficatei de pui la gratar cu legume din: ficatei de pui, ulei de masline, boia, ceapa, faina, dovlecel, lamaie, ardei gras, piper si sare. Ingrediente: 500 g… Read more » Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar O reteta […]
 
 

Muschi de porc la cuptor cu cartofi si ceapa coapta

Muschi de porc la cuptor cu cartofi si ceapa coapta din: unt, muschi de porc, cartofi, ceapa alba, ceapa rosie, patrunjel, vin alb, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 150 g unt 1 kg muşchi de porc 1 kg cartofi 2 cepe albe 2 cepe roşii 1 legătură pătrunjel 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi […]
Cum se prepara Saramură oltenească de pui

Retete gustoase pentru 1 Mai

Retete gustoase pentru 1 Mai: Muşchi de porc la grătar O reteta de muschi de porc la gratar din: seminte de chimion, seminte de fenicul, cuisoare, boia dulce afumata, coaja si zeama de portocala, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic, fileuri… Read more » Ton la gratar cu sparanghel O reteta de ton la gratar cu […]
 
Prajitura_cu_foi_si_nuca_macinata

Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, rom si nuca

Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, rom si nuca din: oua, zahar, nuci, bicarbonat, miere, sare, faina, lapte, cacao, unt, ciocolată tartinabilă sau cocolată rasă, esenţă de rom, ciocolata neagra. Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 1 cană nuci pisate 1 lingură bicarbonat 4 linguri miere 1 vârf cuţit cu sare făină cât cuprinde Pentru cremă: […]
Pui cu mere si portocale

Retete delicioase pentru 1 Mai

Retete delicioase pentru 1 Mai: Pui si dovlecei marinati la gratar O reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui, dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 700 g piept de pui… Read more » Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza O reteta de […]
 
Pasta de carne cu cimbru si unt

Pate de ficat cu rom si usturoi

Pate de ficat cu rom si usturoi din: ficat de porc, carne macră sau muşchi de porc, ficat de pasare, slanina, usturoi, unt, rom, sare, piper, prapur sau foaie de tăiţei foarte subţire. Ingrediente: 500 g ficat de porc 500 g carne macră sau muşchi de porc 10 ficăţei de pasăre 100 g slănină 2-3 căţei de usturoi […]

Retete savuroase pentru 1 Mai

Retete savuroase pentru 1 Mai:   Pui la gratar cu paste O reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde, telemea, ulei de masline,… Read more » Carne de vitel la gratar O reteta de carne de vitel […]
 
Omleta_rulata

Omleta rulata

Omleta rulata din: oua, cascaval, patrunjel, sare, piper, sunca presata, crema de branza si ceapa verde.   Ingrediente: 7 ouă 150 g caşcaval pătrunjel tocat 1 praf de sare Pentru umplutură: 8 felii şuncă presată 200 g cremă de brânză 1 ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Baţi ouăle cu sare şi adaugi […]
Retete_pentru_Gratar_09

4 Retete simple si gustoase pentru Gratar

Retete simple si gustoase pentru Gratar: Muschi de vita la gratar cu garnitura Muschi de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2 felii de muschi de vita… Read more » Cotlete de miel la grătar Cotlete de miel la […]
 
Muschi_de_vita_la_gratar_cu_ardei_copt_07

Reteta zilei: Muschi de vita la gratar cu ardei copt

Muschi de vita la gratar cu ardei copt din: praz, unt, supa de pui, dafin, cimbru, muschi de vita, ulei de masline, ardei gras, otet de vin rosu, mustar dijon. Poate te intereseaza si: Friptura de vita la gratar cu sos aromat Friptura de vita la gratar Muschi de vita la gratar cu legume si […]
Frigarui_de_porc_cu_sos_de_iaurt_04

Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos de iaurt

Frigarui de porc cu sos de iaurt din: iaurt, suc de lamaie, usturoi, chimen, coriandru, cotlete de porc, ardei gras, ceapa, zucchini, ulei, orez. Poate te intereseaza si: Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras Frigarui de porc cu sos vietnamez de peste Frigarui de porc cu ceapa verde si sos de peste   […]
 
Briose_cu_gris_si_gem_de_mure

Briose cu gris si gem de mure

Briose cu gris si gem de mure din: ouă, unt, iuart simplu, zahar pudra, gris, praf de copt, zahăr vanilat, gem de mure. Ingrediente: 2 ouă 60 g unt 250 g iaurt simplu 100 g zahăr pudră 250 g griş un plic praf de copt zahăr vanilat puţin gem de mure pentru ornat Mod de preparare: Untul îl […]

Retete usoare pentru 1 Mai

Retete usoare pentru 1 Mai: Dovlecei la grătar cu prosciutto O reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama… Read more » File de somon pe grătar O reteta de file de somon pe […]
 
Paine_cu_dovleac_nuci_si_seminte

Paine cu dovleac, nuci si seminte

Paine cu dovleac, nuci si seminte din: făina tip 650, făină integra­lă, piure de dovleac, drojdie uscata, nuci tocate mărunt, amestec de seminţe (in, susan, dovleac, mac, negrilică), apa calduta, ulei de masline, sare. Ingrediente: 700 g făina tip 650 300 g făină integra­lă 200 g piure de dovleac drojdie uscată 150 g nuci tocate mărunt 200 g amestec de seminţe de in, susan, dovleac, mac, negrilică […]
Cum se prepara Saramură oltenească de pui

3 Retete simple si gustoase pentru Gratar

Retete simple si gustoase pentru Gratar: Rulouri cu bacon la gratar Rulouri cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 piepti de pui 2-3 vinete 2-3 catei de… Read more » Pastrav la gratar cu garnitura Pastrav la gratar cu garnitura din: […]
 
File_de_peste_cu_pesto_de_spanac_si_capere

File de peste cu pesto de spanac si capere

File de peste cu pesto de spanac si capere din: fileuri de peste alb, zeama de lamaie, faina, ulei de masline, fulgi de chili, sare, piper, frunze de spanac, usturoi, parmezan, capere, nuca. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 1 -2 linguri cu zeama de lamaie 1 -2 linguri cu faina 3 linguri cu ulei de masline fulgi de chili […]
Cum se prepara Friptura cu legume la cuptor

Retete rapide pentru 1 Mai

Retete rapide pentru 1 Mai: Peşte la grătar în stil indian O reteta de peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorada, ton, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de chilli si seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină… Read more » Muschi de porc marinat la gratar O retete de muschi de […]
 
Cotlete_de_porc_cu_legume_la_gratar_07

Reteta zilei: Cotlete de porc cu legume la gratar

Cotlete de porc cu legume la gratar din: cotlete de porc, ardei gras, ceapa, sare, piper. Poate te intereseaza: Cotlete de porc in sos de mure Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu miere   Ingrediente: 4-5 cotlete de porc ardei […]
Pulpe_de_pui_in_crusta_06

Pulpe in crusta de pesmet, seminte si cascaval

Pulpe in crusta de pesmet, seminte si cascaval din: pulpe de pui, pemet, seminţe de susan, dovleac şi floarea-soarelui, cascaval, ou, sare, piper, morcov caramelizat şi seminţe de susan. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri pesmet 2 linguri seminţe de susan, dovleac şi floarea-soarelui 100 g caşcaval ras 1 ou sare piper Pentru garnitură: morcov […]
 
Ciuperci cu pastă de branză, si şuncă la cuptor

2 Retete simple si gustoase pentru Gratar

Retete simple si gustoase pentru Gratar: Ceafa la gratar cu garnitura Ceafa la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa… Read more » Peste la gratar cu ardei si ghimbir Peste la gratar cu […]
Tort_delicios_de_capsuni_cu_frisca

Tort cu frisca si fructe si coaja de portocala

Tort cu frisca si fructe si coaja de portocala din: oua, zahar, faina, apa, ulei, coaja de lamaie si portocala, zahar vanilat, praf de copt, unt, lapte, ami­don, frişcă lichidă, fructe după preferinţă Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 220 g făi­nă 4 linguri apă 2 linguri ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală […]
 
Retete de vara

Retete simple si gustoase pentru 1 Mai

Retete simple si gustoase pentru 1 Mai: Pui la gratar cu mozarella si pesto O reteta de pui la gratar cu mozzarella si pesto din: piept de pui, otet balsamic, mozzarella si pesto. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml otet balsamic 200 grame… Read more » Somon marinat la grătar şi salată cu roşii […]
Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde

Ficatei prajiti cu ceapa, ardei si patrunjel

Ficatei prajiti cu ceapa, ardei si patrunjel din: ficăţei de pui (raţă), ceapă, ardei gras, rosie, frunze de pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g ficăţei de pui (raţă) 1 ceapă 1 ardei gras 1 roşie frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeiul, apoi le tai cubuleţe. Speli ficăţeii, îi cureţi de pieliţă şi îi […]
 
Inele_surpriza

Inele surpriza

Inele surpriza din: covrigei, maioneza, oua de prepelita, mustar, creson, castravete, batoane de crab, piper, lamaie, icre, somon afumat, marar, carne de pui, chutney de mango si arpagic. Ingrediente: 10 covrigei, tăiaţi în jumătate 20 linguriţe cu maioneză ouă de prepeliţă, feliate muştar 1 mână de creson 1/4 castravete feliat 125 g batoane de crab […]
Friptura_de_miel_mediteraneana

Friptura de miel mediteraneana

Friptura de miel mediteraneana din: ardei rosii, rosii cherry, masline, sare, piper, branza de capra, ansoa, ulei de masline, usturoi, sos pesto, otet balsamic, dovlecei, costite de miel, mustar Dijon, busuioc si miere.   Ingrediente: Pentru ardeii rosii: 2 ardei roşii mici, înjumătăţiţi 125-175 g roşii cherry, tăiate în jumătate 6 măsline negre, feliate sare […]
 
Cum se prepara Copane de rață pe varză

10 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar:   Marinata de legume la gratar, cu busuioc Marinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de… Read more » Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati […]
Peste_la_gratar_cu_vinegreta_de_lamaie_05

Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb. Poate te intereseaza si: Peste la gratar cu sos iute Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian Peste la Gratar   Ingrediente: 1 1/2 linguri suc proaspat de lamaie 1 […]
Bulete de varza cu caşcaval

9 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt, ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei, ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru… Read more » Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar […]
Oua_umplute_cu_smantana

Oua umplute cu smantana

Oua umplute cu smantana din: oua, mustar, smantana, ceapa, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 6 ouă fierte 1 lingură cu muştar 100 g smântână o ceapă mică tăiată mărunt sare piper caşcaval ras pentru decor   Mod de preparare: Curăţă ouăle fierte de coajă şi taie-le în două. Scoate-le gălbenuşurile, zdrobeşte-le cu o furculiţă şi […]
 
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala

8 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Carne de vita la gratar Carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin, verdeata, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de carne de vită 3 linguri de… Read more » Ficat de porc la gratar Ficat de porc la gratar din: ficat de […]
Drob_de_miel_cu_mar_si_curry

Drob de miel cu mar si curry

Drob de miel cu mar si curry din: miel, paine, ceapa, usturoi, mar, pasta de curry, ou, sare, piper si sos chutney. Ingrediente: 90 g pâine 350 g came de miel fiartă, rece 1 ceapă tăiată mărunt, prăjită (sau ceapă verde) 1 căţel de usturoi tăiat mărunt şi prăjit (sau usturoi verde) 1 măr curăţat […]
 
Frigărui de vită cu sos hoisin

7 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Somon marinat la gratar Somon marinat la gratar  din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere, salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în categoria peşte gras. Peştii graşi nu abundă în grăsimi… Read more » Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar Pulpa de miel la gratar din: ceapa, […]
Pulpe_de_pui_in_sos_de_rosii_pe_pat_de_paste_06

Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de rosii pe pat de paste

Pulpe de pui in sos de rosii pe pat de paste din: pulpe de pui, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, sherry, otet de sherry, zahar, supa de pui, rosii cherry, mustar dijon, paste. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui cu sos de castraveti Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor […]
 
Aripioare_de_pui_la_gratar_cu_sos_iute_08

Reteta zilei: Aripioare de pui la gratar cu sos iute

Aripioare de pui la gratar cu sos iute din: aripioare de pui, sare, piper, ulei de masline, sos iute, unt, sos tabasco, zahar, miere, otet, ardei iute. Poate te intereseaza si: Aripioare la gratar Aripioare de pui cu lamaie si cimbru Aripioare de pui cu glazura de sos de soia   Ingrediente aripioare: 18 aripioare […]
Retete_de_Craciun_Carne_de_porc_cu_rozmarin

Antricot de vita cu ciuperci si coriandru

Antricot de vita cu ciuperci si coriandru din: antricot de viţel, ciuperci, unt, ardei iute uscat, sare, coriandru. Ingrediente: 600 g antricot de viţel 200 g ciuperci 50 g unt 2 ardei iuţi uscaţi sare 1 crenguţă coriandru Mod de preparare: Cureţi antricotul de viţel, îl speli, îl ştergi, apoi îl tai felii subţiri. îl condimentezi […]
 
Tocanita de miel cu ardei gras si cimbru

Tocanita de miel cu linte rosie

Tocanita de miel cu linte rosie din: ceafa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia, curcuma, chimen, scortisoara, ghimbir, piure de tomate, cartofi, linte, rosii din conserva, supa de legume, miere, sare si coriandru. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 275 g file de ceafă de miel, tăiat în cuburi de 2,5 cm […]
Aperitive_cu_crema_de_cascaval

Aperitiv cu ou, branza, cimbru si busuioc

Aperitiv cu ou, branza, cimbru si busuioc din: ouă, ceapa, ardei gras rosu, branza, marar verde, busuioc, cimbru verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 ceapă 1 ardei gras roşu 150 g brânză mărar verde 2-3 frunze busuioc cimbru verde sare piper ulei Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, pentru gust şi […]
 
Ficatei_cu_ierburi_si_coniac

Ficatei cu ierburi si coniac

Ficatei cu ierburi si coniac din: ficăţei de pui, cartofi, ardei capia, cimbru oregano, usturoi, sare, piper, patrunjel verde, coniac, unt, ulei de masline, boia de ardei afu­mată. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1,5 kg cartofi 2 ardei capia cimbru oregano 1 căţel de usturoi sare piper pătrunjel verde 50 ml coniac 50 g unt […]
Reteta zilei: Aperitive cu spanac si branza Aperitive_cu_spanac_si_branza_12 Aperitive cu spanac si branza din: ulei de masline, spanac, ceapa verde, usturoi, sare, piper, nucsoara, branza, faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, ou, lapte batut.…  Read more »  Reteta zilei: Ceai cu lapte si aroma de scortisoara Ceai_cu_lapte_si_aroma_de_scortisoara_09 Ceai cu lapte si aroma de scortisoara din: apa, zahar, ceai negru, scortisoara, turmeric, esenta de vanilie, ghimbir, cardamom, cuisoare, coriandru, piper, lapte de cocos. Poate te intereseaza si: Ceai…  Read more »  Reteta zilei: Tortilla cu ton, avocado si rosii Tortilla_cu_ton_avocado_si_rosii_05 Tortilla cu ton, avocado si rosii din: ulei de masline, suc de lamaie, praf de chili, chimen, sare de mare, ardei iute, usturoi, coriandru, ton, tortilla, avocado, varza, salata de…  Read more »  Reteta zilei: Paine neagra cu dovlecei si fistic Paine_neagra_cu_dovlecei_si_fistic_10 Paine neagra cu dovlecei si fistic din: oua, ulei, zahar, zahar brun, esenta de vanilie, faina neagra, faina alba, sare, bicarbonat, praf de copt, praf de copt, scortisoara, dovlecel, fistic.…  Read more »  Reteta zilei: Negresa cu zmeura si nuci pecan

6 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Vrabioara la gratar cu legume coapte Vrabioara la gratar cu legume coapte din: otet de mere, cimbru uscat, zahar, sare, vrabioara, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 3 linguri otet de mere 1 lingura cimbru uscat 1… Read more » Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar Friptura umpluta la gratar din: rosii, […]
 
Oua_cu_ierburi_si_ulei_de_trufe

Oua cu ierburi si ulei de trufe

Oua cu ierburi si ulei de trufe din: oua, patrunjel, coriandru, arpagic si ulei de trufe. Ingrediente: 4 ouă fierte 4 crenguţe de pătrunjel 4 crenguţe de coriandru 4 fire de arpagic 4 linguriţe cu ulei de trufe   Mod de preparare: Spală şi usucă pătrunjel, coriandrul şi arpagicul. Taie-le, apoi separă-le în rămurele. Pune […]
Supa_crema_de_linte_cu_bacon_si_smantana

Supa-crema de linte cu bacon si smantana

Supa-crema de linte cu bacon si smantana din: linte rosie, ardei morcov, ceapa, dovlecel, telina, unt, bacon, patrunjel verde, smantana lichida. Ingrediente: 200 g linte rosie 1 ardei 1 morcov 1 ceapă 1 dovlecel 1 felie ţelină unt bacon pătrunjel verde 100 ml smântână lichidă Mod de preparare: Căleşti legumele în unt, iar după ce […]
 
Tocanita de fasole cu carne de porc

5 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb, taiati la… Read more » Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin Pastrav copt pe […]
Lasagna_cu_somon_si_spanac

Lasagna cu somon si spanac

Lasagna cu somon si spanac din: foi de lasagna proaspete (250-300 g), rosii,  somon proaspăt şi somon afumat, lămâie (coaja rasă şi zeama stoarsă), ulei de măsline, unt, spanac congelat (preferabil frunze, nu tocat), mgzzarella proaspătă. Ingrediente:  1 pachet de foi de lasagna proaspete (250-300 g) roşii Pentru umplutură: 300 g somon proaspăt şi 200 g somon afumat 1 lămâie (coaja […]
 
Prajitura_cu_branza_biscuiti_si_merisoare

Prajitura cu branza, biscuiti si merisoare

Prajitura cu branza, biscuiti si merisoare din: biscuiţi, unt, brânză proaspătă de vaci, cremă de brânză, zahar, coaja de lamaie, unt, merisoare uscate, oua. Ingrediente: 100 g biscuiţi 50 g unt 200 g brânză proaspătă de vaci 200 g cremă de brânză 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 1 cubuleţ de unt 50 g […]
Rulouri cu varza si carnaciori cabanos

4 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Salată de legume la grătar Salată de legume la grătar din: vinete, ardei gasi, zucchini, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete lungi si subtiri 2 ardei grasi rosii, mari… Read more » Sparanghel la grătar Sparanghel la grătar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper. […]
 
Drob_de_pui_cu_fistic_in_aluat

Drob de pui cu fistic in aluat

Drob de pui cu fistic in aluat din: ficat de pui, bacon, carne tocata de porc, ceapa, coriandru, usturoi, sare, piper, fistic, aluat foietaj si ou. Ingrediente: 125 g ficat de pui 250 g bacon tocat mărunt 350 g carne tocată de porc 100 g bacon cu mai multă slănină 1 ceapă tocată mărunt o […]
Steak_de_vita_cu_garnitura_de_legume

Steak de vita cu telina caramelizata

Steak de vita cu telina caramelizata din: ţelină, supă de legume instant, unt, zahar, frisca, steakuri din pulpă de vită, untura, sare, piper, rondele de ceapa-ciorii. Ingrediente: 500 g ţelină 1 l supă de legume instant 1 lingură unt 2 linguri zahăr 125 ml frişcă 8 steakuri din pulpă de vită 1 lingură untură sare piper 2 […]
 
Retete de vara

3 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata, prefiarta 2 felii muschi de… Read more » Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii Mămăligă […]

Mancare de linte cu ardei si rosii

Mancare de linte cu ardei si rosii din: linte, ceapa alba, morcov, usturoi, rosii (pot fi şi din conservă), ardei sau gogosar, sare, ulei de masline, foi de dafin. Ingrediente: 500 g linte 2 cepe albe potrivite 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 2 roşii (pot fi şi din conservă) 1 ardei sau gogoşar sare 5-6 […]
 
Drob_de_porc_cu_ciuperci

Drob de porc cu ciuperci

Drob de porc cu ciuperci din: ficat de pui, carne de porc tocata, ciuperci, ceapa verde, ceapa uscata, marar, oua, unt, faina, boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g ficat de pui 500 g came de porc tocata 400 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 cepe uscate 1 legătură de mărar tocat […]
Ansoa marinate

2 Retete simple pentru Gratar

Retete simple pentru Gratar: File de peste la gratar File de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou) 250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana… Read more » Legume la gratar cu sos delicios de branza Legume la gratar cu sos […]
 
Salata_de_pui_cu_ierburi_aromate_10

Reteta zilei: Salata de pui cu ierburi aromate

Salata de pui cu ierburi aromate din: pui, ceapa rosie, otet balsamic, sare, ceapa verde, busuioc, tarhon, coriandru, menta, ulei de masline, piper, chili. Poate te intereseaza: Salata de pui cu oua fierte si bacon Salata de pui cu seminte de susan Salata de pui cu vinegreta de lamaie   Ingrediente: 1 pui 1 ceapa […]
Drob_gustos_de_pui

Drob gustos de pui

Drob gustos de pui din: ficat de pui, inimi, pipote, oua, ceapa verde, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia si maghiran. Ingrediente: 1/2 kg ficat de pui 1/2 kg inimi şi pipote 5 ouă fierte 1 ou 1 ceapă verde 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat 1 căţel de usturoi pisat sare şi piper negru măcinat […]
 
Peste_prajit_cu_masline

Peste prajit cu masline

Peste prajit cu masline din: file de peste, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ardei verde sau galben, rosii cherry, masline, usturoi si vin alb. Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline 1 kg file de peşte alb sare şi piper 4 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat 1 ardei verde sau galben, tocat 200 g […]
Rata_cu_sos_de_portocale_rosii

Rata cu sos de portocale rosii

Rata cu sos de portocale rosii din: rata, sare, piper, portocale rosii, zahar pudra, otet de vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 raţă de 2 kg, fără gât şi organe sare şi piper negru măcinat Pentru sos: 4 portocale roşii 30 g zahăr pudră 2 linguri cu oţet de vin 150 ml supă […]
 
Cum se prepara Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline

Retete simple si gustoase pentru Gratar (2015)

Retete simple si gustoase pentru Gratar: Reteta zilei: Pui la gratar cu sos barbeque Pui la gratar cu sos barbeque din: pulpe de pui, bacon, sos barbeque, ceapa, apa, pasta de tomate, otet de mere, sos worcesteshire, mustar dijon, melasa, sirop de artar, piper,… Read more » Grătar de creveţi Grătar de creveţi din: creveti, […]
Aperitive_cu_ardei_sunca_si_crema_de_branza

Aperitive cu ardei sunca si crema de branza

Aperitive cu ardei sunca si crema de branza din: brânză de vaci, unt, marar, ceap rosie, piper alb macinat, sare, ardei gras galben şi roşu, sunca. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g unt câteva fire mărar 1 ceapă mică roşie piper alb măcinat sare ardei gras galben şi roşu 100 g şuncă feliată […]
 
Frigarui_cu_pui_carnati_si_legume

Frigarui cu pui, carnati si legume

Frigarui cu pui, carnati si legume din: piept de pui, carnati oltenesti, ardei rosu, ardei verde, rosie, ceapa, piper, cimbru, sare, ulei de măsline. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui 2 cârnaţi olteneşti 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 roşie 1 ceapă piper cimbru sare 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Amesteci uleiul […]
Oua_picante_cu_carne

Oua picante cu carne

Oua picante cu carne din: oua, carne tocata de porc, condimente, sare, piper, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 7 ouă medii 500 g carne de porc tocată linguriţă cu amestec de cinci condimente sau plante aromatice sare şi piper negru măcinat 15 g făină 100 g pesmet proaspăt ulei vegetal pentru prăjit   Mod de preparare: […]
Peste_gatit_chinezeste

Peste gatit chinezeste

Peste gatit chinezeste din: peste, sare, faina, ulei, ciuperi, morcov, ardei verde, praz, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb si ulei de susan. Ingrediente: 1 peşte întreg (plătică, păstrăv, crap) 1 linguriţă cu sare aprox. 2 linguri cu făină 5 ceşti cu ulei vegetal, pentru prăjit 2-3 […]
Cartofi_pai_la_cuptor_07

Reteta zilei: Cartofi pai la cuptor

Cartofi pai la cuptor din: cartofi, ulei de masline, praf de usturoi, boia de ardei, sare, piper. Poate te intereseaza si: Copanele de pui cu cartofi prajiti Cartofi prajiti cu sos picant si sos de maioneza Cartofi prajiti din branza   Ingrediente: 2-2,5 kg. cartofi 2 linguri de ulei de măsline 1 lingurita praf de […]
 
Cum se prepara Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline

Retete simple si gustoase pentru Gratar

Retete simple si gustoase pentru Gratar: Somon cu usturoi si iaurt la gratar Somon cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline, lipii, varza alba, coriandru, ardei… Read more » Pui la gratar cu salata Pui la gratar cu […]
Biban_de_mare_cu_cuscus

Biban de mare cu cuscus

Biban de mare cu cuscus din: broccoli, cuscus, file de biban, ceapa, nuci de pin, lamaie, ulei de masline si menta. Ingrediente: 125 g bucheţele de broccoli 100 g cuşcuş 4 file de biban 1 ceapă mică roşie, tăiată mărunt 2 linguri cu nuci de pin, prăjite coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 […]
 
Kebab_de_miel_cu_painisoare

Kebab de miel cu painisoare

Kebab de miel cu painisoare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, curry, zahar brun, gem de caise, otet alb, aluat de paine, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de miel tăiată în cuburi 8 beţe pentru frigărui, înmuiate în apă o oră 45 ml ulei de măsline 1 ceapă tăiată mărunt […]
 
Paine_cu_branza_si_ierburi

Paine cu branza si ierburi

Paine cu branza si ierburi din: faina, praf de copt, sare, mustar, unt, branza Cheddar, ierburi, ou, lapte si smantana sau maioneza. Ingrediente: 600 g făină 15 g praf de copt 2 g sare 2 g muştar pudră 100 gunt 310 g brânză Cheddar, rasă fin 45 g ierburi proaspete la alegere, tocate 1 ou […]
Briose_cu_banane_si_nuci_10

Reteta zilei: Briose cu banane si nuci

Briose cu banane si nuci din: lapte, piure de banane, ou, nuci, ulei, faina, faina de grau integral, zahar, sare, praf de copt. Poate te intereseaza si: Briose cu ciuperci si cascaval Briose cu piept de pui si branza topita Briose cu ovaz, fulgi de ciocolata si stafide   Ingrediente: 1 cana lapte 3/4 cana […]
 
Salata_greceasca_cu_branza_masline_si_nuci

Salata greceasca cu branza, masline si nuci

Salata greceasca cu branza, masline si nuci din: roşii (una galbenă, cealaltă roşie), castraveti, morcovi, ardei gras galben, rosii cherry, salata verde, masline Kalamata, branza feta, ulei de masline, nuci, otet balsamic, oregano, sare. Ingrediente: 2 roşii (una galbenă, cealaltă roşie) 2 castraveţi 2 morcovi 1 ardei gal­ben gras roşii cherry salată verde măsline Kalamata brânză feta […]
Carne_tocata_cu_fasole_si_chimen

Carne tocata cu fasole si chimen

Carne tocata cu fasole si chimen din: carne tocată de vită, roşii cuburi de la conservă, boabe de fasole roşie (conservă), ceapa, usturoi, seminţe de chimen (strivite întâi într-un mojar), pudră de chili, boia dulce, concentrat de vită, bulion. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 400 g roşii cuburi de la conservă 400 g boabe de fasole roşie (conservă) 1 […]
 
Cum se prepara Somn cu stevie

Peste cu telina la cuptor

Peste cu telina la cuptor din: peşti (roşioară, biban, caras), ceapa, bulb de ţelină, tulpină de ţelină, malai, pesmet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti a 200 g (roşioară, biban, caras) 3 cepe 1 bulb de ţelină 1 tulpină de ţelină 2 linguri mălai 2 linguri pesmet 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de […]
Friptura_de_miel_cu_legume_fiarta_in_cidru

Friptura de miel cu legume, fiarta in cidru

Friptura de miel cu legume, fiarta in cidru din: miel, unt, ceapa, cartofi, morcovi, napi, portocala, cimbru, sare, piper, miere si cidru sau supa fierbinte de miel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 1,5 kg carne slabă de miel, dezosată, legată bine 12 cepe esalote, curăţate 600 g cartofi noi, spălaţi, sau cartofi mari, curăţaţi de […]
 
Frigărui de vită cu sos hoisin

Cateva Retete pentru Gratar (2015)

Cateva Retete pentru Gratar: Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute, usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui… Read more » Pui piri-piri la gratar Pui piri-piri la gratar din: pui, […]
Supa_gustoasa_de_miel

Supa gustoasa de miel

Supa gustoasa de miel din: cozi de miel, ceapa, telina, morcovi, cartofi, rosii uscate, sare, piper, suc de rosii si apa sau supa slabe de legume. Ingrediente: 4 cozi de miel, tăiate în bucăţi 1 ceapă tăiată mărunt 3 tulpini de ţelină tăiate mărunt 2 morcovi tăiaţi în bucăţi mici 2 cartofi mari, decojiţi şi tăiaţi […]
 
Salata_cu_piept_de_pui_si_legume_la_gratar_07

Salata italiana cu pui, ton si porumb

Salata italiana cu pui, ton si porumb din: rosii, ceapa, conserva de ton, porumb, piept de pui afumat, otet, ulei, sare. Ingrediente: 3 roşii 1 ceapă 1 conservă de ton 200 g porumb 300 g piept de pui afumat otet ulei sare Mod de preparare: Roşiile şi ceapa le tai felii, apoi adaugi oţetul şi […]
Porc_cu_ghimbir_si_ardei_iute

Carne de porc cu ghimbir si ananas

Carne de porc cu ghimbir si ananas din: file de porc, ghimbir, usturoi, ardei roşii chili, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui, compot de ananas tăiat cubuleţe, oţet de orez, sos de soia, sherry, zahar, supă de pui (instant), amidon alimentar. Ingrediente: 750 g file de porc 50 g ghimbir 4 căţei de usturoi 3 ardei roşii chili 5 roşii 2 linguri ulei de susan […]
 
Cotlete_de_miel_cu_menta_si_crema_de_unt

Cotlete de miel cu menta si crema de unt

Cotlete de miel cu menta si crema de unt din: cotlet de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, sare, piper, unt si sos tabasco. Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 linguri cu oţet balsamic 1 lingură cu ulei de măsline 2 linguri cu mentă proaspătă, mărunţită sare şi piper negru Pentru crema: 100 g […]
 
Pui_in_sos_de_otet_balsamic_08

Reteta zilei: Pui in sos de otet balsamic

Pui in sos de otet balsamic din: ulei de masline, usturoi, otet balsamic, zahar brun, sos de soia, piper, pulpe de pui, patrunjel. Poate te intereseaza si: Pui moldovenesc la ceaun cu oregano si usturoi Pui cu orez si legume Pui la cuptor cu bere si mar   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 […]
Biscuiti_umpluti_cu_gem_sau_ciocolata

Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata

Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata din: faina, unt, ou, zahar, sare, gem de capsuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr un vârf de cuţit sare Pentru umplutură: gem de căpşuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă Mod de preparare: Pui untul, zahărul, […]
 
Friptura_de_miel_cu_masline

Friptura de miel cu masline

Friptura de miel cu masline din: miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, zahar brun, cimbru, sare, piper, masline negre, piure de cartofi si sos pesto. Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline 900 g carne de miel tăiată în cuburi 2 cepe, tăiate mărunt 2 căţei de usturoi 100 ml vin roşu […]
Chiftelute_de_pui_cu_sos_de_rosii

Chiftelute de pui cu sos de rosii

Chiftelute de pui cu sos de rosii din: pui, ardei gras, morcov, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, rosii, otet de mere, supa de pui, miere, dafin si piper. Ingrediente: 250 g piept de pui şi pulpă, tăiate bucăţi 1 ardei gras copt, tăiat bucăţi 1 morcov mic, răzuit 1 legătura ceapă verde, tocată mărunt pătrunjel […]
 
Orez_oriental_cu_pui_si_ghimbir

Orez oriental cu pui si ghimbir

Orez oriental cu pui si ghimbir din: orez, piept de pui, ceapa, ceapa verde, ardei gras, morcov, porumb congelat, mazare congelata, pătrunjel, ulei, curcuma, pudră de ghimbir, piper, sare, condiment. Ingrediente: 350 g orez 500 g piept de pui 2 cepe 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras 1 morcov mare 1 cană porumb congelat 1 cană mazăre congelată 1 […]
 
 

Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu

Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu din: ciuperci pioppini, paste tagliatel­le, ceapa verde, usturoi, vin rosu, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 tavă ciuperci pioppini paste tagliatel­le 1 ceapă verde 2 căţei de usturoi 50 ml vin roşu ulei de măsline pătrunjel proaspăt parmezan ras sare piper unt Mod de preparare: […]
Salata_de_naut_cu_linte_si_varza_rosie_06

Reteta zilei: Salata de naut cu linte si varza rosie

Salata de naut cu linte si varza rosie din: naut, linte, castravete, rosie, varza rosie, ceapa verde, menta, branza, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata de varza cu naut si susan Salata cu naut, broccoli si porumb Salata de naut cu ciolan afumat si scortisoara   Ingrediente: 1 cutie năut […]
 

Idei pentru gratar (2015)

Idei pentru gratar: Reteta zilei: Peste la gratar cu sos iute Peste la gratar cu sos iute din: peste, ulei, sare de mare, sos de soia, suc de lamaie, usturoi, fulgi de chili, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Cum se… Read more » Piept de curcan la gratar cu mamaliga Piept de curcan la […]
Garnitura_de_dovleac_picant

Garnitura de dovleac picant

Garnitura de dovleac picant din: dovleac, chilli, miere, fistic si ulei de masline. Ingrediente: 1 dovleac 1/2 lingurita de fulgi de chilli 1 lingura miere 50 g fistic tocat 1 lingura de ulei de masline     Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 5/180°C. Taie un dovleac felii pe lungime, după ce l-ai curăţat […]
 
Vinete cu sos de rosii la cuptor

Antreu cu vinete si sos de rosii

Antreu cu vinete si sos de rosii din: vinete, creveti, rosii, ulei, sare, piper, busuioc, orez, ceapa, usturoi si cimbru. Ingrediente: 2 vinete mari, tăiate rondele groase 6 linguri ulei de floarea soarelui un praf de sare şi piper 8 creveţi uriaşi, prefierţi 8 linguri pulpa de roşii frunze de busuioc proaspăt, pentru ornat orez […]
 
Salata_de_somon_cu_maioneza

Salata de somon cu maioneza

Salata de somon cu maioneza din: somon, unt, smantana, maioneza, lamaie, capere, marar, sare, piper, paine de ovaz si marar. Ingrediente: 100 g unt nesărat, moale 4 linguri cu smântână 4 linguri cu maioneza coaja rasă fin şi sucul de la 1 lămâie 2×160 g file afumat de somon, fără piele 2 linguri rase cu […]
Mini_placinte_de_carne_tocata

Mini placinte de carne tocata

Mini placinte de carne tocata din: aluat foietaj, faina, lapte, carne tocata, zahar si lamaie. Ingrediente: 250 g aluat foietaj decongelat puţină făină pentru presărat puţin lapte 8-10 linguri de carne tocată o formă rotundă cu diametrul de 4,5 cm Pentru glazura: 50 g zahăr pudră puţin suc de lămâie   Mod de preparare: Preincalzeste […]
Acras_de_somon

Chiftelute de somon

Chiftelute de somon din: somon, ou, lapte, faina, arpagic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 1 ou 200 ml lapte 250 g făină 1 mână de arpagic 1 litru ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Spală şi taie arpagicul. Taie somonul afumat în bucăţi foarte mici. Amestecă făina cu laptele […]
Gogosi_cu_fasole_verde_si_carne

Gogosi cu fasole verde si carne

Gogosi cu fasole verde si carne din: fasole verde, sos tailandez, carne pui sau curcan si gogosi   Ingrediente: 60 g fasole verde tăiată fin în felii 100 ml sos tailandez 200 g carne rece de curcan sau de pui, tăiată foarte fin 1 pachet cu 24 mini-gogoşele gata făcute   Mod de preparare: Incălzeşte […]
 
Orez_cu_carnati_si_legume_07

Reteta zilei: Orez cu carnati si legume

Orez cu carnati si legume din: carnati, ulei, ceapa verde, usturoi, mazare, orez, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si: Orez cu legume, ou si sos de soia Orez cu legume si patrunjel Orez cu legume si ou prajit Ingrediente: 2 carnati, fara piele, carnea maruntita 1 lingura ulei 1/2 […]
Spirale_cu_fructe_uscate

Spirale cu fructe uscate

Spirale cu fructe uscate din: faina, drojdie, unt, sirop de artar, ou, lapte, zahar, miere, scortisoara, nuci pecan, nectarine si mix de fructe uscate. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 10 g drojdie uscată 75 g unt 1/2 ceaşcă cu sirop de arţar 1 ou 1/2 cană cu lapte zahăr şi miere pentru uns Pentru […]
 
Clatite_umplute_cu_legume_branza_si_sunca

Clatite umplute cu legume, branza si sunca

Clatite umplute cu legume, branza si sunca din: oua, lapte, faina, apa minerala, sare, ulei, telemea, branza de vaci, mascarpone, ardei rosii, castravete, ceapa verde si sunca de Praga.   Ingrediente: Pentru aluatul de clatite: 4 ouă 200 g făină 200 ml lapte 150 ml apă minerală un praf de sare ulei pentru uns tigaia […]
 
Pachetele_cu_sparanghel

Pachetele cu sparanghel

Pachetele cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, piper, sunca de Parma. Ingrediente: 12 suliţe de sparanghel, de dimensiuni medii 1 lingură cu ulei de măsline piper negru proaspăt măcinat 6 felii de şuncă de Parma   Mod de preparare: Incălzeşte un grătar la temperatură mare. Taie sparanghelul astfel încât tulpinile să fie cât lăţimea […]
Gogosele_cu_branza_si_arpagic

Gogosele cu branza si arpagic

Gogosele cu branza si arpagic din: unt, faina, oua, branza Ceddar, piper sau paprika, crema de branza, arpagic, sare si piper.   Ingrediente: 60 g unt 75 g făină cernută 2 ouă medii, bătute 30 g brânză Ceddar, rasă un vârf de cuţit de piper sau paprika Pentru umplutura: 400 g cremă de brânză 3 […]
 
Smoothie_de_papaya_06

Reteta zilei: Smoothie de papaya

Smoothie de papaya din: lapte de cocos, papaya, miere, scortisoara, nucsoara. Poate te intereseaza: Smoothie cu mar, castravete si lamaie Smoothie de menta cu fulgi de ciocolata Smoothie de cirese cu banane   Ingrediente: 4 căni lapte de cocos 3 cesti papaya, cuburi 2 linguri de miere 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1 varf […]
Gratin_de_legume_verzi

Gratin de legume verzi

Gratin de legume verzi din: fasole verde, mazare, smantana, oua, branza, cascaval, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 300 g mazare 250 ml smantana 2 oua 50 g branza razuita 25 g cascaval razuit o mana de pesmet sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 5/180°C. Aşează într-un vas […]
 
Piure_de_cartofi_cu_sunca

Piure de cartofi cu sunca

Piure de cartofi cu sunca din: cartofi sau fulgi de cartofi, telina, costita, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 800 g de cartofi albi sau 2 x 400 g de fulgi de cartofi 1/2 telina 150 g de costita 1 lingura de ulei de masline patrunjel   Mod de preparare: Prepară piureul din 800 g […]
Chec_vanatoresc_cu_carnaciori_si_sos_de_branza

Chec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza

Chec vanatoresc cu carnaciori si sos de branza din: făină (nu din cea pentru patiserie), apa, sare, drojdie uscata, untură sau unt, cârnăciori vânătoreşti (de mistreţ sau cabanos), ceapă, chimen, pastramă (facultativ), ulei, brânză de vaci, caşcaval afumat, smântână grasă, mirodenii uscate (mărar, cimbru, oregano, busuioc, mentă, pătrunjel), sare, zeama de lamaie, piper alb. Ingrediente: 370 g făină (nu din […]
 
Tartine_cu_creveti_si_mazare

Tartine cu creveti si mazare

Tartine cu creveti si mazare din: mazare, zeama de lamaie, usturoi, menta, ulei de masline, bagheta si creveti. Ingrediente: 250 g mazare congelata zeama de la 1/2 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit cateva frunze de menta, rupte 1 lingura ulei de masline, plus pentru stropit 1 bagheta tăiată felii 36 creveti mici prefierti   […]
Salata_din_chiftelute_fierte_cu_iaurt

Salata din chiftelute fierte cu iaurt

Salata din chiftelute fierte cu iaurt din: carne tocată de porc sau pasăre, pâine, ou, ceapa, usturoi, mioneza, iaurt, muştar (opţional), zahăr, sare, piper, foi de dafin, ienibahar. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc sau pasăre 1-2 felii de pâine 1 ou 1 ceapă pentru chiftele 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri maioneză 2-3 linguri iaurt 1 lingură […]
 
Pulpe_de_pui_la_ceaun

Pui moldovenesc la ceaun cu oregano si usturoi

Pui moldovenesc la ceaun cu oregano si usturoi din: pui, ulei, oregano, condimente pentru friptura de pui, usutroi. Ingrediente: 1 pui 350 ml ulei oregano condimente pentru friptura de pui 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi bine puiul, îl speli şi îl laşi la scurs. Tai puiul în bucăţi, îl condimen­tezi şi îl […]
Retete_de_Craciun_Ciorba_cu_carne_de_porc

Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel

Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel din: cartofi, morcovi, telina, ceapa, radacina de patrunjel, ciuperci, bors sau rosii tocate, Ingrediente: 3-4 cartofi (1/2 kg) 3 morcovi 1 ţelină 2-3 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1 kg ciuperci proaspete 2 căni borş sau 500 g roşii tocate 3 linguri ulei sare pătrunjel verde Mod de preparare: […]
 
Tarta_cu_praz_si_cimbru

Tarta cu praz si cimbru

Tarta cu praz si cimbru din: unt, cub de legume, praz, cimbru, aluat de foitaj, lapte, paste de masline si oua. Ingrediente: 25 g unt 1 cub concentrat de legume 4-5 fire de praz, tăiat felii 2 fire cimbru, mărunţit 320 g aluat de foitaj, întins în foaie 2 linguri lapte 6 linguri pastă de […]
 
Sos iute cu patrunjel si lamaie

Salsa de menta

Salsa de menta din: menta, ceapa, ulei de masline, otet din vin alb, patrunjel, zahar, piper si sare. Ingrediente: o legatura mica de menta, tocata 4 linguri de ceapa tocata 4 linguri de ulei de masline o lingura de otet din vin alb o mana de patrunjel tocat un praf de zahar piper sare   […]
Pui_cu_orez_si_legume_08

Reteta zilei: Pui cu orez si legume

Pui cu orez si legume din: unt, pui, sare, piper, ceapa, telina, orez, dafin. Poate te intereseaza si: Pui cu orez si legume la tigaie Pui cu orez si broccoli Pui cu orez, sofran si cardamom Ingrediente: 3 linguri unt 1 pui taiat in 8 bucati sare și piper 1 ceapa, cuburi 1 tulpini de […]
 
Bors_polonez_cu_sfecla_si_coaste_de_vita

Bors polonez cu sfecla si coaste de vita

Bors polonez cu sfecla si coaste de vita din: coaste de vită, kaizer, frunze de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, seminţe de fenicul, ceapa, rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel), praz (partea albă), untura, varza, sfecla rosie, hribi uscaţi, cârnaţi de casă afumaţi, smântână, sare, piper. Ingrediente: 300 g coaste de vită 200 g kaizer 6 frunze de dafin 10 boabe de piper […]
Halva_cu_fistic_si_pasta_de_susan

Halva cu fistic si pasta de susan

Halva cu fistic si pasta de susan din: miere, fistic, esenţă de vanilie, pastă de susan. Ingrediente: 700 g miere 150 g fistic 11/2 linguriţă esenţă de vanilie 500 g pastă de susan Mod de preparare: Pui mierea într-o oală la în­călzit, iei apoi de pe foc şi laşi să se răcorească puţin (5 minute), apoi adaugi […]
 
Rulada_de_ miel_cu_verdeata

Rulada de miel cu verdeata

Rulada de miel cu verdeata din: pulpa de miel, spanac, patrunjel, menta, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, amidon, jeleu de coacaze. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de miel 50 g spanac, rupt 1/2 legatura patrunjel si menta, tocata 3 catei de usturoi, tocati coaja rasa si zeama de la 1 lamaie […]
Prajitura_cu_nuca_si_mirodenii

Prajitura cu nuca si mirodenii

Prajitura cu nuca si mirodenii din: zahăr, oua, ulei, faina, nuci, mirodenii, zahar pudra. Ingrediente: 6 linguri zahăr 6 gălbenuşuri 6 linguri ulei făină cât cuprinde Pentru umplutură: 4 albuşuri 150 g zahăr nuci măcinate mirodenii după preferinţă zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul, apoi adaugi făină cât cuprinde. Intinzi […]
 
Fursecuri de ciocolata cu nuci si curmale

Fursecuri dietetice cu cafea, scortisoara si cacao

Fursecuri dietetice cu cafea, scortisoara si cacao din: făină integrală, tărâţe integrale, scorţişoară, cacao, praf de copt, cafea solubilă, iaurt, margarina, miere, ciocolată neagră (pentru decor). Ingrediente: 250 g făină integrală 500 g tărâţe integrale 2 linguri scorţişoară 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 4 linguri cafea solubilă 5 linguri iaurt 200-250 g margarină 100 g miere 80 […]
 
Supa_de_rosii_cu_boia_06

Reteta zilei: Supa de rosii cu boia

Supa de rosii cu boia din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, boia de ardei afumat, chimion, rosii, supa de legume, zahar brun, piper. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu oregano si boia dulce Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur Supa de rosii cu bacon si busuioc   Ingrediente: […]
Supa_de_cartofi_cu_pui_si_gulie

Supa de cartofi cu pui si gulie

Supa de cartofi cu pui si gulie din: cartofi, porumbi pentru fiert (ştiuleţi), piept de pui, gulie, smantana, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingredinte: 1 kg cartofi 2 porumbi pentru fiert (ştiuleţi) 2 bucăţi de piept de pui 1 gulie 1 pahar cu smântână sare piper frunze de pătrunjel Mod de preparare: Pui a fiert apa pentru […]
 
Cosulete_cu_nuci_caramelizate_si_rom

Cosulete cu nuci caramelizate si rom

Cosulete cu nuci caramelizate si rom din: apa, oua, margarina, zahar, smantana, faina, nuci, zahar zahar vanilat, rom. Ingrediente: 2 linguri apă 2 ouă 150 g margarină 2 linguri zahăr 1 lingură smântână făină cât cuprinde (cca 200 g) Pentru umplutură: 18 linguri nuci sfărâmate 16 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 100 g margarină […]
 
Covrigei_de_casa_cu_iaurt_si_chimion

Covrigei de casa cu iaurt si chimion

Covrigei de casa cu iaurt si chimion din: faina, margarina sau unt, ou, sare, chimion, iaurt salb, drojdie. Ingrediente: 600 g făină 200 g margarină sau unt 1 ou sare chimion 800-1000 ml iaurt slab 20 g drojdie Mod de preaprare: Cerni făina, adaugi oul şi untul, şareta şi chimionul, apoi 500 ml iaurt. Frămânţi totul […]
Salata de creier cu sos de lamaie

Salata cu ridiche neagra, mar si varza

Salata cu ridiche neagra, mar si varza din: ridiche neagră, morocov, varza, ceapa, mar, patrunjel verde, otet de mere, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 1 ridiche neagră 1 morcov 1 felie varză 1 ceapă 1 măr 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet de mere 1 linguriţă busuioc piper măcinat sare Mod de preparare: Ridichea şi morcovul le […]

Ciorba de varza cu cartof si morocov

Ciorba de varza cu cartof si morocov din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de pastarnac, cimbru uscat, rosiiin bulion, ulei, zeama de varza. Ingrediente: 1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină păstâr­nac 1 lingură cimbru uscat 2 roşii în bulion 1 lingură ulei 1/2 l zeamă de varză Mod […]
Rulada_dietetica_cu_rom_si_cacao

Rulada dietetica cu rom si cacao

Rulada dietetica cu rom si cacao din: oua, amidon de porumb, lapte praf degresat, îndulcitor lichid rezistent la copt, iaurt natural de 0,1 % grăsime, praf de copt, cacao degresată, îndulcitor rezistent la copt, esenta de rom. Ingrediente: 6 albuşuri 2 gălbenuşuri 40 g amidon de porumb 20 g lapte praf degresat 2-3 linguriţe îndulcitor lichid rezistent la copt 4 linguri […]
 
Sos_de_ardei_cu_aroma_de_usturoi_07

Reteta zilei: Sos de ardei cu aroma de usturoi

Sos de ardei cu aroma de usturoi din: ardei gras, ceapa, usturoi, coriandru, ceapa verde, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Sos de usturoi copt cu smantana Sos guacamole cu ardei iute Sos tzatziki cu marar si lamaie Ingrediente: 2 ardei grasi 1 ceapa 12-16 catei de usturoi 1 cană coriandru tocat 1/2 cană […]
 
Paine_cu_tarate_germeni_de_grau_si_fulgi_de_secara

Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara

Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara din: făină de grâu, tărâţe cu germeni de grâu, fulgi de secară, drojdie proaspătă, zahar, ulei, sare, otet, apa. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 50 g tărâţe cu germeni de grâu 50 g fulgi de secară 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei 1 […]
Retete de sezon

Salata de cartofi cu gulii si mere

Salata de cartofi cu gulii si mere din: cartofi, morcovi, gulii, mere, lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 morcovi 2 gulii mici 4 mere acrişoare 1/2 lămâie 100 ml ulei sare Mod de preparare: Speli cartofii, pe urmă îi pui la fiert în apă clo­cotită cu sare. După ce au fiert, îi cureţi ime­diat, […]
 
Chec_marmorat_cu_cacao_si_unt

Chec aromat cu lamaie

Chec aromat cu lamaie din: oua, zahar, zahăr vanilat, lamaie, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, sare. Ingrediente: 5 ouă 14 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 20 linguri lapte 14 linguri ulei 20 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf copt puţină sare Mod de preparare:    Freci gălbenuşurile cu […]
Orez_cu_broccoli_si_piept_de_pui_05

Broccoli cu ardei si orez

Broccoli cu ardei si orez din: broccoli, orez, ulei, morcov, ceapă, ardei gras, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 3 broccoli 6 linguri orez 6 linguri ulei 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Speli broccoli, ît fierbi 5 minute în apă clocotită cu sare, îl scurgi bine şi îl […]
 
Placinta_ciobanului_cu_pui_si_legume

Placinta ciobanului cu pui si legume

Placinta ciobanului cu pui si legume din: carne tocată de pui, cartofi, cascaval, usturoi, ceap, faina, ciuperci, morcovi, supa, rosii din conserva, margarina, lapte, pesmet, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 900 g carne tocată de pui 1 kg cartofi caşcaval pentru gratinat 3-4 căţei de usturoi 2 cepe 1 lingură făină 150 g ciuperci 250 g morcovi 200 […]
 
Tort_cu_migdale_alune_si_bomboane_cu_cocos

Tort cu migdale, alune si bomboane cu cocos

Tort cu migdale, alune si bomboane cu cocos din: oua, zahar, faina, apă, ulei, zahar vanilat, praf de copt, otet, sare, coaja de lamaie, unt, lapte praf, zahăr pudră, nucă de cocos,  frişcă,  zahăr vanilat, zeamă de lămâie, întăritor pentru frişcă, alune de pădure, migdale, foi de napolitană, bomboane cu cocos.   Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină 5 linguri apă […]
 

Salata cu scrumbie, masline si morcov

Salata cu scrumbie, masline si morcov din: scrumie, ceapa, morcovi, masline, sare, ulei, otet, piper. Ingrediente: 2 scrumbii 8 cepe 3 morcovi măsline sare ulei oţet piper Mod de preparare: Cureţi scrumbia, o speli, o pui la scurs, apoi o tai cubuleţe. Ceapa o toci mărunt sau o tai peştişori, după preferinţă. Freci ceapa cu sare, […]
 
Tort_cu_mure_nuci_si_crema_de_vanilie

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie din: mure, unt, zahar, oua, scorţişoară pudră, coajă de lămâie, făină, praf de copt, nuci, zahăr vanilat, amidon, lapte, frişcă, esenţă de vani­lie, gelatină, întăritor pentru frişcă, frişcă lichidă, cicolata amaruie. Ingrediente: 350 g mure 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară pudră 1 vârf cuţit coajă de lămâie rasă 100 g făină […]
Pui_la_tava_in_foi_de_vita_si_slanina

Pui la tava in foi de vita si slanina

Pui la tava in foi de vita si slanina din: pulpe de pui, unt, foi de viţă mai mari, slănină, vin, scobitori, piper, sare. Ingrediente: 12 pulpe de pui 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin scobitori piper sare Mod de preparare: Speli pulpele, le freci cu piper măcinat şi […]
 
Turta_cu_urda_chimen_si_hrean

Turta cu urda, chimen si hrean

Turta cu urda, chimen si hrean din: urdă proaspătă, telemea desărată, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare, piper. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 300 g telemea desărată 4 ouă 1 lingură muştar 1 linguriţă hrean 2 linguri seminţe de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri făină sare piper Mod de preparare: Amesteci toate […]
Salata_Nicoise_Retete_internationale_16

Salata de pui cu gogosari si castraveti murati

Salata de pui cu gogosari si castraveti murati din: piept de pui, oua,  castra­veciori muraţi în saramură, morcovi, cartofi, ţelină rădăcină, pătrunjel rădăcină, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare, gogosar murat. Ingrediente: 1 piept de pui 3 ouă 2-3 castra­veciori muraţi în saramură 2 morcovi potriviţi 2 cartofi mijlocii 1/2 ţelină rădăcină 1 pătrunjel rădăcină 200 ml ulei 1 […]
 
Budinca_de_cartofi_cu_carnat_si_sos_de_cascaval

Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval

Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval din: cartofi roşii, unt, cascaval, oua, sare, smantana, cârnaţi de casa, iaurt, busuioc. Ingreidente: 1 kg cartofi roşii 50 g unt 250 g caşcaval 4 ouă sare 100 ml smântână 300 g cârnaţi de casa 1 cutie iaurt frunzuliţe de busuioc Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui […]
Pogacele_cu_spanac_si_branza

Pogacele cu spanac si branza

Pogacele cu spanac si branza din: faina, brânză sărată, oua, ulei, spanac, bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Ingrediente: 400 g făină 300 g brânză sărată rasă 4 ouă ulei pentru prăjit 300 g spanac 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli bine spanacul în mai multe ape şi îl pui la […]
 
Mancare_de_pui_cu_cartofi_si_cascaval_la_cuptor

Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor

Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor din: cartofi, unt, piept de pui, ceapa, usturoi, sare, piper, nucsoara, rosii, cascaval, lapte, ou. Ingrediente: 4 cartofi 50 g unt 1 piept de pui nu prea mare şi tocat 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi sare şi piper, după gust nucşoară rasă 1 morcov 2 roşii 150 g […]
Galuste_la_cuptor_cu_mazare_branza_si_afumatura

Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura

Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura din: cartofi, oua, ceapa, faina, morcovi, pastrama afumata, unt, supa, lapte, mazare, branza de oi, sare. Ingrediente: 400 g cartofi 2 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceapă 5 linguri făină 2 morcovi 400 g pastramă afumată 50 g unt 250 ml supă 4 linguri lapte 250 g mazăre (conservă) […]
 
Pulpe_de_pui_cu_bere_neagra

Pui la cuptor cu bere si mar

Pui la cuptor cu bere si mar din: pui, bere blonda, sare, piper, usturoi, ceapa, mar, ulei, unt. Ingrediente: 1 pui de 1 1/2 kg 500 ml bere blondă sare piper 4-5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 măr puţin unt şi ulei Mod de preparare: Puiul îl tranşezi în bucăţi, pe care 81 le […]
Chec_cu_chimbir_nuci_si_migdale

Chec cu ghimbir, nuci si migdale

Chec cu ghimbir, nuci si migdale din: oua, margarină, zahăr, lapte, făină, praf de copt, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, alune măcinate sau migdale, cacao. Ingrediente: 3 ouă + 1 albuş 50 g margarină 225 g zahăr 125 ml lapte 225 g făină 1 plic praf de copt 1 pahar nucă măcinată coajă de lămâie 4 linguriţe ghimbir ras 1 […]
 
Limba _cu_sos_de_rosii

Limba rasol cu hrean si patrunjel

Limba rasol cu hrean si patrunjel din: limba, cartofi, unt, ceapa, morcov, telina, smântână pentru frişcă, hrean, otet, pătrunjel, zahar. Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 300 g unt 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 150 ml smântână pentru frişcă 30 g hrean 1 lingură oţet 1 legătură pătrunjel zahăr Mod de preparare: Limba o fierbi […]
Placinta_cu_carne_si_ardei_gras

Placinta cu carne tocata, branza si verdeata

Placinta cu carne tocata, branza si verdeata din: carne tocata, sare, piper, branza sau parmezan, oua, unt, cartofi, nucsoara, marar, rosii, bacon sau salam. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc (vită sau pui) sare piper 300 g brânză sau parmezan 2 ouă 1 lingură unt 1 kg cartofi nucşoară mărar pătrunjel 1-2 roşii salam […]
 
Tort_cu_miere_si_cacao

Tort cu smantana, miere si nuca

Tort cu smantana, miere si nuca din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca macinata, esenta de vanilie, smantana, miere, alune pisate sau fructe de sezon.   Ingrediente:  6 ouă 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 9 linguri făină un plic praf de copt 3 linguri nucă măcinată 1 lingură esenţă de vanilie Pentru cremă: […]
Cotlete_de_porc_in_sos_de_mure_08

Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mure

Cotlete de porc in sos de mure din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, gem de mure, unt, otet balsamic, apa, salvie. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos Cotlete de porc cu usturoi si sos de lamaie Cotlete de porc cu sos de mere si ceapa […]
 
 

Mamaliga jandarm cu pui si usturoi

Mamaliga jandarm cu pui si usturoi din: pui, morcovi, pastarnac, ceapa, patrunjel, piper, sare, malai grisat, usturoi. Ingrediente: 1 pui de cca 1 kg 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel piper 1 lingură sare 350 g mălai grişat 1 căpăţână de usturoi Mod de preparare: Tai puiul în bucăţi, apoi le fierbi […]
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_porc_si_legume

Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume

Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume din: rasoale mici de porc, bors, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, morcovi, dovlecel, rosii cuburi, sare, paste fusilli, ulei, patrunjel. Ingrediente: 6 rasoale mici de porc 1,5 l borş ţelină păstârnac ceapă ardei gras morcovi dovlecel 1 cutie de roşii cuburi sare 2 mâini paste fusilli ulei pătrunjel Mod de […]
 
Dovleac_cu_galuste_de_rata_si_praz

Dovleac cu galuste de rata si praz

Dovleac cu galuste de rata si praz din: piept de raţă, dovleac, praz, carotofi, rosii, sare, piper, oua, usturoi, ulei, ceapa verde, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g piept de raţă 300 g dovleac 100 g praz 150 g cartofi 100 g roşii sare piper după gust Pentru găluşte: 1 ou 4 căţei de usturoi 50 […]
Tartar_de_somon_cu_capere_si_castravete

Tartar de somon cu capere si castravete

Tartar de somon cu capere si castravete din: somon, capere, lamaie, castravete, ulei de masline, ceapa verde, icre de păstrăv, ouă de prepeliţă, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon 1 mână capere 1 lămâie 1 castravete ulei de măsline câteva fire de ceapă verde 1 linguriţă icre de păstrăv 3-4 ouă de prepeliţă sare piper Mod de preparare: […]
 
How_to_make_Creamy_chicken_curry

How to make Creamy chicken curry (VIDEO)

Creamy chicken curry How to make Creamy chicken curry
 
Calmar_cu_pasta_de_usturoi_la_tigaie_07

Reteta zilei: Calmar cu pasta de usturoi la tigaie

Calmar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calmar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Poate te intereseaza si: Salata de calamar cu avocado si coriandru Calamari […]
 
 
 
Tort_cu_visine_si_frisca

Tort cu visine, ciocolata si visinata

Tort cu visine, ciocolata si visinata din: oua, zhar, faina, cacao, sare, frisca, visine din visinata, visinată, esenta de rom, apa, ciocolată neagră. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 5 linguri făină 3 linguri cacao 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 ml frişcă 200 g vişine din visinată Pentru sirop: 100 ml visinată 1 fiolă esenţă […]
Mamaliga_prajita_cu_carnati_si_spanac_04

Mamaliga cu carne tocata la cuptor

Mamaliga cu carne tocata la cuptor din: malai, carne tocata, morocov, ceapa, telina, rosii in bulion, vin alb sec, ulei, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 250 g mălai 300 g carne tocată 1 morcov 1 ceapă 2 fire ţelină 3 roşii în bulion 250 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare piper parmezan ras Mod […]
 
Retete_de_placinta

Placinta cu mere, gutui si nuca

Placinta cu mere, gutui si nuca din: faina, zahar, ulei, parf de copt, zahar vanilat, oua, mere, gutui, zahar, stafide, miez de nucă, coajă de lămâie, scorţişoară, biscuiţi măcinaţi sau pesmet, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat. 6 ouă Pentru umplutură: 6 mere mari […]
Jeleu din cafea de ghinda

Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce

Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce din: biscuiţi cu cacao, ciocolata menaj, branza dulce, smântână, zahăr pudră, esenţă de vanilie, portocale. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu cacao 200 g ciocola­tă menaj 500 g brânză dulce 200 g smântână 100 g zahăr pudră 1 lingură esenţă de vanilie 2 portocale Mod de preparare: Topeşti la bain-marie ciocolata menaj. […]
 

Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan

Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan din: varză murată, carne de curcan tocata, ulei, şuncă afumată de curcan, sare de mare, piper alb, boia picanta, ceapa alba, usturoi, cuscus, cas, aluat pentru foi. Ingrdiente: 600 g varză murată 500 g carne de curcan tocata 4 linguri ulei 200 g şuncă afumată de curcan sare de […]
Desert_cu_stafide_si_susan

Desert cu stafide si susan

Desert cu stafide si susan din: faina, drojdie, unt, zahar, ou, lapte caldut, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, susan. Ingrediente: 350 g făină 15-20 g drojdie 3 linguri unt 3 linguri zahăr 1 gălbenuş 1 pahar cu lapte călduţ 1 praf de sare coajă de lă­mâie 2-3 plicuri zahăr vanilat stafide susan 1 […]
 
Bomboane_cu_dovleac_si_stafide

Bomboane cu dovleac si stafide

Bomboane cu dovleac si stafide din: pastă de la un dovleac turcesc aromat copt în prealabil, biscuiţi populari, zahăr măcinat, scortisoara,  zahăr vanilat, stafide înmuiate în rom, unt, gem, nuca, fulgi de cocos. Ingrediente: 1 kg pastă de la un dovleac turcesc aromat, copt în prealabil 1 kg biscuiţi populari 200 g zahăr măcinat 2 pliculeţe zahăr vanilat scorţişoară […]
Chiftele_cu_naut_si_chimen

Chiftele din legume cu lapte si cascaval

Chiftele din legume cu lapte si cascaval din: varza, ceapa, paine, oua, smantana, cascaval, lapte, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varză mică 1 ceapă 1 felie de pâine 2 ouă 100 g smântână caşcaval lapte pătrunjel si mărar ulei sare Mod de preparare: Fierbi varza şi o dai prin maşina de tocat, împreu­nă cu […]
 
Gutui_umplute_cu_branza_de_vaci_stafide_si_miez_de_nuca

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide din: gutui, unt, miere, suc de portocale, miez de nuca, stafide, brânză mascarpone, coaja de lamaie, scorţi­şoară, baton de vanilie. Ingrediente: 2 gutui mari 20 g unt 3 linguri miere 200 ml suc de portocale 80 g miez de nucă 60 g stafide 150 g brânză mascarpone o linguriţă coajă […]
Briose_cu_masline_sunca_si_cascaval

Briose cu masline, sunca si cascaval

Briose cu masline, sunca si cascaval din: faina, drojdie instant, oua, lapte cald, ulei de masline, sare, caşcaval, şuncă, măsline fără sâmburi, oregano, piper. Ingrediente: 240 g făina 1 pachet drojdie instant 2 ouă 200 ml lapte cald 4 linguri ulei de măsline sare Pentru topping: 120-130 g caşcaval 80-100 g şuncă 12 măsline fără sâmburi oregano piper Mod […]
 
Budinca de cracun

Mar pane cu iaurt si scortisoara

Mar pane cu iaurt si scortisoara din: mere, faina, praf de copt, sare, iaurt, oua, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 6 mere de un sortiment mai tare 1 cană cu făină 1/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 1 cană iaurt 1 ou mare sau 2 mai mici 1/2 cană cu zahăr 1-2 linguriţe scorţişoară 150 […]
 
Conopida la cuptor cu cascaval

Conopida gratinata cu kaizer si cascaval

Conopida gratinata cu kaizer si cascaval din: cartofi, conopida, morcovi, varza, cepe roşii ceapă verde, caşcaval, oua, kaizer sau cârnaţi cu şuncă, sare, piper alb, smântână, ulei de măsline, pesmet, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg conopidă 3 morcovi 1/2 varză mică 3 cepe roşii sau 1 legătură ceapă verde 200 g caşcaval ras 6 ouă 400 g kaizer […]
Fursecuri_cu_nuca_de_cocos_si_martipan

Fursecuri pufoase cu nuca de cocos

Fursecuri pufoase cu nuca de cocos din: unt nesărat, sare, zahar, faina, nucă de cocos, zahar vanilat. Ingrediente: 200 g unt nesărat un praf de sare 100 g zahăr 300 g făină Pentru servit: miez de nucă de cocos zahăr vanilat Mod de prearare: Amesteci zahărul, făina şi un praf de sare, apoi faci o gropiţă […]
 
Macaroane cu nuci si scortisoara

Macaroane cu nuci si cascaval

Macaroane cu nuci si cascaval din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 căţei de usturoi 200 g caşcaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei câteva fire de pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele şi le’pui la fiert în apă clocotită cu sare. Le ţii […]
Cornulete_fragede_cu_gem_sau_rahat

Cornulete fragede cu gem sau rahat

Cornulete fragede cu gem sau rahat din: faina, untura, ou, drojdie, zahar, sare otet, lapte, rahat sau gem. Ingrediente: 1 kg făină 400 g untură 1 ou drojdie de bere cât o nucă 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 lingură oţet 1 pahar cu lapte 200 g rahat sau gem Mod de preparare: Amesteci […]
 
Tarta_cu_ciocolata_si_lichior_de_menta

Tarta cu crema de ciocolata si fructe

Tarta cu crema de ciocolata si fructe din: oua, zhar, unt, faina, zahar vanilat, fructe (piersici din compot, caise sau portocale), sare, ulei. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 150 g unt 250 g făină zahăr vanilat fructe (piersici din compot, caise sau portocale) 5 linguri cremă de ciocolată (din comerţ) sare 1 lingură ulei Mod […]
 
Budinca_de_orez_cu_dulceata_de_trandafiri

Budinca de orez cu smantana si dulceata de visine

Budinaca de orez cu smantana si dulceata de visine din: orez, lapte, apa, unt, pesmet, dulceata de visine, zahar, oua, smantana. Ingrediente: 500 g orez 1 l lapte 1 l apă 50 g unt 40 g pesmet 600 g dulceaţă de vişine 100 g zahăr 2 ouă 150 g smântână Mod de preparare: Fierbi orezul în […]
 
 
Chec_cu_nuci_migdale_si_serbet_de_rom

Chec cu nuci, migdale si serbet de rom

Chec cu nuci, migdale si serbet de rom din: oua, zahar, zahăr brun, ulei, zahăr vanilat, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, scorţişoară, sare, nuci, nuci pralinate, migdale, esenţă de rom, şerbet de rom. Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 1 cană zahăr brun 1 1/2 cană ulei zahăr vanilat 3 căni făină 1 lin­guriţă bicarbonat stins cu zeamă de la o lămâie 1/2 […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu