Retete de Paste
Salata de creveti cu paste fainoase
13 December 2010
Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti
decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr.
castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3
rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc
Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si racite,…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu pere caramel
13 December 2010
Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vanilie 1
crenguţă mică de rozmarin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de
gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4
fructe stea Mod de preparare: Amestecaţi sucul de la o…
Read more »
Read more »
Musaca de varza dulce
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza dulce frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6
linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime
1 ceapa mare sare piper zeama de carne pesmet Mod de preparare:
Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare,
piper si verdeata…
Read more »
Read more »
Mincare cu cirnaciori si ciuperci
13 December 2010
Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier
150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare
piper usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii
subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajeste impreuna in ulei.…
Read more »
Read more »
Gaina cu sos de ceapa
13 December 2010
Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi
sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le
cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si
deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti
cratita si dati la cuptor. Din cind…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotch Holiday
13 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old
fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de
lămâie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl scotch
whisky un cl Sangue Morlacco Luxardo un cl vermut roşu un cl suc
proaspăt de lămâie Spre…
Read more »
Read more »
Salata cu andive si ridichi
13 December 2010
Ingrediente:
2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama
de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga
porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei.
Se adauga ingredientele de salata…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de
porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o
lingurita de faina Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa,
25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de…
Read more »
Read more »
Salata de primavara cu untisor
13 December 2010
Ingrediente:
150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2
leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu
coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb
in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi se…
Read more »
Read more »
Sote de berbec
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe
cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie
carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o
lingura de untura, cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si
un pahar…
Read more »
Read more »
Papanasi cu cartofi
13 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri
grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja
se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o
cratita sau castron se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa
rece, se sareaza,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
13 December 2010
Ingrediente:
3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc
tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi
taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi
adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa de limba
13 December 2010
Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper
sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se
spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai,
pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai
limbii. Se clateste…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi
13 December 2010
Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5
linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute Mod de
preparare: Se fierb spaghetele si se scurg. Intr-o tigaie se pune
uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de
dafin si o lingurita de delikat. Dupa…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne
13 December 2010
Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2
linguri bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne
amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se
adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in
untura,…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu creveti
13 December 2010
Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2
rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g maioneza sare piper 100 ml vin
alb Mod de preparare: Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina
apa clocotita cu putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 100 ml.…
Read more »
Read more »
Varza cu smantana
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2
pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie
varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge
bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu usturoi si rosii
13 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de
usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare:
Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se
adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate
foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 minute…
Read more »
Read more »
Galuste de orez prajite
13 December 2010
Ingrediente:
50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g
orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale
zdrobite 1 lingura faina ulei (unt) pentru prajit zahar farin pentru
pudrat Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi la cuptor
13 December 2010
Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de
oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute
Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu
unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii
oua, se…
Read more »
Read more »
Cotlete cu sos picant
13 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar
vin cimbru menta sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se
prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de
pielita si seminte se dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou
la fiert cu vinul, sarea si…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu oregano
13 December 2010
Ingrediente:
500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata
marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat
marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de
preparare: Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie,
apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.…
Read more »
Read more »
Supa de varza
13 December 2010
Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1
kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare
Mod de preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de
frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din
mijloc…
Read more »
Read more »
Supa de curcan
13 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa
mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie
mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita
sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala
maricica (se ia…
Read more »
Read more »
Pizza rapida
13 December 2010
Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză
rasă pasta de tomate bicarbonat Mod de preparare: Se bat bine ouăle,
se amestecă cu făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din
brânză. Într-o tavă se pune uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă
compoziţia care se coace pe ambele…
Read more »
Read more »
Carnaţi ca la Buzău
13 December 2010
Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc
proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi
românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc Mod de
preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri
mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2%…
Read more »
Read more »
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
13 December 2010
Ingrediente:
1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala
patrunjel marar Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de
6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin
sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in
strecuratoare pina cind se racesc. Se…
Read more »
Read more »
Raţă cu castraveţi si ceapă
13 December 2010
Ingrediente:
o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2
ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si
taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti
un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra
bucati de carne. Turnati pasta de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne de vita
13 December 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de
vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g miez
de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors 1 ou 100 ml de apa
sau supa limpede de carne o lingura…
Read more »
Read more »
Supa picanta de pui
13 December 2010
Ingrediente:
100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel
radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare
piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare:
Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se
taie…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos alb
13 December 2010
Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe
1-2 foi de dafin Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se
taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere
carnea. Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si se…
Read more »
Read more »
Supă de pasare
13 December 2010
Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2
pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa
se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se
aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii,
piperul si sarea.…
Fondue franţuzesc cu lichior de vişine
13 December 2010
Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb
sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu
şi verde boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2
linguri oţet sare, piper zahăr 4 linguri ulei baghetă Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui la cuptor
13 December 2010
Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci
foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov
fiert taiat cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare:
Se amesteca ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu
cascavalul si albusul de ou si…
Read more »
Read more »
Supa de legume de iarna
12 December 2010
Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi
varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn
piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe
ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput…
Read more »
Read more »
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
12 December 2010
Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă
de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare piper 50 g şuncă
afumată rucola 75 g gorgonzola miez de nucă. Mod de preparare:
Intindeţi aluatul şi tăiaţi-l în 12 pătrate. Coaceţi-le circa 10 minute
la 200° C apoi…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac si branză
12 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2
linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză Mod de
preparare: Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l 30 de minute să crească.
Tocaţi ceapa, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi şi spanacul, apoi
condimentaţi-l. Tapetaţi cu aluatul…
Read more »
Read more »
Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
12 December 2010
O
reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei,
mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat
Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântână 1 l
supă sare piper 4 felii pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale
12 December 2010
O
reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon,
samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi
20 curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi baconul. Prăjiţi migdalele…
Read more »
Read more »
Frigaruie de porc cu sos samba oelek
12 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri
ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2
linguri suc de lămâie 1 linguriţă sos de soia Mod de preparare: Ungeţi
carnea foarte subţire cu sambal oelek, apoi tăiaţi-o cuburi. înfigeţi
carnea în…
Read more »
Read more »
Rulou cu şunca si branză gouda
12 December 2010
Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4
felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper Mod
de preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o
dreptunghi. Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de
salată. Piperaţi, apoi rulaţi pâinea…
Read more »
Read more »
Fondue mediteraneean
12 December 2010
Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă
muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup
de roşii Sos de verdeaţă: 1 legătură pătrunjel 100 g smântână 150 g
iaurt slab 1 lingură coajă de lămâie •sare piper în plus: câte 200 g
file…
Read more »
Read more »
Salata de macaroane cu legume calite
12 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei
500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc
sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste
in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se
zvanta.…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu oua si peste afumat
12 December 2010
Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt
peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii 5 codite de ceapa verde
100 ml smantana 1 lingurita cu varf de mustar iute 2 linguri zeama de
lamaie sare piper macinat Mod de preparare: Se spala cartofii…
Read more »
Read more »
Salata verde cu rosii coapte pe gratar
12 December 2010
Ingrediente:
8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere 2 lingurite
mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare:
Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine fripte.
Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare.
Spalati si…
Read more »
Read more »
Ardeiul iute
12 December 2010
Ardeiul
iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor.
De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat
bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din
America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este
deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des
folosit, daca…
Read more »
Read more »
Biftec cu cartofi copti si verdeata
12 December 2010
Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi
sare piper 4 biftecuri Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se taie
in doua si se aseaza cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura de…
Read more »
Read more »
Tort cu mure
12 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1
baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de
budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta 500 g
mure zahar pudra. Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se…
Read more »
Read more »
Tarta dulce cu branza de vaci si menta
12 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau
apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de
vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura
menta proaspata. Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca cu…
Read more »
Read more »
Risotto cu ardei
12 December 2010
Ingrediente:
1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de
usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1
crenguta de cimbru 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta parmezan sau
cascaval ras 1 lingura unt piper negru Mod de preparare: Se coace
ardeiul, se…
Read more »
Read more »
Penne cu sos de morcovi
12 December 2010
Ingrediente
: 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l
zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri
patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de
preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc
circa 3 minute in…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varza murata cu masline
12 December 2010
Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1
lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea
acra, se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se
prajeste in ulei ceapa tocata marunt si se adauga varza. Cind incepe sa
se…
Read more »
Read more »
Legume crude cu sos de sardine
12 December 2010
Ingrediente:
2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte
Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi,
100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de
preparare: Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se
asaza pe…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide
12 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3
cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se
caleste ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se calesc
apoi se introduc cartofii cubulete, se acopera cu apa si se lasa sa
fiarba pina se…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata alba
12 December 2010
Ingrediente:
500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g
zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci
pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se
topeasca in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita.
Lasati sa se raceasca, apoi…
Read more »
Read more »
Salata L’Auvergnate
12 December 2010
Ingrediente:
3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau
miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide
150 ml otet jumatate de mar mare Mod de preparare: Spalati salata
verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti
alunele sau nucile cu…
Read more »
Read more »
Portocale sufle
12 December 2010
Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă Mod de
preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior
cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită,
apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de
portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la foc…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovlecei si lamaie
12 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din:
dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez,
parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente: 500 g dovlecei
mici si fragezi 1 fir de praz un buchet de verdeturi (patrunjel,
busuioc, cimbru) sare 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare)…
Read more »
Read more »
Tochitură Pomana porcului
12 December 2010
Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat,
bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin Mod de
preparare: Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm
depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la
prăjit într-un ceaun de fontă la foc…
Read more »
Read more »
Cârnaţi în sos de roşii
12 December 2010
Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă
de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de
zahăr Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt
sau se dă pe râzătoare. Se încinge untul într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură
12 December 2010
Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g
ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia
Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să
se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi
gust.…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor cu usturoi si oregano
12 December 2010
Ingrediente:
2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei
de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de
untdelemn de masline Ingrediente sos: o lingura de unt, 2 linguri de
faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper
alb,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu usturoi
12 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de
preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se
pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se
introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii se fac pufosi, se
adauga usturoiul pisat,…
Read more »
Read more »
Pui cu iaurt şi mentă
12 December 2010
Ingrediente:
1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de
untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de
menta 2 copane de pui Ingrediente sos:250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de
lamaie, 1/2 legatura de menta. Mod de preparare: Se zdrobeste catelul
de usturoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale de post
12 December 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4
linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper
Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine
galbena(nu se cal
Risotto cu dovleac si ciuperci
12 December 2010
Ingrediente:
400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin
sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov,
mazare etc.) 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva 1 ceapa mica 5
linguri untdelemn fin piper 350 g orez 1 portocala Mod de preparare: Apa
1,5 l…
Read more »
Read more »
Branză Raclette cu cartofi fierţi
11 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer sau
brânză franţuzească Raclette câte un borcan mic de castraveţi comişon,
cepe mici, ştiuleţi de porumb dovleac dulce acrişor cca. 250 g carne
slabă (şuncă) 1 legătură arpagic Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi
fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală, în…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete si ineluse
11 December 2010
Ingrediente
aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5
linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja
rasa de lamaie 1 g vanilina Ingrediente umplutura:250 g nuca,250 g gem
,10 g esenta de rom,120 g zahar pudra,200 g rahat. Mod de…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
11 December 2010
Din
pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de
aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca
pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de
câteva ore. Pentru umplutură se folosesc carne tocată, ouă fierte tare,
morcov, gogoşar roşu…
Read more »
Read more »
Tobă simplă de porc
11 December 2010
Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare
mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia
de ardei dulce usturoi pisat foarte puţin mujdei pentru gust: sare
măruntă Mod de preparare: Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă
rece, până când carnea se desprinde…
Read more »
Read more »
Sos de oua cu masline
11 December 2010
Ingrediente
: 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama
de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc,
apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana
pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate
marunt. Se adauga vinul,…
Read more »
Read more »
Supă acră de secară
11 December 2010
Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un
căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două
cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de
usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi cu lamaie
11 December 2010
Ingrediente: un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de
lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt Mod de
preparare: Castravetele se curăţă de coajă, se taie în feliiuţe foarte
subţiri, se presară sare şi se pune într-o strecurătoare. După
aproximativ o jumătate de oră se trrec rondelele sub…
Read more »
Read more »
Mere prăjite
11 December 2010
Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pudră 5 linguri de smântână dulce 110
g făină de grâu o lingură de făină de porumb 450 g mere 110 g unt
zahăr tos Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împreună cu smântână
dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când compoziţia se
întăreşte. Se…
Read more »
Read more »
Pacheţele de varză
11 December 2010
Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g
ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei
Mod de preparare: Varza se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a
înmuiat suficient, se scoate din apă şi se desfac frunzele cu…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc pane cu salată de legume
11 December 2010
Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei
sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc,
apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu
un ciocan pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară sare…
Read more »
Read more »
Ruladă cu brânză şi stafide
11 December 2010
Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g
zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză de vaci o
lămâie 75 g stafide 50 g miez de nucă o jumătate de linguriţă de sare o
sticluţă de esenţă de lămâie 30 g drojdie Mod…
Read more »
Read more »
Colac
11 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ
de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci Mod de preparare: In
laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi
apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte
11 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi
muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde
două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă
de lămâie două măsline negre (mamut) piper după gust Mod de
preparare: Mai întâi…
Read more »
Read more »
Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic
11 December 2010
Ingrediente:
1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe
razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4
bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g
unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de
preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Pui de baltă pane
11 December 2010
Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate,
jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie
absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate
şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei
şi sucul de la o lămâie, şi îi lăsaţi…
Read more »
Read more »
Heringi marinăreşti
11 December 2010
Este
o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10
heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de
litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe
mici, doi morcovi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde
şi condimente după…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2
linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb
spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste
impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul
de rosii, piper si sare. Maslinele se…
Read more »
Read more »
Cocktail Rusty Nail
11 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old
fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă
dintr-p coajă de lămâie Se serveşte după cină Ingrediente: 6/70 cl
scotch whisky 4/10 cl Drambuie Apărut în Statele Unite, în anii ’60,
cocktailul Rusty Nail. în traducere literală „cui…
Read more »
Read more »
Supă de praz
11 December 2010
Se
aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi
se taie fin, apoi se călesc uşor în două linguri de ulei de măsline
(ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de
pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă doar…
Read more »
Read more »
Tocana de soia
11 December 2010
Ingrediente:
un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti
2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2
linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de
dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o
legatura de marar Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu parmezan si crutoane
11 December 2010
Ingrediente
sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1
lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente
salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g
crutoane 4 fileuri de ansoa Mod de preparare: Salata se rupe (se taie)
bucati, parmezanul se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu sfecla
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2
linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii
si sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in
cuptor. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se prajeste in
ulei. Cartofii si…
Read more »
Read more »
Salata de capere
11 December 2010
Ingrediente
: 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g
capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper o
legatura de patrunjel tocat Mod de preparare: Se curata cepele, se taie
in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn…
Read more »
Read more »
Cozonac
11 December 2010
Ingrediente
: 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de
ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g
drojdie 1lingurita rasa de sare Mod de preparare: Se moaie drojdia cu
putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza alba cu sos romanesc
11 December 2010
Ingrediente
: 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1
kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina
cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa
rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu varza murata
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare
boia de ardei Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert.
Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se
caleste 5 minute Se adauga cartofii fierti si taiati in felii, piper
sau…
Read more »
Read more »
Saleuri crocante
11 December 2010
Ingrediente
: 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu
bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune
uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu
bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului,
pina cind compozitia nu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati
11 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml
ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de
preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se
prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata
marunt, pana…
Read more »
Read more »
Salata cu cascaval, salam si sunca
11 December 2010
Ingrediente:
2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g
salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1
salata mare verde 2 oua fierte tare Mod de preparare: Morcovii se taie
bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu gem
11 December 2010
Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar
vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g
zahar pudra sare Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se
topeşte. Adaugă apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi
un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
11 December 2010
Ingrediente:
1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un
catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade
vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt
impreuna cu ciupercile si
Steluţe de ciocolată
11 December 2010
Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g
zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt
pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte
Mod de preparare: Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Snitel de cartofi si legume
11 December 2010
Ingrediente:
500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare
piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si
legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu
legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se
amesteca, dupa…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
11 December 2010
Ingrediente
: 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn
bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de
ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de
preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase…
Read more »
Read more »
Cozonac moldovenesc cu nuca
11 December 2010
Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura
200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300
de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3
linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata de pasare
11 December 2010
Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300
gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2
lingurita cu sos englezesc ridichii rosii pentru decor Mod de
preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici, se adauga morcovul,
telina, merele, ardeiul gras, ce…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi
10 December 2010
Ingrediente: 10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de
usturoi oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel
Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa
aproimatix 15 min se scot cartofii si se pun in tava impreuna cu
pulpele de pui unse…
Read more »
Read more »
Escalop din snitel de vitel
10 December 2010
Ingrediente:
6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml
smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de
lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata
in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne,
pentru ca fibrele…
Read more »
Read more »
Ficat de porc impanat
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare
piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare:
Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit,
se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce
la…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana
10 December 2010
Ingrediente:
1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina
untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa
rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare.
Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat,
impreuna cu ceapa si…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui gratinate
10 December 2010
Ingrediente:
4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1
lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi
pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se
condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20
minute. Din pesmet se…
Read more »
Read more »
Pui umplut
10 December 2010
Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov
mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel
verde 2 felii costita slaba 150 ml vin alb Mod de preparare: Puiul se
dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la
sira spinarii…
Read more »
Read more »
Ficat de vitel venetian
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura
otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie Mod de
preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se
prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste
ceapa taiata felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu legume
10 December 2010
Ingrediente:
1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei
dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare:
Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de
bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor
incalzit in prealabil,…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in
bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml
vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se
condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga
ceapa taiata pestisori,…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Fix
10 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la
lămâie verde o jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva
picături de…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si cartofi rosi
10 December 2010
Ingrediente:
1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de
busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se
condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4
lingurite de ulei,…
Read more »
Read more »
Creier cu sos de rosii
10 December 2010
Ingrediente:
800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1
llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura
patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se
introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate
de piper,…
Read more »
Read more »
Clopoţel de Craciun
10 December 2010
Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml
rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g
stafide 1 lingura cu ulei Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6
minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile fierte…
Read more »
Read more »
File de merlucius cu spanac
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150
gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de
preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se
condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor
timp…
Read more »
Read more »
Legume cu smantana si oua fierte
10 December 2010
Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina
50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate
se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in
felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si
bucatele de unt.…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Dab
10 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: un cl brandy o linguriţă
de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate
de pahar de iaurt cu…
Read more »
Read more »
Gulaş cu carnaţi afumaţi
10 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1
ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita
cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod
de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul de…
Read more »
Read more »
Omleta cu ficat de pasare
10 December 2010
Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat
1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste
un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii,
lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la foc…
Read more »
Read more »
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
10 December 2010
Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic.
Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează
peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai
adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi
de dafin, cuişoare şi…
Read more »
Read more »
Escalop de somon cu măcriş
10 December 2010
Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g
măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg
peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper Mod de
preparare: Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi
adăugaţi eşalotele tăiate.…
Read more »
Read more »
Carnati
10 December 2010
Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de
minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se
prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate
amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de
taierea porcului si, dupa ce s-a curatat…
Read more »
Read more »
File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete
10 December 2010
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3
dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o
roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă
tăiată jullien capere Mod de preparare: Fileul de ton roşu se trage…
Read more »
Read more »
Jumari cu creier
10 December 2010
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de
vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau
untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se
caleste 1/2 min, apoi se…
Read more »
Read more »
Sarmale afumate
10 December 2010
Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc
afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi
1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de
dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura Mod…
Read more »
Read more »
Minisavarine
10 December 2010
Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1
lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3
linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra Mod
de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă
omogenă. Adaugă pesmetul şi făina.…
Read more »
Read more »
Crap cu menta
10 December 2010
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2
linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei
de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de
preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se
lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza acra cu carne
10 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc
afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1
foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna
numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful
frunzelor…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu ciuperci si smantana
10 December 2010
Ingrediente:
500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt
200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de
porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga
condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Ficat de porc cu ciuperci si smantana
10 December 2010
Ingrediente:
500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt
200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de
porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga
condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Read more »
Read more »
Cârnăciori calzi a la lyonnaise
10 December 2010
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de
cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o
caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc
şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură
constantă, fără…
Read more »
Read more »
Salată de varză albă cu susan
10 December 2010
Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr
acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de
muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat,
muştar şi…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
10 December 2010
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb
sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei
culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi
exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei
încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Read more »
Read more »
Barcuţe de dovlecei umpluţi
10 December 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g
şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte
1/2 lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură
cimbru sare piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200
de grade. Dovleceii…
Read more »
Read more »
Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri
10 December 2010
Ingrediente:
250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa
rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g
untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina,
marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se
infierbinta…
Read more »
Read more »
Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă
10 December 2010
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet
ceapă sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după
care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se
prepară sosul de smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca
tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Read more »
Read more »
Lapte de pasăre
10 December 2010
Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură
de esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o
caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I
lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de
vanilie.…
Read more »
Read more »
Brioşe cu dulceaţă de struguri
10 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14
linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri
Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle,
Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf
de cuţit). Se…
Read more »
Read more »
Peşte (păstrav) indopat cu nuci
10 December 2010
Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua
1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de
preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi
cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu
pâinea înmuiată în…
Read more »
Read more »
Zacusca de cod
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite 1
legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr
rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel taiat fin Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10…
Read more »
Read more »
Salată din multe legume
10 December 2010
Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din
conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare
piper Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar.
Morcovii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele
de salată, se…
Read more »
Read more »
File de cod cu telina gratinata
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr
cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare:
Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute
in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas
rezistent…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
9 December 2010
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu
ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor,
la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi,
strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi
9 December 2010
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie
în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa
zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu
un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei.
(Pentru cei care…
Read more »
Read more »
Ceapă cu sos la cuptor
9 December 2010
Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă
cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune
deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează
zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,
se…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă
9 December 2010
Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt
sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper
cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă.
Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După
prăjire, puneţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Temptation
9 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks
Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de
cacao Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10
Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
9 December 2010
Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr
tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de
portocală jeleu de portocale Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă
făina cu…
Read more »
Read more »
Knodel
9 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă
(tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb,
se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se
împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu sos de smantana
9 December 2010
Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă
verde făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe
râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi
se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după
care…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu mere si ceapa
9 December 2010
Ingrediente:
800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura
margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita,
maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie,
se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se
adauga ceapa…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole
verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana
Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se
condimenteaza cu sare,…
Read more »
Read more »
Prajitura frageda cu prune
9 December 2010
Ingrediente:
750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2
plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g
stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra Mod de
preparare: Se spala prunele, se rup in…
Read more »
Read more »
File de porc cu dovlecei
9 December 2010
Ingrediente:
700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr
pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru
prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se
trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia. Carnea…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si frisca
9 December 2010
Ingrediente
aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat
150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1
lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6
linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu smantana
9 December 2010
Ingrediente:
4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana
1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1
legatura Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza
cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se prajeasca…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu portocale
9 December 2010
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12
măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă
de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare
piper măcinat Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de
lămîie, uleiul, praful de…
Read more »
Read more »
Cocktail Rossini
9 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de
căpşune Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino
(Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Read more »
Read more »
Pizza Cele patru anotimpuri
9 December 2010
.
. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura
oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g
salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de
ardei rosu si…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza
semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g
gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare
piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de
faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,
uleiul,…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu