Retete de Paste:
Pulpă de miel cu legume cu garnitură de legume, sote de fasole fidea şi cartofi natur
4 September 2010
Ingrediente: 1 pulpă miel (1,800 kg) 300 g morcovi 2 telina 80 g unt 1
fir praz sare 250 g fasole fidea 350 g cartofi noi 1 varză mare creaţă 2
gălbenuşuri 1 /2 lingură făină 1/2 lămîie 50 g capere 1 lingură
smantană Mod de preparare: Pulpa se pune la fiert cu…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu ciuperci cu garnitură de crochete de cartofi
4 September 2010
Ingrediente:
1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g
roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei
ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet 5 căţei
usturoi cimbru puţin zahăr Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spumă de fructe
4 September 2010
Ingrediente: 1 pahar de zmeură 2 albuşuri 1/2 pahar de zahăr pudră
Mod de preparare: Speli bine zmeura, o laşi să se scurgă, apoi o
zdrobeşti cu o lingură de lemn. Separat baţi albuşurile spumă, adaugi
treptat zahărul, bătând în continuare până obţii o bezea pe care o
torni peste fructele zdrobite. Mai…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecei cu iaurt
4 September 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 morcovi 2 linguri de orez 1 lingură ulei 1
pahar mic de iaurt (100 ml) 1 legătură de pătrunjel puţină sare Mod
de preparare: Cureţi şi speli legumele şi tai dovleceii cubuleţe, iar
morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Pui la fiert morcovii cu orezul
într-un litru de apă…
Read more »
Read more »
Turtiţe delicioase
4 September 2010
Ingrediente: făină cât cuprinde 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă sare
1 cub de drojdie amestecată cu puţin lapte 1 ou 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele o cocă potrivită pe
care o laşi puţin să crească, întinzi aluatul, apoi tai turtiţele şi le
prăjeşti pe…
Read more »
Read more »
Pipet de pui cu sos de zmeura
4 September 2010
Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă (poţi folosi ceapă de apă) tăiată
peştişori 4 jumătăţi de piept de pui fără piele (circa 750 g) 1/2
linguriţă sare 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat 1 cană suc de mere
şi zmeură 3/4 cană zmeură proaspătă Mod de preparare: Incălzeşti
uleiul într-o tigaie de teflon…
Read more »
Read more »
Supa-cremă de ciuperci ardelenească
4 September 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 linguri de margarină 1 cană de
morcovi tăiaţi mărunt 1 cană de ţelină tocată sau 1 cană de pătrunjel
tocat mărunt amestecat cu frunze de ţelină 1 cană de ceapă tocată mărunt
1 căpăţână de usturoi 6 căni de supă de pui sau vită (sau 1 cub
condimente…
Read more »
Read more »
Mâncare de bame cu pui
4 September 2010
Ingrediente: 500 g bame 1 pipet pui 2 linguri margarina 4 rosii 1 l
bors 1 ceapa 1 legatura verdeata Mod de preparare: Pui borsul la
fiert, apoi speli bamele, le cureti de codite si adaugi in oala sa
fiarba in bors. Le lasi cam 30-40 minute, apoi le dai deoparte. Apoi
cureti…
Read more »
Read more »
Găină chaud-froid cu aspic cu garnitură de salată de sezon
3 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de găină tînără 1 1/2 lingură făină 1 ceapă
sare piper boabe Maggi 100 g frişca lichidă 80 g unt 6 foi gelatină 1-2
albuşuri pentru limpezit aspicul Mod de preparare: Găina se curăţă,
se spală şi se fierbe circa 25 minute cu 2 1 apă, sare, piper boabe,…
Read more »
Read more »
Clapon cu salată rusească si aspic
3 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,400 kg 300 g ulei 2 oua 1/2 lămaie 1
linguriţă de muştar 2 cartofi 2 mere 2 ţeline 3 fileuri de anşoa 20 cozi
raci 10 foi (30g) gelatină 1/2 pahar vin sare piper 1 ceapă 1 legăutră
de pătrunjel 1 fir de ceapă verde Mod de…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu garnitură de costiţă afumată, cartofi, mere la cuptor şi bureţi sotaţi
3 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 150 g costiţă afumată 500 g
bureţi de pădure 600 g cartofi noi 4 mere care nu sfarimă 1 /2 pahar vin
sare piper 200 g unt 1 /2 l supă zahăr Mod de preparare: Bibilica se
frige înăbuşită la cuptor cu sare, unt şi supă.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu 3 fructe
3 September 2010
Ingrediente: 300 g de smochine uscate 200 g de prune uscate, fără
sâmburi 200 g de caise uscate 10 cl de rom 50 g de alune întregi 50 g de
migdale întregi 100 g de praf de migdale 50 g praf de alune 1/2
linguriţă de scorţişoară 25 cl de smântână degresată 3 ouă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu cascaval
3 September 2010
Ingrediente: 1 ceasca orez (100 g) 1 ceapa 4 rosii 2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei 1 felie cascaval cimbru piper Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o toci, iar roşiile le opăreşti, le decojeşti şi le tai mărunt.
Speli orezul şi îl pui să se rumenească în ulei. Separat căleşti ceapa
şi…
Read more »
Read more »
Găină în aspic cu garnitură de salată rusească cu muştar şi raci
3 September 2010
Ingrediente:
1,800 kg carne de găină tînără 1 ceapă 10 foi gelatină sare piper 30
gaturi raci sau 1 cutie marc de crabi sau crevete 1 lingură faina 50 g
unt 1/2 linguriţă boia 1 morcov 2 cartofi 2 cornişoni 2 mere puţină
mazăre 1 linguriţă muştar 2 ouă 1/4 lămaie 100 g ulei …
Read more »
Read more »
Măsline cu carne de găină
3 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg came de găină 120 g ulei 2 linguri de bulion 200 g măsline
sare 1/2 pahar de vin 1/2 lămaie Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi, se sotează, se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas şi se
fierbe. In grăsimea rămasă se căleşte puţin făina şi se stinge…
Read more »
Read more »
Prăjitură de nectarine cu migdale
3 September 2010
Ingrediente:
5 nectarine albe 5 linguri de fructoză 5 ouă întregi 125 g de praf de
migdale 1 iaurt gras (din lapte integral) 1/2 linguriţă de extract
natural de vanilie 40 g de fulgi de migdale Mod de preparare: Incălziţi
cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Desfaceţi nectarinele în două şi
îndepărtaţi sâmburii. Tăiaţi-le în 6…
Read more »
Read more »
Curcan cu gutui
3 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de curcan 1,200 kg gutui 120 g ulei 2
linguri de bulion pastă 2 linguri de făină sare zahăr făină Mod de
preparare: Carne se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşeşte in 60 g
ulei. Se scoate apoi carnea şi în sosul rămas se pune zahărul care se…
Read more »
Read more »
Civet din iepure de casă
3 September 2010
Ingrediente:
1 iepure de casă 30-40 g sare 10 g piper 1 fir cimbru 1 foaie dafin 250
g ceapă 100 g ulei 25 g coniac 250 g unt sau margarina 200 g costiţă
afumată 50 g făină 500 g vin roşu 50g morcovi 50 g păstamac 30 g
pătrunjel rădăcină 30 g ţelină 100…
Read more »
Read more »
Clapon cu ciuperci
3 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de 1,800—2 kg 12 roşii 1 morcov 1legătură de
mărar 1 păstarnac 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g ciuperci 3 ardei graşi 5 ouă
200 g orez 200 g ficat 114 lingură de făină 150 g unt 1 /2 păhărel de
coniac 100 g smantană sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu garnitură de coşuleţe de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt
3 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 500 g cartofi 1 conopidă 300 g
morcovi 300 g mazăre 300 g sparanghel sau fasole ţucără făină 1
legătură pătrunjel 1ou sare piper 200 g unt 2 linguri de smîntînă 1
ceapă 1/2 linguriţă de boia 100 g zarzavat cimbru Mod de preparare:
Bibilca se…
Read more »
Read more »
Clapon umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi şuncă şi cu mazăre natur
3 September 2010
Ingrediente: 1clapon de circa 1,500 kg 250 g came de porc ficatul şi
pipota de clapon 1 felie de franzelă 2 ouă 200 g tăiţei de casă 50 g
şunca 50 g limbă afumată fiarta 100 g ciuperci 40 g parmezan sau
caşcaval 150 g unt sare piper 400 g mazăre fină 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Iepure de casă
3 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 300 g orez sare boia de ardei 3 linguri smîntînă
300 g margarina 1 lingură făină 2 cepe 2 mere mici 100 g costiţă afumată
Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi egale. Se prăjeşte fiecare
bucată şi se aşază în cratiţă. Separat se face sosul, se prăjesc în
grăsime…
Read more »
Read more »
Mâncare de conopida cu piept de pui
3 September 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 conopidă 1 linguriţă făină 100 g bulion 2
roşii 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Speli pieptul de
pui, îl tai bucăţi şi-l pui să fiarbă înăouşit în apă cu uleiul. Când
carnea e bine fiartă, adaugi conopida spălată şi desfăcută în
bucheţele. In acest…
Read more »
Read more »
Paste fainoase cu sos de peşte
3 September 2010
Ingrediente: 1 conservă de peşte în sos tomat 1 pungă de paste 2
linguri bulion ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare
şi după ce au fiert, le scurgi şi le laşi acoperite într-o cratiţă.
Separat, prăjeşti puţin peştele, apoi adaugi bulionul şi sosul din
conservă şi mai laşi pe…
Read more »
Read more »
Vinete umplute
3 September 2010
Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 2 ouă 50 g parmezan sau caşcaval ras
200 g carne tocată 3-4 bucăţele brânză topită tăiată cubuleţe caşcaval
tăiat cubuleţe 1-2 căţei de usturoi tăiat mărunt miezul de la 2-3 felii
de pâine cimbru piper sare pătrunjel verde tacat ulei pastă de roşii
Mod de preparare: Speli şi…
Read more »
Read more »
Chiftele de orez cu parmezan
3 September 2010
Ingrediente: 250 g orez cu bobul rotund 1 ou 4- 5 linguri parmezan sau
caşcaval ras 3-5 linguri de făină pătrunjel verde tocat sare piper
pesmet ulei Mod de preparare: Fierbi orezul să fie bine legat, pui
deasupra câteva picături de ulei de măsline (dacă ai de măsline e bine,
dacă nu, nu-i…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pasare cu orez
3 September 2010
Ingrediente: 2 pulpe pui 2 l apa 4 rosii 1 morcov 1 ceapa 1 lingura
orez 1/2 telina 1 ceasca bors 1 legatura patrunjel ulei Mod de
preparare: Speli carnea, o asezi la fiert in apa, iar separat fierbi
orezul. Cureti morcovul, ţelina si ceapa, dai radacinoasele pe
razatoarea cu ochiuri mari, tai…
Read more »
Read more »
Piftie de curcan cu ciuperci
3 September 2010
Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă,
ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci
3 ouă Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se
taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă, sare,…
Read more »
Read more »
Supă din carne de găină cu salată
3 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2
fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2
pahar lapte 1 legătură de pătrunjel verde 3 l apă Mod de preparare:
Găina se taie în 12 bucăţi egale, se spală bine şi se…
Read more »
Read more »
Friptură de vită in sos de bere
3 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 2 linguri de roşii decojite şi
zdrobite 500 ml supă de carne (preparată din 500 ml apă şi un cub
condimente) 1 ardei gras ulei 2 foi de dafin 500 g ceapă tăiată
cubuleţe 1 ardei capia chimen 500 ml bere blondă tare sare piper boia…
Read more »
Read more »
Ochiuri romanesti cu sos de vin
3 September 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar de vin alb 1 linguriţă făină 1 linguriţă unt
1 pahar apă sare piper 1 linguriţă muştar sucul de la jumătate de
lămâie Mod de preparare: Pui untul într-un vas să se topească, adaugi
făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, amestecând până obţii un sos…
Read more »
Read more »
Peşte cu kaizer la cuptor
3 September 2010
Ingrediente: 2-3 peşti (de preferinţă şalău, cod) în funcţie de numărul
mesenilor kaizer 1-2 linguriţe ulei muştar boia piper sare zeamă de
lămâie sau mujdei de usturoi Mod de preparare: Pe o foaie de aluminiu
pui câteva picături de ulei, un strat de felioare de kaizer, sare,
piper şi aşezi peştele. Deasupra peştelui…
Clătite cu branză si scorţişoara
3 September 2010
Faci clătitele în mod normal (cât mai subţiri dacă se poate). Amesteci
brânză dulce de vaci bine scursă cu scorţişoară, umpli clătitele (eu le
rulez asemeni sarmalelor, dar merg şi împăturite). Peste clătite pui
cubuleţe de unt şi presari zahăr vanilat. Dai clătitele la cuptor pentru
maximum 10 minute, cât să se topească şi…
Read more »
Read more »
Supă londoneză din carne de găină
3 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 4 l apă 3 fire praz 1 ceapă sare 80
g unt 100 g frişcă lichidă 2 ouă 50 g faină de arpacaş Mod de
preparare: Carnea de găină se dă prin maşina de tocat cu sită fină apoi
se pisează cu albuş, sare şi 50 g…
Read more »
Read more »
Clapon cu budincă de macaroane
3 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,800 kg sare piper 200 g macaroane 2
linguri de făină 4 ouă 1 pahar lapte 200 g unt puţin pesmet 80 g şuncă
sau limbă afumată fiartă 60 g caşcaval 1/4 lămaie 300 g mazăre Mod de
preparare: Claponul se fierbe circa 35 minute, în apă cu…
Read more »
Read more »
Supă din carne de găină cu sparanghel
3 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g
frişcă dulce 60 g unt 1 lingură de făină 1 ceapă sare sos Maggi 2
gălbenuşuri 1 l supă 3 l apa Mod de preparare: Se scoate carnea de la
pasăre din care se fac chenele (cu sare, 1 albuş,…
Read more »
Read more »
Mancare de praz cu măsline
3 September 2010
Ingrediente: 1 kg praz 2 linguri ulei 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă
de tomate câteva foi de dafin 300 g măsline negre 1 linguriţă condiment 1
legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi prazul de frunzele
exterioare, îl speli în apa rece, iar partea albă a tulpinii o tai
rondele de…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu măsline verzi
3 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 250 g măsline 150 g ulei sare piper 1 lingură
făină 1 lingură bulion 1 pahar vin 1 lămaie 1 ceapă 1 morcov cimbru 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Se taie bucăţi egale: spinarea,
pulpele, iar cu restul se face sosul. Se dau prin făină, se prăjesc, se
aşază…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel ia cuptor cu garnitură de sote de spanac şi cartofi
3 September 2010
Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei
usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la
cuptor 1 oră (dacă o dorim în sînge, 30 minute). Pe parcurs se
stropeşte…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi sau varză călită
3 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3—3,500 kg 100 g ulei sau margarină
sare piper alb 20 cartofi săpunari Mod de preparare: Curcanul curăţat,
spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge
toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor moderat circa 2 ore. Pe
parcurs se pun…
Read more »
Read more »
Pateuri cu branză telemea si chimen
3 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g telemea de oaie 200 g margarină 50 g
drojdie sare 2-3 gălbenuşuri 150-200 g smântână 2-3 linguri chimen Mod
de preparare: Frămânţi făina cu 100 g margarină, apoi adaugi 2
gălbenuşuri, sarea după gust, drojdia şi treptat smân:âna. Frămânţi
bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop sau…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel umplută cu garnitură de sote de fasole fidea şi cartofi şi ciuperci pe crutoane
3 September 2010
Ingrediente: 2 pulpe mici de miel 350 g ficat de miel 1 ceapă sare 1 ou
1 felie franzelă 500 g fasole fidea 300 g cartofi noi 1 legătură
pătrunjel 12 ciuperci 12 crutoane prăjite 100 g zarzavat 100 g unt
puţin vin roşu puţină făină 1/4 l supă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sote de fasole fidea
2 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel
sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac
nucşoară pesmet 150 g unt 400 g cartofi 300 g fasole fidea ulei pentru
crochete 40 g şvaiţer sau caşcaval Mod de preparare: Spinarea se…
Read more »
Read more »
Spată de miel umpluta cu garnitură de mazăre şi cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ciuperci
2 September 2010
Ingrediente:
1,400 kg spata 4 ouă 30 midii 1 felie franzelă 1 legătură pătrunjel 3
fire ceapă verde 2 linguri sos alb 10 coşuleţe coapte din foitaj 300 g
ciuperci 1 legătură mărar 1 lingură făină 150 g unt 500 g mazăre fină
500 g cartofi noi Mod de preparare: Se scoate osul din…
Read more »
Read more »
Capama grecească de iepure de casă
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 350 g ceapă verde 350 g usturoi verde 2 legături
mărar 1 legătură pătrunjel 300 g roşii sau bulion sare 1/2 litru supă de
iepure 1-2 lămîi 250 g ulei sau grăsime Mod de preparare: Se taie
carnea bucăţi egale, se dau prin făina şi se prăjesc. Separat se spală…
Read more »
Read more »
Clapon cu fructe de mare
2 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de 1,400 kg 30 midii sau scoici 20 gaturi de raci
sau crevete mari 200 g unt 200 g orez 2 linguri de smantană sare piper 1
ceapă 1/2 linguriţă de boia 10 g şofran sos suprem Mod de preparare:
Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu o…
Read more »
Read more »
Piftie de curcan
2 September 2010
Ingrediente: 1,300 kg came de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git)
sare 1 ceapă 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină Mod de preparare:
Se pun bucăţile de curcan la fiert cînd apa clocoteşte, apoi se sărează
şi se pune şi ceapa. Pe parcurs se spumează şi se lasă la fiert la…
Read more »
Read more »
Iepure de casă calit cu ciuperci
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 250 g arpagic 400 g ciuperci sau bureţi sare 1
lingură făină 200 g ulei sau grăsime 1 legătură mărar 1 lingură bulion
vin 2 cepe puţin zarzavat Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi
egale, care se prăjesc date prin făină. Separat se prăjeşte ceapa,
zarzavatul, făina. Cind s-au…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi şi varză de Bruxelles sotate în unt, castane glasate şi cabanos
2 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 200 g grăsime sau unt 500 g
castane 500 g cartofi noi 500 g varză de Bruxelles 200 g cabanos sau
crenvurşti 1/2 pahar vin roşu 1 /2 lingură de făină sare piper 100 g
zarzavat 1 ceapă 3 linguri sos de friptură puţin sos brun …
Read more »
Read more »
Ţuşpais
2 September 2010
specific nemţesc Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce
i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti
sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras,
500 ml lapte şi sare după gust. Separat, faci un sos din făină şi
puţin…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu mai multe feluri de peşte
2 September 2010
Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2
morcovi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină
potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1
căpăţână usturoi 1 lingură oţet puţin ulei sare şi piper după gust
Mod de preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu gutui
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 8-10 gutui 30 g zahăr 230 g margarina sare Mod de
preparare: Iepurele se frige la cuptor în tavă. Separat se curăţă
gutuile, se scobesc de mijloc, se opăresc, se pune în fiecare gutuie
puţin zahăr şi un vîrf de linguriţă jeleu de gutui sau mere, se aşază
iepurele în tava…
Read more »
Read more »
Curcan cu găluşte de carne
2 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de
făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de
smantană 1 ceapă 1 ţelină Mod de preparare: Se scoate de la curcan o
pulpă, din care se face o tocătură cu ficatul,…
Read more »
Read more »
Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de morcovi şi mazăre şi cartofi ducesa
2 September 2010
Ingrediente:
1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt
1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400
g cartofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5
căţei usturoi Mod de preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză de capră
2 September 2010
Ingrediente: 1 lămâie 3 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 250 g
de brânză proaspătă de capră 100 g de smântână 50 g de iaurt gras
natural 1 linguriţă de extract natural de vanilie ulei de măsline pentru
forma de copt Mod de preparare: Răzuiţi coaja de lămâie. Separaţi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu garnitură de budincă de spanac şi coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată
2 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de
sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12
coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 ceapă Mod de
preparare: Bibilica se frige la cuptor circa 50 minute cu sare, ceapa
tocată, unt…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă
2 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g
zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1
lingură sos alb 1/21 vin roşu Mod de preparare: Pulpa se pune într-un
vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate, cimbru,…
Read more »
Read more »
Blanchet de iepure de casă
2 September 2010
Ingrediente: 1 iepure de casă 100 g morcov 100 g păstarnac 100 g telină
100 g ceapă 200g unt sau margarina 150 g făină 1-2 bucăţi cuişoare 200 g
arpagic 200 g ciuperci 200 g smantană gălbenuşurile de la 4 ouă 30 g
zeamă de lămaie 30 g sare 1 legătură de pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici la gheaţă
2 September 2010
Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahăr 1-2 linguri apă 20 de biscuiţi
pisaţi 100 g frişcă puţin unt Mod de preparare: Tai piersicile în
sferturi, le amesteci cu zahărul tos şi le fierbi cu apa 10 minute.
Această compoziţie o iei de pe foc şi o freci bine până obţii un piure
gros.…
Read more »
Read more »
Crochete de griş cu costiţă
2 September 2010
Pui la fiert 125 g griş şi 0,5 l lapte, iar când e gata îl laşi să se
răcească, apoi îl amesteci cu 2 ouă şi sare după gust. întinzi din
compoziţia de griş o foaie groasă de 1/2 cm şi o laşi să se întărească.
Tai apoi dreptunghiuri pe care le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Plăcintă de dovlecei cu verdeturi
2 September 2010
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare sau 2-3 mai mici 2 cepe 3-4 roşii 1-2
căni făină 3-4 ouă 1 praf de copt sare usturoi piper puţin cimbru mărar
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe
răzătoarea mică şi îi laşi presăraţi cu sare cam o jumătate de oră.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise
2 September 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 5 ouă 400 g zahăr pudră 350 g făină 500
g caise 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Freci margarina cu
200 g zahă pudră, adaugi gălbenuşurile, bicarbonatul şi făina. Vei
obţine o cocă potrivită pe care o întinzi cu mâna în tava unsă şi
tapetată cu făină. Când…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu castraveţi
2 September 2010
Ingrediente: 6 roşii mari 3 castraveţi 3-4 căţei de usturoi 2 ardei
graşi 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar tocat Mod de
preparare: Tai capacul de la fiecare roşie, le scoţi miezul, le sărezi
şi le laşi la scurs. Intre timp, prepari o salată din castraveţi tăiaţi
rondele, usturoi…
Read more »
Read more »
Vinete prajite cu sos de roşii si usturoi
2 September 2010
Ingrediente: 3 vinete de mărime mijlocie 1 lingură făină 3 căpăţâni de
usturoi 500 g roşii 3 linguri untdelemn sare 1 linguriţă zahăr Mod de
preparare: Tai vinetele rondele, le pui câteva minute în apă clocotită
sărată, le scoţi şi le ţii presate 20 de minute sub un suport de lemn.
După ce…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii, usturoi si măsline
2 September 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg roşii 3-4 căţei ustuioi
cimbru busuioc sare ulei după gust câteva măslire Mod de preparare:
Fierbi pastele făinoase în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un
jet de apă rece şi le laşi să se răcească. Tai apoi roşiile cubuleţe,
pisezi usturoiul…
Prajitură cu branză de vaci
2 September 2010
Ingrediente: 2 ouă 1 şi 1/2 cană apă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 praf
de copt făină cât cuprinde Pentru cremă ai nevoie de: 350 g brânză de
vaci 2 pliculeţe zahăr vanilat 1/2 cană zahăr 1 ou Mod preparare blat:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi apa, uleiul şi făina cât…
Read more »
Read more »
Clapon cu ciuperci si garnitură de pilaf
2 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,750 kg 400 g ciuperci 1 l supa 1 ceapă
1 pahar vin roşu sare piper 250 g orez 150 g unt 1/2 lingură făină
Mod de preparare: Claponul (cocos castrat) se frige la cuptor încins
circa 30 minute cu sare, unt sau idei şi puţină supă sau…
Read more »
Read more »
Supă obişnuită din carne de găină
2 September 2010
Ingrediente: 1 găină-1,200 kg 100 g ceapă 1 ţelinâ 1 linguriţă rasa de
sare 5 boabe de piper 3 1/2 l apă. Mod de preparare: Se spală carnea
şi se pune la fiert în apă rece, se spumează, se pune zarzavatul
curăţat intreg, sarea, piperul, şi se strecoară după ce fierbe circa 2…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon
2 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon
Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu
unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe
ambele părţi. Se servesc imediat pe un platou…
Read more »
Read more »
Piept de berbec cu garnitură de varză cu afumătură
2 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g
afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g
ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea Mod de
preparare: Se scot oasele de la piept şi se dă la cuptor…
Read more »
Read more »
Supă berneză din carne de găină
2 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 1/4 l frişcă amestecată cu lapte 2
legături de tarhon 1 linguriţă boia roşie 60 g unt 1 lingură de făină
sare Maggi 1 ceapă 2 gălbenuşuri 1 albuş 3 l apă Mod de preparare: Se
separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Iepure de casă gătit franţuzeşte
1 September 2010
Ingrediente:
1 iepure 1 lingură făină 2 ouă 250 g unt sau margarina 250 g orez 1
lămaie Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi, se sotează cu unt apoi
se adaugă 3/4 litru supă din oasele de iepure. Separat, se pun la foc
într-un vas, 100 g unt, făină şi se fierb cu supa…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu roşii
1 September 2010
Ingrediente:
2 kg fasole verde 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 4-5 roşii 1 legătură
pătrunjel condimente sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o
pui să fiarbă înăbuşit în ulei şi o cană de apă. Când s-a înmuiat puţin
mai acbugi o cană de apă, potriveşti de sare şi o laşi să…
Read more »
Read more »
Clapon in foitaj
1 September 2010
Ingrediente:
2 claponi a 800 g 400 g ficat 1 felie de franzelă 3 ouă 200 g foitaj 1
ceapă 1 conopidă mare 150 g unt sare piper 1 pahar lapte 40 g caşcaval
250 g mazăre fină Mod de preparare: Se scot cu atenţie piepţii şi
pulpele de la claponaşi, apoi se scot oasele…
Read more »
Read more »
Piept de berbec umplut cu garnitură de chiftele de cartofi
1 September 2010
Ingrediente:
1 piept de berbec de circa 1,400 kg 300 g ficat de berbec 1 ceapa
verdeaţă 3 ouă 1 felie franzelă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 600 g
roşii 250 g ciuperci sau bureţi 100 g costiţă afumata 150 g ulei 300 g
cartofi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pregăteşte pieptul…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de roşii
1 September 2010
Ingrediente: 2 crapi de mărime potrivită 100 ml ulei 2 cepe 500 g
bulion 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Peştele
curăţat şi spălat îl tai în bucăţi pe care le ştergi cu un şervet şi le
prăjeşti în uleiul încins. Rumeneşti în ulei ceapa tăiată mărunt,
adaugi bulionul, pătrunjelul…
Read more »
Read more »
Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci
1 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei
de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia
de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1
măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă verde…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec cu garnitură de cartofi prăjiţi şi iahnie de fasole cu costiţă afumată
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper 1 foaie dafin 1
lingură bulion pastă 250 g fasole boabe 150 g ulei 1 ceapă 300 g cartofi
1 legătură pătrunjel 50 g costiţă afumată 150 g şuncă 1 ou 1 felie
franzelă Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor încins circa
25…
Read more »
Read more »
Supă de peşte alb cu orez
1 September 2010
Ingrediente: 1 peşte alb 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 linguri
orez Mod de preparare: Speli şi cureţi rădăcinoasele şi le pui la
fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte pui şi peştele
foarte bine curăţat şi laşi să fiarbă împreună. După ce sunt toate
fierte, scoţi…
Read more »
Read more »
Bors ţărănesc din carne de miel
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde
20 g orez 1 legătura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel
sare 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se
spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se pune…
Read more »
Read more »
Maioneză din coajă de lamaie
1 September 2010
Ingrediente: 2 lămâi ulei de măsline sare Mod de preparare: Treci
lămâia pe răzătoarea cu ochiuri mici, pui un praf de sare şi coaja o
mixezi cu ulei de măsline, aşa cum faci la maioneza de ou. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Salată exotica cu pastrăv crud si afumat
1 September 2010
Ingrediente: 1 păstrăv crud 1 peşte afumat 1 pepene galben 1 cutie mică
de porumb 2 roşii 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 1 castravete
1 gogoşar murat miezul pepenelui galben sare piper Mod de
preparare: Tai pepenele în jumătate. Il scobeşti şi miezul îl tai
bucăţele. Tai şi bucăţi…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu mazăre
1 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 250 g unt sau margarina 1 kg mazăre aleasă 10 g
zahăr sare 250 g arpagic 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Iepurele se taie în bucăţi egale, se dau prin făină şi se prăjesc puţin
în unt. Cînd au fiert pe jumătate, se adaugă mazărea fiartă 5 minute cu…
Read more »
Read more »
Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g
mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1
linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec la tavă cu garnitură de varză dulce, morcovi, roşii şi bureţi
1 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg spinare de berbec 700 g varză dulce 2 cepe sare piper cimbru
100 g ulei 250 g bureţi 300 g roşii 1 pahar vin 200 g morcovi 5 căţei
usturoi 1 legătură pătrunjel 2 cartofi Mod de preparare: Zarzavatul se
taie bucăţi, se amestecă şi se pune intr-o tavă adîncă cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)
1 September 2010
Ingrediente: 2 tsp coarse salt 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml blue
Curacao 50 ml lime juice ice cubes 1 saucer 1 25ml/50ml measure 1
cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one)
Read more »
Read more »
Ciorbă din carne de miel cu varză acră
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1
ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă,
sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se pun…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu garnitură de castane glasate, sote de mazăre şi morcovi
1 September 2010
Ingrediente:
1 bibilică de circa 1,750 kg 1 ceapă sare piper 500g castane 300g
mazăre 300 g morcovi 180 g unt puţin zahăr 1 legătură de mărar 1/2
lingură de făină cimbru Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşit
la cuptor cu unt, sare, piper, puţin cimbru si supă. Cînd este făcută,
se scoate…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume
1 September 2010
Intr-o cratiţă în care ai încins ulei, căleşti 1 ceapă, 1 ardei, 1
morcov (tocate mărunt). Pui apoi 2 vinete şi 2 dovlecei curăţaţi şi
tăiaţi cubuleţe. Fierbi separat o mână de fasole verde şi o mână de
mazăre şi le răstorni peste vinete şi dovlecei când au fiert. Adaugi 3-4
roşii proaspăt tăiate…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ciuperci si orez
1 September 2010
Ingrediente: 15 ardei 200 g orez 200 ml ulei 500 g ceapă 500 g ciuperci
un sfert de varză dulce tocată 1 morcov 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 l
suc de roşii (preparat din roşii proaspete) 1 legătură de pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ardeii, apoi îi opăreşti…
Read more »
Read more »
Supă rece din carne de miel
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire
ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau
nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură
oţet, 30 g hrean ras. Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb
în apă cu…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă, cartofi noi şi andive
1 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg pulpă de berbec 150 g unt sare mujdei 300 g morcovi 250 g
mazăre fină 250 g fasole fidea 1 conopidă 300 g cartoji noi 1 legătură
pătrunjel 250 g andive Mod de preparare: Pulpa se frige la frigare în
singe circa 45 minute. Pe parcurs se unge cu unt şi…
Read more »
Read more »
Iepure de casă cu castane
1 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 700 g castane 20 g zahăr sare 1 lingură făină 150
g margarina sau altă grăsime Mod de preparare: Se aşază iepurele în
tavă, cu grăsime, sare şi se dă la cuptor încins circa 35-40 minute.
Cînd este gata şi rumenit se scoate din tavă, se face sosul cu făină.…
Read more »
Read more »
Bibilică cu măsline, manatarci, arpagic si napi
1 September 2010
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg sare piper 120 g măsline
verzi 250 g mînătărci uscate 200 g apragic 200 g ulei 1 foaie dafin 300 g
napi 1 legătură de verdeaţă vin 1/4 l supă Mod de preparare: Bibilica
se frige 20 minute la foc iute. Se taie în 6-8 bucăţi…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de roşii umplute cu orez
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec sare piper cimbru 1/4 pahar vin
roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 12 roşii 150 g orez 150 g unt 1,500 kg
spanac nucşoară 300 g cartofi 1/2 l supă 100 g şuncă 80 g peşte afumat
1/2 lingură făină 1 lingură bulion Mod de preparare: Pulpa…
Read more »
Read more »
Borş de iepure de casă
1 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat
de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri
smantana Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la
fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se pune…
Pulpă împănată de berbec cu garnitură din fasole boabe
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g ulei 2 morcovi 1 căpăţină
de usturoi 2 cepe 400 g fasole boabe sare piper 1 foaie dafin 1 lingură
bulion 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Pulpa fără os se
impănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se dă la cuptor cu puţină…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume natur
1 September 2010
Ingrediente:
1,600 kg spinare de berbec sare piper ulei sau unt 5 căţei usturoi 300 g
morcovi 300 g fasole fidea 1 conopidă 300 g mazăre verde 400 g cartofi
Mod de preparare: Spinarea se spală şi se usucă cu un şervet, apoi se
ia o frigare de metal şi se bagă in şiră…
Read more »
Read more »
Ingheţată rapidă de fructe
1 September 2010
Ingrediente: 150 g lapte praf (sau smântână) 1/2 pahar de apă 2
linguri zeamă de lămâie 1 kg fructe de sezon 10 linguri zahăr Mod de
preparare: Cureţi fructele şi le tai cubuleţe. Intr-un castron amesteci
cu telul laptele praf (smântână) cu apa până se omogenizează. Poţi să
foloseşti mixerul dacă ai. Separat…
Read more »
Read more »
Pulpă marinată de berbec cu garnitură de ciuperci umplute pe crutoane şi cartofi ducesa
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie
dafin sare piper boabe 120 g ulei 12 crutoane prăjite 12 ciuperci mari
300 g cartofi 2 ouă 1/4 l vin 1 lingură făină 100 g slănină afumată 60 g
unt 1 l oţet diluat Mod de preparare: Pulpa se…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbec cu garnitură de budincă de macaroane cu sos alb, şuncă şi caşcaval, morcovi şi mazăre fierte şi date in unt
1 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g macaroane 60 g şuncă 60 g
limbă afumată fiartă 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri sos alb 180 g ulei 60
g slănină afumată 200 g mazăre 200 g morcovi 100 g unt sare piper 1
lingură făină 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură…
Read more »
Read more »
Bame a la grec
31 August 2010
Ingrediente: 750 g bame 125 g ulei 125 g ceapă 400 g roşii aguridă sau
otet 1/2 linguriţă făină 1 ardei 1/2 lămîie zahăr sare piper Mod de
preparare: Pregătim bamele ca pentru pui cu bame. Le prăjim puţin în
ulei, punem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele.
Prăjim ceapa…
Read more »
Read more »
Turta de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 2 ouă 1
ceşcută lapte sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi radem
pe o râzătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva
minute, apoi îi stoarcem. Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de
untură şi ceapă tăiată…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de unt 2-3 linguri făină 1 pahar
lapte 5 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 4 ouă sare piper Mod de
preparare: Curăţăm dovlecei potriviţi, fără seminţe, şi îi punem în apă
clocotită cu sare. Cînd sînt fierţi, turnăm puţină apă rece în cratiţa
cu dovlecei, apoi îi scoatem şi…
Read more »
Read more »
Pilaf de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri unt (sau altă grăsime) 250 g orez 1
ceapă 1/2 lingură făină 250 g smîntînă 1 pahar lapte 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri,
proaspeţi. Ii curăţăm de coajă, îi opărim cu apă clocotită şi îi tăiem
în feliuţe potrivite, .cît…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu branza
31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 5 linguri brînză de vacă sau urdă 1 ou 150 g
smîntînă 1 linguriţă griş 2 legături mărar 1 lingură unt 1/2 lingura
făină sare piper Mod de preparare: Tăiem căpăcelele la amîndouă
capetele dovleceilor. îi curăţăm de coajă. Cu cuţitaşul dinţat, scobim
miezul dovleceilor lăsînd numai carnea. Apoi îi spălăm…
Read more »
Read more »
Dovlecei la tava
31 August 2010
Ingrediente: 20 dovlecei mici 3 linguri ulei 2 linguri bulion de roşii 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar puţin cimbru cîţiva căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei mici, îi radem şi
îi aşezăm într-o tavă, apoi turnăm puţină apă. După ce fierb dovleceii,
adăugăm ulei, bulion de roşii, pătrunjel, mărar,…
Read more »
Read more »
Dovlecei prajiti
31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 2 linguri făină 2 linguri ulei 10 linguri
scordolea (sau sos de roşii) sare Mod de preparare: Alegem dovlecei
potriviţi, îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem în felii rotunde. Le dăm
sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi scurgem apa. Tăvălim dovleceii
prin făină şi îi prăjim în ulei. Cînd…
Read more »
Read more »
Roşii pane cu mujdei
31 August 2010
Ingrediente:
6 roşii 4 linguri făină 1 ou 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei sare
nucşoară condiment concentrat Mod de preparare: Speli roşiile, le tai
felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Baţi apoi oul
cu puţină sare, nucşoară şi puţin condiment concentrat, iar pe o altă
farfurie pui făina.…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane
31 August 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 2-3 ouă 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 lingura
făină l 1/2 lingură pesmet l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan)
sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei tineri, de mărime
potrivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim
cu apă fierbinte şi îi scoatem…
Read more »
Read more »
Dovlecei in floare cu smantana
31 August 2010
Ingrediente: 50 dovlecei 150-200 g smîntînă 200 g unt 1 lingură făină 1
legătură de mărar sare Mod de preparare: Cu un cuţitaş ascuţit radem
coaja dovleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi
punem pe un şervet curat. Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi
punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i cu…
Read more »
Read more »
Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole
31 August 2010
Ingrediente: 1 cană nucă măcinată 20-30 frunze de fasole 1 cană orez 1
ceapă 4 morcovi 1 ou 2 linguri pastă de tomate condimente ulei Mod de
preparare: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi
mai sănătoase. Le opăreşti în apă cu sare şi puţin oţet. Le scoţi şi…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)
31 August 2010
Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel) 1
ceapă 1 căţel de usturoi 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe 1
păhărel de vin roşu sare şi piper după gust ulei Pentru sos ai nevoie
de: 800 ml lapte 4 linguri făină 60 g unt 200 g caşcaval ras…
Read more »
Read more »
Salată de orez, mazare si porumb
31 August 2010
Ingrediente:
1 cană orez 1 conservă (mare) porumb 200 g măsline 1 conservă mazăre 3
castraveţi 2 roşii (pentru decor) 4 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Speli şi fierbi orezul în 2 măsuri de apă cu o linguriţă de
ulei. Il scurgi şi-l clăteşti cu apă rece, apoi îl aşezi într-un
castron. Adaugi…
Read more »
Read more »
Iahnie de dovlecei
31 August 2010
Ingrediente:
5 dovlecei potriviţi 125 g ulei 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2
linguri bulion de roşii 1 csapă mare cîtiva căţei de usturoi puţin vin
cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi tăiem în
rondele, pe care le prăjim în ulei. Apoi adăugăm mărar, pătrunjel,
cimbru, sare, piper, puţin vin,…
Read more »
Read more »
Pateu de iepure de casă în aspic
31 August 2010
Ingrediente:
1 iepure 300 g carne de porc 250 g slănină afumată sare piper cimbru 3
ouă 400 g făină 200 g margarina 1 ceapă puţin zarzavat 30 g gelatină 1
pahar vin Mod de preparare: După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei
doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se curăţă…
Read more »
Read more »
Piftie de peşte
31 August 2010
Ingrediente: peşte (macrou) morcovi boabe de piper foi de dafin
condimente gelatină Mod de preparare: Tai morcovii rondele şi îi pui
la fiert împreună cu piperul, foile de dafin şi condimentele. Când
morcovul este aproape fiert adaugi bucăţile de peşte (şi capetele,
pentru că ajută să se închege zeama) şi le laşi să…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei si telemea de oaie
31 August 2010
Ingrediente: 500 g dovlecei (sau 500 g castraveţi proaspeţi) 500 g
roşii 2-3 fire de ceapă verde 200 g telemea de oaie câteva măsline 1
legătură de pătrunjel 3-4 linguri oţet 100 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri şi îi
prăjeşti câteva minute în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)
31 August 2010
Ingrediente: 50 ml tequila gold 30 ml pineapple juice 15 ml freshly
squeezed lemon juice 1 tsp grenadine Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1
shot measure 1 cocktail shaker
Read more »
Read more »
Peşte prajit cu sos de rosii
31 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 cepe 2 ardei graşi 3-4 roşii sare făină
ulei piper măcinat cimbru mărar pătrunjel Mod de preparare: Peştele
curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată
prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi. In uleiul rămas de la prăjirea
peştelui pui ceapa tăiată peştişori,…
Read more »
Read more »
Peşte cu garnitură de cartofi si salată
31 August 2010
Ingrediente: un peşte de mărime potrivită 1 salată verde 2 cartofi ulei
1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare mălai Mod de preparare: Cureţi şi speli bine peştele,
apoi îl usuci cu un prosop. Il sărezi şi îl umpli cu mărarul şi
pătrunjelul spălate şi tocate…
Read more »
Read more »
Ardei graşi umpluţi cu vinete
31 August 2010
Ingrediente: 4 vinete mari 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 2 ouă sare
piper ulei Mod de preparare: Speli ardeii şi le scoţi cotoarele, îi
laşi întregi sau îi tai pe jumătate pe lungime (dacă sunt mari). Coci
vinetele şi le toci ca pentru salată. Le sărezi, adaugi puţin piper,
usturoiul bine…
Read more »
Read more »
Sabayon de fructe cu migdale
31 August 2010
Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de
zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de
fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3
linguri de fulgi de migdale ulei de măsline pentru forma de copt…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec
31 August 2010
Ingrediente:
1,800 kg pulpă 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde 150 g măsline
verzi desărate 300 g ciuperci 1/4 l vin 1 lămîie 4-5 roşii sare piper
Mod de preparare: Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei,
sare, piper şi puţină apă cu vin. Se lasă in cuptorul…
Read more »
Read more »
Racituri de peşte
31 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 kg morcov boabe de piper sare Mod de
preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare şi boabe de piper peştele
bine curăţat ş tăiat bucăţi. Separat, fierbi rrorcovul bine curăţat.
Strecori zeama în care a fiert peştele şi o păstrezi. Intr-un castronel
aşezi felii de morcov…
Read more »
Read more »
Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat în unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval
31 August 2010
Ingrediente:
1,600 kg spinare de berbec 200 g ficat de berbec 3 ouă 120 g unt 1
lingură pesmet 1 legătură pătrunjel sare piper 200 g tăiţei de casă 40 g
şuncă 50 g limbă afumată fiartă 50 g caşcaval 1,500 kg spanac 3 linguri
sos brun Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor…
Read more »
Read more »
Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda
31 August 2010
Ingrediente:
1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie
franzela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g
mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel
300 g cartofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chateaubriand (video)
31 August 2010
Ingrediente: 500 g centre-cut beef tenderloin 4 tbsp olive oil 25 g
butter a few sprigs of thyme 4 garlic cloves , skin on salt and pepper 1
frying pan 1 set of tongs 1 cutting board 1 knife 1 tray 1 spoon
Taiat din muschi suculent, Chateaubriand este un preparat clasic
francez…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi
31 August 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără prea multe seminţe) 2 cepe 1
ardei gras 1 castron cu roşii decojite 1 lingură pastă de tomate 2
legături mărar usturoi (după gust) ulei pentru prăjit sare piper Mod
de preparare: Speli şi cureţi dovleceii, apoi îi tai pe lung fâşii
subţiri şi îi prăjeşti în ulei.…
Ardei copţi cu smantană si verdeaţă
31 August 2010
Ingrediente: 8-10 ardei graşi 2 linguri unt 1 lingură făină 250 ml
smântână (10-12 linguri) sare mărar pătrunjel Mod de preparare: Coci
ardeii ca pentru salată, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi
cotoarele. Pregăteşti apoi un sos de smântână: rumeneşti foarte puţin
făina în unt, apoi adaugi smântână şi potriveşti de…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de rosii
31 August 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 6 roşii potrivite, coapte bine 1 căpăţână
usturoi 2 linguriţe muştar 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă condment sare
după gust ulei Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţele
şi-l rumeneşti într-o tigaie cu ulei. Când carnea este prăjită, o scoţi
pe farfurie şi o laşi…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi verzi si muraţi
31 August 2010
Ingrediente: 1 castravete verde 1 castravete murat 1 ceapă 1 roşie 1
ardei gras 1 cană de moare (zeamă de castraveţi muraţi) ulei sare Mod
de preparare: Speli toate legumele, le tai peştişori şi le presari
doar cu puţină sare. Le pui apoi într-un castron şi adaugi puţin ulei şi
moarea de castraveţi.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt
31 August 2010
Baţi bine cu telul într-un castron un pahar mare şi unul mic de iaurt
proaspăt (în total 500- 600 g) cu 200 g zahăr pudră, coaja rasă şi zeama
de la 1/2 de lămâie. După ce s-a omogenizat, adaugi 150 g frişcă,
amestecând uşor de jos în sus. Este excepţională! Ingheţată cu iaurt
Poftă…
Read more »
Read more »
Bors de legume
31 August 2010
Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi 1
ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de
fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel,
păstârnacul şi ceapa le dai…
Read more »
Read more »
Supa de legume
31 August 2010
Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1
păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel
2- 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6
l: dovlecelul, morcovii, ceapa, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina
curăţate şi tocate…
Read more »
Read more »
Tocăniţe de legume cu maruntaie de pasare
31 August 2010
Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre 1 vânătă mică 2 gogoşari 4 ardei
1 ceaşcă supă de came (preparată cu 1 cub condiment), 1 ceapă, 1/2 kg
roşii, 1 lingură făină, 75 g unt sau margarină, sare, verdeaţă. Mod de
preparare: Pui vânata la copt pe o tablă pe aragaz, apoi speli
roşiile,…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată în unt
31 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 300 g morcovi 300 g varză de
Bruxelles 2 teline 400 g cartofi sare piper boabe 1 fir de praz 4 căţei
usturoi cimbru 40 g şuncă 50 g capere 2 gălbenuşuri 1/2 lărnîie 100 g
unt 3/4 lingură făină 1 lingură smîntînă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu zarzavat
31 August 2010
Ingrediente: 6 vinete 6 cepe 2 morcov 2 rădăcini păstârnac 2 rădăcini
pătrunjel 1 ţelină 1 kg roşii 1 pahar ulei 1 legătură verdeaţă 2
căpăţâni usturoi sare Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate
de coajă, le tai în jumătate pe lungime, le scoţi o parte din miez, le
opăreşti în apă…
Read more »
Read more »
Cremă de caise
31 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 2 pahare zahăr 2 linguri de făină 2 plicuri de zahăr
vanilat 2 l lapte 1 kg de caise Mod de preparare: Cureţi de coajă si
de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de
pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure pe…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu sos
31 August 2010
Ingrediente: 6 gulii 500 g carne tocată 1 ou 1 ceapă 1 felie de
franzelă sare 1 cub condiment piper pătrunjel verde şuncă afumată 50 g
unt Pentru sos ai nevoie de: 1 cană lapte 200 ml smântână 1 ceapă 2
linguri făină piper condiment mărar ulei Mod de preparare: Cureţi
guliile,…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopida
30 August 2010
Ingrediente: 500 g conopida 1/2 ceapă 2 linguri unt 4 albuşuri 100 g
şvaiţer (sau parmezan) 10 linguri sos alb sare piper Mod de preparare:
Curăţăm conopida şi o desfacem în bucăţele. O fierbem în apă clocotită
cu sare. Cînd conopida este fiartă, o strecurăm. Tocăm ceapă, o călim în
unt, într-un vas de…
Read more »
Read more »
Budinca de conopida
30 August 2010
Ingrediente: 750 g conopidă 6 linguri unt 4 linguri făină 400 g lapte 6
ouă pesmet 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde zahăr 1
linguriţă rasă de sare 10 linguri sos Mod de preparare: Tăiem conopida
în bucheţele mici, o spălăm şi turnăm peste ea apă clocotită cu sare, în
care punem…
Read more »
Read more »
Conopida poloneza
30 August 2010
Ingrediente: 750 g conopidă 4 ouă 2 1/2 linguri unt pesmet sare Mod de
preparare: Fierbem conopida ca si la conopida gratinata.. O aşezăm
întreagă într-o farfurie, o presărăm cu ou răscopt dat prin sită şi cu
pesmet alb, fin, prăjit în unt. Punem deasupra bucăţele de unt. Dăm la
cuptor şi, peste cîteva…
Read more »
Read more »
Conopida gratinata
30 August 2010
Ingrediente: 750 g conopidă 3 linguri unt 2 linguri caşcaval ras (sau
parmezan) 10 linguri sos polonez sare Mod de preparare: Curăţăm conopida
de cocean şi de frunzele verzi, o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece
sărată. Apoi o punem înţr-o oală mare, o presărăm cu sare şi turnăm apă
clocotită. Adăugăm…
Read more »
Read more »
Snitel de legume
30 August 2010
Ingrediente: 750 g zarzavat (cartofi, morcov, o felioară de telină, o
bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g mazăre verde 125 g fasole verde 3
ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 legătură
pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2
linguri făină…
Read more »
Read more »
Parfait de ciocolată, zmeură si fistic
30 August 2010
Ingrediente: pentru garnitura de fructe : 50 g de fructoză 250 g de
zmeură proaspătă 50 g de fistic decorticat, mărunţit şi prăjit 2
linguriţe de extract natural de vanilie Pentru spuma de ciocolată : 200 g
de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao 30 g de fructoză 4 cl de rom 4
gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Chiftelute de legume
30 August 2010
Ingrediente: 750 g zarzavat (cartoli, morcov, o felioară de telină, o
bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g mazăre verde 125 g fasole verde 3
ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 legătură
pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2
linguri făină…
Read more »
Read more »
Pilaf de manatarci
30 August 2010
Ingrediente: 170 g mînătărci 125 g orez 1 litru apă 2 cepe 150 g morcov
şi pătrunjel (rădăcini) 175 g ulei 1 legătură pătrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Punem mînătărcile în apă rece, din ajun. A doua
zi le scoatem şi le spălăm în multe ape, avînd grijă să îndepărtăm
praful şi…
Read more »
Read more »
Manatarci cu smantana
30 August 2010
Ingrediente: 500 g manătărci 1 ceapă potrivită 5 linguriţe unt 5
linguriţe făină 7 linguri smîntînă 2 ceşti zeamă de carne 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţăm mînătărcile (pieliţa se
ia numai de pe cotor). Le tăiem felii, le spălăm, le punem pe aragaz
într-o cratiţă adîncâ, acoperită cu capac. Scurgem…
Read more »
Read more »
Budinca de ciuperci
30 August 2010
Ingrediente: 2 1/2 chifle 300 g ciuperci 5-6 ouă 3-4 linguri smîntînă 1
lingură unt ceapă mică 1/2 pahar lapte 1 legătură pătrunjel 1 legătură
mărar cîteva cozi de ceapă verde sare piper 10 linguri sos de ciuperci
Mod de preparare: Muiem chiflele în lapte. Spălăm cîteva ciuperci şi le
punem la fiert. Cînd…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
30 August 2010
Ingrediente: 700 g ciuperci 150-200 g unt 2 cepe 5 ficaţi de pui 2/5
linguriţe de făină puţină zeamă de carne pesmet sare piper Mod de
preparare: Alegem ciuperci frumoase, de aceeaşi mărime. Le spălăm bine
de nisip, le curăţăm de pieliţă (care nu se aruncă), scoatem piciorul,
spălăm totul încă o dată. Spălăm…
Read more »
Read more »
Salată de fasole păstăi
30 August 2010
Ingrediente: 1 kg de fasole păstăi 1 căpăţână de usturoi 100 ml ulei
Mod de preparare: Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în
bucăţele. Pui fasolea într-o oală împreună cu 2-3 linguri de ulei şi
apa (cât să acopere fasolea) şi le fierbi la foc mic până scade toată
apa.…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe
30 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 100 g şuncă 6 roşii mici 1 legătură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi
când sunt gata le treci sub jet de apă rece şi le cureţi. Tai apoi
fiecărui ou, la un capăt, din albuş şi scoţi gălbenuşul. Pasezi toate…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume de sezon fierte şi date în unt
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 50 g ulei sare piper mujdei 500 g
cartofi 500 g legume de sezon 50 g unt ulei de prăjit Mod de
preparare: Pulpa se leagă pe frigare cu sirmă subţire şi se frige la
jar, învîrtindu-se încet circa 35 minute. Dacă o dorim mai friptă se…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 400 g ceapă verde 200 g usturoi
verde sare piper 100 g măsline verzi 150 g ulei 150 g bureţi 1/4 1 vin
lămîie 2 roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pulpa se spală
bine, se pune într-o tavă adîncă cu 50 g ulei, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sixty Nine (video)
30 August 2010
Aperitiv cu pateu de peşte
30 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg păstrăv 100 g unt sare piper foi de dafin Mod de
preparare: Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar
puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care
întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi fierbinte o bag în…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu galuşte de conopidă
30 August 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui ulei piper 1 ceaşcă vin alb Pentru găluşte
ai nevoie de: 1 conopidă 2 ouă 150 ml lapte 100 g unt 2 linguri griş 1
ceapă 3 linguri pesmet sare Mod de preparare: Cureţi foarte bine
carnea, o treci printr-un jet de apă şi presari sare şi piper…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte
30 August 2010
Ingrediente:
1,600 kg cotlet de berbec 150 g făină 3 ouă sare piper 700 g varză 60 g
costiţă afumată 100 g unt 1 linguriţă boia de ardei 2 cepe 2 linguri
smantană Mod de preparare: Se prepară găluştele din 100 g făină, 1 1/2
ou, sare şi se fierb în apă 10 minute;…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 100 g masline verzi 60 g capere
1 ceapa 5 căţei usturoi 300 g rosii 1/2l supă saui apă 250 g orez 50 g
stafide 150g unt 1lingură făină 1/2 pahar vin cimbru sare 1 lgătură
pătrunjel Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat lăsadu-se…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec cu garnitură de coşuleţe din foitaj umplute cu sote de rinichi şi piure de fasole uscată
30 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 300 g rinichi de berbec 3 cepe
400 g fasole boabe 1 pahar vin 1/2 lingură făină sare piper 12 coşuleţe
coapte din foitaj 1 legătură verdeaţă 150 g unt sau ulei 4 căţei usturoi
Mod de preparare: Se taie 12 cotlete şi se prepară pentru fript.…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu