marți, 29 octombrie 2013

Retete de toamna #10

Retete de toamna:

Diete: Dieta cu ardei iute

14 October 2013
Ardei_iutePoate nu te-ai fi gandit ca mancarea picanta te poate ajuta sa slabesti, dar specialistii in nutritie sustin ca ardeii iuti, consumati in timpul mesei, te vor ajuta sa iti stapanesti apetitul. Dar oare chiar functioneaza? Stim cu totii ca mancarurile condimentate iti dau senzatia de caldura, roseata si chiar transpiratie in unele cazuri. Ardeiul…
Read more »





Despre stres – Ce se intampla cand apare stresul?

14 October 2013
StresStresul este ceea ce simte o persoana care este coplesita de faptul ca nu poate gasi solutii si alternative pentru rezolvarea tuturor problemelor sau situatiilor de viata. Cand cineva este stresat, corpul sau ofera aceleasi raspunsuri ca si cand s-ar afla in pericol. Sunt eliberati hormoni care accelereaza bataile inimii, respiratia devine mai rapida si…
Read more »





Prepararea vinului dupa vinificatie

14 October 2013
Prepararea_vinului_dupa_vinificatie_02Iesit din cada de vinificatie (din inox, ciment sau lemn), vinul urmeaza sa suporte numeroase manipulari subtile, care reclama întreaga stiinta, intuitie si dragoste a artistului care este oenologul. Diversele etape pe care le va parcurge vinul dupa vinificatia lui sunt urmatoarele: • PRITOCIREA consta în transvazarea vinului dintr-un recipient în altul. Ea permite limpezirea…
Read more »





La noi vedeti si incercati retete excelente cu prune

14 October 2013
PrunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Placinta aromata cu prune Placinta aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt, esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente:…
Read more »





3 retete cu gutui bune de pus pe masa

14 October 2013
Gutui1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Piept de pui cu gutui si cimbru Piept de pui cu gutui si cimbru din: piept de pui, gutui, zahar, faina, unt, ramurele de cimbru,…
Read more »





Retete de placinte delicioase cu dovleac

14 October 2013
Dovleac3Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Placinta aromata cu dovleac Placinta aromata cu dovleac din: foi de…
Read more »





Azi avem in meniu tocanita cu cartofi

14 October 2013
Tocanita_de_legumeCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa,…
Read more »





Retete delicioase de compoturi si dulceturi pentru iarna

14 October 2013
DulceataPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de arpagic Dulceaţă de arpagic din: ceapa arpagic, zahar…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si coaja de lamaie

14 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_coaja_de_lamaie_06Prajitura cu mere si coaja de lamaie din: unt, zahar brun, coaja de lamaie, oua, faina, lapte, mere, faina, scortisoara.   Ingrediente: 260 g de unt moale 260 g de zahar brun coaja de la 2 lamai 5 oua , usor batute 260 g de faina 4-5 linguri de lapte 4 mere feliate Ingrediente topping:…
Read more »





Mâncare de văcuţă cu prune

14 October 2013
Mâncare_de_vacuta_cu_pruneMâncare de văcuţă cu prune din: carne de vita, ulei, faina, pasta de tomate, zahar, prune uscate, sare. Ingrediente: 750 g carne de vita 125 ml ulei 50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g prune uscate sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi, o sărezi, o prăjeşti…
Read more »





Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale

14 October 2013
Cataif_cu_miez_de_nuca_fistic_si_migdaleCataif cu miez de nuca, fistic si migdale din: fidea, miez de nuca, fistic, migdale, zahar, unt, apa de portocale, miere, scortisoara. Ingrediente: 250 g fidea 200 g miez de nuca 100 g fistic 125 g migdale 60 g zahar 175 g unt la temperatura camerei 4 linguri apa de portocale 250 g miere de…
Read more »





Pipote cu sos tomat

14 October 2013
Pipote_cu_sos_tomatPipote cu sos tomat din: pipote de pui, ceapa, bulion, sare, usturoi, foaie de dafin, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g pipote de pui 2 cepe 5-6 linguri bulion sare 4 catei de usturoi o foaie de dafin 2 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Pipotele se curăţă bine, se taie zgârciurile în exces, se…
Read more »





Mancare de muraturi cu mamaliguta

14 October 2013
Mancare_de_muraturi_cu_mamaligutaMancare de muraturi cu mamaliguta din: gogonele murate, gogosari murati, castraveti murati, conopida din saramura, varza murata, morcovi murati, ceapa, ulei, boia iute, bulion, piper, concentrat vegetal, faina. Ingrediente: 7-8 gogonele murate 5 gogosari murati 2 castraveti murati 2 buchete de conopida din saramura 1/4 varza murata, taiata fasii 2 morcovi murati 2 cepe ulei…
Read more »





Negrese cu vişine

14 October 2013
Negrese_cu_visineNegrese cu vişine din: visine, merisoare, tuica de cirese, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar tos, faina integrala. Ingrediente: 70 g visine fara samburi 140 g merisoare deshidratate 3 linguri tuica de cirese sau vinars 200 g unt, taiat cuburi 300 g ciocolata amaruie, tocata 4 oua 325 g zahar tos 160 g faina integrala  …
Read more »





Salata de oua cu smantana si mustar

14 October 2013
Salata_de_oua_cu_smantana_si_mustarSalata de oua cu smantana si mustar din: oua, ulei, sare, castarvete acru, smantana, mustar, marar, chifle. Ingrediente: 8 oua ulei sare un castarvete acru 2 linguri smantana un pic de mustar marar 4 chifle   Mod de preparare: Se pun la fiert şapte ouă şi se lasă să fiarbă tari. Apoi, se decojesc, se…
Read more »





Mâncare de morcovi cu perişoare

14 October 2013
Mâncare_de_morcovi_cu_perisoareMâncare de morcovi cu perişoare din: morcovi, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, boia, cimbru verde, cimbru uscat, carne tocata de curcan, miez de paine, ou, ceapa. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 50 ml ulei 1 capatana de usturoi sare piper boia cimbru verde si uscat pentru perisoare: 400 g carne tocata de curcan…
Read more »





Supa cu porumb si fasole rosie

14 October 2013
Supa_cu_porumb_si_fasole_rosieSupa cu porumb si fasole rosie din: porumb, fasole rosie, usturoi, ulei de porumb, sare, piper, praf de chilli, supa de pui, rosii, patrunjel, zeama de lamaie, malai, faina. Ingrediente: cate 200 g porumb din conserva si fasole rosie 4 catei de usturoi ulei de porumb sare piper praf de chili 1 1/2 l supa…
Read more »





Suc de mere preparat in casa

14 October 2013
Suc_de_mere_preparat_in_casaSuc de mere preparat in casa din: mere, apa, lamaie, scortisoara, zahar. Ingrediente pentru 1 litru de suc: 1 kg de mere 1 litru de apa 1 lamaie scortisoara zahar   Mod de preparare: Merele se curata de coaja si se se taie în bucati mici. Se distribuie merele intr-o oala mare cu apa si…
Read more »





Etapele vinificatiei pentru vin

14 October 2013
Etapele_vinificatiei_03Sucul de struguri este sediul spontan al unei fermentatii. In aer liber, aceasta fermentatie este acetica si se formeaza un fel de otet. In vas închis, fermentatia este alcoolica. Este prima etapa în obtinerea  vinului. Conform definitiei în vigoare la Bruxelles pentru Comunitatea Europeana, „vinul este un produs obtinut exclusiv prin fermentatia alcoolica, totala sau…
Read more »





Reteta zilei: Taitei noodles cu sos pesto

14 October 2013
Taitei_noodles_cu_sos_pesto_10Taitei noodles cu sos pesto din: avocado, caju, chili, ceapa verde, usturoi, sare, piper, crema de tartar, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, taitei noodles.   Ingrediente: 1 avocado, copt 1/4 ceasca caju 3 ardei chili 2 fire ceapa verde, feliata 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper…
Read more »





Tocanita de linte

14 October 2013
Tocanita_de_linteTocanita de linte din: linte verde, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, supa din concentrat, suc de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g linte verde 3 morcovi 2 cepe 200 g piept afumat de porc un litru supa din concentrat 300 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper patrunjel pentru ornat…
Read more »





Pere in vin

14 October 2013
Pere_in_vinPere in vin din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, boabe de piper, zahar tos, coaja de portocala, coaja de lamaie, pere. Ingrediente: 1,5 l vin rosu 2 betisoare de scortisoara 8 cuisoare 1 lingurita nucsoara rasa 1 lingura ghimbir ras 10 boabe de piper negru 350 g zahar tos coaja rasa de la 1/2…
Read more »





Mancare de fasole pastai cu tacamuri de pui

14 October 2013
Mancare_de_fasole_pastai_cu_tacamuri_de_puiMancare de fasole pastai cu tacamuri de pui din: tacamuri de pui, ceapa, fasole pastai, pasta de rosii, sare, ulei. Ingrediente: o punga tacamuri de pui o ceapa o conserva mare fasole pastai 3 linguri bulion sau pasta de rosii sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Tacâmurile de pui se spală şi se…
Read more »





Mancare de fasole boabe cu morcov si ardei gras

14 October 2013
Mancare_de_fasole_boabe_cu_morcov_si_ardei_grasMancare de fasole boabe cu morcov si ardei gras din: fasole boabe, morcovi, ardei gras, ulei, sare, piper, bulion, patrunjel verde, cimbru, boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe alba 3 morcovi 3 cepe 1 ardei gras rosu 2-3 catei de usturoi ulei sare piper bulion patrunjel verde tocat cimbru boia   Mod de preparare: Adaugi…
Read more »





Tort de morcovi cu sirop de lamaie si glazura

14 October 2013
Tort_de_morcovi_cu_sirop_de_lamaie_si_glazuraTort de morcovi cu sirop de lamaie si glazura din: curmale, unt, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, cuisoare, coaja de lamaie, morcov, zeama de lamaie, zahar tos, crema de branza, fructul pasiunii, crema de ou. Ingrediente: 125 g curmale fara samburi 150 g unt inmuiat la temperatura camerei 150 g zahar brun 4 oua 200…
Read more »





Legume cu carne

14 October 2013
Legume_cu_carneLegume cu carne din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, ceapa, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel, piper. Ingrediente: 1/2 faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g conopida 4 rosii 500 g piept de pui…
Read more »





Reteta zilei: Supa de legume cu carnati si busuioc

14 October 2013
Supa_de_legume_cu_carnati_si_busuioc_08Supa de legume cu carnati si busuioc: carnati, ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecel, supa de pui, rosii, oregano, busuioc, paste integrale, parmezan.   Ingrediente: 4-5 carnati, feliati 2-3 lingurite ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 lingura usturoi zdrobit 2 cesti dovlecel, cuburi 6 cani supa de pui 3 cesti rosii cubulete cu suc…
Read more »





Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

14 October 2013
Chec_cu_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_albaChec cu zmeura si glazura de ciocolata alba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata alba, zmeura. Ingrediente: 125 g unt inmuiat la temperatura camerei 125 g zahar tos 3 oua 175 g faina cu factor de crestere 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie 1…
Read more »





Supa de legume cu paste si parmezan

14 October 2013
Supa_de_legume_cu_paste_si_parmezanSupa de legume cu paste si parmezan din: supa de legume, spaghete, rosii, praz, morcovi, tulpina de telina, varza, ceapa rosie, usturoi, busuioc, ulei de masline, parmezan, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 850-1000 ml supa de pui sau de legume 170 g spaghete 10 rosii mari si coapte 2 fire de praz 3 morcovi 5…
Read more »





Lasagna cu vinete şi ton

14 October 2013
Lasagna_cu_vinete_si_tonLasagna cu vinete şi ton din: vinete, foi de lasagna, cascaval, telemea, ton, usturoi, rosii, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete foi lasagna 120 g cascaval 120 g telemea 1 cutie ton 1 capatana usturoi 6 rosii 7 linguri ulei de masline putin sos de rosii sare piper   Mod…
Read more »





Dulceaţă de arpagic

14 October 2013
Dulceata_de_arpagicDulceaţă de arpagic din: ceapa arpagic, zahar praf, apa, vin alb, cuisoare, ghimbir. Ingrediente: 2 kg ceapa arpagic 750 g zahar praf 300 ml apa 100 ml vin alb 3 cuisoare 1 lingura ghimbir ras   Mod de preparare: Se face un sirop din zahar, apa si vin. Se fierb  împreună până când siropul se…
Read more »





Iahnie de fasole cu muraturi

14 October 2013
Iahnie_de_fasole_cu_muraturiIahnie de fasole cu muraturi din: ceapa, pasta de rosii, piper, foaie de dafin, fasole boabe, ciolan, tarhon, cimbru. Ingrediente: 2 cepe 1-2 linguri pasta de rosii piper 1 foaie de dafin 1/2 kg fasole boabe fiarta 1/2 kg ciolan tarhon cimbru   Mod de preparare: Pentru iahnie, cureţi cepele, le tai julien, le căleşti…
Read more »





Tort de ciocolata si crema de portocale

14 October 2013
Tort_de_ciocolata_si_crema_de_portocaleTort de ciocolata si crema de portocale din: faina, cacao, zahar tos, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, zeama de portocala, coaja de portocala, iaurt, cream de ou cu portocala, ciocolata amaruie, ulei de floarea soarelui, frisca. Ingrediente: 250 g faina 50 g cacao 250 g zahar tos 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »

Supă-cremă de linte, cu roşii si tofu

14 October 2013
Supa_crema_de_linte_cu_rosii_si_tofuSupă-cremă de linte, cu roşii si tofu din: ceapa, usturoi, linte rosie, rosii, sare, piper macinat, busuioc, tofu, frunze de busuioc, cimbru, foaie de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa 3-4 catei de usturoi 200 g linte rosie 3 rosii sare piper macinat busuioc uscat 100 g tofu frunze de busuioc proaspat, pentru decor…
Read more »





Ghiveci cu seminte de dovleac

14 October 2013
Ghiveci_cu_seminte_de_dovleacGhiveci cu seminte de dovleac din: cartofi, vanata, morcovi, gulii, conopida, ceapa, unt, supa de pasare, seminte de dovleac, seminte de coriandru, patrunjel verde, piper negru, sare. Ingrediente: 6 cartofi 1 vanata lunga si subtire 350 g morcovi 2-3 gulioare tinere 1 conopida mijlocie 1 ceapa mare, de preferinta rosie 50 g unt sau 50…
Read more »





Reteta zilei: Salata de quinoa cu conopida

14 October 2013
Salata_de_quinoa_cu_conopida_07Salata de quinoa cu conopida din: conopida, quinoa, migdale, stafide, patrunjel, coriandru, ceapa verde, ceapa rosie caramelizata. Ingrediente: 1/2 conopida, rupta buchetele 160 g de quinoa fiarta 1/4 ceasca de migdale 1/4 ceasca de stafide 1/2 legatura de patrunjel, tocat 1/2 legatura coriandru, tocat 3 cepe verzi, tocate marunt 1 ceapa rosie, feliata si caramelizata…
Read more »





Prajitura insiropata cu fidea

14 October 2013
Prajitura_insiropata_cu_fideaPrajitura insiropata cu fidea din: fidea, mozzarella, zahar, suc de lamaie, pastaie de vanilie, unt, fistic. Ingrediente: 250 g fidea fina 100 g mozzarella 125 g zahar sucul unei lamai o pastaie vanilie 60 g unt plus 20 g 3 linguri fistic   Mod de preparare: Se prepară.întâi siropul pentru care zahărul si 150 ml…
Read more »





Ficăţei de pasăre, în sos de roşii

14 October 2013
Ficatei_de_pasare_în_sos_de_rosiiFicăţei de pasăre, în sos de roşii din: ficatei de pasare, rosii coapte, morcovi, ardei gras, pastarnac, concentrat de legume, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram ficatei de pasare 4 rosii coapte 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 1 lingura concentrat de legume 1 lingura pasta de tomate 2 linguri…
Read more »





Cartofi cu ton si porumb

14 October 2013
Cartofi_cu_ton_si_porumbCartofi cu ton si porumb din: cartofi, ulei, ton, boabe de porumb, ardei gras, ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 linguri ulei pentru umplutura: o conserva de ton 2-3 linguri boabe de porumb din conserva un ardei gras rosu 2-3 fire ceapa verde   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine, cu o…
Read more »





Supa de vita cu ardei iute

14 October 2013
Supa_de_vita_cu_ardei_iuteSupa de vita cu ardei iute din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, apa calda, usturoi, pulpa de rosii, sos de rosii, ardei iute, seminte de chimen, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1…
Read more »





Crema de lapte cu migdale

14 October 2013
Crema_de_lapte_cu_migdaleCrema de lapte cu migdale din: lapte, lamaie, faina de grau, faina de migdale, oua, zahar, migdale, ciocolata. Ingrediente: 750 ml lapte o lamaie o lingura faina de grau 50 g faina de migdale 3 oua 150 g zahar pentru servit: migdale maruntite ciocolata   Mod de preparare: Laptele se pune la fiert cu coaja…
Read more »





Murele – Au o aromă discretă si un gust plăcut, dulce-acrişor (medicamentele toamnei)

13 October 2013
MureBoabele lor negre-strălucitoare, cu nuanţe roşietice şi albăstrui, parcă mereu brumate, strălucesc în lumina soarelui de toamnă ca nişte pietre preţioase. Au o aromă discretă, un gust plăcut, dulce-acrişor, şi se mai găsesc acum, la început de octombrie, prin păduri, lunci de râu sau margini de fâneţe. De-a lungul veacurilor, murele au exercitat o adevărată…
Read more »





O dieta de detoxifiere sau de curatare a organismului este regimul prin care se elimina toxinele din organism. (Diete specifice pentru detoxifiere)

13 October 2013
Alimente_1Principiul de baza al unei diete de detoxifiere eficiente este sa se consume alimente cat mai naturale, care sa sustina si sa ajute functia ganglionilor limfatici, functia renala si cea hepatica. Alte tipuri de alimente ar trebui evitate. Dieta de detoxifiere a ficatului Ca urmare a procentului tot mai mare de pacienti supraponderali, cu un…
Read more »





Cateva sfaturi pentru diabetici (Fructoza e mai sănătoasă decât zahărul)

13 October 2013
Sfaturi_pentru_diabeticiNu cădeţi în capcana prejudecăţilor Fructoza e mai sănătoasă decât zahărul Este adevărat că zahărul din fructe are un index glicemic mai mic decât zahărul industrial, cu toate astea, pentru ambele soiuri există o limită de 40 de grame pe zi. Prea mult zahăr sporeşte nu doar greutatea corpului, ci şi numărul trigliceridelor din sânge.…
Read more »





Slabeste 5 kilograme intr-o saptamana (Dieta cu mere)

13 October 2013
Mere1Urmeaza aceasta dieta doar timp de 5 zile, deoarece organismul tau nu trebuie privat de celelalte substante hranitoare. Dieta cu mere este una dintre cele mai apreciate diete in randul nutritionistilor, din mai multe motive. In primul rand, marul este un fruct foarte benefic pentru organism, iar in al doilea rand aceasta dieta elimina foarte…
Read more »





Retete simple cu prune pe saturate

13 October 2013
retete_cu_prunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Compot de prune cu scortisoara Compot de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10…
Read more »





Retete de placinte cu mere care te inspira

13 October 2013
Retete_de_placintaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt, mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua 200 g unt…
Read more »





Cum se face tocanita cu legume

13 October 2013
Tocanita_de_legume_2Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocanita de ardei cu ceapa Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 8…
Read more »





Ce putem sa facem din dovleac

13 October 2013
Dovleac2Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Arpacas cu dovleac si ierburi aromate Arpacas cu…
Read more »





Retete deosebite de ghiveci cu orez

13 October 2013
Retete_de_ghiveci_1Poate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna Sumtem in plin…
Read more »





Cele mai bune retete cu legume la gratar

13 October 2013
Legume3Toamna, gramezile uriase de legume din piete isi asteapta cu nerabdare cumparatorii. La noi gasiti retetesavuroase pentru a va bucura de gustul si prospetimea legumelor atat de sanatoase si benefice organismului.   Reteta zilei: Legume asortate la gratar Legume asortate la gratar din: ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei de masline, praf de chimen, praf de chili,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mac si glazura de portocale

13 October 2013
Prajitura_cu_mac_si_glazura_de_portocale_07Prajitura cu mac si glazura de portocale din: unt, zahar, oua, albus de ou, faina, seminte de mac, zahar pudra, suc de portocale, coaja de portocala.   Ingrediente: 1 1/2 cesti de unt topit 1 1/2 cani de zahar 4 oua + 1 albus 2 1/4 cani de faina piure din 1 1/2 portocale 3…
Read more »





Chiftele de ton

13 October 2013
Chiftele_de_tonChiftele de ton din: ton, file de ansoa, ou, pesmet, ceapa, patrunjel, mustar iute, maioneza, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g ton 75 g file de ansoa un ou 3-4 linguri pesmet o ceapa 1/2 legatura patrunjel 2 linguri mustar iute 2 linguri maioneza 30 g unt moale ulei pentru prajit sare piper  …
Read more »





Briose cu cocos si lamaie

13 October 2013
Briose_cu_cocos_si_lamaieBriose cu cocos si lamaie din: faina, fulgi de cocos, crema de cocos, unt, oua, zahar tos, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, gem de lamaie. Ingrediente: 300 g faina cu factor de crestere 50 g fulgi de cocos, plus 3 linguri pentru ornat 150 ml crema de cocos 150 g unt…
Read more »





Ciorba aromata de legume

13 October 2013
Ciorba_aromata_de_legumeCiorba aromata de legume din: varza, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper, smantana, ulei, rosii. Ingrediente: 1 varza 2 cepe 3 morcovi 1 legatura marar sau patrunjel, dupa gust sare piper smantana 2-3 linguri cu ulei 4-5 rosii moi   Mod de preparare: Speli, cureti legumele, le tai marunt, iar varza fideluta. Calesti legumele, apoi adaugi…
Read more »





Rulada tiramisu cu migdale

13 October 2013
Rulada_tiramisu_cu_migdaleRulada tiramisu cu migdale din: oua, zahar tos, ness, faina, migdale, cacao, zahar tos, sare, crema de branza de vaci, lichior de migdale, zahar pudra, frisca, cacao cu lapte, ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar tos 2 linguri ness dizolvat in 1 lingura apa firbinte 60 g faina cu factor de crestere 50…
Read more »





Budinca cu varza si rosii

13 October 2013
Budinca_cu_varza_si_rosiiBudinca cu varza si rosii din: varza, oua, smantana, pesmet, rosii, sare, piper, unt, pesmet. Ingrediente: 1 varza 3 oua 200 ml smantana 3 linguri pesmet 500 g rosii taiate rotund sare piper pentru tapetat vasul: unt pesmet   Mod de preparare: tai varza fideluta si o fierbi, 5 minute in apa clocotita cu sare.…
Read more »





Prajitura cu umplutura de curmale

13 October 2013
Prajitura_cu_umplutura_de_curmalePrajitura cu umplutura de curmale din: faina, fulgi de ovaz, zahar, unt, praf de copt, sare, curmale, apa, zahar, vanilie. Inrgediente: 180 g faina 135 g fulgi de ovaz 200 g zahar 120 g unt moale 1/2 lingurita praf de copt un praf sare pentru umplutura: 500 g curmale 250 ml apa 100 g zahar…
Read more »





Pasta de ansoa cu usturoi

13 October 2013
Pasta_de_ansoa_cu_usturoiPasta de ansoa cu usturoi din: fileuri de ansoa, ulei, otet din vin, usturoi, piper. Ingrediente: 18 fileuri proaspete ansoa 4 linguri ulei o lingura otet din vin un catel usturoi piper   Mod de preparare: Fileurile de ansoa se taie la cuţit, nu foarte mărunt. Usturoiul se pisează si se amestecă bine cu oţetul…
Read more »





Chec sarat cu masline si rosii cherry

13 October 2013
Chec_sarat_cu_masline_si_rosii_cherryChec sarat cu masline si rosii cherry din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei, branza feta, rosii cherry, masline, unt, piper. Ingrediente: 200 g faina 1/2 pliculet praf de copt 3 oua 100 ml lapte 50 ml ulei 200 g branza feta 10 rosii cherry 50 g masline feliate 20 g unt pentru forma…
Read more »





Piept de pui cu gutui si cimbru

13 October 2013
Piept_de_pui_cu_gutui_si_cimbruPiept de pui cu gutui si cimbru din: piept de pui, gutui, zahar, faina, unt, ramurele de cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 2-3 gutui 2 linguri zahar 1 lingura faina 150 g unt 2 ramurele de cimbru sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi carnea de pui în unt până când…
Read more »





Sote de ciuperci cu cimbru, rozmarin si frigarui de pui

13 October 2013
Sote_de_ciuperci_cu_cimbru_rozmarin_si_frigarui_de_puiSote de ciuperci cu cimbru, rozmarin si frigarui de pui din: ciuperci, unt, ulei, cimbru, rozmarin, vin alb, verdeata, sare, piper, frigarui de pui. Ingrediente: 400 g ciuperci la cutie 25 g unt o lingură ulei o crenguţă cimbru o linguriţă rozmarin 200 ml vin alb sec verdeaţă după gust sare piper 4 frigărui de…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc crocanta pe pat de orez basmati

13 October 2013
Burta_de_porc_crocanta_pe_pat_de_orez_basmati_09Burta de porc crocanta pe pat de orez basmati din: unt, orez basmati, apa, burta de porc, ulei, usturoi, ceapa verde, sare si piper.   Ingrediente : 2 linguri de unt nesarat 2 cesti orez basmati 3 cesti de apa 1 bucata burta de porc, feliata ulei, pentru prăjit 6 catei de usturoi , tocati…
Read more »





Paste cu rosii, cascaval si busuioc

13 October 2013
Paste_cu_rosii_cascaval_si_busuiocPaste cu rosii, cascaval si busuioc din: paste, rosii, cascaval afumat, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: o punga paste 10 rosii mici 4 felii cascaval afumat cateva frunze de busuioc un praf de sare   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. Roşiile se…
Read more »





Supa de pere cu smantana

13 October 2013
Supa_de_pere_cu_smantanaSupa de pere cu smantana din: pere, apa, cuisoare, smantana, unt, zahar, sare. Ingrediente: 500-600 g pere 1 1/2 l apa 1-2 cuisoare 150 g smantana 30-40 g unt zahar si sare dupa gust   Mod de preparare: Cureti perele de coaja si samburi si le pui cu apa sa fiarba. Cand sunt bine fierte,…
Read more »





Tortillas cu legume si frunze de rucola

13 October 2013
Tortillas_cu_legume_si_frunze_de_rucolaTortillas cu legume si frunze de rucola din: lipii, ardei capia, castraveti, frunze de rucola, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 2 lipii 2 ardei capia 2 castraveti frunze de rucola suc de lamaie sare Mod de preparare: Decojim castraveţii şi îi tăiem bastonaşe. Curăţăm ardeii de cotoare şi îi tăiem fâşii subţiri. Punem frunze de…
Read more »

Prajitura din gris cu fistic si nuca de cocos

13 October 2013
Prajitura_din_gris_cu_fistic_si_nuca_de_cocosPrajitura din gris cu fistic si nuca de cocos din: oua, iaurt, ulei, faina, gris, zahar, praf de copt, apa, lamaie, unt, fistic, nuca de cocos. Ingrediente: 4 oua un pahar iaurt un pahar ulei 2 pahare faina un pahar gris fin un pahar zahar un plic praf de copt pentru sirop: 4 pahare apa…
Read more »





Vita la tigaie cu legume crocante

13 October 2013
Vita_la_tigaie_cu_legume_crocanteVita la tigaie cu legume crocante din: antricot de vita, ardei grasi, fasole pastai, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g antricot de vita 3 ardei grasi 3 morcovi 250 g fasole pastai din conserva patrunjel 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Morcovii se taie in bastonase subtiri, iar ardeii în fâşii…
Read more »





Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar

13 October 2013
Castraveti_in_otet_cu_boabe_de_piper_si_boabe_de_mustar Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar din: castraveti mici, marar, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, otet, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: un kg castraveti mici marar o capatana usturoi ardei iute sare grunjoasa pentru solutie: un litru otet o lingura boabe de piper o lingura…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete cu carne de porc si ciuperci

13 October 2013
Spaghete_cu_carne_de_porc_si_ciuperci_09Spaghete cu carne de porc si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, carne de porc, ceapa, usturoi, pasta de rosii, pasta de ardei iute, faina, lapte, branza cheddar, parmezan, spaghete.   Ingrediente : 350 g de ciuperci 4-5 linguri de ulei de masline sare si piper negru 140 grame de carne de porc…
Read more »





Hering marinat

13 October 2013
Hering_marinatHering marinat din: file de hering, sare, vin, otet din vin, morcovi, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, cuisoare. Ingrediente: un kilogram file de hering congelat sare pentru conservat: 400 ml vin alb 400 ml otet din vin alb 3 morcovi 2 cepe 2 foi dafin o lingura boabe de piper 4-5 cuisoare  …
Read more »





Supa de legume si ciuperci

13 October 2013
Supa_de_legume_si_ciuperciSupa de legume si ciuperci din: catofi, morcovi, radacina de patrunjel, conopida, ulei, mazare verde, fasole fideluta, rosii, ciuperci, sare. Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 1 radacina patrunjel 5-6 buchete dintr-o conopida ulei 100 g mazare verde 100 g fasole fideluta sau grasa, dupa rpeferinta 4 rosii 200 g ciuperci sare   Mod de preparare:…
Read more »





Tocanita cu fasole si carnati picanti

13 October 2013
Tocanita_cu_fasole_si_carnati_picantiTocanita cu fasole si carnati picanti din: carnati picanti, fasole teci, supa de legume, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carnati picanti 200 g fasole teci 200 ml supa de legume 4 morcovi 2 cepe 8 rosii patrunjel proaspat ulei sare piper   Mod de preparare: Decojim roşiile opărite, după care…
Read more »





Tofu cu taitei de ou si legume

13 October 2013
Tofu_cu_taitei_de_ou_si_legumeTofu cu taitei de ou si legume din: ou, tofu, malai, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, morcovi, ardei iute, usturoi, ghimbir, ceapa verde, taitei cu ou, sos de soia. Ingrediente: 1 ou, batut 300 g de tofu, o bucata, taiat in triunghiuri 3 linguri malai 3 linguri seminte de susan 150 ml ulei…
Read more »





File de peste cu sos si garnitura

13 October 2013
File_de_peste_cu_sos_si_garnituraFile de peste cu sos si garnitura din: fileuri de peste, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 fileuri de peşte, după gust pentru sos: 2 legături pătrunjel o ceapă 3 căţei usturoi 200 g unt sare piper pentru garnitură: legume, după gust   Mod de preparare: Peştele se pune la fiert în…
Read more »





Pulpe de pui cu portocale

13 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_portocalePulpe de pui cu portocale din: pulpe de pui, portocale, usturoi, ulei, miere, suc de portocale, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe intregi de pui 2 portocale un catel de usturoi o linguri ulei o lingura miere sucul unei portocale sare piper   Mod de preparare: Se prepară marinata pentru care se amestecă sucul de portocală…
Read more »





Hribi la tigaie cu bacon si ceapa

13 October 2013
Hribi_la_tigaie_cu_bacon_si_ceapaHribi la tigaie cu bacon si ceapa din: hribi, unt, ulei, bacon, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g hribi 20 g unt o lingură ulei 400 g bacon 2 cepe 2 căţei usturoi o legătură pătrunjel o crenguţă cimbru sare piper     Mod de preparare: Se spală şi se scurg ciupercile,…
Read more »





Supă de fasole cu sfeclă roşie

13 October 2013
Supa_de_fasole_cu_sfecla_rosieSupă de fasole cu sfeclă roşie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru verde, morcov, suc de rosii, hrean, ceapa, ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1 sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita de hrean ras 1 ceapa 20 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Salata de quinoa cu dressing de avocado

13 October 2013
Salata_de_quinoa_cu_dressing_de_avocado_07Salata de quinoa cu dressing de avocado din: quinoa, ardei gras, rosii cherry, porumb, coriandru, sos de avocado, avocado, ghimbir, ulei de susan, piper, limeta, sos de soia, mirin, ulei de masline.   Ingrediente salata: 3 cesti quinoa fiarta 1 ardei gras rosu, tocat 1 cana rosii cherry 1 cana porumb fiert 1 lingura coriandru…
Read more »





Tarta cu ceapa rosie, cascaval si bacon

13 October 2013
Tarta_cu_ceapa_rosie_cascaval_si_baconTarta cu ceapa rosie, cascaval si bacon din: foitaj, smantana, ceapa rosie, bacon afumat, seminte de chimen, piper, nucsoara. Ingrediente: 1/2 pachet foitaj decongelat 2 linguri smantana 4 felii cascaval 1/2 ceapa rosie 100 g bacon afumat seminte de chimen, dupa gust piper nucsoara   Mod de preparare: Intr-o tigaie fără grăsime se călesc ceapa…
Read more »





Rată cu varză roşie

13 October 2013
Rata_cu_varza_rosieRată cu varză roşie din: pulpe de rata, varza rosie, ceapa, morcov, seminte de chimen, boabe de ienibahar, miere, untura de rata, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept sau pulpe de rata 1,5 kg varza rosie 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingurita seminte de chimen 4-5 boabe de ienibahar 1 lingura miere 150 g…
Read more »





Supa de conopida cu legume si crutoane

13 October 2013
Supa_de_conopida_cu_legume_si_crutoaneSupa de conopida cu legume si crutoane din: conopida, morcov, ceapa, cartofi, usturoi, unt, apa, sare, piper, patrunjel verde, ulei, crutoane de paine. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 3 catei de usturoi 1 cubulet de unt (cam 1 lingurita) circa 1 l apa sare piper patrunjel verde putin ulei crutoane de…
Read more »





Cheesecake cu banane si caramel

13 October 2013
Cheesecake_cu_banane_si_caramelCheesecake cu banane si caramel din: unt, miere, biscuiti digestivi, gelatina, frisca, esenta de vnailie, branza de vaci, sos caramel, zahar brun, suc de mere, banane. Ingrediente: 140 g unt 1 lingura miere sau sirop de zahar 200 g biscuiti digestici, zdrobiti 4 plicuri de gelatina 300 ml frisca lichida 2 lingurite esenta de vanilie…
Read more »





Hamsii cu malai si lamaie

13 October 2013
Hamsii_cu_malai_si_lamaieHamsii cu malai si lamaie din: hamsii, malai, lamai, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg hamsii 100 g malai 2 lamai ulei sare piper   Mod de preparare: Spalam bine hamsiile. Le presaram cu sare si piper si le trecem prin malai. Incingem ulei intr-o tigaie inalta si le prajim la foc puternic. Se vor…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si smantana

12 October 2013
Desert_rece_cu_capsuni_si_smantana_06Desert rece cu capsuni si smantana din: capsuni, smantana, zahar, bagheta.   Ingrediente: 200-300gr capsuni ¼ ceasca smantana 1- 2 linguri de zahar 1 bagheta (optional)       Mod de preparare: Spalati bine capsunile. Taiati felii si puneti intr-un castron. Pasati bine, apoi adaugati smantana si zahar. Amestecati bine pana la omogenizare. Se serveste…
Read more »





Ciuperci cu ficăţei

12 October 2013
Ciuperci_cu_ficateiCiuperci cu ficăţei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, rosii, ficat de pasare, ardei gras, cartofi. Ingrediente: 200 g ciuperci albe 1 ceapa 1 morcov ulei marar patrunjel sare 1 cutie rosii decojite sau bulion 4 bucati ficat de pasare 1 ardei gras rosu cartofi pentru piure   Mod de preparare: Cureţi ciupercile…
Read more »





Supa verde cu legume

12 October 2013
Supa_verde_cu_legumeSupa verde cu legume din: cartofi, telina, gulie, patrunjel, marar, leustean, tarhon, ceapa verde, unt, gris, smantana, crutoane. Ingrediente: 2 cartofi 1 telina de dimensiune mijlocie, cu tot cu frunze 1 gulie mica 2 legaturi patrunjel 2 legaturi marar 2 fire de leustean 2 fire de tarhon 1 legatura ceapa verde 100 g unt 2…
Read more »





Gasca si arpagic in sos de vin

12 October 2013
Gasca_si_arpagic_in_sos_de_vinGasca si arpagic in sos de vin din: piept de gasca, vin rosu, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept sau pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec 600 g arpagic 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze de salvie sare piper  …
Read more »





Frigarui din carne de porc, vita si pui

12 October 2013
Frigarui_din_carne_de_porc_vita_si_puiFrigarui din carne de porc, vita si pui din: carne de porc, carne de vita, carne de pui, ceapa, usturoi, kaizer, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 250 g carne porc 250 g carne vită 250 g carne pui 3 cepe 5 căței de usturoi câteva felii de kaizer sare piper puțin coriandru   Mod de preparare:…
Read more »





Plăcintă cu spanac şi feta

12 October 2013
Placinta_cu_spanac_si_fetaPlăcintă cu spanac şi feta din: foi de placinta, spanac, ceapa, branza feta, masline, oua, seminte de chimen, menta, oregano, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pachet foi de placinta un kg spanac verde o ceapa 400 g branza feta 150 g masline feliate 3 oua seminte de chimen o lingura cu…
Read more »





Frigarui de legume cu sos

12 October 2013
Frigarui_de_legume_cu_sosFrigarui de legume cu sos din: cartofi, ulei de masline, boia iute, usturoi, ardei capia, ardei capia copt, parmezan, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici, sau taiati in doua daca sunt mai mari 3 linguri ulei de masline 1 lingurita boia iute 3 catei de usturoi, zdrobiti 400 g ardei capia, taiat…
Read more »





Supa de para cu branza si nucsoara

12 October 2013
Supa_de_para_cu_branza_si_nucsoaraSupa de para cu branza si nucsoara din: praz, usturoi, seminte de fenel, para coapta, lamaie, unt, supa de pui, malai, sare, piper, nucsoara, branza roquefort. Ingrediente: 1 praz subtire 2 catei de usturoi 1 lingurita seminte de fenel 1 para coapta 1/2 lamaie 50 g unt 1 litru supa de pui 4 linguri malai…
Read more »





Chifle umplute cu cascaval si rosii

12 October 2013
Chifle_umplute_cu_cascaval_si_rosiiChifle umplute cu cascaval si rosii din: chifle, busuioc, oua, lapte, ceapa verde, cascaval, rosii deshidratate. Ingrediente: 6 chifle o mana de busuioc, frunzele rupte 4 oua 4 linguri lapte 4 fire de ceapa verde, tocata marunt 75 g cascaval, taiat cuburi mici 120 g rosii deshidratate, scurse de ulei si tocate   Mod de…
Read more »





Cartofi taranesti cu carne tocata de porc

12 October 2013
Cartofi_taranesti_cu_carne_tocata_de_porcCartofi taranesti cu carne tocata de porc din: cartofi, kaizer, ceapa, ulei, concentrat de legume, piper, boia dulce, chimen, carne tocata de porc, castraveciori, ceapa verde, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g kaizer 2 cepe 5 linguri ulei 2 lingurite concentrat de legume piper boia dulce chimen 500 g carne tocata de porc…
Read more »





Legume cu branza feta si mozzarella

12 October 2013
Legume_cu_branza_feta_si_mozzarellaLegume cu branza feta si mozzarella din: ceapa rosie, praf de chilli, rosii, oregano, chipsuri tortilla, mozzarella, castravete, masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cepe rosii, taiate sferturi 1/2 lingurita praf de chilli 350 g rosii cireasa, taiate in doua 2 lingurite oregano uscat 250 g chipsuri tortilla 200 g branza dietetica, sfaramata 125 g…
Read more »





Reteta zilei: Supa picanta cu piept de curcan

12 October 2013
Supa_picanta_cu_piept_de_curcan_07Supa picanta cu piept de curcan din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ardei gras, telina, ceapa, frunze dafin, oregano, praf de chili, chimen, sare, piept de curcan, fasole rosie, rosii zdrobite, supa, apa, boabe de porumb, faina, branza maruntita, coriandru proaspat, chips-uri tortilla.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5 catei de usturoi…
Read more »





Pui cu fasole in sos

12 October 2013
Pui_cu_fasole_in_sosPui cu fasole in sos din: pulpe de pui, piept de pui, morcovi, fasole verde, ulei, faina, unt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 piepti de pui 600 g morcovi 600 g fasole verde intreaga 4 linguri ulei 1 lingurita faina 2 linguri unt 2 fire ceapa verde sare piper  …
Read more »





Tochitura de porc cu carnati si mamaliguta

12 October 2013
Tochitura_de_porc_cu_carnati_si_mamaligutaTochitura de porc cu carnati si mamaliguta din: carne de porc, ficat de porc, rinichi de porc, carnati proaspeti, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de porc 300 g ficat de porc 1 rinichi 500 g cârnați proaspeți 1 cățel usturoi 300 ml bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Ardei umpluţi, în sos de busuioc

12 October 2013
Ardei_umpluti_în_sos_de_busuiocArdei umpluţi, în sos de busuioc din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata, ou, pesmet, rosii, patrunjel, busuioc, ulei, supa concentrata de carne, zahar, smantana, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei grasi galbeni/rosii sau ardei capia 2 cepe 1-2 catei de usturoi 500 g carne tocata, amestec de vita si oaie 1 ou pesmet 800 g…
Read more »


Supa cu dovleac si taitei

12 October 2013
Supa_cu_dovleac_si_taiteiSupa cu dovleac si taitei din: dovleac, morcovi, radacina de patrunjel, ardei rgas, telina, patrunjel, morcov, ulei, taitei, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac galben copt 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras verde 1 legatura telina 1 legatura patrunjel 1 morcov mic 30 ml ulei 1 mana de taitei sare piper   Mod de…
Read more »





Ardei copti cu paste, masline si busuioc

12 October 2013
Ardei_copti_cu_paste_masline_si_busuiocArdei copti cu paste, masline si busuioc din: ardei, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, pesmet, linguine, masline verzi, busuioc, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 4 ardei de diferite culori, curatati de seminte si feliati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, feliati subtire 1 praf fulgi de ardei iute 100…
Read more »





Chiftelute cu rosii si masline

12 October 2013
Chiftelute_cu_rosii_si_maslineChiftelute cu rosii si masline din: carne tocata, ou, ceapa, ulei, rosii, masline, foi de dafin, cimbru, maghiran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne tocata (amestec vita porc) 1 ou 2 cepe potrivite 2-3 linguri de ulei 400 g rosii mici 150 g masline 2 foi de dafin 100 ml vin alb sec 1…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc la gratar cu sos pesto si sote de ceapa rosie

12 October 2013
Friptura_de_porc_la_gratar_cu_sos_pesto_si_sote_de_ceapa_rosie_09Friptura de porc la gratar cu sos pesto si sote de ceapa rosie din: friptura de porc, ulei de masline, otet balsamic, mustar de dijon, nuci, rozmarin, sare, piper, usturoi, sote de ceapa rosie, sos pesto.   Ingrediente: 1 bucata friptura de porc 2 linguri ulei de măsline 2 linguri otet balsamic 1 lingura mustar…
Read more »





Tarta cu dovleac si ricotta

12 October 2013
Tarta_cu_dovleac_si_ricottaTarta cu dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, aluat de foitaj, ricotta, frunze de salvie, nucsoara, coaja de lamaie, zeama de lamaie, rucola, ardie iute, seminte de pin. Ingrediente: 1 dovleac (circa 800 g), curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2 cm 2 linguri ulei de masline 320 g…
Read more »





Dovleac cu carne tocata

12 October 2013
Dovleac_cu_carne_tocataDovleac cu carne tocata din: dovleac, carne tocata, usturoi, telina, sos worcester, ulei, bicarbonat, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 dovleac 600 g carne tocata (ameste vita-porc) 1 catel de usturoi 1 telina mica 1 lingurita sos Worcester 50 ml ulei un varf de cutit bicarbonat 1 lingurita zeama de lamaie sare piper  …
Read more »





Supa crema de sfecla cu smantana

12 October 2013
Supa_crema_de_sfecla_cu_smantanaSupa crema de sfecla cu smantana din: sfecla rosie, zarzavat de supa, cartofi, smantana, galbenus, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg sfecla rosie zarzavat de supa 2 cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper   Mod de preparare: Faci o supă de legume, în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în cubuleţe. Sfecla rămasă…
Read more »





Carne de porc cu morcov si tarhon

12 October 2013
Carne_de_porc_cu_morcov_si_tarhonCarne de porc cu morcov si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o,…
Read more »





Carnati cu legume la cuptor

12 October 2013
Carnati_cu_legume_la_cuptorCarnati cu legume la cuptor din: ceapa, dovlecei, ardei, uei de masline, carnati de porc, usturoi, rosii tocate. Ingrediente: 1 ceapa taiata in 16 3 dovlecei, taiati in bucati mici 1 ardei rosu, taiat in bucati mici 3 linguri ulei de masline 8 carnati mari de porc 2 catei de usturoi, zdrobiti 400 g de…
Read more »





Rulouri cu ceapa si carnaciori

12 October 2013
Rulouri_cu_ceapa_si_carnacioriRulouri cu ceapa si carnaciori din: ulei de floarea soarelui, carnaciori, ceapa, cimbru, otet balsamic, pesmet, foi de palcinta, ulei, seminte de mac, sos picant. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 500 g carnaciori proaspeti 2 cepe mari, taiate julien cateva crengute de cimbru, tocat 3 linguri otet balsamic 50 g pesmet 5 foi…
Read more »





Ciorba taraneasca cu iaurt si legume

12 October 2013
Ciorba_taraneasca_cu_iaurt_si_legumeCiorba taraneasca cu iaurt si legume din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1 legatura marar…
Read more »





Dovleac umplut cu carne de vita

12 October 2013
Dovleac_umplut_cu_carne_de_vitaDovleac umplut cu carne de vita din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, carne de vita, rosii pasate, supa de oase, cimbru, oregano, sare de mare. Ingrediente: 1 dovleac 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 1 capatana de usturoi 2 morcovi 400 g carne de vita tocata mic 100 ml rosii pasate…
Read more »





Reteta zilei: Salata calda de creveti cu orez si rosii

12 October 2013
Salata_calda_de_creveti_cu_orez_si_rosii_10Salata calda de creveti cu orez si rosii din: ulei de masline, orez basmati, apa, orz, usturoi, ceapa, rosii cherry, creveti, lamaie, sare, piper, busuioc.   Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1/2 cana orez basmati apa 1/2 ceasca orz 2 catei de usturoi, curatat 1/2 ceapa, feliata 1 kg rosii cherry 500gr creveti decorticati…
Read more »





Paella cu sofran

12 October 2013
Paella_cu_sofranPaella cu sofran din: usturoi, creveti, midii, inele de calamar, mazare, orez, vin, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, sofran. Inrgediente: 6 catei de usturoi 6 creveti semipreparati 10 bucati midii 100 g inele calamar 100 g mazare boabe 100 g orez 200 ml vin alb ulei de masline patrunjel proaspat sare piper sofran  …
Read more »





Frunze de salata verde cu costita si avocado

12 October 2013
Frunze_de_salata_verde_cu_costita_si_avocadoFrunze de salata verde cu costita si avocado din: costita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar cu boabe, zahar, salata verde. Ingrediente: 250 g costita taiata cuburi 1 avocado zeama si coaja razuita de la 1 lamaie 100 g ridichi, taiate felii 1 lingura ulei de masline 1 lingurita mustar cu…
Read more »





Pui copt cu piureu de telină si usturoi

12 October 2013
Pui_copt_cu_piureu_de_telina_si_usturoiPui copt cu piureu de telină si usturoi din: pui, telina, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 4 telina potrivite 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce l-ati condimentat, intr-o tava unsa…
Read more »





Ciorbă din aripi de curcan, cu zdrenţe şi spanac

12 October 2013
Ciorba_din_aripi_de_curcan_cu_zdrente_si_spanacCiorbă din aripi de curcan, cu zdrenţe şi spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras 1 rosie un cub…
Read more »





Tort de prune cu branza

12 October 2013
Tort_de_prune_cu_branzaTort de prune cu branza din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, lapte, gelatina, prune, vin, scortisoara, branza, smantana, intaritor pentru frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 75 g unt 225 g zahar 1 ou 200 g faina 1 lingurita praf de copt 5 linguri lapte 10 foi gelatina 900 g prune 250 ml vin rosu…
Read more »





Retete savuroase de toamna

11 October 2013
Retete_6Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante: Reteta zilei: Friptura de vita marinata Friptura de vita marinata din: friptura de vita, sos de soia, zahar, apa, ulei de susan, vin, usturoi, seminte de susan, piper, ceapa verde.   Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 1/2 cana sos de soia 1/2 cana de…
Read more »





Retete gustoase de toamna

11 October 2013
Retete_5Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante:   Reteta zilei: Tarta cu pere in vin rosu Tarta cu pere in vin rosu este un desert delicios fara ou pe care merita sa-l incercati intr-o dupa-amiaza de duminica.   Ingrediente: 340g faina 130g unt biscuiti 8 pere scortisoara anason stelat ghimbir 60g zahar…
Read more »





Retete delicioase de toamna

11 October 2013
Retete_9Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante: Reteta zilei: Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii Piept de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii din: piept de pui, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, fasole verde, ceapa, usturoi, rosii, fulgi chili, ulei…
Read more »





Pofte de toamna

11 October 2013
Pofte_de_toamnaPentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante:   Reteta zilei: Sandwich cu ciuperci si sparanghel Sandwich cu ciuperci si sparanghel din: chifle, ciuperci, sparanghel, branza de capra, maioneza, ardei copt, verdeturi mixte, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic.   Ingrediente: 4 chifle 4 ciuperci 8-10 fire sparanghel branza de capra sos…
Read more »





Retete sanatoase de tocanita de rosii pe mesele dumneavoastra

11 October 2013
TocanaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocanita aromata de peste Tocanita aromata de peste din: caras, dorada, biban, rosii, ceapa, ardei capia, usturoi,…
Read more »





Gustul toamnei se simte in ghiveciul de legume

11 October 2013
Retete_de_ghiveciPoate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru…
Read more »





Retete delicioase cu legume preparate la cuptor

11 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERAToamna, gramezile uriase de legume din piete isi asteapta cu nerabdare cumparatorii. La noi gasiti retetesavuroase pentru a va bucura de gustul si prospetimea legumelor atat de sanatoase si benefice organismului. Vinete cu rosii, ceapa si usturoi Vinete cu rosii, ceapa si usturoi din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc,…
Read more »





Alege pentru iarna cele mai gustoase dulceturi si gemuri!

11 October 2013
Dulceata_5Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Gem de macese cu cuisoare Gem de macese cu…
Read more »





Retete de toamna

11 October 2013
Retete_3Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante: Reteta zilei: Supa de vita picanta cu legume Supa de vita picanta cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, telina, ardei gras, carne de vita, chili, chimen, sare, boia, piper alb, piper cayenne, cuisoare, foaie de dafin, rosii zdrobite, supa de vita.…
Read more »





Dovleacul sau bostanul

11 October 2013
Dovleac1Planta medicinala si alimentara cultivata in majoritatea regiunilor tarii noastre. Radacina de bostan este puternic ancorata in sol. Tulpina este acoperita de peri aspri, goala in interior si ramificata. Frunzele sunt aspre si paroase, de dimensiuni mari. Florile sunt de culoare galbena. Fructul este o peonida sferica, voluminoasa, de culoare alb-argintiu. Bostanul infloreste din luna…
Read more »





Retete de placinte cu diverse umpluturi

11 October 2013
Retete_de_placintaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi.   Placinta delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt, mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua…
Read more »





Retete delicioase cu prune de toamna

11 October 2013
Retete_1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Rulouri de pui cu prune si cascaval Rulouri de pui cu prune si cascaval din: piept de pui, cascaval, prune, vin rosu, zeama de lamaie,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu ovaz si lapte

11 October 2013
Prajitura_cu_ovaz_si_lapte_19Prajitura cu ovaz si lapte din: lapte, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, fulgi de ovaz, unt.   Ingrediente: 1 cutie lapte condensat 3 lingurite de coaja de lamaie 1/4 ceasca suc proaspat de lamaie 1 1/4 cani faina 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de sare…
Read more »





Lipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci

11 October 2013
Lipie_proaspata_cu_telemea_ceapa_rosie_si_ciuperciLipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci din: faina, oua, ulei de masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc, piper, ceapa rosie, telemea, patrunjel. Ingrediente: aluat lipie: 400 g faina 4 oua 4 linguri ulei de masline 20 g drojdie proaspata 1 varf cutit de sae topping: 600 g ciuperci proaspete 30…
Read more »





Ciorba de gulii umplute cu carne

11 October 2013
Ciorba_de_gulii_umplute_cu_carneCiorba de gulii umplute cu carne din: gulii, morcovi, patrunjel, carne tocata de porc, orez, oua, smantana, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 5 gulii 3 bucati morcovi 2 bucati patrunjel 500 g carne tocata de porc 5 linguri orez 3 oua 1 cutie de 200 g smantana sare si piper dupa gust…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro