Retete de Paste:
Salată de conopidă cu maioneză
10 August 2010
Ingrediente: 1-2 conopide albe 2 gălbenuşuri 200g ulei sare 1/2
lămîie puţin muştar 1 salată verde sau verdeaţă Mod de preparare:
Conopida se fierbe apoi întreagă 18-20 minute în apă clocotită cu sare.
Cînd este fiartă, se scoate cu o lingură de spumat şi se trece prin apă
rece. Cînd s-a scurs,…
Read more »
Read more »
Salată cu pui în aspic
10 August 2010
Ingrediente: 1pui fript sau fiert 2 salate verzi 1/2 lămîie 80 g ulei
1 fir ceapă vercle sare piper 2 ouă 30g gelatină 3-5 ridichi ciuperci
sau măsline puţină fasole fidea fiartă Mod de preparare: Puiul se taie
julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează. Se face o…
Read more »
Read more »
Varza acra cu carne
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne varză acră zeamă de varză 2 linguri grăsime
3-4 roşii (sau bulion de roşii) 1 ardei gras piper (boabe) Mod de
preparare: Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi
unele peste altele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii. Umplem
jumătate din cratiţă, aşezăm carnea…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu andive cu garnitură de şuncă tocată
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 400 g andive 100 g unt 120 g şuncă 1/2 l lapte 1
lingură făină sare Mod de preparare: Andivele se curăţă, se spală şi
se fierb în apă cu sare şi 15 g unt, 8-10 minute. Se strecoară, se scurg
bine şi se aşază într-un vas de gratinat…
Read more »
Read more »
Minciuni
10 August 2010
Ingrediente: 2 gălbenuşuri 3 ouă întregi 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe
rom 2 linguriţe ulei făină cât se cere (circa 250 g) sare Mod de
preparare: Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă
întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se
lasă o jumătate…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati
10 August 2010
Ingrediente: 800 g carnaţi 1 ceapă 1 ceaşcă orez 4 ceşti apă sau zeamă
de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Tăiem ceapa şi o
prăjim într-o cratiţă pană capătă culoarea aurie. Tăiem felii subţiri
300 g carnati şi îi prăjim iute într-o tigaie, apoi îi amestecăm cu
ceapa. Turnăm peste…
Read more »
Read more »
Sarmalute de spanac
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de spanac 4-5 lingurite orez 25 fire
ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar
sare piper 1 lingură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină Mod
de preparare: Alegem foile de spanac şi le opărim foarte puţin. Apoi
procedăm ca pentru…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă
10 August 2010
Ingrediente: 1-2 conopide albe 3-4 linguri ulei 2 linguri oţet de 3°
sare 3 ouă puţin muştar Mod de preparare: Conopida se desface buchete,
se spală bine şi se fierbe în apă clocotită cu sare 8-10 minute şi apoi
se trece prin apă rece. Se face sosul cu ulei, oţet, sare, muştar…
Read more »
Read more »
Carnati cu sos de rosii
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carnaţi fierţi 1 lingură unt sau untură pentru
prăjit 2 linguri sos de roşii Mod de preparare: Tăiem carnaţii în 10
bucăţi (2 de fiecare persoană) şi îi prăjim în grăsime încinsă pană se
rumenesc. Turnăm deasupra sos de roşii şi lăsăm acoperit la foc încă
10-15 minute, ca să se…
Read more »
Read more »
Carnati prajiti
10 August 2010
Ingrediente: 500 g carnaţi grăsime pentru prăjit Mod de preparare:
Incingem grăsimea într-o tigaie şi frigem carnaţii pană se rumenesc.
Ungem carnaţii fierbinţi cu slănină ca să capete luciu şi îi servim
îndată la masă cu piure de cartofi şi murături. Dacă focul este prea
iute, carnaţii pleznesc. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sarmale
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne porc & vita 1 varză mare murată 4
linguriţe de orez sare piper boia apă pentru umplutură 1 ceaşcă borş sau
zeamă de varză îndoită cu apă 50 g roşii (sau bulion) 1 ardei piper 3
linguri untură Mod de preparare: Alegem carne moale de porc şi de vacă,
O…
Read more »
Read more »
Pregatirea carnatilor de porc
10 August 2010
Ingrediente: 2 kg carne porc 500 g slănină 2-3 căţei de usturoi cimbru
ienibahar piper sare puţină apă Mod de preparare: Alegem carne de porc:
garf, spată, partea dinainte, potrivit de grasă. Scoatem oasele şi dăm
prin maşina de tocat. Adăugăm slănina tăiată în cuburi mici. Punem sare
şi piper, după gust; de asemenea…
Read more »
Read more »
Caltabosi
10 August 2010
Ingrediente: intestin gros de porc sange cimbru ceapa plamani porc
inima porc orez sare piper ienibahar maghiran hrean Mod de preparare:
Cînd tăiem porcul, strîngem sangele într-un lighean, în care punem 2-3
linguri de sare şi tot timpul cat curge sangele amestecăm cu o lingură
de lemn ca să nu se închege. Păstrăm apoi…
Read more »
Read more »
Friptura de capra
10 August 2010
Ingrediente: carne de capra sare piper foi dafin usturoi lamaie Mod de
preparare: Carnea de capră se opăreşte întai cu apă fierbinte, apoi se
sărează bine, se dă piper mai mult, foaie de dafin, usturoi şi zeamă de
lămaie, lăsînd-o cateva ore să se marineze. Apoi se frige, Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Spinare de berbec
10 August 2010
Ingrediente: spinare de berbec Mod de preparare: Spinarea de berbec
(fileul) se prepară la tavă, la frigare şi înăbuşit. Acest fileu se
poate găti tăind carnea in bucăţi mici, sau întreg, ca pulpa de berbec,
împreună cu osul, sau fără oase, ca muşchiul de vacă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Stufat delicios de miel
10 August 2010
O
reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa
verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si
faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20
fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar
Pentru rantaş : grăsime făină Mod de…
Read more »
Read more »
Halva turceasca
10 August 2010
Ingrediente: 2 linguri unt topit (sau ulei) 4 lingură făină 1 1/2
pahare sirop Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 1/2 pahare apă, zahăr
vanilat şi scortişoară. Mod de preparare: Se înfierbântă untul topit
în care se prăjeşte făina, amestecând mereu să nu se ardă. Când făina
este bine rumenită, se opăreşte…
Read more »
Read more »
Purcel la tava sau la cuptor
10 August 2010
Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata Mod de
preparare: Curăţăm purcelul ca mai sus. Il ungem înăuntru şi pe
dinafară cu lămaie, dăm sare şi piper. Punem într-o tavă, pe lăţime,
cateva lemnişoare rotunde, ca să nu se lipească friptura de tavă. Aşezăm
peste ele purcelu;, pe burtă, cu picioarele…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc la gratar
10 August 2010
Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper Mod de preparare: Curăţăm
muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe
grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi
servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie
sau de ardei copţi. Dacă muşchiuleţul este prea mare, îl tăiem în…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte la frigare
10 August 2010
Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare:
Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă
clocotită turnăm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul,
scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl
punem pe o masă şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri americane cu garnitură de piept afumat prăjit şi roşii sotate
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă ulei de prăjit 300 g roşii 150 g piept afumat
sare piper Mod de preparare: Se prăjesc ouăle unul cîte unul şi se
aşază pe un platou cu pieptul afumat (felii) prăjit şi cu roşiile
sotate. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Piftie de porc (racituri)
10 August 2010
Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1
ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean Mod de preparare:
Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă
concentrat, trebuie să fierbem o cantitate mare de carne, de exemplu 4
kg picioare de porc şi…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne afumata
10 August 2010
Ingrediente: 400 g fasole 500 g carne 2 cepe foaie de dafin sare Pentru
rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Spălăm şi radem carnea de porc
afumată, o tăiem în bucăţi şi o punem într-o cratiţă. Acoperim cu apă
şi o punem la fiert. Cand începe să clocotească, scurgem apa şi umplem
din…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 1,800 kg spanac 5 căţei usturoi sare nucşoară
rasă 150 g unt 1/2 lingură făină 3 pahare lapte 80 g jambon afumat Mod
de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe in apă cu
sare, apoi se scurge sc toacă şi se amestecă cu 60 g…
Read more »
Read more »
Salată de păpădie Transilvania
10 August 2010
Ingrediente: 600 g păpădie 200g costiţă sau piept afumat 4 ouă 4 fire
ceapă verde 3 linguri oţet balsamic piper Mod de preparare: Păpădia
se spală bine şi se taie în două. Costiţa se taie julien, se prăjeşte
şi cînd este răcită pe jumătate se amestecă cu păpădia. Se mai adaugă
ceapa…
Read more »
Read more »
Gogosi de cartofi
10 August 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 200 g făină 1/2 ceaşcă apă caldă 10 g
drojdie un praf de sare 1 ceaşcă ulei pentru prăjit Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se trec prin maşina de tocat
carne şi se amestecă cu o cantitate egală de făină şi puţină apă caldă,…
Read more »
Read more »
Varza dulce cu carne
10 August 2010
Ingrediente:
750 g carne 1 varză 1 ceaşcă borş 250 g roşii piper boabe sare 1 ardei
gras 2 linguri grăsime Mod de preparare: Punem carnea într-o cratiţă cu
apă cat să o acopere şi lăsăm să fiarbă acoperit timp de o jumătate de
oră. Tăiem în două o varză dulce şi o muiem în…
Read more »
Read more »
Salată de bureţi
10 August 2010
Ingrediente: 700 g bureţi de fag sau ciuperci sare 1/2 pahar oţet de
3° 1/2 pahar apă piper boabe 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 1 legătură
mărar Mod de preparare: Bureţii se spală bine şi se fierb 15 minute în
apă, cu oţet, sare, piper şi dafin, apoi se dau la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Gin Martini (video)
10 August 2010
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gin Martini
Read more »
Read more »
Tartelete cu vanat
10 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 1,500 kg carne de vînat
[iepure, căprioară ) 1 ceapă cimbru sare piper 1 morcov 1 1/2 pahar vin 3
ouă 60 g ulei 1/2 lingură făină 80 g afumatură 2 pahare supă Mod de
preparare: Un kg din carne se frige cu uleiul, ceapa, morcovul,…
Read more »
Read more »
Ouă la pahar
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă sare piper puţin unt Mod de preparare: Se pune
apa la fiert cu sare şi cînd clocoteşte se pun ouăle unul după altul cu o
lingură. Se fierb exact 3 minute, se scot şi se sparg la un capăt şi cu
o linguriţă se scot şi se pun într-un…
Read more »
Read more »
Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb
10 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 1 creier (circa 500 g) sare foaie de
dafin 3/4 lingură făină 100 g unt 3 linguri smîntînă 1 lingură oţet
Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţă şi se lasă la apă
curgătoare 30 minute, apoi se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet. Din…
Read more »
Read more »
Ouă jumări cu parizer cu garnitură de salam de Sibiu şi brînză topită
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 4 bucăţi brînză topită 12 feli mari de parizer
150 g salam de Sibiu 60 g ulei 60 g unt sare Mod de preparare: Parizerul
se prăjeşte în ulei numai pe o parte, să formeze forma unei
farfurioare. Se fac jumările şi cu ele se umplu feliile de parizer. Se…
Salată de cartofi
10 August 2010
Ingrediente: 700 g cartofi lunguieţi 3 fire ceapă verde sare piper
alb puţin zahăr 3 linguri oţet de 3° 4 linguri ulei 5 g muştar verdeaţă 2
linguri supă sau apă caldă 70 g măsline Mod de preparare: Cartofii se
spală bine şi se fierb cu coaja. Se curăţă de coajă calzi…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat
10 August 2010
Ingrediente: 1,200 g spanac 150 g caşcaval 1 1/2 pahar lapte 3-4
lingură făină 180 g unt sare nucşoară rasă 3 ouă 220 g file afumat 3
căţei usturoi ulei Mod de preparare: Spanacul curăţat se fierbe 6
minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se spală, se stoarce
bine şi se…
Read more »
Read more »
Rulada de cozonac
10 August 2010
Ingrediente: 300 g făină 20 g drojdie 2 ouă 1/2 ceaşcă lapte 1
lingură unt proaspăt 1 lingură ulei 2 linguri zahăr vanilat 1 lingură
rom 1/2 linguriţă sare Mod de preparare: Se cerne făina într-un
castron mare şi se face loc la mijloc. Separat se freacă drojdia cu două
linguriţe de…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de salpicon de pui şi bureţi sotaţi
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 600 g bureţi 600 g pui sare piper 1 legătură
mărar 3/4 lingură făină 3 linguri smîntînă 1ceapă 120 g unt 12 crutoane
prăjite Maggi Mod de preparare: Puiul se fierbe cu ceapa şi sarea.
Bureţii se taie şi se sotează în unt. Separat se face un sos suprem…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu şuncă cu garnitură de salată verde
10 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 220 g şuncă 9 ouă sare piper alb 100 g unt
4 linguri lapte 3 salate 30 g ulei 1 1/2 lingură oţet 150 g caşcaval
Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul, se adaugă sare, piper şi
laptele. Şunca se taie julien, se sotează cu unt şi…
Read more »
Read more »
Tartelete cu şuncă
10 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 600 g şuncă sau file
afumat lingură faina 1 foaie dafin 100 g unt 1 1/2 l lapte 1/2 pahar
vin rosu 3 ouă 1 1/2 lingură oţet Mod de preparare: Fileul se ferbe 30
minute, cu apă, 1 1/2 lingură oţet şi cu foaia de…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu legume cu garnituă de mazăre şi roşii sotate
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 800 g mazăre fină 1 lingură făină 1/3 l lapte
sare 100 g unt 2 linguri smîntînă 500 g roşii 1 ceapă zahăr 1 legătură
mărar Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită 15 – 20
minute, se strecoară şi se sotează în 60 g unt, făină,…
Read more »
Read more »
Mere prajite in aluat
10 August 2010
Ingrediente: 4 mere mijlocii 2 linguri rom 1 lingură zahăr Ingrediente
aluat: 1 ceaşcă lapte sau apă, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, în
praf de sare, untură pentru prăjit. Mod de preparare: Se curăţă mere
tari de mărime mijlocie, se scobesc puţin cu un cuţit foarte subţire şi
se scot…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu raci
10 August 2010
Ingrediente: 50 cozi de raci 15 bucăţi de ciuperci fierte 60 g unt de
raci (v. reţeta) puţină boia sare 3 linguri smîntînă sau 1 pahar lapte
ulei 1 lingură făină 300 g orez 80 g unt 1 ceapă 3 pahare supă Mod de
preparare: Se face un sos din untul de…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu carne de sitari şi ciuperci cu garnitură de salată de andive
10 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 3 sitari 300 g ciuperci 100 g costiţă
afumată 10 ficatei piper sare puţin coniac 3/4 lingură făină 1 ceapă 1
1/2 linguriţă bulion 3/4 pahar vin 80 g unt cimbru Mod de preparare:
Sitari se frig înăbuşiţi (cu intenstinele), cu unt, ceapă, cimbru şi cu
costiţă afumată. Cînd sînt…
Read more »
Read more »
Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate
10 August 2010
Ingrediente: 15 oua 6 fire ceapa verde 500 g roşii 1 1/2 lingură
făină 150 g unt 1 1/2 pahar lapte 3 linguri smîntînă 6 căţei usturoi 300
g file de peşte 3 fileuri de anşoa 15 g şofran sare Mod de preparare:
Roşiile se curăţă, se taie şi se sotează cu 60 g…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 800 g cartofi 150 g unt 120 g făină 3 gălbenuşuri
sare nucşoară rasă 1/4 l lapte, 50 g limbă fiartă afumată puţin zahăr
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb in apă
cu sare. Se strecoară, se dau prin sită şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Frigarui de momite
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg momite putin unt sau untură sare Mod de preparare:
Spălăm momiţele şi le înşirăm pe frigărui. Le frigem pe grătar la foc
potrivit. Le invartim pe o parte si pe alta, ungandu-le. Cand sînt gata,
le luăm de pe grătar si le presărăm cu sare fină. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată ţărănească
9 August 2010
Ingrediente: 100 g cartofi noi 50 g fasole verde 1 g mărar 1 g
pătrunjel 20 ml ulei 3 fire ceapă verde 1/4 sfert căpăţână de salată
oţet de mere Mod de preparare: Speli bine cartofii şi fasolea o cureţi
de capete şi le pui la fiert în vase separate, în apă cu…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel la tava
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură
bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită
sare piper Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşezăm în
tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin alb şi adăugăm 1-2…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
9 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2
ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia
dulce Mod de preparare: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la
fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine spălate)…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu peşte şi midii
9 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 600 g peşte (calcan, cambulă sau hanuşi)
100 g unt 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă 30 midii 5 căţei
usturoi 500 g roşii 30 g ulei sare piper 3 /4 pahar vin 1 ceapă 100 g
capere Mod de preparare: Se fierbe peştele cu puţină apă, 3…
Read more »
Read more »
Şerbet de cireşe amare
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg cireşe negre 1 kg zahăr 1/2 pahar apă zeama de la
jumătate de lămâie Mod de preparare: Pasezi cireşele amare, pisezi şi
sâmburii şi le pui pe toate să fiarbă cu apa, dar numai pentru 15
minute, lei de pe foc, laşi să se răcească şi strecori zeama printr-un
tifon.…
Read more »
Read more »
Tartelete cu raci
9 August 2010
Ingrediente: 18 tarte coapte din foitaj 50 cozi de raci sau 1 cutie
mare de homar ori crab 300 g ciuperci 1 păhărel coniac 300 g file de
peşte crud 3 linguri smîntînă 80 g frişcă lichidă 3ouă sare piper 60 g
unt de raci 15 g boia roşie 1 1/2 pahar zeamă…
Read more »
Read more »
Salată ardelenească cu napi
9 August 2010
Ingrediente: 200 g orez 200 g roşii 4 bucăţi de anghinară sau 200 g
napi fierţi 12 ciuperci fierte 6 sardele în ulei 1/2 lămîie puţin
muştar 1 ou 12 măsline mari 1gălbenuş Mod de preparare: Orezul se
fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece. Napii, roşiile
curăţate…
Read more »
Read more »
Salată de ardei graşi copti
9 August 2010
Ingrediente: 18 ardei graşi sare 3 linguri oţet de 3 grade 3 linguri
ulei Mod de preparare: Ardeii se coc pe plită presărată cu sare. Cînd
s-au copt pe toate părţile se pun într-un vas acoperit, presăraţi cu
sare. Se lasă 10-15 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Pe parcurs dacă
este…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbec (jigou) la tava
9 August 2010
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 1 lingură ulei cateva cătei de usturoi
sare piper 1 ceaşcă zeamă de carne Mod de preparare: Curăţăm şi spăîăm
pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm
piper. Apoi aşezăm friptura în tavă cu partea grasă în sus. Cu I/2 oră
înainte de…
Read more »
Read more »
Salată de andive
9 August 2010
Ingrediente: 500 g andive 40 g ulei 1/2 lămîie sare 2 gălbenuşuri
Mod de preparare: Andiva crudă se spală bine, se taie bucăţi şi se pune
pe un şervet. Cînd se serveşte se amestecă cu maioneza făcută din 2
gălbenuşuri şi zeamă de lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 35 midii sau scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt
1/2 lingură făină sare cayenne sau boia iute 3/4 pahar lapte 1 tartă
coaptă din foitaj 150 g caşcaval. Mod de preparare: Midiile se poşază
5 minute cu puţină apă, sare şi 15 g unt. Se fac jumările…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel
9 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 lingură
bulion de roşii sau 5 roşii 4 ceşti apă fierbinte 1 ceaşcă orez sare
piper Mod de preparare: Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le
punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper. Tăiem ceapa în
felii…
Read more »
Read more »
Cotlet de berbec pane
9 August 2010
Ingrediente: 10 cotlete 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit sare piper
Mod de preparare: Cotletele de berbec sunt mult mai mici decat cele de
viţel, de aceea se socotesc cîte două de persoană. Dintr-o bucată de
carne cu mai multe coaste şi vertebre putem face mai puţine cotlete
decat numărul coastelor, suprimand vertebrele şi…
Read more »
Read more »
Miel cu tarhon
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1
apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin
15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile.
Pregătim sosul: punem…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec la gratar
9 August 2010
Ingrediente: 10 cotlete berbec 1 linguriţă ulei sare piper cimbru Mod
de preparare: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper,
presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm
să stea o oră. Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe grătar. Le
întoarcem pe amandouă părţile şi după 3-6…
Read more »
Read more »
Miel cu spanac
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1
varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie
Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane.
Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm deasupra apă sărată clocotită cat să-l
acopere şi lăsăm…
Read more »
Read more »
Tocana secuiasca
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne berbec 2-3 cepe putină untură 1 ceaşcă, lapte 1
ceaşcă smantană 2 gălbenuşuri otel după gust 1 pahar apă Mod de
preparare: Tăiem carnea de berbec de la rinichi în cuburi potrivite,
peste care turnăm apă clocotită. Apoi le spălăm bine ca să iasă mirosul
de berbec. Punem carnea într-o…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat
9 August 2010
Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat
în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce
rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : 500 g
cartofi 1…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată
9 August 2010
Ingrediente:
800 g şalău sau crap ori alt peşte 220 g icre tescuite de crap sau
chefal 1 1/2 legătură asmăţui 1 1/2 lingură făină 1 1/2 pahar vin 1
ceapă 1 1/2 lingură smîntînă 60 g ulei 1foaie dafin 500 g ţelină Mod
de preparare: Peştele se fierbe cu 1 1/2 pahar vin, puţină…
Read more »
Read more »
Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 250 g orez 1/2 linguriţă boia iute sau curry 1
ceapă 1 1/2 l supă 30 scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 30 g făină 1
1/2 pahar lapte sare 50 g capere Mod de preparare: Ouale se fierb şi
se curăţă.Se face un pilaf din orez,…
Roşii umplute cu jumări de ouă amestecate cu file, şuncă, ceapă, usturoi şi mărar cu garnitură de ciuperci prăjite
9 August 2010
Ingrediente: 12 roşii mari 12 ouă 220 g file 100 g unt 3 fire ceapă
verde 3 căţei usturoi 1 legătură mărar 12 ciuperci sare 4 linguri lapte
Mod de preparare: Roşiile se prepară de umplut. Fileul se fierbe si se
taie julien, se adaugă ouăle şi cu ceapa, usturoiul şi mărarul…
Read more »
Read more »
Tartelete cu pui
9 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete din foitaj coapte 1 pui mare 3 ouă 1 1/2
lingură făină sare 1 ceapă 150 g friscă lichidă Maggi 80 g unt Mod de
preparare: Puiul se fierbe în apă cu sare, cu carnea de la piept scoasă
care nu se fierbe. Se scoate, se dă la rece…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu carne de pui cu garnitură de salată verde
9 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 1 pui 1 1/2 lingură făină 3 linguri
smîntînă sare 1 ceapă Maggi 3 salate 1 1/2 lingură oţet 30 g ulei Mod
de preparare: Puiul se fierbe 40 minute în apă cu sare şi ceapă. Cind
s-a răcit, puiul se taie julien şi din zeamă se face un…
Read more »
Read more »
Tas kebap
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură
bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tăiem carnea de
berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem într-o cratiţă
cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare,
cimbru şi un pahar de…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 600 g mazăre 100 g unt 1/3 l lapte 2 linguri făină
150 g arpagic 3 salate verzi 1 legătură mărar 12 crutoane rotunde
prajite Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu
fierb 5-6 minute, se scot şi se pun in apă rece apoi se…
Read more »
Read more »
Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer
9 August 2010
Ingrediente: 500 g sparanghel 180 g şvaiţer 3 ouă 2 linguri făină 1
pahar lapte 3 linguri smîntînă sare puţin cayenne sau boia 70 g unt 18
tartelete coapte din foitaj Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul
să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, atit cît este…
Read more »
Read more »
Oua fierte cu garnitură de salată de icre cu migdale, crutoane şi măsline umplute cu anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 150 g icre tescuite 200 g măsline mari 1 tub
pastă de anşoa 12 crutoane prăjite 1/2 lămîie 30 g migdale prăjite 180 g
ulei 1 felie franzelă sare pătrunjel Mod de preparare: Migdalele se
pisează în piuă, apoi icrele şi se amestecă cu franzela înmuiata şi
stoarsă. Se…
Read more »
Read more »
Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză
9 August 2010
Ingrediente:
900 g peşte oceanic 30 g şofran 1 ardei iute 80 g ulei sare 1 ceapă 80 g
griş 1 1/2 pahar de lapte 1 1/2 lingură de oţet ulei Mod de
preparare: Peştele se fierbe 20 minute. Zeama se strecoară şi se fierbe
cu griş, ardei, şofran, ceapa tocată pînă se îngroaşă,…
Read more »
Read more »
Ouă jumări a la Craiova
9 August 2010
Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g
bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper
lapte vin. Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie
în formă de vulcan. între timp se face un sote din untul,…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 450 g peşte afumat (somn, chef al sau păstrăv) 300 g
anghinară sau napi 1 1/2 pahar lapte cayenne sau boia sare 1lingură
făină 80 g unt 150 g măsline mari puţină pastă de anşoa un păhărel
lichior de cireşe Mod de preparare: Se face un sos alb din unt,…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel fripta
9 August 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpă de vitel 2 linguri unt sau untură 1 ceaşcă
zeamă de carne sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de
viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă
în sus. Peste carne turnăm unt fierbinte, o punem la cuptor şi o lăsăm…
Read more »
Read more »
Supă de gulii cu găluşte de făină
8 August 2010
specific unguresc Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper
măcinat pătrunjel verde condiment 1 ou făină un praf de sare Mod de
preparare: Intr-o cratiţă cu ulei pui guliile curăţate şi tăiate
fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi
cu un capac. Le fierbi înăbuşit mai…
Read more »
Read more »
Sirop de zmeură
8 August 2010
Intr-un borcan de 5 l pui 2 kg de zmeură, 1 plic de sare de lămâie,
torni 3 l apă şi laşi borcanul 2-3 zile la soare până ce zmeura se
ridică deasupra. Strecori apoi totul printr-un tifon şi pasez zmeura
până rămân numai seminţele. în zeama obţnută, pui o cantitate
echivalentă de zahăr…
Read more »
Read more »
Piept fript
8 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 2 linguri unt sau untură sare
piper Mod de preparare: Pieptul se frige în bucăţi mari (o jumătate de
piept) sau în bucăţi mici, In primul caz pieptul se fxige ca şi pulpa de
viţel, la tavă, în cuptor, In cazul al doilea, el se frige ca şi…
Read more »
Read more »
Cap de vitel rasol
8 August 2010
Ingrediente: 1 cap de vitel bulion rece de vacă sare sos de hrean Mod
de preparare: Pregătim capul de viţel ca pentru umplut. Desfacem carnea
de pe oase. O tăiem bucăţi, acoperim cu bulion rece de vacă sau de
viţel şi fierbem capul ca şi cand ar fi umplut. Lăsăm să se răcească şi…
Read more »
Read more »
Anghemacht de miel
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură unt pentru fiert 1 ceapă 1 pătrunjel
piper mărar pătrunjel verde lămaie Pentru rantaş: 100 g unt 30 g făină
Mod de preparare: Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul
coastelor lăsand la fiecare bucată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm
carnea de pieliţe…
Read more »
Read more »
Berbec cu dovlecei
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1
lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăţi de mărime potrivită şi o prăjim în puţină
untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Cand carnea a început să se prăjească,
adăugăm o lingură…
Read more »
Read more »
Drob de miel (cighir)
8 August 2010
Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat
în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce
rece sau apă rece 1 lingură grăsime Mod de preparare: Opărim
măruntaiele : inima, ficatul…
Read more »
Read more »
Mancarica de berbec
8 August 2010
Ingrediente: 750 g carne berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 1 zeamă de
carne sare piper Mod de preparare: Alegem carne de berbec : piept sau
spinare (partea de la rinichi). Tăiem carnea în bucăţi. Curăţăm
cartofii; tăiem în felii ţelină şi ceapa. Aşezăm totul într-o cratiţă :
la fund un rand…
Read more »
Read more »
Sarmalute de miel in foi de vita
8 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2
linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1
ceaşcă smantană sau iaurt Mod de preparare: Facem o tocătură din carne,
ceapă, mărar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi orez. Opărim frunza
de viţă şi…
Read more »
Read more »
Tartelete cu rinichi şi carne de porc
8 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 500 g rinichi 300 g came
de porc sare piper 80 g frişcă lichidă 1 1/2 lingura făină 1 1/2 pahar
vin 3 oua 1 1/2 lingură oţet 1 ceapă 50 g unt sau ulei Mod de
preparare: Rinichii curăţaţi şi bine spălaţi se taie in…
Read more »
Read more »
Chiftelute de miel
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel
verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare:
Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim
o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem
mărunt o…
Read more »
Read more »
Snitel vienez
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit sare piper 5 felii
lămaie Pentru pane: făină ou pesmet Mod de preparare: Tăiem carnea crudă
în felii, netezim cu ciocanul de metal, presărăm pe amandouă părţile cu
sare şi piper, apoi batem în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim
şniţelele pe amandouă părţile în…
Read more »
Read more »
Snitel natur
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit putin unt sare
piper Mod de preparare: Alegem un capac de viţel. Scoatem şniţele lungi
de 8-12 cm şi groase de 1 cm. Netezim cu ciocanul de lemn, presărăm cu
puţin piper şi cu făină pe amandouă părţile. Şniţelul se prăjeşte
repede în grăsime multă, la…
Read more »
Read more »
Fricandou
8 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne 2 linguri unt sau untură sare piper 100 g
slănină pentru impănat 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Fricandoul se
prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la
frigare sau înăbuşit. Alegem un fricandou de viţel, îl ştergem cu o
carpă, scoatem…
Read more »
Read more »
Escalop de vitel
8 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de la rinichi 2 linguri unt sau untură sare
piper Mod de preparare: Escalopele de viţel se obţin din carnea de la
rinichi, corespunzătoare muşchiului de vacă. Tăiem carnea în bucăţi, o
netezim îa şervet cu ciocanul, la fel ca pe biftec, ca să capete o formă
rotundă şi o…
Read more »
Read more »
Pîinişoare umplute cu ficat şi rinichi cu garnitură de salată verde sau mazăre sote
8 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 750 g ficat rinichi şi bojog de miel 3 fire
ceapă verde sare piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 40 g ulei 1 1/2 pahar
vin Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune într-un vas cu
capac şi se dă la cuptor 25 minute cu 1 1/2 pahar…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu carne de miel
8 August 2010
Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie
piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1
salată. Mod de preparare: Carnea de miel se frige şi se dă la rece.
Din ulei, 2 gălbenuşuri, sare şi zeama de lămîie se face o…
Read more »
Read more »
Piure de urzici cu ulei
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei
hrean Mod de preparare: Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere,
ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe
ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile cu
mâna…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi
8 August 2010
Ingrediente:
1 fazan mare (sau bibilică) 1 1/2 lingură de făină 80 g slănină 1
lingură de coniac piper sare 50 g ulei 600 g bureţi muraţi Mod de
preparare: Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se
fezandeze. Se spală cu un şervet muiat în vin, se dă sare şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac
8 August 2010
Ingrediente: 240 g caşcaval de Dobrogea 150 g limbă afumată fiartă 150 g
unt 1 lingura faina 3 ouă 1,500 kg spanac 3/41 lapte 6 căţei usturoi
1/21 supă ulei Mod de preparare: Se face un sos alb din 80 g unt, 1
lingură de făină, 1 pahar de lapte, sare. Limba tăiată…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu heringi
8 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 3 heringi 3 lapţi 3 fire ceapă verde, 80 g
ulei piper 3 ouă zeamă lămîie 1 legătură mărar 1 salată Mod de
preparare: Din peşte se fac fileuri şi se taie julien. Lapţii se toacă
şi se amestecă cu uleiul, ceapa, mărarul şi 3 ouă fierte (8 minute)…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu ciuperci cu garnitură de cartofi pai
8 August 2010
Ingrediente:
600 g ciuperci 1 ceapă 1 legătură de mărar 80 g unt 1 1/2 lingură de
făină 3 linguri de smîntînă sau 1pahar de lapte sare pătrunjel vrede
Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie mărunt şi se sotează
cu unt şi ceapă tocată, apoi se pun făina, smîntînă şi mărarul…
Marmeladă de trandafiri
8 August 2010
Ingrediente: 300 g petale de trandafiri de dulceaţă 1 kg zahăr 1 pahar
şi 1/2 de apă 1 linguriţă rasă cu sare de lămâie Mod de preparare:
Cureţi petalele de trandafiri de partea albă, apoi le treci prin maşina
de tocat. Fierbi zahărul şi apa 10 minute, cât să se topească zahărul,
apoi…
Read more »
Read more »
Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti
8 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 900 g carne de iepure sau
căprioară 500 bureţi sare cimbru piper 3/4 lingură făină 80 g ulei 1
ceapă 1/2 pahar de vin roşu 1/2 linguriţă bulion pastă 80 g costiţă
afumată Mod de preparare: Carnea se frige înăbuşit cu ceapă, cimbru,
sare, piper şi cu…
Read more »
Read more »
Crochete de raci
8 August 2010
.
Ingrediente: 50 cozi de raci sau 1 cutie de 460 g crabi 1 /2 lingură
făină 3 /4 pahare supă 1 păhărel coniac sare puţină boia 60 g unt
proaspăt 3 linguri smantană 2 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit
ardei iute 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se face un sos…
Read more »
Read more »
Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare
8 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 12 buşeuri coapte 7 pui de circa 1 kg 150 g
frişca lichidă 1 albuş 1 lingură de făina sare, Maggi 80 g unt 1 ceapă
Mod de preparare: Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la
rece se amestecă cu sare, 1 albuş, 50 g…
Read more »
Read more »
Crochete de pui II cu garnitură de pilaf
8 August 2010
Ingrediente: 400 g pui fiert sau fript 6 ouă 1 linguriţă pudră de cury
sau boia de ardei 100 g unt 300 g orez 3 /4 l supă de pasăre sare 4
linguri sos alb gros ulei Mod de preparare: Se fierb 4 ouă 10 minute
şi se taie mărunt, de asemenea şi…
Read more »
Read more »
Supă de varză dulce şi costiţă afumată
7 August 2010
Ingrediente: 400 ml supă concentrată de carne (pentru care îţi trebuie
300 g carne vită, 600-700 ml apă) 1 varză mică (circa 150 g) 50 g roşii
10 ml untdelemn 20 g ceapă 10 g smântână un praf de cimbru 3 ml oţet 2-3
feliuţe de costiţă afumată Mod de preparare: Intâi te…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză dietetică
7 August 2010
Ingrediente: 1 morcov 1/2 rădăcină de ţelină 150-200 ml lapte 1
lingură rasă de făină 1/2 linguriţă de margarina 100 ml ulei 2-3
linguri de iaurt Mod de preparare: Intâi faci sosul, pentru care
desfaci făina în puţin lapte, iar restul laptelui îl pui la fiert. Când
clocoteşte adaugi sosul alb de făină…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel sote
7 August 2010
Ingrediente: 5 cotlete de vitel 15-20 mînătărci 1 lingură bulion de
roşii 1 ceaşcă zeamă de carne vin sare piper 2-3 linguri smantană groasă
Mod de preparare: Cu 3/4 oră înainte de a servi masa rumenim cotletele
de viţel. Apoi le punem într-o cratiţă adancă, adăugăm manătărci
proaspete, tăiate, opărite şi rumenite mai înainte…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel
7 August 2010
Ingrediente: muschi de vitel sare piper Mod de preparare: Muşchiul de
viţel se pregăteşte întreg sau tăiat în bucăţi : şniţel vienez, escalop.
Muşchiul de viţel se frige ca şi muşchiul de vacă la tavă, la frigare
sau înăbuşit Pofta buna!
Read more »
Read more »
Piept umplut
7 August 2010
Ingrediente: 1/2 piept de vilel Tocătură pentru umplut: 500 g carne 100
g slănină afumată miez de paine mărar pătrunjel sare piper 2 cepe
prăjite 1-2 linguri zeamă de carne 1 păharel de vin Mod de preparare:
Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi
separăm carnea macră,…
Read more »
Read more »
Cap de vitel cu vinegreta
7 August 2010
Ingrediente: 1 cap de vitel zarzavat de supa vinegretă Mod de
preparare: Alegem un cap mic de viţel gata curăţat. îl tăiem în patru
bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem într-o oală,
acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă,
capul se înnegreşte). Luăm spuma,…
Read more »
Read more »
Cap de vitel umplut
7 August 2010
Ingrediente: 1 cap de vitel 500 g umplutură fină pentru carnati sau
umplutură de ficat diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean)
Mod de preparare: Alegem un cap de viţel întreg, curăţat de păr şi
parlit. Il opărim cu apă clocotită. Apoi il punem în apă rece, ca să se
dezmorţească. Scoatem carnea împreună…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate
7 August 2010
Ingrediente:
1 potîrniche mare 600 g mînătărci murate 300 g şuncă afumată 3 /4
lingură de făină 2 linguri pesmet sare piper cimbru 150 g zarzavat 1
ceapă 120 g ulei 1 1/2 lingură oţet 1 /2 pahar vin 1/21 supă puţin
pesmet ulei Mod de preparare: Potîrnichea se poşează într-un vas cu
capac…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu cirnăcoiri şi pastrama cu garnitură de varză călită, cu ardei şi roşii
7 August 2010
Ingrediente: 300 g cîrnăciori olteneşti 300 g pastramă 3 /5 lingură de
făină 220 g untură sare cimbru 300 g roşii 2 cepe 8 ardei graşi 800 g
varză dulce 3 /4 pahar vin Mod de preparare: Pastrama se taie felii
scurte subţiri şi se sotează cu ceapa, 60 g untură, puţin vin…
Read more »
Read more »
Musaca de fasole verde cu piure de cartofi
7 August 2010
Inrgrediente: 1 kg fasole verde 3-4 morcovi 500 g cartofi 150 g
margarina sare Mod de preparare: Cureţi fasolea şi morcovul, le speli,
rupi fasolea în bucăţi, tai morcovul mărunt, apoi le înăbuşi în
jumătate din cantitatea de margarina. Când s-au înmuiat potriveşti
gustul de sare şi dai cratiţă deoparte. Cureţi cartofii, îi…
Read more »
Read more »
Piftie (racituri) de picioare de vitel
7 August 2010
Ingrediente: 5 picioare de viţel 10 linguri garnitură de legume 5 ouă
răscoapte 5 linguriţe pătrunjel verde 1 litru aspic 5 linguri sos de
muştar Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel. Le scoatem în apă
rece sărată, apoi le zvantăm într-un şervet. Desfacem carnea de pe oase
şi o tăiem în cuburi potrivite.…
Read more »
Read more »
Tartelete cu peşte
7 August 2010
Ingrediente: 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic 3 ouă 150 g
frişcă lichidă 1 1/2 lingură făină 90 g unt sare piper 1 ceapă 3/4
pahar vin 18 tartelete coapte din foitaj Mod de preparare: Din peşte
se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare,…
Read more »
Read more »
Salată cu branză de vaci
7 August 2010
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 roşii 1 castravete mare 3 ouă
fierte tari 1 ceapă uscată 3 fire ceapă verde maioneză (făcută din 2
gălbenuşuri) sare Mod de preparare: Speli şi tai toate legumele
mărunt. Aşezi apoi într-un castron un strat de ceapă uscată tăiată
mărunt, un strat de maioneză, apoi…
Read more »
Read more »
Vitel sote cu mazare
7 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 750 g mazăre boabe 2 linguri unt sau untură
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă sau muşchi, scoatem
vinele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă,
aranjăm carnea bucată langă bucată, cu sare şi piper, şi dăm la foc
viu. Intoarcem mereu carnea, pentru…
Read more »
Read more »
Pîinişoare umplute cu cozi de raci
7 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 1 cutie homar sau raci 1 castravete verde
(300 g) 1 fir ceapă verde 2 gălbenuşuri 150 g ulei sare muştar zeamă de
lămîie 1 salată Mod de preparare: Castravetele se curăţă şi se taie
julien, se dă puţină sare şi se stoarce. Se face o maioneză din ulei,…
Read more »
Read more »
Canapele cu somn afumat
7 August 2010
Ingrediente: 24 canapele 220 g somn afumat 1 gălbenuş 100 g ulei
puţin muştar lămîie selve 2-4 măsline 150 g salată verde Mod de
preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi
tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun
alimentele şi se ornează. Se face…
Read more »
Read more »
Pîinişoare umplute cu carnaciori şi bureţi
7 August 2010
Ingrediente: 24 painisoare 500 g cîrnăciori 500 g bureţi 200 g limbă
fiartă afumată sare piper 3 /4 lingură făină 1 1/2 lingură bulion pastă 1
ceapă 120 g unt 1 1/2 pahar vin roşu 1 /2 l supă puţin zahăr Mod de
preparare: Se face un rintaş din unt şi făină şi…
Read more »
Read more »
Canapele cu sardele
7 August 2010
Ingrediente: 24 canapele de mărimea unui ou puţină pastă de anşoa cu
unt 1 cutie sardele verdeaţă tocată aspic tocat lămîie foi de salată
Mod de preparare: In bucăţile de crutoane se scobesc 24 canapele, se
ung cu unt de ansoa, apoi se aşază sardelele fără oase şi fără piele .…
Read more »
Read more »
Compoziţia rece fluidă pentru gogoşele (pat-a-froid)
7 August 2010
Ingrediente: 3 linguri făină sare un praf zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 3
linguri ulei 200 ml apă 2-3 albuşuri bătute spumă Mod de preparare:
Făina se amestecă cu gălbenuşurile, uleiul, sarea, zahărul şi apa. Se
formează o compoziţie mai vîscoasă ca cea de clătite, apoi se
încorporează albuşul bine bătut. în această compoziţie…
Read more »
Read more »
Buseuri cu rinichi,sunca,masline si ciuperci
7 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 300 g rinichi 200 g şuncă 150 g
măsline verzi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 7 1/2 lingură bulion
pastă 3 linguri sos de friptură 150 g ciuperci fierte 60 g unt sare
piper 1 ceapă Mod de preparare: Rinichii se spală bine, se taie felii…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu carne de vacă cu garnitură de spaghete cu caşcaval
7 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă 150 g zarzavat 1 ceapă 1 1/2 lingură
bulion 1 1/2 pahar vin 1 1/2 lingură făină sare piper 3/41 apă cimbru
250 g spaghete 120 g şvaiţer sau caşcaval ras 60 g unt 80 g ulei de
prăjit Mod de preparare: Carnea întragă se prăjeşte pe ambele…
Read more »
Read more »
Gogoşele opărite simple — reţeta de bază
7 August 2010
Ingrediente: 1 pahar apă 150 g unt sare 20 g zahăr 6 ouă 2 pahare făină
zahăr vanilat ulei Mod de preparare: Se pun într-un vas apa, untul
(uleiul sau margarina), sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă, se pune
făina toată o dată şi se amestecă iute cu o lingură de lemn.…
Read more »
Read more »
Tartelete cu fructe de mare şi peşte
7 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 400 g file de peşte crud
60 midii sau scoici 1 pahar vin sare piper 8 căţei usturoi 1 1/2 lingură
făină 3 linguri smîntînă 3/4 pahar lapte 3 ouă 80 g unt Mod de
preparare: Scoicile se fierb 10 minute în vin, puţină apă, sare…
Read more »
Read more »
Crochete de ouă şi file de anşoa cu garnitură de cartofi pai
7 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 6fileuri anşoa 60 g uni 2 linguri făină 1/2 pahar
lapte sare 400 g ulei pentru prăjit 200 g pesmet de casă 500 g cartofi 1
/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierb 7 ouă 10 minute, se
taie mărunt, se amestecă cu un sos alb făcut din făină,…
Read more »
Read more »
Ecler cu şuncă
7 August 2010
Ingrediente: 500 g şuncă 25—26 ecleruri 3 linguri sos alb 3 linguri vin
roşu piper alb pisat sare 60 g unt sos chaud-froid (v. reţeta) puţin
aspic păstăi de fasole verde fierte sau ridichi de lună Mod de
preparare: Şunca se toacă şi se amestecă cu untul, vinul roşu, piperul,
sarea şi cu…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de trandafiri
7 August 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 250 g petale de trandafiri de dulceaţă Mod de
preparare: Intr-un borcan cu filet, bine spălat şi uscat, aşezi un
strat de zahăr, un strat de petale de trandafiri şi tot aşa până umpli
borcanul. Ai grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Decupezi 2-3 bucăţi
de hârtie…
Read more »
Read more »
Tartelete cu ciuperci
7 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 700 g ciuperci 1 legătură
mărar 120 g unt 1 ceapa 2 linguri făină 3 pahare lapte 3 linguri
smîntînă sare piper pisat 180 g caşcaval ras 3 ouă Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se sotează în 60 g unt şi…
Read more »
Read more »
Buseuri cu pui si branza de Olanda
7 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g brînza de Olanda 600 g
carne de pasăre 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar lapte 80 g unt boia iute 1
1/2 lingură smîntînă 3 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Se face un
sos alb din unt, făină, lapte, boia iute şi sare. Brînza de…
Crochete de pui I cu garnitură de cartofi pai
7 August 2010
Ingrediente: 600 g pui prăjit sau fiert 2 linguri făină 1/2 pahar lapte
Maggi sare 2-3 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit 500 g cartofi
creson sau lăptucă Mod de preparare: Carnea de pui se taie mărunt şi
se amestecă cu sosul alb apoi se dă la rece. Se formează crochetele.
se…
Read more »
Read more »
Ecler cu peşte afumat
7 August 2010
Ingrediente: 500 g somn sau alt peşte afumat 80 g unt puţin piper alb
pisat zeamă de lămîie sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic 24-26
ecleruri (v. reţeta) Mod de preparare: Peştele se curăţă de oase şi se
amestecă cu 80 g unt, piper şi zeamă de lămîie şi cu sosul. Cu…
Read more »
Read more »
Buseuri cu sparanghel,napi si ciuperci
7 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g sparanghel 300 g
ciuperci 4 funduri de anghinară sau 300 g napi 80 g unt 3/4 lingură
făină 1 legătură mărar sare piper 1 ceapă 3/4 pahar lapte 3 linguri
smîntînă Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţele,
începînd de la vîrfuri atît…
Read more »
Read more »
Picior de vitel cu vinegreta
7 August 2010
Ingrediente: 5 picioare de vitei vinegretă Mod de preparare: Fierbem
picioarele de viţel şi le servim cu vinegretă calde sau reci. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Tartelete simple — reţeta de bază
6 August 2010
Mod de preparare: Se ung cu unt subţire 18-20 forme de savarine mici.
Se ponsează (tapetează) cu foitaj (aluat franţuzesc), se umplu cu fasole
boabe se aşază pe o tavă şi se coace la cuptor moderat. Cînd s-au
rumenit se elimină fasolea din tarte care nu a avut decît rolul de a
menţine forma…
Read more »
Read more »
Gelatină din suc de fructe
6 August 2010
Ingrediente: 500 g căpşune 40 g zahăr 3 foi de gelatină 150 ml apă
Mod de preparare: Speli căpşunele, opreşti 3-4 şi restul cantităţii o
presezi. Vei obţine 200 ml suc pe care îl amesteci cu zahăr. Pulpa
fructelor o pui la fiert cu 150 ml apă. După ce a fiert, strecori,
opreşti…
Read more »
Read more »
Rulouri din şuncă si garnitură de mazare
6 August 2010
Ingrediente: 4 felii mari de şuncă presată 4-5 ouă 1 ceaşcă de lapte
250 g mazăre verde 1 lingură făină ulei bulion sare verdeaţă Mod de
preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare şi faci apoi o omletă pe care o
tai fâşii mai late. Feliile de şuncă le ungi cu bulion…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte de branza
6 August 2010
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu galuste de branza din: rosii,
zarzavat pentru supa, patrunjel, branza de vaci, unt, albus, gris si
faina. Ingrediente: 1 kg roşii 2 legături zarzavat pentru supă (morcovi,
păstârnac, rădăcină de pătrunjel) 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte
ai nevoie de: 100 g brânză de vaci 10 g unt…
Read more »
Read more »
Pizza vegetariană
6 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 300 ml apă călduţă 25 g drojdie 4-5 linguri
ulei 1 lingură zahăr sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g năsline 1
cutie porumb dulce 1 cutie ciuperci 2 ardei graşi 2-3 linguri pastă de
tomate 1 linguriţă zahăr sare piper cimbru Mod de preparare: Amesteci
făina cu…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute eu berbec şi roşii
6 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 750 g roşii 6 căţei usturoi 1/2 lingură
făină 60 g ulei 600 g carne de berbec de Dobrogea 1 ceapă cimbru piper
alb puţină supă 3 /4 pahar vin puţin zahăr Mod de preparare: Carnea
de berbec se fringe înăbuşit cu ceapă, sare şi supă. Cînd este gata…
Read more »
Read more »
Painişoare pentru umplut
6 August 2010
Ingrediente:
300 g făină 100 g unt sare puţin zahăr 30 g drojdie de bere 3 /4 pahar
lapte 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Drojdia se dizolvă in lapte
călduţ, se pune sare, zahăr şi se frămîntă bine cu făina. La urmă se
adaugă untul şi se pune la crescut învelită. Cind este crescută, se…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur
6 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel 1 pahar (mic) vin alb 1 lingură
făină 2 linguri bulion puţină margarină 1/2 kg cartofi noi Mod de
preparare: Tai carnea în felii groase de 1 cm pe care le treci prin
făină. Aşezi fiecare felie într-o tavă unsă cu margarina. Torni vinul,
bulionul desfăcut în…
Read more »
Read more »
Şerbet de căpşune
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg căpşune Mod de preparare: Speli bine
căpşunele, le cureţi, le tai, apoi le zdrobeşti, după aceea strecori
compoziţia printr-un tifon. Laşi zeama obţinută să se limpezească, apoi o
scurgi în alt vas, cu grijă să nu se tulbure. Separat, fierbi un sirop
din zahăr şi in pahar…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă în frunze de stevie
6 August 2010
Ingrediente: 400-500 g urdă 1 ceaşcă orez 3 legături ceapă verde 3-4
legături ştevie 1 ou 1 cană borş 1 legătură mărar 2-3 lingui pastă de
tomate condiment 1 lingură făină ulei Mod de preparare: Speli orezul
şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o
căleşti puţin în…
Read more »
Read more »
Sirop de trandafiri
6 August 2010
Ingrediente: 1 farfurie cu petale de trandafiri curăţate de partea albă
500 g zahăr 250 ml apă 1 pliculeţ sare de lămâie Mod de preparare:
Freci petale de trandafiri cu sare de lămâie până ce îşi lasă sucul
roşiatic din ele. Separat, într-un vas pui la fiert apa cu zahărul, laşi
pe foc…
Read more »
Read more »
Mâncărică de salată
6 August 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de salată 1 ceapă veche 1 cană de supă de
legume făcută dintr-un cub de concentrat 1 linguriţă de făină 1 legătură
de mărar iaurt pentru servit Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2-3 linguri de supă. Adaugi salata
spălată şi…
Read more »
Read more »
Compot de cireşe
6 August 2010
Ingrediente: 5 kg cireşe pietroase 1 şi 1/2 kg zahăr 1-2 pliculeţe
zahăr vanilat Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe şi le speli
bine. Umpli borcanele spălate şi uscate cam pe trei sferturi cu fructe.
Separat, faci siropul din 4 l de apă, zahăr şi zahăr vanilat şi-l ţii pe
foc numai…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon
6 August 2010
Ingrediente: 1 salată verde 4 roşii 6-7 ridichi 1 castravete sare după
gust câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5
linguri ulei 1/2 lingură sare piper după gust 2 linguriţe de muştar 1
linguriţă de zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de miere câteva frunze de
tarhon Mod…
Read more »
Read more »
Cotlete pane
6 August 2010
Ingrediente: 5 cotlete 2 linguri unt sau untură pentru prăjit sare
piper Pentru pane : pesmet 2 ouă Alegem cotletele, tăiem vertebrele,
desfacem cotletele prin tăieturi în lungul coastelor, apoi curăţăm
fiecare cotlet, adică tăiem tendoanele şi carnea de prisos. Netezim
cotletele cu un ciocan, ca să aibă aceeaşi grosime. Dăm sare şi piper…
Read more »
Read more »
Blanchete de vitel
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 linguri unt 1 ceapă 1 litru zeamă de carne 2
cartofi 10 morcovi 10 teline, 10 bucăti arpagic 5-10 ciuperci 2- 2/5
linguri făină 1-2 linguri lapte sau smîntînă l/2 lămaie pătrunjel
(verde) sare piper Mod de preparare: Alegem spată sau pulpă de viţel,
tăiem carnea în bucăţi…
Read more »
Read more »
Vitel cu sos alb
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri unt 5 linguri
parmezan sau caşcaval 10 cartofi 5 linguri sos alb Mod de preparare:
Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm
cu aţă, dandu-i forma de ruladă. Sărăm şi aşezăm in tavă, turnăm…
Read more »
Read more »
Vitel sote cu rosii
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 750 g roşii 2 linguri unt 1 ceapă sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă, spată, muşchi sau parte de la
rinichi. Tăiem carnea în felii sau în bucăţi. Intr-o cratiţă smălţuită
punem o lingură de unt, carnea, puţină ceapă tocată mărunt, sare, piper
şi dăm la un foc viu.…
Read more »
Read more »
Piept fiert
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg piept de viţel 4 ceşti zeamă de carne 10 linguri sos
de ciuperci 3 linguri orez sare Mod de preparare: Alegem jumătate
dintr-un piept de viţel ; spălăm carnea, o punem în zeamă de carne sau
în apă clocotită cu sare şi lăsăm să fiarbă acoperit 1/2 oră. Cand s-a
muiat…
Read more »
Read more »
Picior de vitel cu sos de ciuperci
6 August 2010
Ingrediente: 3 picioare de vitel 5 linguri orez 10 linguri sos le
ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 lămaie verdeaţă sare Mod de preparare:
Frecăm bine cu făină picioarele de vitel, apoi le parlim, le radem cu
cuţitul, le spălăm în apă rece şi scoatem oasele mari si vinele. Le
aşezăm în cratiţă împreună…
Read more »
Read more »
Mura de vitel cu sos de lamaie
6 August 2010
Ingrediente: mura de vitel zeama de lamaie patrunjel oua Mod de
preparare: Spălăm mura în apă căldicică şi o lăsăm 45 minute să
undească în apă clocotită. Preparăm un sos de ouă cu zeamă de lămaie şi
cu pătrunjel tocat, pe care îl turnăm peste mura fiartă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Momite
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg momiţe grăsime pentru prăjit făină sare piper Mod de
preparare: Spălăm bine momiţele de viţel. Scoatem pieliţele şi tăiem
momiţele în bucăţi mari cît o nucă. Scurgem apa şi presarăm sare şi
piper. Tăvălim bucăţile în făină pe toate părţile şi le prăjim în untură
încinsă. Momiţele se prăjesc încet pentru…
Read more »
Read more »
Vrabioara rece
6 August 2010
Friptura care a rămas de la masă în bucată întreagă o servim rece sau
tăiată felii. Ca garnitură servim salată rusească sau diferite legume
(fasole boate, lequme asortate, cartofi) cu muştar. Fripturile reci nu
le servim cu garnituri calde. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Buseuri cu melci
6 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40—50 melci 1 1/2 pahar vin
80 g unt sare piper 3 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 3/4 lingură făină
100 g ciuperci 3 căţei usturoi Mod de preparare: Melcii sc spală în
2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu apă, vin şi…
Read more »
Read more »
Canapele cu pui şi limbă afumată
6 August 2010
Ingrediente: 12 canapele mai mari 300 g limbă afumată fiartă 500 g pui
fript sau fiert sare 60 g unt 1 linguriţă muştar 8 castraveciori în oţet
1 legătură mărar foi de ceapă verde piper pisat 60 g aspic Mod de
preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi
tăiate…
Read more »
Read more »
Salată de ceapa verde cu oua
6 August 2010
Ingrediente: 2 legături ceapă verde 5 ouă fierte tari 4-5 linguri de
ulei zeama de la 1/2 lămâie sare şi piper mărar (facultativ) Mod de
preparare: Cureţi şi speli ceapa, o tai bucăţele, apoi tai în felii
ouăle fierte şi le amesteci pe toate. Prepari un sos din ulei, zeamă de
lămâie, sare…
Read more »
Read more »
Midii sau scoici cu pilaf la capac
6 August 2010
Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4
pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3
gălbenuşuri 60 g parmezan ras 1/21 supă Mod de preparare: Se face un
pilaf din 250 g orez, 60 g unt, 1 /2 ceapă tocată,…
Read more »
Read more »
Găluşte de griş cu sos de smantană
6 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 3-4 linguri de griş untdelemn sare piper condimente
3-4 linguri de untdelemn Pentru sos ai nevoie de: 1 ceaşcă supă de
zarzavat (sau preparată dintr-o ceaşcă şi jumătate de apă şi un cub
condiment de legume) 1 lingură făină 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel verde 1 legătură leuştean 1 legătură…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu