vineri, 31 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #37

Retete de Sarbatoare:

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

3 December 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_busuioc_si_parmezan_07Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.   Ingrediente: 4 cani rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2…Read more »

Tartă cu flori de soc si dulceata

3 December 2013
Tarta_cu_flori_de_socO reteta delicioasa de tarta cu:branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 3 linguri cu flori de…Read more »

Ciorbă de peşte cu legume (macrou)

3 December 2013
Ciorba_de_pesteO reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii un arcei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml…Read more »

Bărcute de andive cu vinete

3 December 2013
Barcute_de_andive_cu_vineteO reteta delicioasa de barcute cu:andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod de preparare:…Read more »

Papanasi cu magiun

3 December 2013
Papanasi_cu_magiun_de_topoloveniO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar tos, bicarbonat de sodiu, gris, baton de vanilie, coaja de lamaie, magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicar­bonat de sodiu 100 g griş un baton de vanilie…Read more »

Omletă cu spanac şi şuncă

3 December 2013
Omleta_cu_spanac_si_suncaO reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…Read more »

Polenta cu legume

3 December 2013
Polenta_legumeO reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală, se…Read more »

Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume

3 December 2013
Salata_cu_carne_tocata_de_curcan_si_legume_07Salata cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi, ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai, fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de soia, amidon, alune.   Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2 linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…Read more »

Clătite clasice

3 December 2013
Clatite_clasiceClătite clasice din: faina, lapte, oua si unt. Ingrediente: 140 g faina 200 ml de lapte integral 2 oua 25 g de unt, plus extra pentru topit       Mod de preparare: Cerne faina cu un praf de sare. Pune-o intr-un bol mediu si formeaza o adancitura mica in centrul ei. Adauga ouale, apoi toarna…Read more »

Pui cu lamaie si cartofi la cuptor

3 December 2013
Pui_cu_lamaie_si_cartofi_la_cuptorPui cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi, cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui transat 1 kg cartofi 1 lamaie mare 5-6 catei de usturoi 1 mana de cimbru proaspat sare de mare piper proaspat macinat 2-3 linguri cu ulei de masline   Mod de preparare:…Read more »

Tort de clătite cu ciocolată

3 December 2013
Tort_de_clatite_cu_ciocolataTort de clătite cu ciocolată din: clatite, ulei de floarea soarelui, zahar, migdale, sare de mare, ciocolata, unt, lapte, smantana, coniac, zahar si frisca. Ingrediente: 1 x clatite clasice ulei de floarea soarelui, pentru uns 100 g zahar 100 g migdale decojite 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa pentru sosul de ciocolata: 250 g ciocolata amaruite,…Read more »

Tartă cu şuncă şi ciuperci

3 December 2013
Tarta_cu_sunca_si_ciuperciTartă cu şuncă şi ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, masline, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 3-4 linguri cu lapte ori apa 1 varf de cutit de sare pentru umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip Praga 100 g cascaval 100 g…Read more »

Amandină cu brânză

3 December 2013
Deserturi_delicioaseAmandină cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta, smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina. Ingrediente: 100 g margarina 5 oua 1/2 l lapte 100 g faina putina sare pentru umpltura: 200 g branza feta 15 linguri smantana 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde putina boia iute patrunjel tocat 1 plic gelatina   Mod…Read more »

Ardei umpluti cu ficat de pui

3 December 2013
Ardei_umpluti_cu_ficat_de_puiArdei umpluti cu ficat de pui din: ardei, ficatei de pui, ceapa, orez, morcovi, dovlecei, vinete, oua, verdeata, condimente si unt. Ingrediente: 11 ardei 10 ficatei de pui 4 cepe mari 1 cana orez 2 morcovi 2 dovlecei mici 2 vinete 2 oua verdeata 2 lingurite condimente 200 g unt   Mod de preparare: Speli ardeii,…Read more »

Fasole cu pipote si rosii

3 December 2013
Fasole_cu_pipote_si_rosiiFasole cu pipote si rosii din: fasole, ceapa, rosii, pipote, ulei, patrunjel, condimente si piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 cepe tocate marunt 4 rosii foarte coapte 500 g pipote 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 2 lingurite condimente piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli păstăile, apoi le rupi în bucăţi. Tai ceapa…Read more »

Rulada de porc cu carnat afumat

3 December 2013
Rulada_de_porc_cu_carnat_afumatRulada de porc cu carnat afumat din: fleica de porc, carnat afumat, ardei gras, frunze de busuioc, boia iute, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 1 carnat afumat 1 ardei gras frunze de busuioc boia iute cimbru ulei piper sare   Mod de preparare: Spala carnea si tai-o astfel incat sa…Read more »

Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic

3 December 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_arpagic_05Supa crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine.   Ingrediente: 2 fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6 cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…Read more »

Ficat de vitel cu rosii si busuioc

3 December 2013
Ficat_de_vitel_cu_rosii_si_busuiocFicat de vitel cu rosii si busuioc din: ficat, parmezan, oua, faina, ulei, orez, ulei de masline, ceapa, rosii, busuioc si condimente. Ingrediente: 400 g ficat 200 g parmezan ras (sau cascaval) 2 oua putina faina ulei pentru prajit pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung putina ulei de masline 1 ceapa mica 4 rosii…Read more »

Clătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado

3 December 2013
Clatite_de_malai_cu_porc_aromat_si_salsa_de_avocadoClătite de mălai cu porc aromat şi salsa de avocado din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de chimion, seminte de coriandru, pudra de ardei iute, paprika afumata, oregano, otet de cidru, bere, zahar, scortisoara, cuisoare, malai, praf de copt, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ardei iute, zeama de lime, smantana si…Read more »

Salată aperitiv cu pui şi gogoşar

3 December 2013
Salata_aperitiv_cu_pui_si_gogosarSalată aperitiv cu pui şi gogoşar din: piept de pui, castraveti, gogosari, marar, maioneza, ceapa si sare. Ingrediente: 1 punga piept pui dezosat cate un borcan castraveti murati si gogosari 1 legatura marar maioneza preparata in casa dintr-un ou crud si ulei fiert 1 ceapa tocata marunt un praf de sare   Mod de preparare: Fierbi…Read more »

Quesadilla con carne

3 December 2013
Quesadilla_con_carneO reteta savuroasa de Quesadilla con carne din: friptura de vita, branza cheddar, lipii, rosii, sos guacamole, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g friptura de vita 200 g branza cheddar (sau unc ascaval bun ) 4 lipii de porumb (tortilla) 2 rosii 6 linguri cu sos guacamole 2 linguri cu ulei sare piper  …Read more »

Retete tv Paprika #7

3 December 2013
Retete_3 Retete:   Curcan cu curry Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 25 g unt 1 ceapă mare, curăţată şi tocată fin 4 căţei de usturoi,decojiţi şi curăţaţi 2,5 cm ghimbir proaspăt curăţat şi ras 1 ardei iute roşu,curăţat de seminţe şi tocat 8 păstăi de cardamom uşor zdrobite 1 linguriţă chimen 1 lingură Garam Masala…Read more »

Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurt (video)

2 December 2013
Retete_1O reteta video despre Cum se prepara Salată de pește cu avocado și iaurt: Cum se prepara Salată de peşte cu avocado şi iaurtRead more »

Reteta zilei: Briose cu afine si aroma de cocos

2 December 2013
Briose_cu_afine_si_aroma_de_cocos_05Briose cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta.   Ingrediente: 3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…Read more »

Friptură în sos de coniac

2 December 2013
Friptura_în_sos_de_coniacFriptură în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare   Mod de preparare:…Read more »

Supa turceasca de cartofi

2 December 2013
Supa_turceasca_de_cartofiO reteta savuroasa si gustoasa de Supa turceasca de cartofi din: unt, ceapa, cartofi, smantana, sare, piper, nucsoara si marar verde. Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 900 g cartofi 100 g smantana sare  piper nucsoara marar verde   Mod de preparare: Pui într-o oală untul, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi cartofii tăiaţi felii mici.…Read more »

Salam de pui

2 December 2013
Salam_de_puiSalam de pui din: carne de pui, gelatina, piper, usturoi, sare, foi de dafin, condimente, foi de salata si piper. Ingrediente: 1,8 kg carne de pui 35 g gelatina 5-6 piper boabe usturoi sare foi de dafin condimente pentru pui foi de salata si boabe de piper pentru decor   Mod de preparare: Pui carnea într-o…Read more »

Cocktail Kiwi Mint

2 December 2013
Cocktail_Kiwi_MintO reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara   Mod de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta, le spala si le maruntim. Facem piure din kiwi,…Read more »

Chec cu rosioare si parmezan

2 December 2013
Chec_cu_rosioare_si_parmezanChec cu rosioare si parmezan  din: rosii cherry, parmezan, faina, drojdie, oua, lapte, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii cherry 100 g parmezan ras (sau cascaval de oaie) 180 g faina 1 lingura rasa cu drojdie uscata 4 oua 120 ml lapte 1 mana de busuioc verde 80 ml ulei sare piper…Read more »

Tort cu pere si cacao

2 December 2013
Tort_cu_pere_si_cacaoO reteta gustoasa de Tort cu pere si cacao din: pere, unt, zahar brun, ciocolata neagra, faina, cafea, oua, zahar brun, lapte batur, ulei, bicarbonat si praf de copt. Ingrediente: 4 pere coapte 40 g unt 125 g zahar brun 150 g ciocolata neagra pentru aluat: 150 g faina 20 g cafea instant 2 oua…Read more »

Rulada de pui cu cremă de ouă

2 December 2013
Rulada_de_pui_cu_crema_de_ouaRulada de pui cu cremă de ouă din: piept de pui, morcov, oua, mustar, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov mic 4 oua 1 lingurita cu mustar 1 lingurita cu smantana 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert, toacă verdeaţa mărunt, iar morcovul dă-l pe râzătoare.…Read more »

Cartofi cu castane si bacon

2 December 2013
Cartofi_cu_castane_si_baconCartofi cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara, vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi copti 400 g bacon 400 g castane 1/2 lingurita scortisoara 500 ml vin alb 2 cuisoare 4 linguri ulei de masline 2 linguri miere sare piper Mod de preparare: Spălaţi bine şi…Read more »

Cartofi cu bacon, ceapa si smantana

2 December 2013
Cartofi_cu_bacon_ceapa_si_smantanaCartofi cu bacon, ceapa si smantana din: ceapa, smantana, cartofi, bacon, vin, branza, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 100 ml smantana 1 kg cartofi 300 g bacon 1 pahar vin alb 150 g branza 2 catei usturoi sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă sărată, după care…Read more »

Reteta zilei: Pui cu curry si nuca de cocos

2 December 2013
Pui_cu_curry_si_nuca_de_cocos_08Pui cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa, usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos.   Ingrediente: 4 cani de dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…Read more »

Rulouri cu Roquefort şi nuci

2 December 2013
Rulouri_cu_Roquefort_si_nuciRulouri cu Roquefort şi nuci din: nuci, faina, drojdie, unt, branza Roquefort, oua si sare. Dacă preferi altă brânză în locul celei cu mucegai albastru, folosite în această reţetă, poţi încerca orice fel îţi place. Aromele se vor împleti mai bine şi vor fi mai puternice dacă vei folosi un mix de brânzeturi. Ingrediente: 140 g…Read more »

Ravioli cu dovleac si parmezan

2 December 2013
Ravioli_cu_dovleac_si_parmezanRavioli cu dovleac si parmezan din: unt, pulpa de dovleac, usturoi, frunze de salvie, ravioli cu urda si spanac, parmezan. Ingrediente: 30 g unt 350 g pulpa de dovleac 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri 15 frunze de salvie, tocate 375 g ravioli cu urda si spanac 50 g parmezan azuit fasii   Mod…Read more »

Rulou cu sunca si ceapa verde

2 December 2013
Rulou_cu_sunca_si_ceapa_verdeRulou cu sunca si ceapa verde din: piept de pui, sunca, ceapa verde, ciuperci, unt, smantana, mustar, vin, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 4 felii de sunca 2 legaturi de ceapa verde 6 ciuperci 200 g unt 100 ml smantana de gatit 2 linguri cu mustar 100 ml vin sare   Mod de preparare:…Read more »

Spanac cu oua si parmezan

2 December 2013
Spanac_cu_oua_si_parmezanSpanac cu oua si parmezan din: spanac, praz, oua, parmezan, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 fire de praz 4 oua 2 linguri parmezan ras 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle tari şi, separat, spanacul, în apă cu sare. Scurgeţi spanacul fiert, tocaţi-l mărunt…Read more »

Salata cu sunca, linte si morcovi

2 December 2013
Salata_cu_sunca_linte_si_morcoviSalata cu sunca, linte si morcovi din: sunca, linte, morcovi, telina, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si mustar cu boabe. Ingrediente: 250 g sunca, rupta in bucati 400 g linte din conserva, scursa 2 morcovi, taiati bucati 4 tulpini de telina Apio, taiate cubulete 1 mana de patrunjel, tocat fin pentru dressing:…Read more »

Retete savuroase: Ciuperci gratinate

2 December 2013
Ciuperci_gratinateCiuperci gratinate din: ciuperci, branza, smantana, pesmet, ceapa, oua, unt, usturoi, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 150 g branza 100 g smantana 100 g pesmet 1 ceapa 3 oua 3 linguri cu unt 5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde ulei piper sare   Mod de preparare: Unge un vas…Read more »

Reteta zilei: Supa de curcan cu orez, ciuperci si dovleac

2 December 2013
Supa_de_curcan_cu_orez_ciuperci_si_dovleac_10Supa de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 1/2 ceapa, tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…Read more »

Pulpa de berbecut la cuptor

2 December 2013
Pulpa_de_berbecut_la_cuptorPulpa de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare. Ingrediente: 1 pulpa de berbecut (750-800 g) 2 cepe rosii 4 linguri de unt 4 linguri pasta de tomate 1 varf de lingurita de scortisoara 1/2 lingurita piper verde proaspat macinat…Read more »

Varza rosie cu rodie

2 December 2013
Varza_rosie_cu_rodieVarza rosie cu rodie din: varza rosie, zeama de lamaie, baton de scortisoara, foi de dafin, zahar brun, amestec de condimente, suc de rodie. Ingrediente: 1 varza rosie, tocata marunt zeama de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 2 foi de dafin 1 lingura zahar brun 1 lingurita amestec de condimente 250 ml suc…Read more »

Piept de pui umplut cu mazăre

2 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_mazarePiept de pui umplut cu mazăre din: piept de pui, mazare, ceapa, unt, smantana, fasole verde, marar, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g mazare la conserva 1 ceapa 100 g unt 250 g smantana 250 g fasole verde la conserva marar sare   Mod de reparare: Taie ceapa în cubuleţe, pune unt la…Read more »

Retete gustoase: Frigărui asortate

2 December 2013
Frigarui_asortate Frigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare. Ingrediente: 300 g bacon 3 mere 4 cartofi 1 lingurita cu unt 1 lingura cu otet balsamic 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingura cu smantana ulei sare   Mod de preparare: Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă)…Read more »

Fursecuri gustoase cu cafea

2 December 2013
Fursecuri_cu_cafeaFursecuri cu cafea din: faina, ou, galbenus, ulei, zahar brun, praf de copt, esenta de rom, unt, zahar pudra, apa, cafea solubila si zahar bourbon. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 ou+1 galbenus 120 ml ulei 100 g zahar brun 1 lingurita rasa cu praf de copt esenta de rom pentru crema: 200 g unt…Read more »

Ceapa umpluta cu piept de porc

2 December 2013
Ceapa_umpluta_cu_piept_de_porcCeapa umpluta cu piept de porc  din: ceapa, piept de porc, smantana, vin, supa de legume, patrunjel, coriandru, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe mari 300 g piept de porc 250 g smantana 100 ml vin alb sec 200 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita chimen macinat…Read more »

Cartofi cu pastarnac si parmezan

2 December 2013
Cartofi_cu_pastarnac_si_parmezanCartofi cu pastarnac si parmezan din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pastarnac, parmezan, pesmet, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja alba, curatati de coaja si taiati sferturi 8 linguri ulei de floarea soarelui 800 g pastarnac, curatat si taiat in doua pe lungime 150 g parmezan, razuit 6 linguri pesmet 2 linguri cimbru, tocat…Read more »

Kebab Adena

2 December 2013
Kebab_AdenaKebab Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru, chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2 cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite chimen pisat 2 lingurite piper negru 2 lingurite…Read more »

Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli

2 December 2013
Frittata_cu_cartofi_si_broccoli_08Frittata cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline, broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 8-10 cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8 oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…Read more »

Rulada de pui cu masline si patrunjel

2 December 2013
Rulada_de_pui_cu_masline_si_patrunjelRulada de pui cu masline si patrunjel din: piept de pui, masline, branza topita, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g masline feliate 4 cuburi de branza topita 1 legatura de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Spală şi taie pieptul de pui în două, apoi fiecare parte tai-o subţire, astfel…Read more »

Cotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi

2 December 2013
Cotlete_de_porc_cu_mazare_bacon_si_cartofiCotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi din: cotlete de porc, mazare, bacon afumat, ardei grasi, cartofi, supa de vita, ulei, unt, ou, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 colete groase de porc 200 g mazare congelata 100 g bacon afumat 2 ardei grasi 500 g cartofi 500 ml supa de vita (din cub) 50…Read more »

Morcovi cu susan si miere

2 December 2013
Morcovi_cu_susan_si_miereMorcovi cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir. Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1 lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate ingredientele în tava tapetată şi…Read more »

Prajitura gustoasa

2 December 2013
Prajitura_gustoasaPrajitura gustoasa din: faina, zahar brun, cacao, praf de copt, ulei, esenta de vanilie, otet, apa rece, piper rosu si sare de mare. Ingrediente: 180 g faina 150 g zahar brun 3 linguri cu cacao 1 lingurita cu praf de copt 6 linguri cu ulei 1 lingurita cu esenta de vanilie 1 lingurita cu otet 250…Read more »

Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic

2 December 2013
Retete_2Ton prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir si arpagic. Ingrediente: 1 bucata ton (preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate) sos de soia 1 lingura ulei de susan 2 bucati ghimbir proaspat 1 legatura arpagic proaspat   Mod de preparare: Marinezi bucata de…Read more »

Reteta zilei: Cornulete cu crema de unt

1 December 2013
Cornulete_cu_crema_de_unt_09Cornulete cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare, unt, lapte, ou, pesmet.   Ingrediente: 1/4 ceasca de apa calda 1 pachet de drojdie uscata 3 cesti faina 1/4 ceasca zahar 1/2 lingurita sare 4 linguri de unt nesarat , topit 1/2 cana de lapte cald 1 ou mare, usor batut…Read more »

Muschiulet de porc umplut cu prune si caise

1 December 2013
Muschiulet_de_porc_umplut_cu_prune_si_caiseMuschiulet de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate, prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50 grame mustar 20…Read more »

Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant

1 December 2013
Clatite_din_cartofi_cu_oua_jumari_si_bacon_crocantClatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi, faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt, bacon si jumari. Ingrediente: 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi fainosi medii, taiati in cuburi 75 g de faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml lapte…Read more »

Retete de post: Legume în aluat

1 December 2013
Legume_în_aluatO reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece, sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin, seminte de dovleac, cimbru si maghiran. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 2-3 linguri cu apa rece sare pentru umpltura: 2 dovlecei 2 vinete potrivite 2 gogosari 2 ardei grasi 2 cepe mari 2-3…Read more »

Supa din carne de pui

1 December 2013
Supa_din_carne_de_puiSupa din carne de pui din: morcov, telina, ceapa, pui, patrunjel, piper, sare, ulei, apa, oua, faina si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 telina 2 cepe 1 pui de circa 1 kg 1 legatura de patrunjel piper boabe sare dupa gust 50 ml ulei 100 ml apa 2 oua 100 g faina un praf de…Read more »

Garnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie

1 December 2013
Garnitura_de_varza_de_Bruxelles_cu_usturoi_si_lamaieGarnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie din: ulei de masline, usturoi, varza de Bruxelles, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 750 g varza de Bruxelles, curatata si taiata bucati coaja rasa de la 1 lamaie     Mod de preparare: încinge uleiul într-un vas…Read more »

Budinca cu branza si spanac

1 December 2013
Budinca_cu_branza_si_spanacBudinca cu branza si spanac din: urda sarata, branza dulce de vaci, lapte, unt, faina, pesmet, oua, smantana, spanac, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g urda sarata 50 g branza dulce de vaci 200 ml lapte 2 linguri unt 2 linguri faina 1 lingura pesmet 5 oua 150 ml smantana 1 legatura…Read more »

Piept de pui cu hribi

1 December 2013
Piept_de_pui_cu_hribiPiept de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa tăiată…Read more »

Chiftelute cu salvie si costita

1 December 2013
Chiftelute_cu_salvie_si_costitaCombină carnea din 6 cârnaţi de porc proaspeţi, 1 lingură coniac şi 1 linguriţă de salvie, tocată. Aşază pe suprafaţa de lucru 2 felii de costiţă una peste alta încrucişat şi pune in mijloc compoziţie de carne, împachetează costiţa pe trei laturi, aşază o foaie de salvie şi inchide pachetul. Dă la cuptorul încins 25…Read more »

Pulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru

1 December 2013
Pulpe_de_rata_la_cuptor_cu_miere_si_coriandruPulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru din: pulpe de rata, untura de rata, supa, lamaie, portocale, miere, coriandru, ghimbir, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 100 g untura de rata 300 ml supa 1 lamaie 2 portocale 2 linguri miere 1 lingurita rasa coriadru macinat 50 g ghimbir proaspat un…Read more »

Retete de post: Ghiveci călugăresc cu verdeata

1 December 2013
Ghiveci_calugaresc_cu_verdeataGhiveci călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 cepe potrivite 2-3 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 4-5 morcovi 2-3 linguri ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana de linte 2-3 rosii 1 legatura de patrunjel verde 1…Read more »

Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov

1 December 2013
Curcan_umplut_cu_orez_si_morcov_06Curcan umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi, patrunjel, orez, morcov.   Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2 cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi   Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe care le puteti folosi la supa. Tocati…Read more »

Gogosi trase in ciocolata cu fistic

1 December 2013
Gogosi_trase_in_ciocolata_cu_fisticGogosi trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie, lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei, fistic. Ingrediente: 500 g faina alba 4 galbenusuri 50 g unt topit 25 g drojdie proaspata 240 ml lapte caldut 2 linguri cu varf de zahar 1/4 lingurita cu sare coaja de la o…Read more »

Tocanita de peste si fructe de mare

1 December 2013
Tocanita_de_peste_si_fructe_de_mareTocanita de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii, cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de dafin, sare si sofran. Ingrediente: circa 1 kg amestec de peste si fructe de mare 2 cepe taiate rondele 2 rosii taiate rondele 6 cartofi potriviti ca marime, taiati felii 1…Read more »

Borş polonez cu carne de pui

1 December 2013
Ciorbe_si_borsuriBorş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g morcovi 50 g patrunjelverde 150…Read more »

Tarta cu branza, smantana si oua

1 December 2013
Tarta_cu_branza_smantana_si_ouaTarta cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200 g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura…Read more »

Retete de post: Salată de năut cu zucchini

1 December 2013
Salata_de_naut_cu_zucchiniSalată de năut cu zucchini din: naut, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii de naut prefiert (600 g) 3-4 dovlecei (zucchini) 4-5 catei de usturoi zeama de la 1/2 lamaie sare ulei de masline   Mod de preparare: Spală dovleceii, taie-i în felii grosuţe. Prăjeşte-i în ulei încins doar…Read more »

Scovergi cu branza de vaci si smantana

1 December 2013
Scovergi_cu_branza_de_vaci_si_smantanaScovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu ulei ulei pentru prajit pentru umplutura:…Read more »

Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

1 December 2013
Conopida_coapta_cu_pesmet_si_patrunjel_07Conopida coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele Ulei 4 linguri unt 1-2 cepe, fin tocata 1 catel de usturoi, tocat 3/4 cana pesmet Sare si piper negru proaspat macinat coaja de lamaie 1-2 linguri…Read more »

Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute

1 December 2013
Aripioare_la_cuptor_cu_boia_cimbru_si_pasta_de_arde_iuteAripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui, ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru, boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 100 ml ulei 5-6 rosii 1 ardei gras rosu 1 lingurita pasta de ardei iute 1…Read more »

Supa din dovleac

1 December 2013
Supa_din_dovleacSupa din dovleac din: dovleac, morcovi, patrunjel, ardei gras, telina, patrunjel, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 dovleac galben copt 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras verde 1 legatura telina 1 legatura patrunjel 1 morcov mic sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Iei un dovleac copt, îl cureţi de coajă,…Read more »

Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie

1 December 2013
Ciuperci_cu_cartofi_si_ceapa_rosieCiuperci cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi, ciuperci, piure de rosii, vin rosu, rozmarin, sos de soia, sos de merisoare, castane, aluat de foitaj. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 300 g cartofi, curatati si taiati cuburi de 2,5 cm 800 g ciuperci mici…Read more »

Tartine cu pate de somon

1 December 2013
Tartine_cu_pate_de_somonTartine cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2…Read more »

Sos cremos de paine

1 December 2013
Sos_cremos_de_paineTopeşte 30 g unt şi adaugă 1/2 ceapă, tocată, 6 cuişoare, 2 foi de dafin şi 1/2 nucşoară răzuită. Tine pe foc mic 15 min, amestecând frecvent. Stinge cu 600 ml lapte dulce şi 100 ml frişcă lichidă. Strecoară, pune din nou pe foc şi adaugă 125 g pesmet alb proaspăt. Fierbe înăbuşit 3 min…Read more »

Fursecuri delicioase cu ciocolata

1 December 2013
Fursecuri_delicioase_cu_ciocolataFursecuri delicioase cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, ciocolata, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu zahar (200 g) 1 cana cu ulei (200 ml) 1 1/2 cani cu faina  (300 g) 1/2 praf de copt 2 ciocolata (200 g) zeama de lamaie zahar vanilat sau esenta…Read more »

Peste cu pilaf aromat de bulgur

1 December 2013
Peste_cu_pilaf_aromat_de_bulgurO reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 3 morcovi, rasi 2 lingurite seminte de chimion 2 lingurite de harissa 200…Read more »

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin

1 December 2013
Curcan_la_cuptor_cu_unt_si_rozmarinCurcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2 foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4 crengute de…Read more »

Reteta zilei: Supa de rosii cu carne de vita si penne

1 December 2013
Supa_de_rosii_cu_carne_de_vita_si_penne_06Supa de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina, tocata 1 kg carne tocata de vita…Read more »

Cornulete cu nuca

1 December 2013
Cornulete_cu_nucaCornulete cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca, zahar tos, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 2 oua 1 cana cu zahar (200 g) 500 g faina 1 praf de copt 150 ml apa calduta pentru umplutura: 200 g nuca pisata 150 g zahar tos zahar…Read more »

Cotlete de vitel umplute

1 December 2013
Cotlete_de_vitel_umpluteCotlete de vitel umplute din: cotlete de vitel, urda, gorgonzola, ou, pesmet, marar, unt, usturoi, seminte de susan, chimen, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 150 g urda 100 g branza gorgonzola 1 ou 1 lingura pesmet 1 legatuar marar 100 g unt 2 catei de usturoi 1 lingura seminte de susan 1 lingurita…Read more »

Cheesecake cu pere

1 December 2013
Cheesecake_cu_pereCheesecake cu pere din: branza de vaci, pere, oua, faina, zahar brun, zahar vanilat, drojdie, margarina, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g branza de vaci degresata 3 pere 2 oua 150 g faina 100 g zahar brun 1 pliculet zahar vanilat 1 pliculet cu drojdie uscata margarina zeama de lamaie   Mod de preparare: Amestecă…Read more »

Cannelloni cu spanac

1 December 2013
Cannelloni_cu_spanacCannelloni cu spanac din: cannelloni, spanac, branza ricotta, sos de rosii, unt, nucsoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cannelloni 1 kg spanac 250 g branza ricotta 200 ml sos de rosii 2 catei de usturoi 25 g unt nucsoara sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul,…Read more »

Pulpe de curcan cu măsline

1 December 2013
Pulpe_de_curcan_cu_maslinePulpe de curcan cu măsline din: pulpe de curcan, rosii, masline rondele, ceapa, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 cutie cu rosii decojite 150 g masline rondele 2 cepe 1 pahar vin alb sec 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin…Read more »

Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine

30 November 2013
Pateuri_cu_sos_de_afine_05Pateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.   Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie 1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita de ulei 1 ou, batut cu 1/4 lingurita de apa   Mod de preparare: Incalziti…Read more »

Cocktail The Winner

30 November 2013
Cocktail_The_WinnerCocktail the Winner din: sirop de grenadine, suc de struguri, suc de portocale, zeama de lamaie, lamaie, portocale si struguri. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 10 cl suc de struguri deschis la culoare sau rosu 10 cl suc de portocale zeama unei jumatati de lamaie o felie de lamaie si una de portocale struguri  …Read more »

Rasol de vita cu legume

30 November 2013
Rasol_de_vita_cu_legumeRasol de vita cu legume din: rasol de vita, faina, unt, supa de vita, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, usturoi, rosii decojite, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 felii groase de rasol de vita 75 g faina 100 g unt 1 l supa de vita 2 cepe 2 morcovi 1/2 telina 2 foi de…Read more »

Rulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii

30 November 2013
Rulouri_de_vinete_si_mozzarella_în_sos_de_rosiiRulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii din: vinete, stafide, usturoi, oua, rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan, mozzarella, sare si piper. Ingrediente: 2-3 vinete o mana de stafide 2 catei de usturoi 2 oua 5-6 rosii busuioc verde ulei de masline parmezan mozzarella sare piper   Mod de preparare: Tai codiţa de…Read more »

Tofu in sos de rosii

30 November 2013
Tofu_in_sos_de_rosiiTofu in sos de rosii  din: tofu, rosii, sos de rosii, ceapa, ghimbir, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g tofu 5 rosii 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ceapa 1 lingurita cu ghimbir ras 2 lingurite cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le, înde­părtează seminţele şi…Read more »

Cocktail cu Ginger Ale

30 November 2013
Cocktail_cu_Ginger_AleCocktail cu Ginger Ale din: kiwi, suc de struguri, ginger ale, kiwi si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 kiwi 10 cl suc de struguri deschis la culoare Ginger Ale o felie de kiwi frunza de lamaita       Mod de preparare: Curatam kiwi-ul subtire, facem piure din miezul lui si turnam bautura intr-un pahar pentru…Read more »

Mere coapte cu sirop de portocale

30 November 2013
Mere_coapte_cu_sirop_de_portocaleMere coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de vanilie, miere, scortisoara, anason, piper. Ingrediente: 4 mere 2 portocale 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 2 lingurite cu miere 1 baton de scortisoara 1 anason piper   Mod de preparare: Stoarce portocalele si pune sucul într-o crăticioară împreună cu ana- sonul, un…Read more »

Cremă de castane cu coniac

30 November 2013
Crema_de_castane_cu_coniacCremă de castane cu coniac din: piure de castane, coniac, zahar pudra, smantana si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g piure de castane neindulcit 2 linguri coniac 2 linguri zahar pudra 225 ml smantana grasa 50 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Pui piureul de castane într-un cas­tron mare, adaugi coniac şi zahăr pudră, amesteci cu…Read more »

Retete de post: Ciorbă de cartofi

30 November 2013
Ciorba_de_cartofiCiorbă de cartofi din: cartofi, ceapa, marar verde, semine de marar, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti 2 cepe mari 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita cu seminte de marar 1 cana cu zeama de varza ulei sare     Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în…Read more »

Pui cu cocos în stil thailandez

30 November 2013
Pui_cu_cocos_în_stil_thailandezPui cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3 linguri fulgi de cocos 4 linguri de…Read more »

Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi

30 November 2013
Supa_crema_de_linte_cu_ceapa_rosie_si_usturoiSupa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi din: linte, ceapa rosie, usturoi, rosii, morcov, lamaie, chimion, coriandru, ulei de masline, oregano, sare. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 3 rosii 1 morcov 1 lamaie 1 lingura de chimion 1 legatura cu coriandru ulei de masline oregano sare  …Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu legume

30 November 2013
Dovlecei_umpluti_cu_legume_12Dovlecei umpluti cu legume din: dovlecei, ciuperci, ceapa, miez de dovlecei, usturoi, sare, piper, rosii, branza.   Ingrediente: 3-4 dovlecei 200-300gr ciuperci 1 ceapa Miez de dovlecei Usturoi ulei Sare si piper Rosii feliate Branza maruntita Mod de preparare: Spalați dovleceii, taiati pe lungime si scobiti miezul pe care il pastrati deoparte. Tocati miezul. Tocati…Read more »

Gulas cu varza

30 November 2013
Gulas_cu_varzaGulas cu varza din: carne de porc, carne de vitel, untura de porc, ceapa, boia, sare, piper, varza, smantana, cimbru si marar. Ingrediente: 750 g carne de porc 750 g carne de vitel 300 g untura de porc 4 cepe mari 1 lingura boia sare piper 2 capatani de varza dulce smantana cimbru verde marar  …Read more »

Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz

30 November 2013
Salata_de_taietei_cu_creveti_si_grepfrut_rozSalată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru. Ingrediente: 200 g de taitei de orez subtiri 12 rosii cherry, taiate pe jumatate 1 lingura sos de peste zeama de la…Read more »

Ficat si costită cu cimbru

30 November 2013
Ficat_si_costita_cu_cimbruFicat si costită cu cimbru din: cartofi, ulei de masline, ficat, sare, piper, boia, sunca, ceapa, usturoi, mar, rosii, cimbru, sos worcestershire si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cartofi mici 3 linguri ulei de masline 340 g ficat sare piper boia 100 g sunca impanata 1 ceapa usturoi 1 mar 400 g rosii cimbru sos worcestershire…Read more »

Muschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie

30 November 2013
Muschiulet_de_porc_cu_cartofi_mar_si_ceapa_rosieMuschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie din: muschi de porc, cartofi, mar, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de nuca, cimbru, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 400 g cartofi 1 mar 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu ulei…Read more »

Retete de post: Zacuscă rapidă

30 November 2013
Zacusca_rapidaZacuscă rapidă din: ardei capia, ardei iute, bulion, rosii, ceapa, nuca, piper, sare si ulei. Ingrediente:post, zacusca rapida, 1 kg ardei capia sau gogosari 1-2 ardei iuti rosii 2 morcovi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii tocate in bulion 6 cepe 150 g nuca piper negru macinat sare ulei   Mod de preparare:…Read more »

Salata de iarna cu varza rosie si sfecla

30 November 2013
Salata_de_iarna_cu_varza_rosie_si_sfeclaSalata de iarna cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla, ceapa, chivas, ardei gras, rosie, nuci, lamaie, portocala, ulei de alune, ulei de rapita, ulei de nuca, coriandru, piper, sare. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 sfecla 1 ceapa 2 fire de ceapa chivas 1/2 ardei gras 1 rosie pentru sos: 10 nuci decojite…Read more »

Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon si praz

30 November 2013
Cartofi_gratinati_cu_bacon_si_praz_09Cartofi gratinati cu bacon si praz din: cartofi, bacon, praz, smantana, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 2 kg de cartofi 1/2 kg bacon 2-3 fire de praz 700gr de smantana sare si piper negru proaspat macinat parmezan ras     Mod de preparare: Curatați prazul si feliati subtire. Tocati baconul. Adaugati intr-o tigaie si prajiti…Read more »

Plachie dietetica

30 November 2013
Plachie_dieteticaPlachie dietetica din: file de crap, ceapa, rosii, vin, patrunjel, ulei si foaie de dafin. Ingrediente: 750 g file de crap 3 cepe 3 linguri rosii pasate 200 g vin alb 1 legatura patrunjel verde 2 linguri ulei 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci. Speli fileurile de peşte.…Read more »

Sufle cu broccoli si somon

30 November 2013
Sufle_cu_broccoli_si_somonO reteta savuroasa de Sufle cu broccoli si somon din: somon afumat, broccoli, zeama de la o lamaie, mozzarella, pesmet, unt, usturoi, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 200 g somon afumat 500 g broccoli zeama de la o lamaie un kg spanac proaspat 275 g mozzarella 100 g pesmet 50 g unt 2-3 catei de…Read more »

Cupa de fructe cu portocale rosii

30 November 2013
Cupa_de_fructe_cu_portocale_rosiiCupa de fructe cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, apa minerala si fructe. Ingrediente: 0,2 l suc de portocale rosii apa minerala carbogazoasa fructe proaspete         Mod de preparare: Fructe (banane, cirese, etc.) le insiram pe un betisor. Sucul de portocale rosii (din cutie) il turnam intr-un pahar mare si completam…Read more »

Andive cu bacon si brânză

30 November 2013
Andive_cu_bacon_si_brânzaAndive cu bacon si brânză din: andive, bacon, usturoi, zeama de lamaie, branza, crema de branza si chives. Ingrediente: 800 g andive 250 g bacon afumat 4 catei usturoi zeama de la 2 lamai 250 g branza 100 g crema de branza sare chives pentru ornat   Mod de preparare: Se desfac primele frunze de la…Read more »

Supa de morcovi, portocale si ghimbir

30 November 2013
Supe_5Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o cratiţă şi prăjeşte 1 ceapă feliată fin timp de 5 minute. Adaugă 2 linguri de ghimbir ras şi 500g de morcovi tăiaţi în bucăţi şi sotează-i 2-3 minute. Toarnă peste acestea 1,2 l supă de legume, acoperă cu un capac şi lasă pe foc 40 de minute. Mixează…Read more »

Piept de gaina cu legume

30 November 2013
Piept_de_gaina_cu_legumeO reteta delicioasa de piept de gaina cu: ceapa, ardei gras rosu, ardei galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi…Read more »

Retete de post: Sarmale cu orez şi ciuperci

30 November 2013
Sarmale_cu_orez_si_ciuperciSarmale cu orez şi ciuperci din: varza murata, orez, ciuperci, ceapa, marar verde, bulion, sare, piper, boia si cimbru. Ingrediente: 1-2 verze murate 400 g orez 500 g ciuperci 2 cepe tocate 1 legatura marar verde 3-4 linguri cu bulion ulei sare piper boia iute cimbru   Mod de preparare: Lasă varza la desărat, apoi pregăteşte…Read more »

Cocktail cu vodca si suc de grapefruit

30 November 2013
Cocktail_cu_vodca_si_suc_de_grapefruitCocktail cu vodca si suc de grapefruit din: vodca, bittter, suc de grapefruit, siropd e zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 40 ml vodca 15 ml bitter suc proaspat de grapefruit sirop de zahar suc de lamaie   Mod de preparare: Toarnă toate ingredientele în pahar şi amestecă bine cu o linguriţă. Introdu feliuţa de grepfrut…Read more »

Reteta zilei: Sos de avocado cu seminte de dovleac picante

30 November 2013
Sos_de_avocado_cu_seminte_de_dovleac_picante_06Sos de avocado cu seminte de dovleac picante din: avocado, ardei iute, ceapa, usturoi, branza feta, coriandru, suc de lamaie, ulei de canola, chimen, sare, seminte de dovleac, piper cayenne.   Ingrediente: 4 avocado , fara samburi si decojite 2 ardei iuti, fara semințe și tocat 2 cepe, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1…Read more »

Plăcintă umplută cu carne şi vinete

30 November 2013
Retete_8Plăcintă umplută cu carne şi vinete din: foi de placinta, vinete, ardei rgasi, ceapa, carne tocata, pasta de rosii, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 3 vinete 5 ardei grasi 2 cepe 300 g carne tocata 1 lingura pasta de rosii 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi…Read more »

Somon la cuptor cu legume si bulgur

30 November 2013
Somon_la_cuptor_cu_legume_si_bulgurSomon la cuptor cu legume si bulgur din: somon, bulgur, portocala, esalota, morcov, usturoi, praz, ulei de masline, curcuma, cuisoare, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 650 g somon 150 g bulgur 1 portocala 1 ceaspa esalota 1 morcov 2 catei de usturoi 1/2 fir praz 2 lingurite cu ulei de masline curcuma pudra cuisoare pudra cimbrisor…Read more »

Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata

30 November 2013
Prajitura_cu_nuca_vanilie_si_ciocolataPrajitura cu nuca, vanilie si ciocolata din: apa, zahar, biscuiti, nuci,unt, cacao, pastaie de vanilie, esenta de vanilie, smantana, ulei, ciocolata. Ingrediente: 150 ml apa 150 g zahar 250 g biscuiti 150 g nuci sau migdale 50 g unt 1 lingura cacao 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri smantana…Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu legume

30 November 2013
Ardei_umpluti_cu_legumeO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, cepa, rosii, sare, piper,ulei, patrunjel Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă…Read more »

Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei

30 November 2013
Retete_3Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure, praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg faina 100 ml ulei 50 g smantana 1 zahar vanilat 3 oua pentru umplutura: 300 g carne de iepure 1…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

29 November 2013
Prajitura_cu_caramel_si_topping_de_ciocolata_08Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata neagra, ulei.   Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente pentru caramel: 30g de…Read more »

Galuste din cartofi cu carne

29 November 2013
Galuste_din_cartofi_cu_carneGaluste din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita, ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt 600 g carne de vita tocata marunt 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi…Read more »

Salată cu pui şi sos de usturoi

29 November 2013
Salata_cu_pui_si_sos_de_usturoiO reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut, porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă un morcov 100 g arpagic 200 g spanac verde 8…Read more »

Retete culinare: Macrou cu legume

29 November 2013
Macrou_cu_legumeO reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin, rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g măsline feliate un ardei iute…Read more »

Tarte de mălai cu şuncă

29 November 2013
Tarte_de_malai_cu_suncaO reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby o…Read more »

Rulouri de porc umplute

29 November 2013
Rulouri_de_porc_umpluteRulouri de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline, zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia 3 oua 100 g faina integrala 50 g pesmet 150…Read more »

Supa cu legume si carne de vitel

29 November 2013
Supa_cu_legume_si_carne_de_vitelSupa cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin, patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de vitel sau vita 3 cepe 2 morcovi mari 1/2…Read more »

Pizza cu praz şi nuci

29 November 2013
Pizza_cu_praz_si_nuciO reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g măsline…Read more »

Crema de branza cu verdeata

29 November 2013
Crema_de_branza_cu_verdeataCrema de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce, chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura patrunjel verde, pentru decor   Mod de preparare: Cu 1…Read more »

Supa de ciuperci cu carnat afumat

29 November 2013
Supa_de_ciuperci_cu_carnat_afumatO reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci, ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100 g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de pui fara os 4 linguri ulei frunze de patrunjel smantana…Read more »

Salata cu sunca si sos de iaurt

29 November 2013
Salata_cu_sunca_si_sos_de_iaurtSalata cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua, ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2 castraveti mici 4 rosii 2 legaturi marar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro